NU PLANGE, ARAFAT – Tribunalul Maramures a hotarat definitiv eliberarea unui roman bagat cu forta in carantina institutionalizata. Judecatoarele Ileana-Daniela Ardelean-Waltner si Virginia Pop au mentinut sentinta prin care Judecatoria Baia Mare i-a dat dreptate barbatului care chemase in judecata doua institutii pe motiv ca il tinusera inchis intr-un lagar COVID-19 impotriva vointei lui (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC

15.07.2020 17:58
Vizualizari: 5958

Regimul despotic politico-medical impus si intretinut de catre vesnicul secretar de stat Raed Arafat a fost nimicit definitiv de catre o instanta din Romania, care a confirmat sentinta prin care un roman inchis cu forta intr-un lagar COVID-19 a fost pus in libertate de indata, cu mult inainte ca aceasta puscarie in numele coronavirusului sa fie declarata neconstitutionala de catre CCR.Miercuri, 15 iulie 2020, judecatoarele Ileana-Daniela Ardelean-Waltner (foto stanga) si Virginia Pop de la Tribunalul Maramures au confirmat definitiv sentinta din 18 iunie 2020, prin care judecatorul Cosmin Cristian Pop de la Judecatoria Baia Mare ordonase punerea de indata in libertate a unui barbat inchis impotriva vointei lui intr-un centru de carantinare institutionalizata (click aici pentru a citi).


Prezentam minuta hotararii nr. 623/2020 din dosarul nr. 5354/182/2020:


Constata incidenta sanctiunea decaderii apelantei Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures, din dreptul de a invoca exceptia de necompetenta materiala a instantei de fond. Respinge exceptia necompetentei generale, invocata de apelanta Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures. Respinge apelurile formulate de apelantii Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures, cu sediul in localitatea Baia Mare, str. Vasile Lucaciu nr. 87, judetul Maramures, CUI 3627137 si Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures, cu sediul in localitatea Baia Mare str. Victoriei nr. 132, judet Maramures, cod fiscal 11317889, in contradictoriu cu intimatul Longa Ioan, impotriva incheierii civile din 17.06.2020 si a sentintei civile nr. 3787/18.06.2020 pronuntate de Judecatoria Baia Mare in dosar nr. 5354/182/2020, pe care le mentine. Definitiva. Pronuntata azi, 15 iulie 2020, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.


Redam minuta sentintei nr. 3787/2020 din aceeasi cauza:


Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures, invocata de aceasta prin intampinare. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures, M.A.I., Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta 'Gh. Pop de Basesti' al jud. Maramures, in calitate de coordonatori ai Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures, invocata de acesta. Respinge exceptia inadmisibilitatii cererii de emitere a ordonantei presedintiale, invocata de paratul Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures, M.A.I., Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta 'Gh. Pop de Basesti' al jud. Maramures, in calitate de coordonatori ai Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures si de catre parata Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures prin intampinare.

ADMITE cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulata de reclamantul LONGA IOAN, in contradictoriu cu paratii DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A JUDETULUI MARAMURES si CENTRUL JUDETEAN DE COORDONARE SI CONDUCERE A INTERVENTIEI MARAMURES, M.A.I., DEPARTAMENTUL PENTRU SITUATII DE URGENTA, INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA, INSPECTORATUL PENTRU SITUATII DE URGENTA 'GH. POP DE BASESTI' AL JUD. MARAMURES, in calitate de coordonatori ai Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures. Dispune incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate instituite impotriva reclamantului incepand cu data de 13.06.2020 si, in consecinta, punerea acestuia in stare de libertate. Fara cheltuieli de judecata. Executorie. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la pronuntare. Cererea pentru exercitarea caii de atac se va depune la Judecatoria Baia Mare. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei azi, 18.06.2020”.

Mentionam ca Ioan Longa a fost aparat de catre avocatul Adrian Roman (foto dreapta), din Baroul Maramures.


Statul si-a dat seama ca batalia e pierduta


Dincolo de previzibilitatea hotararii de joi, 15 iulie 2020 (in conditiile in care Curtea Constitutionala a pronuntat deja decizia prin care a nimicit puscariile pandemiei), remarcam faptul ca Tribunalul Maramures a decazut DSP Maramures din dreptul de a invoca exceptia de necompetenta materiala a instantei de fond. Decaderea unei parti dintr-un drept procesual – potrivit mai multor articole din Codul de procedura civila – intervine cand partea cu pricina nu respecta termenele procedurale dictate de catre CPC. Or, asta ne face sa ne gandim ca DSP Maramures si-a dat seama ca batalia era deja pierduta (avand in vedere Decizia 458/2020 a Curtii Constitutionale – click aici pentru a citi), motiv pentru care Directia de Sanatate Publica nu s-a mai obosit sa se infatiseze la proces.


Cum a inceput totul


Cazul a fost semnalat prima oara de catre publicatia locala BaiaMare24.ro, care a citat punctul de vedere al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, transmis in iunie, imediat dupa ce judecatorul Cosmin Pop a desfiintat privarea nelegala de libertate a petentului. Mai exact, CJSU a transmis urmatoarele:

[Ioan Longa] este o persoana din comuna Poienile de Sub Munte care venise din strainatate si se afla pe lista persoanelor izolate la domiciliu. Politistii de la postul de politie Leordina au procedat la verificarea respectarii masurii de izolare la domiciliu si s-au deplasat la locatia declarata. Nu a fost gasit acolo, era doar sotia acestuia in respectiva locatie. Aceasta l-a sunat si i-a transmis ca este cautat si verificat de institutiile abilitate. Persoana a revenit la locatia declarata, iar agentii de politie au intocmit procesul-verbal de constatare, iar in conformitate cu procedurile stabilite si prevederile legislatiei in vigoare, aceasta (n.r. Ioan Longa) a fost introdusa in carantina institutionalizata. Persoana a contestat masura carantinarii institutionalizate la DSP si CJCCI (n.r. Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei), care nu au aprobat iesirea, iar ulterior persoana a apelat la instanta de judecata, care i-a dat castig de cauza in prima instanta. CJSU Maramures va respecta decizia instantei de judecata”.

 

* Cititi aici motivarea ordonantei presedintiale din iunie, prin care Ioan Longa a fost pus in libertate de indata

Comentarii

# DODI date 15 July 2020 18:55 +10

O fi Maramureșul locul în care se atârnă harta în cui, dar acum a înfipt un adevărat cui în sufletele mici ale unor mari gunoaie umane: ciolaniSS, sică mandolină, playboyul turcu sau arogantul arafat. Așteptăm îndeptarea coloanelor vertebrale și ale celorlalți magistrați din țară și renunțarea la mersul în patru labe în fața efemerilor conducători ai statului sau a agramaților din SRI.

# VIKY date 15 July 2020 19:02 +8

Orban (18:35)in sedinta de guWern, ranjind catre Arafat: Am fost anuntat ca sa definitivat legea la Parlament, astept votul ca sa ma prezint sa sustin legea, sa treaca prin Parlament, sa fie publicata in MO si promulgata de Presedinte (nazist), dar pana va intra in vigoare legea, avem legea 55/2006 pentru izolare si carantinare." Deci acest guWrern nazist va tras o teapa pe viata. Ei nu aveau nevoie de o alta lege, ei aveau nevoie urgenta de a supune si ingenunchea poporul pe veci. Sper din suflet sa fie atacata la CCR. Chiar in forma initiala, are foarte multe semne de intrebare, si tot atatea abuzuri se pot comite. Inclusiv Zegreanu a explicat ca nu era nevoie de niciolege, GuWernul avea legea 55. Cine mai are incredere in aceste gunoaie umane care conduc tara?.

# Neanae date 16 July 2020 11:10 0

LIBERTATE! In TOATE sensurile. Chiar dacă mai greșește omul. Așa învață, plătește CORECT in funcție de unde a pus greșit piciorul! Pe lumea asta sau pe celalalta, probabil in amândouă se plătește DAR LIBERTATEA NU SE ATINGE! De Arafat, sincer îmi pare tău. Făcură multe bune. Se dovedește totuși a fi fost “brânza buna in burduf de câine”! Este fix ca bărbatul bun și de casa care taman când nu te aștepți descoperi ca s-a apucat de băutura și de ku...ve! Se împăca de minune cu Guwernerul care se știe ca e un bordel de toată fremosețeaaa!

# REMEMBER date 18 July 2020 17:46 +1

VIKY 8 iulie 2020 la 23:26 Cand s-au inchis spitalele pentru bolnavi cronici, la inceputul pandemiei, am comentat ca acesti sobolani pnl-isti, va vor tine in stare de urgenta si alerta pana la sfarsitul anului. Cand s-a pus problema deschiderii spitalului Colentina, si a celorlalte spitale, a doua zi au crescut nr de infectati, nu intamplator. Ei se folosesc acum de bolnavii cronici care nu au fost tratati luni de zile. Multi dintre ei ajung in stare grava la spitale, unde sunt testati pozitiv. Orice pacient cu afectiuni grave la testul PSR, iese pozitiv. Cu acesti bolnavi cronici va vor tine in sah, pana isi vor rezolva agenda, sau directivele UE. Ati fost deja avertizati ca vor fi si 2000 de infectati pe zi, si 10000 de morti pana in toamna. Au dreptate, asa va fi, tinand cont ca ei au statistica bolnavilor cronici, in ce stadiu sunt, si au facut estimarile cati nu mai au sanse sa traiasca fara tratamentul de care au fost vitregiti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii