NULITATILE LUI DRAGOMIR – Condamnarile dispuse de completele ICCJ din care a facut parte judecatoarea Florentina Dragomir trebuie anulate. Motivul: completele care au pronuntat hotararile au fost compuse nelegal din cauza ca Florentina Dragomir nu a depus juramantul la numirea in functia de judecator. Adrian Nastase, Elena Udrea si Liviu Dragnea se numara printre cei aranjati de judecatoarea fara juramant Florentina Dragomir (Lista)

Scris de: George TARATA

12.01.2021 13:01
Vizualizari: 5738

Condamnarile dispuse de judecatoarea Florentina Dragomir de la Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie anulate. Asta intrucat ele sunt nule, fiind pronuntate de complete constituite nelegal, in conditiile in care Florentina Dragomir nu a depus juramantul obligatoriu la numirea in functia de judecator. Cu alte cuvinte, Florentina Dragomir a judecat si condamnat fara a avea calitatea de judecator.


 

Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate la finele anului trecut - in contextul executiei avocatului Robert Rosu in dosarul “Ferma Baneasa” pentru simplul motiv ca acesta si-a exercitat profesia – ca judecatoarea Florentina Dragomir (membra a completului care a dispus condamnarile din cazul “Ferma Baneasa”) nu a depus juramantul obligatoriu la numirea in functia de judecator (click aici pentru a citi). Informatie confirmata de Consiliul Superior al Magistraturii (vezi facsimil). Aratam la acel moment ca lipsa juramantului in cazul Florentinei Dragomir reprezinta motiv de contestatie in anulare fata de decizia pronuntata in dosarul “Ferma Baneasa”, pe motiv de nelegala compunere a completului de judecata.

 


Nastase, Udrea, Dragnea


Nedepunerea juramantului ca judecator de catre Florentina Dragomir poate avea insa efecte mult mai ample. Mai exact asupra tuturor dosarelor in care Dragomir a intrat, inclusiv dosare in care politicieni de la cel mai inalt nivel au fost executati de Sistemul care a condus tara cu arma catuselor.


Astfel, una dintre condamnarile care in opinia noastra ar trebui anulate pe motiv ca a fost dispusa de un complet nelegal din care a facut parte judecatoarea Florentina Dragomir este cea din 20 iunie 2012, din dosarul “Trofeul Calitatii”, in care fostul premier Adrian Nastase (foto dreapta) a primit definitiv 2 ani inchisoare cu executare (click aici pentru a citi).


De asemenea, pe aceeasi judecatoare Florentina Dragomir o regasim in completul de 3 judecatori care, in martie 2017, a dispus la fond condamnarea Elenei Udrea (foto centru) la 6 ani inchisoare cu executare (click aici pentru a citi).


Judecatoarea Florentina Dragomir a facut parte si din completul care, in 30 ianuarie 2020, a respins contestatia la executare formulata de fostul presedinte PSD Liviu Dragnea (foto stanga) fata de condamarea politica dispusa in dosarul angajarilor fictive (click aici pentru a citi).


Totodata, Florentina Dragomir s-a numarat printre judecatorii care, in octombrie 2016, au dispus condamnarea definitiva a lui Dorin Cocos, Gheorghe “Pinalti” Stefan, Dumitru Nicolae “Niro” si Gabriel Sandu in dosarul Microsoft (click aici pentru a citi).


Amintim totodata si dosarul fostului presedinte al Comisiei de control a activitatii SRI, deputatul Ion Stan, condamnat la fond, in 2015, la 2 ani inchisoare cu executare de un complet din care a facut parte Florentina Dragomir (click aici pentru a citi).


Un alt caz in care judecatoarea Florentina Dragomir a intrat a fost cel al fostei sefe a Parchetului Tribunalului Botosani Raluca Stancescu, aranjata, in iunie 2020, cu 6 ani si 10 luni inchisoare cu executare (click aici pentru a citi).


Urmeaza musamalizarea?


Desigur sunt doar cateva dintre condamnarile dispuse la Inalta Curte de catre Florentina Dragomir, fara ca aceasta sa aiba depus juramantul obligatoriu de judecator. Condamnarile decise de complete din care a facut parte Florentina Dragomir sunt evident mult mai multe. Toate sunt insa in opinia noastra nule, pe motiv ca ele au fost date de complete nelegal constituite, nelegalitate provocata de lipsa juramantului de judecator al Florentinei Dragomir, astfel ca sentintele si deciziile acesteia trebuie anulate, iar dosarele rejudecate. Suntem totusi sceptici ca se va intampla asa ceva, orice actiune de revizuire urmand sa fie respinsa de ICCJ, mai ales ca ne aducem aminte ca nu de putine ori Inalta Curte a inchis ochii la incalcarea legii (dovada sunt doar cele intamplate in cazul completelor de 5 judecatori si a completelor nespecializate in materia coruptiei).

Pe de alta parte, este adevarat ca la fel de bine DNA ar putea cere anularea tututor achitarilor dispuse de completele din care a facut parte Florentina Dragomir, pe acelasi motiv al nelegalei compuneri a completului de judecata, cauzata de lipsa juramantului de judecator al Florentinei Dragomir. Nu ne asteptam insa ca DNA sa faca un asemenea demers intrucat ar confirma practic faptul ca si condamnarile pe care le-a obtinut din partea completelor din care a facut parte Florentina Dragomir sunt nule.

Comentarii

# imun/teanu date 12 January 2021 13:37 +4

Nulitate! Ce-i aia! Ar fi ca cand Legea dispune ceva si nu se respecta, adica incalca? Si ce este Legea?! Tot ca cand, cum "interpretabila", de 31 de ani de fapt dupa "cum vor muschii", incordati-acordati la diversele forte care functioneaza real pentru ele sau acoliti. * Juramantul! Prin Constitutie pe Biblie. Si, evident, fiecarei religii pe cartea ei sfanta. Am asistat mei recent pe juramantu "in gol", pe, s-ar zice?, pe constiinta / care!, la infractori notorii, imaculati ca doar spalati de DNA insasi. De "atei" fiind vorba. Crezatori, materialist, in Darwin, extins imlicit si la Malthus. Pai!, si astora juramantul le-ar trebui impus pe "cartile lor sfinte", Capitalul de Marx (cu si manifestul PC!), operele lui Lenin si Stalin complete, si nu in ultimul rand propovaduirile noului lor mesianism de la Soros. Macar sa si fie pe sleau. In schimb, paduschii astia isi imprastie nonsalant tifosul. Si ciuma!, din galbena bruna!

# santinela date 12 January 2021 13:39 +9

Parca mai conteaza ? Vine cu pile,ajunge la ICCJ si acolo taie si spinzura judecaind dupa interese,sau la comanda. Pute rau si la ICCJ !

# NM date 12 January 2021 13:49 +3

daca dupa atatea probleme sau produs cu acordul justitiei si totusi cetateni acestei tari tot nu au invatat si au mers din rau in mai rau, acumcand este la putere partidul securistilor si cu unguri, sa nu mai spun de mai marele lor Iohanis, cu siguranta ii va pune cu botul pe labe pe magistrati. cum sa mearga tara asta cand amarati muncesc sa plateasca salariile bababe ale magistratilor,plus pensii speciale, vom avea asa cum ati votat unguri, si securisi iar de presedinte nici nu vreau sa mai discut..

# Narcis date 12 January 2021 14:09 +2

Uite, pentru asta trebuie sa dispară SIIJ! Este evident! Altfel, ar trebui sa zboare din functiile in care s-au cocoțat ca să incalce drepturi si libertăți, cei care sunt instrumentele DEEP STATE, numiti pompos magistrați.Drepturile lor sunt absolute si absolutiste, de ei nu trebuie sa se atingă nimeni.

# escu date 12 January 2021 15:33 +1

Cu ce îl mai ajută pe Năstase, după ce a fost terfelit prin justiție și a executat pedeapsa? Doar, ca moral. În rest, se vede că unii dintre aceia care dau cu ciocănelul și decid asupra sorții cuiva, nu prea fac casă bună cu cartea. Cum, de a fost posibilă o astfel de numire fără să depună jurământul? Ce fel de politică de cadre se face în justiție? Cineva ar trebui să plătească.

# Ada date 12 January 2021 15:47 -13

Juramanatul are o valoare maxim simbolica. Nu exista motive reale pentru anularea unor sentinte.

# Judecator de comanda date 13 January 2021 10:55 0

In Romania e periculos sa traiesti, cu astfel de judecatori pusi la comanda unor securisti de rit noi.

# Anonim date 13 January 2021 14:43 +2

Poate ca jurământul are doar o valoare simbolica, dar in Justiție procedurile sunt obligatorii sii viciile procedurale sunt taxate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii