O fantoma bantuie prin Justitie: SIPA! Ministrul Predoiu pregateste un proiect de reforma a arhivei sinistrului serviciu de informatii!

Scris de:

22.02.2011 15:45
Vizualizari: 11303

Prezent la bilantul pe anul 2010 al Administrtaiei Nationale a Penitenciarelor, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu a aruncat bomba declarand ca ”in 2011 va fi finalizat proiectul de reforma a arhivei SIPA” intrucat ”ne confruntam cu situatii foarte complexe in penitenciare”. Intrebat de Lumeajustitiei.ro ce se intampla cu arhiva SIPA (fostul serviciu de informatii, protectie si anticoruptie al penitenciarelor, care a fost un instrument de politie politica ani si ani la rand si care a spionat si santajat magistratii), ministrul Catalin Predoiu a declarat ca mai intai, va trebui finalizata inventarierea intregii documentatii existente si acum in cladirea ANP si se va pune problema optimizarii de informatii, pentru a se evidentia provocarile si riscurile existente. Ministrul Justitiei a subliniat ca exista, in acest sens, doua optiuni: ”Sa pastram directia care exista acum in ANP si sa-i marim valentele sau sa autonomizam aceasta directie intr-o noua entitate!”

Directorul ANP Ioan Bala: Fostilor lucratori de la SIPA nu li se poate recalcula pensia pentru ca arhiva e sigilata!

Dupa plecarea lui Predoiu, seful ANP, Ioan Bala ne-a dat mai multe lamuriri pentru ca ministrul a lasat subiectul in ceata si a fugit catre MAI unde avea loc bilantul Internelor si unde era asteptat si presedintele Traian Basescu. Directorul general al ANP a explicat ca, la ora actuala, in arhiva SIPA se afla si dosarele de resurse umane ale celor care au lucrat in SIPA, institutia penitenciarelor fiind in imposibilitatea de a le oferi documentatia necesara recalcularii pensiilor intrucat aceasta este sigilata si securizata. ”In aceasta arhiva nu s-a mai umblat din 2007. Am facut numeroase propuneri pentru ca aceasta arhiva sa nu se mai afle in starea asta de inactivitate” - a spus Bala.

Dealtfel, SIPA s-a desfiintat si nu prea, in sensul ca in locul acesteia a fost creata Directia de Prevenire a Criminalitatii si Terorismului in mediul penitenciar. Nu am inteles despre ce fel de prevenire a terorismului ar fi vorba in penitenciare si nici nu ni s-au oferit explicatii pentru aceasta pompoasa denumire, dar seful ANP ne-a asigurat ca aceasta directie nu are aparatura de inregistrare si nici nu face interceptari, subliniind ca „SIPA a fost o structura cu atributii mai generoase”. Personalul care lucreaza acum la aceasta directie de SIPA miniaturizata este solicit, din cate am aflat, la Academia de Informatii.

Concluzia: vrea si ministrul Catalin Predoiu un fel de SIPA a lui!

Comentarii

# zorro date 23 February 2011 09:24 +1

Pe mine, fata din poza ma intereseaza...
Ce gandeste Predoiu, este extrem de periculos pentru intregul sistem democratic...
Uitandu-ma la ea, fata cea frumoasa din poza, parca nici Predoiu nu mai este asa hidos si peltic. :lol:

# anonimus date 23 February 2011 10:02 +1

Frate,da stiu ca-ti plac agentele...
Probabil ca si lui Predoiu ii plac,ca doar e si el tot om!
Iar documentele din arhive...raman in arhive...personale ale fostilor,actualilor si viitorilor adevarati securisti

# zorro date 23 February 2011 16:14 +1

Da, asta chiar e frumoasa si ma gandesc serios sa-mi fac o SIPA particulara si sa o pun direct cea mai sefa! ;-) Sper sa vrea si ea...

# florinS date 23 February 2011 18:22 0

frustratilor, nu-i frumos sa fiti perversi, subicteul e chiar grav!

# zorro date 24 February 2011 09:30 +1

Poza n-ar fi avut nici un efect fara frumoasa domnisoara. Si-apoi, nu-i frustrare daca ne exprimam simpatia.
Ca "subicteu" e grav, nu-i o noutate. Istoria ne demonstreaza cu varf si indesat ca exista loc de mai rau. Directia, la propriu si la figurat, este oricum gresita.

# anonimus date 23 February 2011 18:27 0

Ce,nu avem voie sa ne descretim si noi fruntile.Marile adevaruri in gluma sa spun...ha ha ha haaaa!

# Xtremist date 24 February 2011 17:06 0

Bai porcilor, nu va e rusine?
Stie cineva cum o cheama?:))

# zorro date 25 February 2011 06:25 0

Proba de sevraj, stres cronic de detentie.
Asa se manifesta etnobotanistii tarii, care inainte de a fi intrebati ce au consumat, ar trebui putin impuscati, preventiv. N-ar mai fi un pericol social si astfel am avea o lume mai buna, mai sigura pentru copiii nostri.

# Xtremist date 25 February 2011 09:39 0

Stimate, ai gresit cumva forumul? era o gluma pe care nu ai gustat-o vad:) Relaxeaza-te.

# zorro date 25 February 2011 09:49 0

Pune si tu o icoana ceva, ca sa inteleaga tot omul ;-) ca-i gluma...Asa, dintr-odata "bai porcilor", fara icoana, tie cum iti suna?

# Xtremist date 18 March 2011 13:36 0

Am pus omule ... era chiar un raset:) Nu stiu de ce nu imi mai place, gata, vreau alta poza cu alta fata si alt ministru:)

# Gold Press Media date 31 May 2011 15:22 0

Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania, in cele ce urmeaza C.R.L.R. sau Comunitatea, este o asociatie cu caracter etnic, social, cultural si umanitar, care reuneste cetateni romani, cunoscuti sub denumirile de rusi, rusi-lipoveni sau lipoveni. Miron Ignat .Denumirea C.R.L.R. in limba rusa, limba materna, este: OBSCINA RUSSKIH LIPOVAN V RUMANII, iar limba uzuala in C.R.L.R. este limba rusa. C.R.L.R. s-a constituit la 14 ianuarie 1990 sub denumirea de Comunitatea Lipovenilor din Romania, in temeiul Legii nr.21/1924 si a fost recunoscuta ca persoana juridica prin sentinta civila nr.181 din 12 februarie 1990 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti. Comunitatea functioneaza conform O.G.26/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, ca persoana juridica cu Statut, Program si patrimoniu propriu. Felix Ilie Seful Departamentului de Comunicare

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii