OARE WERNER INTELEGE CEVA? - Judecatoarea Adriana Stoicescu, avertizeaza dupa anuntul presedintelui Iohannis privind “repararea” Legilor Justitiei: “Numirea politica a procurorilor de rang inalt nu le este suficienta. Trebuie musai numiti si judecatorii in acelasi mod. Apoi vor veni, probabil, alte propuneri menite sa le asigure politicienilor linistea mult visata... Ne-am saturat de experimente pe seama magistratilor”

Scris de: George TARATA

04.06.2020 18:18
Vizualizari: 6403

Presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu (foto 1), a reactionat dupa ce Klaus Iohannis a anuntat ca urmeaza “repararea” Legilor Justitiei. “In fapt, singurul scop al politicienilor, uniti in cuget si in simtiri, pare a fi acela de a duce puterea judecatoreasca inapoi in timp”, acuza Adriana Stoicescu.


 

In mesajul postat pe pagina sa de Facebook, joi, 4 iunie 2020, Adriana Stoicescu avertizeaza ca in realitate s-ar urmari ca judecatorii de rang inalt sa fie numiti politic, fix asa cum se intampla si cu procurorii. De asemenea, presedinta Tribunalului Timis observa dublul limbaj al politicienilor, dand exemplul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, care dupa ce a fost prezentata drept un instrument ce va fi folosit impotriva magistratilor incomozi, a ajuns sa fie considerata o unealta pentru protejarea magistratilor cu probleme. La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste Curtea Constitutionala, care este laudata doar atunci cand deciziile pe care le da convin.

Ne-am saturat de experimente pe seama magistratilor”, transmite Adriana Stoicescu.

 

Iata mesajul presedintei Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu:


“Infinita ipocrizie a politicienilor nu conteneste a uimi.

Dupa ce au fost rezolvate toate problemele tarisoarei, am invins virusul in lupta dreapta si suntem pe cale sa salvam si alte planete, urmeaza cea mai importanta problema: justitia.

Intr-o bataie de joc nesfarsita, absolut toate partidele ce s-au perindat pe la guvernare au avut drept tel maret modificarea legilor justitiei.

In fapt, singurul scop al politicienilor, uniti in cuget si in simtiri, pare a fi acela de a duce puterea judecatoreasca inapoi in timp.

Umilita, calcata in picioare, nebagata in seama.

Si mai ales, docila.

Numirea politica a procurorilor de rang inalt nu le este suficienta.

Trebuie musai numiti si judecatorii in acelasi mod.

Apoi vor veni, probabil, alte propuneri menite sa le asigure politicienilor linistea mult visata.

Elanul politicienilor nu este greu de inteles.

Dupa ce luni de zile si-au smuls parul din cap ca sectia speciala urmeaza sa nenoroceasca magistratii incomozi, azi, aceiasi politicieni experti vad in SIIJ cooperativa Nufarul, de parca toata tara ar musti de coruptie in randul magistratilor.

Nici un cuvant despre faptul ca este unica structura a caror procurori pe functii de executie, dar si cei cu functii de conducere, sunt numiti de Consiliul Superior al Magistraturii.

Intotdeauna au luptat cu coruptii altora, nicidecum cu ai lor.

Intotdeauna Curtea Constitutionala a fost o institutie perfecta cand deciziile le sunt favorabile si devine o institutie desueta si de netolerat cand deciziile nu convin politicienilor.

Intotdeauna avizele CSM sunt doar consultative, iar factorul politic oricum nu da doi bani pe ele.

Intotdeauna justitia trebuie aparata de ea insasi si nu de legile haotice, contradictorii si de neinteles care transforma activitatea judecatorilor intr-un hei rup continuu.

Ne-am saturat de experimente pe seama magistratilor.

Apetenta politicienilor pentru a macelari non stop legile justitiei trebuie sa inceteze.

Sau, mai bine, nu vreti sa veniti sa faceti munca noastra?

Atunci probabil ar fi liniste…”

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 4 June 2020 21:09 +8

Chill, men & women! Acum ceva vreme, am prophețit că nici pensiile magiștrilor nu se taie, nici SIIJ nu se desființează. Timpul mi-a conferit proba verității. Așadar, invocând aceste antecedente de impecabil analist, azi e vremea de spus concis: n-are nimeni nici o treabă cu justiția. Doar SE REÎNCĂLZEȘTE ACEA AETERNĂ CIORBĂ SEARBĂDĂ, RÂNCEDĂ, ACRITĂ ȘI ÎMPUȚITĂ A ANTICORUPȚIEI. Meniu fermentat care le va fi servit iarăși talibanilor oi de teracotă, simpatizanți ai Partidului Nazional (SS) Liberal. Așa că nu-i rost de panică. Neonaziștii își vor excita, scintila și magnetiza turmele de maimuțe habotnice iar acestea vor performa aceeași arie a turmei condusă de un măgar nebun. Nimeni nu se atinge de justiție nici măcar cu un pai. Așa cum deja e clar că psiho-pandemia Covid e doar o scorneală universală și șarlatanie planetară, la fel și teza lansată de Reichsgauleiterul Plăvannis von Șparangel nu e nimic altceva decât ceea ce este: eterna ciorbă reîncălzită. PROSTEALĂ RELOADED!

# Lita date 4 June 2020 21:11 +8

Politicienii au pacatele lor. Totusi, nu ei au comis barbaria de a fabrica dosare si a defila oameni in catuse. Si nu ei sunt de vina ca fostul primar al Sibiului nu a fost anchetat pentru fals si uz de fals. Si nu politicienii au creat completele de judecata ilegale, unul dintre ele executandu-l pe patriotul Liviu Dragnea. Si multe altele. PS La 100 de ani de la incheierea tratatului de la Trianon, la multi ani Romania! La multi ani tarilor aliate!

# Jean date 4 June 2020 22:35 +3

Sunt curios de doamna Stoicescu daca face ce spune sau e doar demagogie pentru un loc mai bun... poate chiar CSM! Se lupta cu sistemul? Are curaj? Sincer 30 de ani mi-au zguduit optimismul...

# marius date 5 June 2020 06:21 +1

Doamna e ceva de genul Tariceanu. Latră fara sa mustre.

# americanu date 5 June 2020 06:30 +4

D-na judecator, nu numai politicienii sunt de vina cu justitia, ci, in primul rand, procurorii si judecatorii care pun BOTUL! Ar putea sa lase impresia ca le fac jocurile pana ai numesc, apoi sa-i puna ei cu botul pe labe pe cei necinstiti, si in primul rand pe cei care i-a numit, ca nu i-au numit ei degeaba in functii inalte. Deci, cei numiti, in general nu sunt ei oameni adevarati. ci niste corupti bine platiti sa faca numai rau tarii astea. Un caz . ca si exemplu, ar fi Daniel Morar: l-a scapat pe stapan(basescu) de puscarie grea, si acum , se pare ca regreta, si se da pe brazda. La fel Augustin (cel cu vederea proasta) si nu mai stiu cum, care era la CCR, pus tot de mafiot.

# saturatul date 5 June 2020 08:36 +3

Felicitari! Sper sa va saturati repede si de faptul ca suntem condusi de hoti si mafioti, ca politrucii fac legile numai in avantajul lor, ca tara este acaparata de o clica transpartinica pusa pe capatuiala, incurajata chiar de cei ce ar trebui sa-i opreasca, etc. De .... astea nu v-ati saturat sau e perioada acumularilor?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii