ORBAN CONFIRMA FACATURA DIN DOSARUL LUI OPREA – Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania „Alexandru Ioan Cuza” atrage atentia ca premierul Ludovic Orban a dovedit caracterul aberant al dosarului DNA impotriva fostului ministru de Interne Gabriel Oprea: „In cazul constituirii dispozitivului de insotire in accidentul a carui victima a fost motociclistului Bogdan Gigina este imperios necesar ca explicatiile sa fie formulate de chestorul Toba Petre”

Scris de: V.B.

09.09.2020 14:14
Vizualizari: 2915

Premierul Ludovic Orban (foto) a confirmat – fie si indirect – faptul ca dosarul DNA impotriva fostului ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea este o facatura. Ne referim la ancheta deschisa ca urmare a accidentului rutier in care a murit politistul Bogdan Gigina, care insotea in 2015 masina unde se afla Oprea.Demnitarul nu are nicio putere de a dicta echipei SPP viteza si conduita in trafic”. Aceasta este declaratia din 4 septembrie 2020, prin care Orban i-a luat apararea actualului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, dupa accidentul in care acesta a fost implicat.

Ei bine, afirmatia lui Ludovic Orban nu face altceva decat sa dovedeasca faptul ca accidentul lui Oprea din 2015 nu l-a facut cu nimic vinovat pe acesta de moartea politistului Gigina. Este principala idee exprimata miercuri, 9 septembrie 2020, de catre Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania „Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, FSDPR se raliaza cu pozitia transmisa duminica, 6 septembrie 2020, de catre Uniunea Militarilor si Politistilor „Mihai Viteazul”, care atragea atentia ca nici Bode, nici Oprea nu sunt vinovati pentru accidentele in care au fost implicati (click aici pentru a citi).

Revenind la comunicatul de fata, trebuie sa spunem ca FSDPR solicita explicatii din partea chestorului Petre Toba (cel care in 2015 conducea Politia Romana) privind constituirea dispozitivului de insotire in accidentul a carui victima a fost motociclistului Bogdan Gigina.


Redam comunicatul FSDPR:


Primul ministru Ludovic Orban:

'Demnitarul nu are nicio putere de a dicta echipei SPP viteza si conduita in trafic'.

Avand in vedere precizarile facute de premierului Romaniei referitoare la transportul demnitarilor, Biroul de presa al Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania 'Al. I. Cuza' este imputernicit sa aduca la cunostinta cetatenilor urmatoarele:

Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania 'Al. I. Cuza' saluta si confirma declaratia primului ministru Ludovic Orban.

Federatia sustine integral comunicatul de presa remis mass-media la data de 6.9.2020, de catre Uniunea Militarilor si Politistilor 'Mihai Viteazul'.

In atare stare de jure si de facto, pentru garantarea aplicarii in mod corect a actului de justitie, potrivit Constitutiei, accidentele de circulatie trebuie sa se cerceteze in tara noastra respectandu-se in toate cazurile aceleasi principii de drept.

Conform legii, in Romania Politia Rutiera trebuie sa previna producerea accidentelor de circulatie.

Si tot potrivit legii, in Romania Politia Rutiera instrumenteaza probatoriul legat de producerea accidentelor de circulatie si deruleaza toate celelalte activitati referitoare la deplasarile pe drumurile publice –– potrivit competentelor sale – tocmai pentru a furniza magistratilor si instantelor de judecata date reale si complete.

Pe acest fundament si drept urmare:

Pentru Adevar,

Pentru familia politistului decedat in misiune si in memoria acestuia,

Pentru garantarea apararii valorii generale de drept,

Pentru asigurarea dreptului la informare opiniei publice din Romania,

Federatia afirma:

In cazul constituirii dispozitivului de insotire in accidentul a carui victima a fost motociclistului Bogdan Gigina este imperios necesar ca explicatiile sa fie formulate chiar de cel implicat decizional ca sef al politiei – al politistilor, implicit al tuturor motociclistilor politiei la acea vreme –, chestorul Toba Petre.

Cu Dumnezeu inainte!”

Comentarii

# Kellner Mihai date 9 September 2020 14:30 0

Corect.

# DOREL date 9 September 2020 15:06 +3

Mai dragi sindicalisti, politisti si militari, trageti-o nene pe Academiei: Gabi Oprea si Lucian Bode sunt pe liste diferite, si asa o sa ramana pana-n veacul vecilor ! De ex., nea' Gabi e pe lista pe care au fost Remes, I. A. Muresan, Babiuc, Nastase, Mitrea, Voicu, Dragnea ..., iar Bode pe lista pe care au fost Falca, Videanu, Blaga si altii de-ai lor. Si b): nea' Gabi tre'sa mai stie ca, la cate a facut, la cate nu a facut, la cate stie si la cate revelioane a facut si cu cine le-a mai facut, ramane o tinta vie ! Parerea mea ...

# Iulian date 13 September 2020 00:10 +1

Mă voi ca sindicat mai existați ori v o tot trageți cu ăștia de sus pe la dosuri ? Mă cum să fiu membru cotizat la voi și eu agent de op să fiu obligat să lucrez numai schimbul 2 și 3 cu libere din 3 în 2 , cu f.m. intervenții pe secția rurala arondate ptr care nu sunt plătit și nu stau in sectorul meu fapt datorită căruia am ulterior probleme in zona mea de competență si plec acasa dupa 2-4-6 ore , 12 , 24, 48 cu jandarm chipurile nu se poate ca au misiunile lor : ,, la obiectiv - judecătoria " Adică păzesc un jandarm in armat ce face paza la acel sediu ????, orișice sesizare eu tot : preluare apel , luat măsuri, întocmite fise , implementare in seimd fișă persoane , peveuri , raport către ion in termen la timp ....., iar el nu are nici măcar pix si stă în masina ???, normal?????poliția Saveni , ion Botosani!?????RușineeeeeeeeeeeeeeeRetragere ptr toți.....!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii