PANDALIILE SASULUI – Atac amenintator la Curtea Constitutionala. Presedintele anti-PSD cere sa renuntam la suveranitatea constitutionala a Parlamentului de a legifera si avertizeaza judecatorii CCR sa nu se pronunte pe Legile Justitiei pana nu sesizeaza el Comisia de la Venetia. Klaus Iohannis a anuntat ca ataca la CCR toate Legile Justitiei, desi 303/2004 e inca in Parlament. Iohannis tine mortis ca DNA sa poata face in continuare dosare judecatorilor

Scris de: Elena DUMITRACHE

02.05.2018 14:43
Vizualizari: 12909

Iesire publica halucinanta a presedintelui Romaniei Klaus Werner Iohannis. Intr-o declaratie de presa sustinuta miercuri, 2 mai 2018, la Cotroceni, Iohannis (foto) a anuntat ca sesizeaza Curtea Constitutionala a Romaniei cu privire la Legile Justitiei, iar concomitent cere Comisiei de la Venetia sa se pronunte cu privire la cele trei legi. In acest sens, Iohannis a facut "un apel" la adresa judecatorilor CCR cerandu-le "sa nu se grabeasca" in solutionarea exceptiilor de neconstitutionalitate pe Legile 303/2004, 304/2004 si 3017 si "sa conclucreze" cu Comisia de la Venetia pe acestea: "Am decis, ca atare, sa trimit intregul pachet legislativ inapoi la Curtea Constitutionala si, in paralel, sa sesizez Comisia de la Venetia.De aceea, fac un apel catre Curtea Constitutionala de a nu se grabi si a conlucra cu organismul european", a declarat Iohannis.


Sesizat cu doua legi, Iohannis trimite la CCR trei legi

Ironia este ca Iohannis a decis sa trimita la Curtea Constitutionala "pachetul" Legilor Justitiei, 303, 304 si 317, desi Legea 303/2004 se afla tot in Parlament, nefiind inca trimisa la Cotroceni spre promulgare, in timp ce Legile 304/2004 si 317/2004 au fost analizate deja de doua ori de Curtea Constitutionala, pentru ca acum sa fie trimise spre promulgare la Cotroceni.

In interventia sa, Iohannis a apreciat ca Legile Justitiei nu sunt adecvate nici cadrului constitutional intern, si nici standardelor europene in materie, existand, in opinia sa, modificari care contravin Constitutiei.

In acest sens, Iohannis a invocat dispozitii ale Legii 303/2004 care ar urma sa fragilizeze statutul procurorului, sau modificari aduse Legii 304/2004 prin care "sunt create noi structuri, menite nu sa eficientizeze justitia, ci sa timoreze magistratii".

Evident, structura care ar urma sa timoreze magistratii, in opinia lui Iohannis, este Sectia de investigare a infractiunilor savarsite de magistrati din cadrul PICCJ, fata de care CCR s-a pronuntat deja stabilind ca aceasta este constitutionala.

Problema este ca odata cu infiintarea acestei Sectii in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie va trebui sa predea toate dosarele cu magistrati si sa desfiinteze Sectia de investigare a magistratilor, decizie criticata deja si de sefa DNA Laura Kovesi.

Nici Legea 317/2004 nu il multumeste pe Iohannis, acesta reclamand ca prin modificarile aduse se instituie "o segregare a garantului independentei justitiei prin transferul masiv de atributii de la plenul CSM la sectii". De parca pana acum era norma ca procurorii sa se pronunte pe cariera judecatorilor!

Vazand care sunt reclamatiile presedintelui Iohannis fata de Legile Justitiei, nu putem sa nu constatam ca toate problemele pe care le vede Iohannis in modificarile aduse 303/2004, 304/2004 si 317/2004 sunt aceleasi cu cele ale #rezistentilor si ale celor care se opun masiv oricaror modificari la Legile Justitiei facute de fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei, mai ales daca este vorba despre modificari care vizeaza procurorii, privilegiile si statutul acestora.

Prezentam in continuare declaratia de presa sustinuta de Klaus Iohannis, miercuri, 2 mai 2018, la Palatul Cotroceni, astfel cum a fost publicata pe site-ul Administratiei Prezidentiale:

„Buna ziua!

Astazi, despre legile justitiei, dar haideti sa ne amintim un pic cum am ajuns pana aici.

In toamna lui 2016, a fost campanie electorala pentru parlamentare si PSD a imbrobodit poporul cu un program numai lapte si miere.

Si au castigat alegerile si au ajuns la guvernare. Dar a urmat cu totul si cu totul altceva. A inceput asaltul asupra justitiei din partea PSD.

Atunci, probabil va amintiti, la inceputul anului 2017, au venit cu acea infama Ordonanta de urgenta a Guvernului 13. Acea Ordonanta am reusit sa o oprim impreuna. Sute de mii de romani de buna credinta au protestat atunci in strada pentru acest lucru.

Asaltul s-a mutat in Parlament, iar rezultatul demersului parlamentar de modificare a legilor justitiei a ajuns acum si in faza in care se cere promulgarea acestor legi.

Procedura originala, ca sa nu ma exprim altfel, graba lipsita de orice justificare si modul autoritar in care s-au desfasurat dezbaterile parlamentare au determinat, in final, foarte multa neincredere.

Reforma justitiei, cum este clamata de PSD, este in continuare contestata de asociatiile profesionale ale magistratilor si trezeste mari ingrijorari ale partenerilor externi.

Nu putem sa asistam pasiv la o rescriere din mers a Constitutiei.

Intr-o democratie autentica, separatia puterilor in stat inseamna colaborare constructiva pentru realizarea interesului public, respect reciproc intre institutii, dar, mai ales, echilibrul si controlul reciproc dintre acestea. Legile justitiei au rol esential in punerea in aplicare a acestor principii.

Intregul pachet legislativ a fost adoptat de Parlament, atentie, intr-o saptamana, si apoi, natural, au fost necesare mai bine de patru luni si trei decizii al Curtii Constitutionale pentru a corecta unele prevederi.

Toate acestea dovedesc faptul ca rezultatul deliberarilor parlamentare ar fi avut de castigat daca textele ar fi fost mai bine fundamentate si pe larg dezbatute.

Ma voi referi, asadar, in continuare la cele trei legi – este vorba de Legea nr. 303/2004 referitoare la statutul magistratilor, Legea nr. 304/2004 referitoare la organizarea judecatoreasca si Legea nr. 317/2004 referitoare la organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii -, chiar daca ele vor ajunge pe rand la promulgare.

Constat, chiar de la inceput, ca ele nu sunt deplin adecvate nici cadrului constitutional intern, si nici standardelor europene in materie.

Unele dispozitii ale Legii de modificare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor au fost declarate neconstitutionale in doua randuri.

Cu toate acestea, chestiuni referitoare la integritatea ori raspunderea magistratilor contravin in continuare Constitutiei, iar statutul procurorului este mult fragilizat.

Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara a venit deja la promulgare si am constatat ca, in forma la care a ajuns, dupa ce a fost o data reexaminata de Parlament, inca mai ridica probleme.

Noile reguli privind admiterea in magistratura pot avea consecinte importante asupra functionarii instantelor cu riscul de a bloca actul de justitie. Apoi, sunt create noi structuri, menite nu sa eficientizeze justitia, ci sa timoreze magistratii.

In paralel, sunt eliminate garantii ale independentei organizatorice a justitiei, prin cresterea rolului Ministrului Justitiei in detrimentul CSM.

Nici Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii nu are o redactare mai fericita, caci ea instituie o segregare a garantului independentei justitiei prin transferul masiv de atributii de la plenul CSM la sectii, probabil dupa dictonul divide et impera.

In mod evident, in forma in care se prezinta acum, pachetul legislativ de modificare a legilor justitiei nu corespunde nici exigentelor unui stat de drept si democratic, asa cum Constitutia Romaniei proclama emblematic in articolul 1, si nici asteptarilor romanilor, care isi doresc o justitie independenta, bazata pe lege si neinfluentabila.

Am decis, ca atare, sa trimit intregul pachet legislativ inapoi la Curtea Constitutionala si, in paralel, sa sesizez Comisia de la Venetia.

De aceea, fac un apel catre Curtea Constitutionala de a nu se grabi si a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constitutional comun in Europa si care sprijina statele care doresc sa puna structurile juridice si institutionale in acord cu standardele si bunele practici internationale in materie de democratie, preeminenta a dreptului si a protectiei drepturilor omului, inclusiv prin acordarea unui sprijin constitutional de urgenta.

Sunt convins ca judecatorii Curtii Constitutionale isi respecta statutul de garanti ai suprematiei Legii fundamentale si de aparatori ai democratiei prin drept, astfel incat vor avea toata deschiderea pentru un demers care isi propune sa asigure respectarea in Romania a principiilor si valorilor democratiei europene.

Dupa ce Curtea se va exprima asupra acestor chestiuni, voi face o noua analiza a legilor si voi decide atunci daca se impune o reexaminare.

Va multumesc!”


Sursa foto: Mediafax - Alexandru Dobre

Comentarii

# Janica date 2 May 2018 14:57 +57

Dl.Marionetă are dreptate :lol: însă cu o precizare! ;-) -Noile legi ale justiției întradevăr vor afecta independența "JUSTIȚIEI" MAFIOTE! Dar impostorul nu zice absolut NIMIC de PROTOCOALELE ILEGALE? care au distrus REAL independența justiției şi toate şansele unui stat democratic de drept? Toate dosarele si hotărârile din instanțe sunt NULE! de ce NU SE IAU MĂSURI DE ANULARE ŞI REABILITARE? TOȚI tac şi ignoră ADEVĂRUL. RUSINE! Acest "presedinte" NU ARE DREPTUL SĂ VORBEASCĂ  DESPRE LEGE ar trebui obligat să returneze poporului român averile jefuite a organizației naziste. Țara asta aberantă şi NEDREAPTĂ unde mafioții care jefuiesc MILIARDE stau în libertate iar cei din popor sunt condamnați 5ani făra prejudicii, 3ani pt un salam la copii, sau chiar 8ani pe nedrept! în mod cert prezentul e mincinos iar Viitorul dezastruos. De aproape 30 de ani țara asta a "progresat" de la prostia indigenă la paroxismul prostiei... 《Toți aşteaptă Binele doar de la cei care fac doar Răul》...

# pe dos... date 3 May 2018 11:46 +3

Arian în cuget și simțire, Ciolannis von Joiannis a renunțat, de capul lui, la începutul mandatului, la datoria istorică a Germaniei de 19 MILIARDE EUR ;-) ;-) ;-) . http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/klaus-iohannis-renunta-la-datoria-istorica-a-germaniei-fata-de-romania-de-19-miliarde-de-euro-158063

# pelican tefelist date 2 May 2018 15:08 +11

Bine le-a facut. Sa nu mai iasa nimeni din inchisoare pana nu moare. De moarte buna sau rea. Sa stea acolo si sa ne miram in egala masura de banii cheltuiti cu ei/ele.. Ai dracu corupti... Ce, stau cate 4 in pat, sunt mancati de paduchi, se spala o data pe luna? Da-i dracu... Si in acest timp tara sufera ca n-are forta de munca... Pai e vina lor, i-a mancat in cur sa incalce legea... Sunt unii care s-au drogat oameni buni... Vreo 2 mii care au fost prinsi cu mari in buzunar... 2.5 grame... Nu-s corupti, dar trebuie sa moara... Si unii de au fost prinsi bauti la volan. N-au omorat pe nimeni, dar ei merita sa moara... Si unii care au facut abuz in serviciu... Cel mai grav lucru la noi, ca la alti prosti care nu stiu ce e justitia, nu exista fapta asta.... Pai sa moara!! HEILL!! ce rau imi pare ca n-am purtator de cuvant adevarat... Unde esti tu goebels sa-mi faci comunicate de presa ca-lumea.... Auzi ironie a sortii, mi le face una Dobrovolski.... Sigur e pe-o mana cu evreii...

# Gilu date 2 May 2018 15:13 +5

Palimarul vorbitor de la Poarta Cotrocenilor este mai rau decat Bashinescu ! Daca asta mai prinde inca un mandat , Popor Roman , iti voi inainta cu umilinta demisia mea...

# Gilu date 2 May 2018 15:16 +6

Jalnica marioneta !

# salam sasaesc date 2 May 2018 15:22 +1

Parlamentul ignora astfel de viermi ai istoriei.

# Arthur date 2 May 2018 15:26 +5

Dezamăgitor tovarășul. Aici însă puterea psd/alde au greșit fundamental.Pe acest pachet de legi trebuia asumată răspunderea asa cum a facut Bloc cu codurile.Chiar nu înțelege nimeni urgentă acestor modificări.?

# la puscarieee date 2 May 2018 15:33 +6

cel mai sigur e sa-si securizeze al II-lea mandat. Ce omite sasul e faptul ca si-a deschis calea spre topogan, singur. Poate sa se dea peste cap, sa ne trezim maine cu autostrada iasi-arad, si sa zica ca el a facut-o....Sa scata robor ca ceapa in obor, sa isi schimbe numele in Cais Verde Ionascu.... Sunt unii care nu vor uita ce-a slobozit pe gura acum o saptamana.... Si aia sunt foarte, foarte tari... Si mult mai destepti si au si verbul la ei, si sunt evrei... Scuze, israelieni... Pfff bine ca nu-s politician, ca o comiteam.. Vezi, aici e diferenta....

# Gogu date 2 May 2018 15:53 +2

Are păreri. Doar vin alegerile și încearcă să capteze electorat ! Nu are importanță câtă carte știu alegătorii săi.

# Carcotas date 2 May 2018 15:56 +5

Cariera sasului se va încheia rusinos! Mi-e ciuda ca va trebui sa-l trecem in cartea de istorie ca cel mai slab presedinte de Republica. Mai slab, mult mult decat țapul !

# de la meditatii la fizica la meditatii incorecte despre legi date 2 May 2018 16:14 +5

este evidenta oarece iritare a presedintelui, probabil ca ea poate fi pusa pe seama nemultumirii care a cuprins corpul procurorilor, in special cei din DNA, care nu accepta ca un control adecvat al activitatii magistratilor sa nu mai fie realizat de catre DNA. Cetateanul obisnuit agreeaza insa noile legi generate de catre actualul Parlament al Romaniei deoarece sunt mult mai corecte si asigura atat o independenta mai mare a celor care infaptuiesc justitia dar si o responsabilitate crescuta a magistratilor. Paralizarea unor magistrati ar putea fi datorata doar celor care se vor vedea nevoiti sa aplice in primul rand legea acolo unde pana mai ieri aplicau protocoalele... este evident ca daca unii vor avea probleme in acest sens vor trebui sa iasa din magistratura sau sa-si revizuiasca sistemul de valori... Disperarea presedintelui pare fara limite... Romania Presedintelui nu-i Romania celor multi... Presedintele de azi se zbate doar pentru "Romani / oameniii sai"...

# ?????? date 2 May 2018 16:59 -7

Sectia de investigare a infractiunilor savarsite de magistrati din cadrul PICCJ preia din atribuțiile fostei SIPA ?

# mutu date 2 May 2018 17:23 +4

Jalnic.Daca continua in felul asta in scurt timp o sa devina: ,,Clovnul” de la Cotroceni!

# Retardis date 2 May 2018 21:55 +3

Toata stima pt. CCR ! Penalul asta , bisnitar de case , va pleca dar macar magistratii de la CCR vor ramane cu fruntea sus ca nu s-au facut presh !

# Viorel date 2 May 2018 21:57 +3

Înfiorătorul personaj de la Cotroceni, Johannis, a ieșit și a grăit... Crin Antonescu îl caracteriza: ”.. vorbește puțin dar gândește... cât vorbește” ! Impresionant de exactă caracterizarea. Astăzi ”a dat cu oiștea-n gard”. ”Căruța” pe care o conduce se deteriorează, dar nu îi pasă, FIINDCĂ NU ESTE CĂRUȚA LUI. El este doar ”birjar”... ”Proprietar” este ALTCINEVA. Și, dacă nu-i ”căruța” lui... NU-I PASĂ ! ROMÂNIA este pe mâini TOTAL NEPOTRIVITE ! PROPUN să fie ”reales pe viață” căci altfel nu va putea DISTRUGE țara suficient de mult. Dacă majoritatea aleasă prin vot nu-i ia ”hățurile” din mână... DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !

# KWJ=NAZIST, ROMANIA=AUSCHWITZ date 3 May 2018 07:31 +1

De ce dracu' ala dE Draknea se tine de prostii, cu bere si mici pe FB, in loc sa faca cel mai elementar lucru pentru a elibera tara de nazistul Ciolhannis, si anume SUSPENDAREAAAA! AM AJUNS LA SENTIMENTUL CA ROMANIA E UN MARE PENITENCIAR IN CARE BINOMUL NAZISTULUI, MERGE PE EXTERMINAREA OPOZANTILOR, CA INTREAGA TARA SUB ACEST NAZIST ANTISEMIT, E UN FEL DE AUSCHWITZ , Mai are sa ne spuna acest individ ca doar: MUNCA NE ELIBEREAZA. Eu zic ca doar SUSPENDAREA NE ELIBEREAZA. PREA MULTI AM FUGIT DIN ACEST AUSCHWITZ AUTOHTON.

# cati procurori are Romania? ancheteaza? sunt in concediu? date 3 May 2018 08:19 +3

analizati cat de repede se pot ancheta toate retrocedarile din ultimii 28 ani daca Marea Coruptie este anchetata doar de 100-150 de procurori DNA la toate administratiile publice locale ( aprox. 3200 UAT-uri si 41 judete + municipiul Bucuresti ) => teoretic, fiecarui procuror DNA care ancheteaza marea coruptie, i-ar fi alocate aprox. 22 la 32 de localitati in care sa ancheteze toate retrocedarile de terenuri ca sa le descopere pe cele nelegale. alta ar fi situatia daca TOTI procurorii ar fi abilitati sa ancheteze Marea Coruptie a retrocedarilor de terenuri si depagubirilor abuzive din Romania ultimilor 26 de ani... Nu-i suspect ca toate persoanele depun tot felul de raportari catre STAT (Administratie) iar STATUL nu stie cat a retrocedat in fiecare localitate/judet, ce suprafata totala de teren s-a despagubit si ce suma totala s-a platit pentru despagubirile aferente? Se pretinde ca se doreste dezvoltarea tarii si, de fapt, cu bani din taxe si impozite, se achita despagubiri aberante?

# imprumutarea Romaniei cu aprox. 20 de miliarde de euro date 3 May 2018 09:18 +4

a fost necesara pentru... ? BNR avea nevoie de euro ? Guvernarea avea nevoie de euro ? In vremea sau dupa avantata epoca a despagubirilor si creditarilor imobiliare... organizatiile imobiliare finantau Romania din Epoca Basescu-Boc-Isarescu ? Oare de ce ? A facut cineva dovada cum, cand si unde au fost folosite aceasta sume ? BNR a avut nevoie de o parte ca sa din bani ca sa ajute banciile care erau in dificultate datorita implicarii riscante pe piata creditarii imobiliare cu dobanzi desantate... alti bani au mers catre guvern... niste rate trebuie sa fi avut si onorabilii oameni de stat care aveau mare evlavie fata de retrocedarile minunate care au reusit sa depaseasca suprafata tarii... nu-i asa ca Junker l-a pupat pe Basescu ? Statul paralel facea bani frumosi? Romania a instrainat terenuri la greu... si multi romani au plecat fluierand pagubiti sa lucreze pe-afara... acestia sunt in-vestitorii care aduc bani in tara ? Se mai platesc si azi ratele la "centura de siguranta" basista?

# imprumutarea Romaniei cu aprox. 20 de miliarde de euro date 3 May 2018 11:03 0

erata: organizatiile internationale finantau Romania...

# pe cine de cine apara demersul Presedintelui ? date 3 May 2018 10:52 +4

Presedintele Iohannis nu  doreste raspunderea materiala a anchetatorilor si magistratilor in situatiile in care acestia vor actiona defectuos... Probabil ca stie sau nu stie domnia sa si cei care ii ofera consultanta ... ca se vor inmulti situatiile in care, intre raspunderea magistratului pentru aplicarea defectuoasa a legii si trimiterea in instanta a celor realmente vinovati...  majoritatea magistratilor vor alege sa lupte de partea legii aparandu-si atat prestigiul cat si avutul propriu.... De unde atata crispare la unii magistrati si la Presedintele tariii ? "Oamenii mei" ar putea sa fie in pericol iminent Domnule Presedinte ? Exista cumva temerea Prezidentiala ca Europa s-ar cutremura daca magistratii ar scoate la suprafata anumite "taine" ale Puterii de ieri si de azi de la Bucuresti ? "Statul vertical" ar deveni "Stat orizontal" sau "Stat oblic" ? Vom afla de ce au plecat din tara un numar atat de mare de romani dupa 1989?  De ce nu va prezentati DEMISIA D-le Iohannis ?!?

# Gabriel Ion Olteanu date 3 May 2018 12:31 -6

Justiția este o componentă fundamentală într-un stat. Orice abordare ușuratică trebuie dezavuată. Pe de altă parte, președintele, cei din opoziție, nu trebuie să fie umiliți, batjocoriți ori tratați cu ignoranță. Puterea nu poate fi depozitarul binelui absolut. Este nevoie de soluții nu de exprimări cu caracter general. Republica lui Băse a venit după ceva ce a existat înainte, doar s-a perfecționat și s-a radicalizat un mod de lucru. Unii au luat locul altora. Binele românilor vine din echilibru, din dorința și puterea de construi. A distruge la infinit, ca proces a fost verificat în istorie - caderea marilor imperii poate fi un bun exemplu. Vrei să lupți împotriva a ceea ce nu poate sau nu vrea puterea, fă-o cu argumente, cu soluții mai bune. Dacă compromiți lupta nu faci decât să generezi o altă dictatură, ce nu poate, fapt demonstrat, să funcționeze decât tot pe diferite forme de abuz. se pot schimba denumiri, oameni, structuri, culori la cravată, ș.a. dar ... cu abuzurile ?

# epocile munca-acumulare versus hotie-indatorare sunt ciclice date 3 May 2018 16:18 +3

Nu va referiti la Justitia care semna protocoale cu serviciile secrete si judeca in clar-obscur... aia e clar INJUSTITIE! Iar daca in orice tara e fundamental sa ai componenta J U S T I T I E ... uite ca in Romania FUNDAMENTALE AU FOST PROTOCOALELE !  Republica lui BASE a retrocedat mai multe terenuri decat exista in tara.... ne-o spune ministrul ELENA UDREA.... SI JUSTITIA TACE ! Presedintele ?!? TACE SI PRESEDINTELE !! Intelegem ca in ceea ce priveste perioada 2004 - 2014... Era Basescu... Romania a luat cel mai mare imprumut care nu se stie exact la ce a folosit... Poate la plata unor despagubiri pentru suprafetele de teren in exces inscrise in titlurile de proprietate emise de autoritati ...  ca tot nu avem o evidenta clara privind depagubirile si suprafata de teren despagubita in fiecare localitate, judet, in fiecare an din perioada de 10 ani cat Traian Basescu prezida CSAT-ul - fara sa stie ce se intampla cu banii si retrocedarile din Romania ? OFICIALII EUROPENI SUPRAVEGHEAU CE?

# SIMPATIC PESEDIST date 3 May 2018 15:09 -8

PSD-ule!Daca nu lasati porcariile si ciolaniada deoparte si nu va ocupati de ca ii doare pe romani cel mai tare:bunastarea si dreptatea,blestemat sa fie cine va mai vota PSD.Nu vedeti ca usor,usor oamenii s-au scarbit si nu vor sa mai auda de votari.?Puneti dracului odata piciorul in prag si terminati cu circul asta cu justitia,ca ne-am saturat de circul asta si de alte circuri,ca numai in circuri o tineti.Chiar ne credeti tampiti?Vine vremea socotelilor pentru toti.

# Capac date 6 May 2018 11:47 +3

Vine vremea socotelilor și pentru Securitate. Românii s-au săturat de mult timp, atât doar că nu știau că se săturaseră de Securitatea care i-a ținut în sărăcie, de Securitatea care a supervizat raptul național, de Securitatea care abuzează politicienii naționaliști.

# Edelweiss - Zicălaș neobrăzat (de Bukowina) date 3 May 2018 22:26 +1

WOW! Ce frumos și cu câtă grație a neobrăzării s-a pishat Plăvanul voiajor de la Hermanstadt, cu boltă peste CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A ȚĂRII. CCR - poate SINGURA instituție judiciară a Satrapiei Rromânești care încă nu și-a pierdut sau diluat credibilitatea. Singurul for de autoritate Supremă în care rrumânii, (fie ei părtinitori sau ignoranți, meșteșugari ai științei Dreptului sau a artei cârcotelii) MAI AU ÎNCREDERE NECONDIȚIONATĂ! Dar, e suficient un boulean ca fantoșa Bilderbergilor ca să se abată un șuvoi de urină în capul mult-încercaților juzi CCR. Un jet având debitul profitului mânărit de franțujii de la Aviva, și cu presiunea micțiunii unui derbedeu neo-nazist, șomer vocațional, participant în a treia zi de Oktoberfest, mustindu-i vezica de quintalele de bere îngurgitate porcește! Oooooo, mărite Plăvan Bavarez, te admir cum pe pishi în capul singurilor judecători în care mai avem încredere! ('iți-ar a Draaqului vocația ta de Slugă Ordinară!)

# in germana, 2 MANDAT = LINS PE BOT date 4 May 2018 09:05 +3

nazistul antisemit tot o tine langa, ca toate prostiile pe care le spune sau le face el ca presedinte, sunt realizate, pentru ca asa isi doresc romanii. BAI CIOLHANNIS , ROMANII ISI DORESC UN SINGUR LUCRU: CA TU SA ELIBEREZI LOCUL. DACA TE INCAPATANEZI SA RAMAI SI SA-I TI IN BRATE PE KOVESI SI LAZAR, S-AR PUTEA SA RASPUNZI SOLITAR CU EI PENTRU PASTRAREA STATULUI PARALEL. TU DEJA AI PIERDUT SANSA PT AL DOILEA MANDAT ADICA TE-AI LINS PE BOT.

# Zah Ioan date 4 May 2018 09:49 -5

Si pentru ca un roman,intamplator Presedintele Romaniei, are mari dubii privind legile justitiei, criticate de foarte multe organizatii, inclusiv de mass-media si un numar imens de romani, inseamna ca l-a apucat pandaliile? Nu era mai corecta expresia „PANDALIILE PSD-ului& ALDE?

# Capac date 6 May 2018 11:50 +4

Iohannis nu face pandalii, ci doar ceea ce-i ordonă Securitatea stalinistă. Mass-media controlată de Securitate, românii manipulați de Securitate, organizațiile controlate de Securitate critică la ordin, la fel ca marioneta statului.

# Florin date 9 May 2018 18:28 0

Presedintele ramane un om respectabil, oricat de mult ati incerca sa dati in el voi si A3. E clar ca Iohannis sta in gat psd-ului partid care inclusiv cu ajutorul unei prese manjite ne-a furat 25 de ani si tot incearca sa ii tina pe oameni in bezna pentru a mai prinde inca o zi si inca o zi la putere

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii