PARADITORUL DECA TREBUIE SA RASPUNDA PENAL - Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a fost achitat definitiv de Completul de 5 judecatori al ICCJ in dosarul fabricat de seful DNA Brasov David Deca si procurorul Claudiu Dumitrescu. Cei doi trebuie sa raspunda pentru distrugerea imaginii celui de-al doilea om in stat si implicit a imaginii Romaniei. Iohannis, cere-ti scuze pentru ca l-ai facut pe Tariceanu "penal"!

Scris de: L.J.

22.04.2019 22:42
Vizualizari: 8700

Decizie devastatoare pentru DNA in dosarul in care Calin Popescu Tariceanu a fost trimis in judecata pentru o inchipuita fapta de marturie mincinoasa ce i-a fost inventata de parchetul anticoruptie.


Completul de 5 judecatori al ICCJ format din judecatoarele Mirela Sorina Popescu, Francisca Maria Vasile, Silvia Cerbu, Ioana Bogdan si Ana Hermina Iancu a dispus luni, 22 aprilie 2019, achitarea definitiva a presedintelui Senatului in dosarul „Ferma Baneasa”. Rechizitoriul (vezi facsimil) a fost semnat de procurorul sef al DNA Brasov, Cornel David Deca (foto dreapta), si verificat sub aspectul legalitatii si temeiniciei de procurorul Claudiu Dumitrescu de la DNA Central (foto stanga).
Instanta a respins cererea DNA, care in apel nu a mai cerut condamnarea lui Tariceanu, cel mai probabil intuind ca nu va avea succes de cauza, avand in vedere mizerabilul rechizitoriu, ci a solicitat rejudecarea. O masura care l-ar fi tinut „agatat” pe presedintele Senatului cel putin incă un an, si ar fi fost etichetat ca „ penal”, lucru care convenea de minune procurorilor.

Practic, Completul de 5 judecatori a mentinut sentinta de la fond pronuntata de judecatorii Stefan Pistol, Geanina Cristina Arghir si Constantin Epure, care au dispus achitarea in baza art.16 alin.1 lit.b teza I din Codul de procedura penala care prevede: “Fapta nu este prevazuta de legea penala.”

In opinia noastra, cei doi procurori trebuie sa raspunda pentru distrugerea imaginii celui de-al doilea om in stat, si implicit a imaginii Romaniei. In plus, presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa-si ceara scuze pentru ca s-a referit la presedintele Senatului ca fiind un penal, in conditiile in care atat la fond, cat si in apel, acesta a fost achitat.

Motivarea sentintei de la fond a judecatorilor ICCJ Stefan Pistol, Geanina Cristina Arghir si Constantin Epure prin care s-a dispus achitarea presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceau pentru infractiunea de marturie mincinoasa, motivare insusita si de Completul de 5 judecatori, pe care o prezentam integral la finalul articolului, devoaleaza manevra prin care DNA a incercat sa-l inculpe cu orice pret pe liderul ALDE in dosarul "Ferma Baneasa", in care au fost trimisi in judecata Remus Truica, Paul al Romaniei si alti inculpati.

 

Prezentam minuta Completului de 5 judecatori al ICCJ:

„Cu majoritate, Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale nr. 318 din data de 22 mai 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala, in dosarul nr. 2553/1/2016, privind pe inculpatul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton. In baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare ocazionate cu solu?ionarea apelului raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata, in sedinta publica, astazi 22 aprilie 2019. Cu opinie separata, in sensul admiterii apelului formulat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si a desfiintarii hotararii atacate, cu consecinta trimiterii cauzei spre rejudecare la aceeasi instanta”.

Iata minuta de la fond a Completului de 3 judecatori al ICCJ:

„I. In baza art.386 alin.1 din Codul de procedura penala, schimba incadrarea juridica data aceleiasi fapte prin rechizitoriu din infractiunile de marturie mincinoasa, prev. de art. 273 alin.1 din Codul penal si favorizarea faptuitorului, prev. de art. 269 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea dispozitiilor art. 38 alin. 2 din Codul penal, in infractiunea de marturie mincinoasa, prev. de art. 273 alin.1 din Codul penal.
II. In baza art.16 alin.1 lit.b teza I din Codul de procedura penala, achita pe inculpatul POPESCU TARICEANU CALIN CONSTANTIN ANTON, pentru infractiunea de marturie mincinoasa, prev. de art. 273alin.1 din Codul penal. In baza art.272 alin.1 si 2 din Codul de procedura penala onorariul aparatorului desemnat din oficiu in suma de 260 lei se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei, suma de bani care, potrivit art.275 alin.6 din Codul de procedura penala, ramane in sarcina statului. In baza art.275 alin.3 din Codul de procedura penala,cheltuielile judiciare avansate in cursul urmaririi penale si al judecarii cauzei in prima instanta raman in sarcina statului. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru procuror si inculpat. Pronuntata in sedinta publica, azi, 22 mai 2018”.


*Cititi aici integral sentinta Completului de 3 judecatori al ICCJ de achitare a presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu

Comentarii

# Maris date 22 April 2019 23:56 +24

Sa-si ceara scuze? "Nu stiu si nici nu ma intereseaza". A scapat de dosarul asta? Mai da fuguta comanda DNA-ului pentru inca un dosar. Sa-i scape din mana tocmai un adversar al luptei pentru inca un mandat?

# DODI date 23 April 2019 16:05 +3

La DNA nu sunt inocente nici măcar literele din denumirea instituției. Ca să nu mai pomenim de nesimțitul național ciolanis, cel care ar fi trebuit să iasă primul și să ceară scuze publice domnului Tăriceanu pentru prejudiciul de imagine adus celui de-al doilea om în stat și implicit țării. Ca să nu mai amintim de deficitul de imagine al țării prin acuzele gratuite aduse de cel mai tembel om din țară cocoțat la Cotroceni pe o funcție pentru care nu are nici pregătirea, nici bunul simț și nici simțul patriotic de a-l ocupa. SRI+STS ar trebuie desființate pentru deserviciile imense aduse națiunii prin desconsiderarea votului popular și furtul alegerilor începând cu anul 2004 și până în prezent.

# DOREL date 23 April 2019 00:09 +25

Sa nu ne mai dam pe după visin: 90 % din procurorii DNA sunt vinovați de cercetare abuziva, represiune nedreapta, lipsire de libertate, fals intelectual, abuz în serviciu, tortura etc., este obligatoriu sa se treacă la curățenia generala, după modelul din Germania de după război (=denazificarea)! Dacă nu facem asta, lăsați orice speranta voi care mai vreți sa trăiți aici! Părerea mea...

# Liviu date 23 April 2019 07:56 +6

Din pacate gresiti .100% din procurori DNA sunt vinovati .Nu exista inocenti acolo .

# Ion date 23 April 2019 02:24 +1

Ce moce de ciorditori ,nu de procurori au astea! Ei sunt penali si cu Johannis care ii favorizează la fel cum il favorizează si pe infractorul Lazăr.Cand o sa vedem dreptate si justitie in Romania?

# drept date 23 April 2019 06:42 +1

Ca sa indreptam o data pentru totdeauna justitia, javrele astea trebuiesc adunate in centre de colectare a gunoaielor (puscarii) si nu mai trebuiesc lasate in libertate, sa fie exemplu pentru toti care mai au apucaturi de paraditori.

# rolinger mariana date 23 April 2019 07:48 0

DA DE UNDE,TREBUIE CA..EU.RO SA ÎL TINA ÎNCONTINUARE PE HULUGANU DE MOROSANU ,NESPALATU ANALFABETU ZIS SI CEAUSESCU PE STRADA SA-SI FACA DE CAP .CA POATE MAI PRINDE UN MANDAT SI UITE ASA MAI STAM ÎNCA5 ANI CU NEAMTU. COCOTAT ÎN FRUNTEA STATULUI PE BANI NOSTRI.ÎNCA UN PIC SI SE INSTAUREAZA NAZISMU.

# santinela date 23 April 2019 07:52 +8

Astora din DNA trebuie sa li se aplice o singura masura.Adica sa fie alergati pe strazi,scuipati,un fel de mineriada, fiindca altfel nu scapam de nemernici !

# romanul date 23 April 2019 08:44 +3

La puscarie cu nemernicii astia!!!!!!!!!!!!

# Paradit date 23 April 2019 08:53 -7

Tariceanu achitat Ar trebui sa ne bucure? Avocat bun?! Citesc insa schimbarea incadrarii Ca profan Poate este nevinovat Eu nu il cred pe tariceanu Dar este spalat Nu are cazier Va fi un luptator justificat imagistic Una da achitat Un altul?! Vedem pe 20 mai

# Maris date 23 April 2019 18:29 0

Oare de ce o fi fost introdusa notiunea de "proba" in toate legislatiile tarilor cu democratie si chiar si in cele ce doar mimeaza democratia? Pentru a fi inlocuita cu denunt, auto-sesizare, inregistrari audio-video efectuate si livrate de servicii secrete (si alea trunchiate si rearanjate special pentru acuzare), protocoale si culoare tactice? Pana la urma urmelor, putin conteaza ca il crede sau nu cineva care nu vrea sa vada nimic din afara de convingerile sale. Nici eu nu cred ca indivizi ca Basescu si Iohannis nu au fost plantati de securisti si pui de fosti nomenclaturisti ceausisti in cea mai inalta functie a unui stat. Conteaza probele.

# moryko întreaba date 23 April 2019 09:54 +2

DAR CU JOVENUS6CASE SÎNTETI DE ACORD?

# Ionut date 23 April 2019 11:14 0

Pai si lui johanus i s-au inchis dosarele tot de catre justitie. Cu cat furi mai mult si ai functii inalte cu atat cresc sansele sa fii achitat in timp ce prostu de rand pt un nimic ia ani grei de puscarie. Tariceanu se batea cu pumnii in piept in 2016 ca rezolva el abuzurile care s-au facut in justitie. Se referea doar la el insusi. Tariceanu de ce nu a luat masuri de anulare a tuturor dosarelor din 2009 pana in prezent,din timpul protocoalelor ilegale , caci sunt nule !? Pt ca guvernarea Tariceanu este cea care a semnat HG in 2005 care a stat la baza protocoalelor ilegale!!!

# GEORGETA ROLINGHER date 23 April 2019 10:02 0

O FI NO FI,ATUNCI SA NU ÎL CREDEM,?DAR DATORITA LUI AM AFLAT F.MULTE,NU CA NU SE VEDEA DE LO UN KM,ÎN JUSTITIE PROBLEMELE,,MATRAPAZLICURILE,,ATUNCI SA ÎLCREDEM PE6CASE.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 23 April 2019 12:04 +3

Stăm și noi,prostimea, pe margine și ne uitam la ce se-ntampla-n "justitie". Și ce vedem?Pai noi vedem ca-n fiecare zi apar dovezi ca o instituție care nu e prevazuta-n Constituție pare sa fie plina de criminali în serie, mai rai decât criminalii de drept comun.Criminalii de drept comun paradesc unu-doi oameni ,după care sunt prinși cercetați,condamnați și băgatI la ocna. Criminalii din instituția în discuție paradesc zeci,sute de oameni, prin metode de teroare stalinista,fără sa-i oprească nimeni,fără sa fie pedepsiți, ba unii dintre ei sunt chiar promovati drept rasplata pt crimele lor.Bai pesedeilor,bai aldistilor,pana când nu faceți o lege privind răspunderea directa a magistraților, ăstia vor comite aceleași crime împotriva umanității, pt ca asta fac, niște crime împotriva umanității! Cum puteți baaa sa suportați așa ceva fără sa faceti nimic concret încât sa-i opriți urgent pe teroristi?

# livia date 23 April 2019 15:28 0

Deca si Dumitrescu sunt doar executantii si subordonatii tortioanrului comunsit Lzar Augustin, cel care in 2016 era sluga lui Klaus Iohannis, Klaus Iohannis care isi elimina ”concurenta prin dosarele de politie poliitca . Deoarece politia păolitica este pedepsita ,deoarece procurorii pro stalinist tortionar Lazar Augustin trebuie sa raspunda penal pentru faptele lor , sa se aplice legea.

# moryko spune date 23 April 2019 15:44 0

NOI MURITORI. NU DE RÎND.CA DE RÎND ÎS #HASTAGII LU CIOBANUS WERMUS SI TOATA SLEAHTA.STAM. ASTEPTAM SA VINA SI PENTRU NOI VREMURI MAI LINISTITE,CA BUNE ,NU MAI SÎNT SPERANTE.

# mitica date 24 April 2019 19:43 0

DNA-ul este o organizatie terorista.

# Klaus_Klaus date 30 April 2019 04:23 0

:-* Acestui pro_CUR_or trebuie sa i se dea cam 20 DECA de pumni in bot. Sa vedem daca DUPA tratament va mai "semna rechizitorii" :P PS si cate 20 de NUIELE peste maini .. asa ca bonus 8)

# Procurori de TUPEU date 30 April 2019 15:14 +2

Grav este ca au ajuns procurori niste oameni care nu au dat examene, nu au merite, dar au avut tupeu si obraznicie, au fost in cardasii cu oameni influenti la un moment dat. Vedeti cum a ajuns in 2004 procuror cu GRAD de TRIBUNAL, GAMAN LAURA de la DIICOT Neamt, desi a picat de 2 ori examenele de capacitate in 2001 si in martie 2002. VA mira cum si cui fac dosare? EI fac exact ce li se cere. REasezati profesia lor la nivel de functionar al executivului ;i atunci se vor stopa si abuzurile.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii