PEDICHIURA LUI CALIN – Cu sute de milioane de euro primite de la statul roman, DNA isi baga picioarele in lupta anticoruptie. In loc sa se ocupe de marea coruptie si multinationalele care capuseaza Romania, DNA foloseste resursele pe mite constand in servicii de coafura. Parchetul lui Calin Nistor a dat o lovitura de proportii cu doua angajate de la Protectia Consumatorilor care si-ar fi facut manichiura si pedichiura fara sa plateasca: “Ar fi beneficiat de servicii in valoare de 1.773 lei”

Scris de: George TARATA

13.11.2019 12:49
Vizualizari: 4507

Uitati in ce baga statul roman sute de milioane de euro... In loc sa se ocupe de marea coruptie institutionalizata si de multinationalele care spoliaza Romania si folosesc mita pentru a obtine contracte cu institutiile statului, DNA isi foloseste resursele pe fel de fel de tampenii. Dovada este ultima “lovitura de proportii” data de parchetul anticoruptie condus de Calin Nistor (foto), la Timisoara.


DNA a anuntat marti, 12 noiembrie 2019, trimiterea in judecata a doua angajate de la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Vest pentru pretinse fapte de luare de mita. Si acum, atentie in ce ar fi constatat asa-zisa mita. Cele doua ar fi descins la un salon de cosmetica in cadrul unui control si ar fi pretins reprezentantilor acestuia ca in schimbul neaplicarii unei amenzi de 9.500 lei sa beneficieze gratis, timp de un an, de servicii de coafura, cosmetica, manichiura si pedichiura. Si nu doar ele, dar si rude ale acestora, totalul serviciilor prestate de salonul respectiv ridicandu-se, conform DNA, la 1773 lei. Adica 17 milioane lei vechi. Adica aproximativ 370 euro.

Totodata, una dintre cele doua angajate de la Protectia Consumatorului este acuzata si ca ar fi beneficiat de servicii de transport cu avionul pe ruta Timisoara-Bucuresti. Iar costul acestora ar fi de 457 lei. Deci nici 100 euro.

Spuneti dumneavoastra daca pentru asemenea fapte a fost creat DNA, si daca este normal ca un parchet in care in ultimii ani au fost bagate sute de milioane de euro sa se ocupe cu niste angajate care isi fac manichiura si pedichiura gratis. Nu spunem ca asemenea cazuri nu ar trebui investigate, insa este evident ca dosare de acest gen pot fi instrumentate de parchetele obisnuite, nu de Directia Nationala Anticoruptie, structura specializata si infiintata pentru a combate marea coruptie.


Iata comunicatul in care DNA anunta marea lovitura:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatelor

PIRVULESCU MARIA si ILIAS MARINELA, comisari in cadrul Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Vest (Timis), pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii mai 2019, cu ocazia desfasurarii activitatii de control la un salon de cosmetica, inculpatele Pirvulescu Maria si Ilias Marinela, in calitatile mentionate mai sus, ar fi propus si pretins reprezentantilor societatii comerciale ca, in schimbul neindeplinirii indatoririlor de serviciu (neaplicarea unei sanctiunii contraventionale a amenzii in cuantum de 9.500 lei), sa beneficieze timp de un an de foloase constand in servicii de coafura/cosmetica/manichiura/pedichiura, fara a achita costul acestora.

Concret, in perioada mai – iulie 2019, cele doua inculpate si rude ale acestora ar fi beneficiat de servicii ale salonului respectiv in valoare totala de 1.773 lei.

In acelasi context si pentru acelasi motiv, inculpata Pirvulescu Maria ar fi beneficiat si de servicii de transport cu avionul pe ruta Timisoara – Bucuresti, in valoare de 454 lei.

In cauza s-a instituit masura sechestrului asiguratoriu asupra unor sume de bani depuse de inculpate la o unitate bancara.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza”.

Comentarii

# Costache date 13 November 2019 14:06 +3

Este foarte simplu:de grangurii mari nu te poti lua pentru ca au protectie,rezultate pentru bilant trebuie sa ai asa ca nu-ti ramane decat sa te iei de cei mici fara aparare.Asta este valabil in general.

# Procurorul date 13 November 2019 17:41 +2

Se dovedește că lipsit de aportul denunțătorilor ”de profesie” și ”de serviciu”, precum și de sprijinul ”de specialitate” al serviciilor de informații, unul mai ilegal ca altul, ferocele DNA nu face nici cât o ceapă degerată. Și cum să facă, dacă e populat cu niște indivizi și individe, unul/una mai nedeștept/nedeșteaptă ca altul/alta, care-și închipuie că a face un dosar de corupție, mare, medie sau mică, nu contează, înseamnă să stai la birou, să terorizezi martorii și să pleci urechea bleagă la interceptări. Pentru ăștia/astea flagrantul, care este unica probă de necontestat a corupției (luare de mită, dare de mită,trafic de influență, cumpărare de influență), este o noțiune abstractă și străină de înțelegerea lor, mai ales că el presupune muncă nu glumă, ca să-ți iasă. Or, de ce să muncească, când, în aceeași bani, pot să nu muncească sau, ca în cazul de față, să se facă de râsul curcilor.

# santinela date 14 November 2019 07:49 0

Ce se intimpla la DNA central si mai ales in teritoriu este de risul curcilor.Ai facut un dosar de tot rahatul, l-ai facut, dar cit de BOU poti fi sa te si lauzi cu asta.Sa iesi cu un comunicat de acest fel inseamna ca nu ai toate tiglele pe casa,basca iti mai lipsesc si vre-o trei doage !

# justitiaru date 14 November 2019 11:02 0

Pai ce a facut acest individ in Arges te crucesti. Numai facaturi impreuna cu judecatorii din culoar, pe care ii avea la mana cu inregistrari si nu ieseau din ascultare. Numai zic de avocatii care se transformau in acuzatori in instanta in detrimentul clientilor. Din acest motiv a fost si promovat. :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii