PENELE CUCUVELEI – DNA si PICCJ pot intra sub controlul unor personaje cu legaturi directe cu inculpata Laura Kovesi. Procurorul Crin Nicu Bologa, propus la sefia DNA, a fost coleg de facultate cu Kovesi. Nominalizata pentru functia de Procuror General, Gabriela Scutea a fost 6 ani mana dreapta a lui Kovesi la PICCJ, ambele semnand Protocolul cu SRI. Scutea i-a calcat pe urme lui Kovesi la Bruxelles. La DIICOT situatia e diferita: DNA-ul lui Kovesi a lasat-o pe Giorgiana Hosu o noapte fara sot

Scris de: George TARATA

24.01.2020 12:42
Vizualizari: 2754

Suspiciunile existente in randul magistratilor, si nu numai, conform carora PICCJ si DNA vor fi conduse de oameni apropiati inculpatei Laura Kovesi (foto 1) sau cu legaturi cu aceasta apar ca fiind cat se poate de pertinente daca ne uitam la trecutul procurorilor nominalizati de ministrul Justitiei Catalin Predoiu pentru cele doua parchete. Este vorba despre procuroarea Gabriela Scutea (foto 2), propusa de Predoiu pentru functia de Procuror General, si procurorul Crin Nicu Bologa (foto 3), propus pentru functia de procuror sef al DNA.


 

Sa ii luam pe rand. Nascuta in acelasi an cu inculpata Kovesi, respectiv 1973, dar cu doua luni mai tanara, Gabriela Scutea a fost ani buni mana dreapta a fostei sefe DNA. Mai exact, timp de 6 ani, Scutea a fost unul dintre oamenii de baza ai Laurei Kovesi la Parchetul General. Ne referim la perioada 2006-2012, cand Laura Kovesi a fost Procuror General al Romaniei, iar Gabriela Scutea i-a fost adjunct.

Asa cum se cunoaste, Laura Kovesi si-a incheiat mandatul de Procuror General in 2 octombrie 2012, fiind trimisa a doua zi la Bruxelles ca Inalt reprezentant al Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europena, functie in care a stat pana in 16 mai 2013, cand a preluat conducerea DNA. Ce sa vedeti, incepand cu septembrie 2013, locul Laurei Kovesi la Bruxelles, ca Inalt reprezentant al Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europena, a fost luat chiar de catre Gabriela Scutea, in mediile judiciare circuland inca de la acea vreme informatia ca aceasta a fost recomandata chiar de catre fosta sefa DNA.

Pe de allta parte, trebuie spus ca Gabriela Scutea si Laura Kovesi sunt renumite pentru ca au facut istorie la PICCJ si in magistratura. Nu in sens bun insa. Cele doua sunt semnatarele groaznicului Protocol PICCJ-SRI din 2009, care a pus parchetele sub controlul Serviciului Roman de Informatii. Astfel, din partea SRI Protocolul a fost semnat de sefii Serviciului de la acea vreme George Maior si Florian Coldea, iar din partea PICCJ Protocolul a fost semnat de Laura Kovesi, in calitate de Procuror General, si de adjuncta sa Gabriela Scutea, absolventa a Academiei SRI, aceasta semnand in numele prim-adjunctului Tiberiu Nitu (vezi facsimil 1). Un Protocol PICCJ-SRI declarat nelegal si neconstitutional in totalitate de catre CCR.

 


 

 

Colegul Lulutei


In ceea ce il priveste pe procurorul Crin Nicu Bologa, nominalizat de Catalin Predoiu pentru sefia DNA, acesta nu s-a intersectat cu Laura Kovesi in perioada in care a activat in parchetul anticoruptie. Nicu Bologa a condus DNA Cluj in perioada 2005-2008, fiind adus in parchet de Daniel Morar, iar conform unor surse tot Daniel Morar a fost cel care i-a cerut sa plece din DNA.

Totusi, desi nu au lucrat impreuna, intre Crin Nicu Bologa si Laura Kovesi exista legaturi. Unele care dateaza inca din anii '90. Astfel, Crin Nicu Bologa si Laura Kovesi (pe atunci Lascu) au fost colegi la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, pe care au absolvit-o in 1995. Numele celor doi apar pe lista cu promotia 1991-1995 a Facultatii de Drept (vezi facsimil 2). Pe aceeasi lista mai regasim alte personaje importante, precum actualul judecator ICCJ Dan Marius Foitos, fost colaborator al lui Kovesi la PICCJ, dar si fostul premier Emil Boc.

 

 

 

Sotul lui Hosu, incatusat sub Kovesi


Lucrurile apar ca fiind diferite in ceea ce o priveste pe Girogiana Hosu, nominalizata pentru conducerea DIICOT. Parcursul profesional al acesteia nu s-a suprapune cu cel al Laurei Kovesi, insa putem spune ca cele doua au avut un alt tip de legaturi. Nu prea placute pentru Giorgiana Hosu. Avem in vedere faptul ca in septembrie 2016, in plina putere a Laurei Kovesi si a Binomului DNA-SRI, sotul Girogianei Hosu, Dan Hosu (foto 4), a fost retinut de parchetul anticoruptie, fiind defilat in catuse asa cum era obiceiul (vezi facsimil 3). Acuzat de trafic de influenta, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, in forma continuata, instigare la folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, in forma continuata si dare de mita, Dan Hosu a fost dus in instanta cu propunere de arestare preventiva, dar Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea DNA. Peste cateva luni, in februarie 2017, tot cu Kovesi la varful DNA, sotul Giorgianei Hosu a fost trimis in judecata, dosarul aflandu-se in prezent pe rolul Tribunalului Bucuresti.

 


Comentarii

# Monitorizati permanent date 24 January 2020 14:48 +5

Orban a decis să schimbe radical Direcția de Pașapoarte transformând-o într-un serviciu de informații care să monitorizeze fiecare deținător al acestui tip document. Românii care vor solicita pașapoarte vor fi amprentați și înregistrați în sistem cu date precum bolile de care suferă sau infracțiunile pentru care au fost condamnați.Direcția de pașapoarte va deveni o combinație dintre SIE și SRI, conform noilor atribuții stabilite într-un proiect de ordonanță a Guvernului. Instituția va fi complet militarizată, fiind scoși din sistem toți funcționarii publici. Cetățenii români care dețin pașapoarte vor fi monitorizați în permanență,RNEPS fiind actualizat prin comunicările autorităților competente referitoare la date privind săvârşirea de infracţiuni, date privind condamnări penale/măsuri de siguranţă/măsuri preventive/măsuri educative, autorităţile/organele competente, precum și date privind ocrotirea persoanei fizice şi măsurile de protecţie specială a copilului

# Neanae date 24 January 2020 23:18 +3

Doua cutre! As vrea sa le văd in situația de ROEXIT! Găini cu febra aviară găinățând moale. Bravo GB, YOU are GREAT INDEED, noi romanii cu cutre, traficanți interlopi Intangibili și guvernanți din guvernul unuia din deal care habar nu au ce dracului au de făcut. PSD din nou la butoane, PLEASE!

# Lascu Laura Codruta dolofana plagiatoarea : date 27 January 2020 17:52 +1

mars la puscarie , cucuvea ! Sa ajungi mov , iti doresc ... ;-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii