PINTEA, ARESTATA FARA PROBE SI FLAGRANT – Avocatul Aurelian Pavelescu destrama dosarul fabricat de DNA impotriva fostului ministru al Sanatatii: “Punga cu bani nu i-a fost remisa de catre denuntator... Pintea nu a pus mana pe bani... DNA a descins fara a lasa sa se desfasoare pana la capat flagrantul... DNA a paralizat finalizarea flagrantului dintr-un singur motiv plauzibil, si anume teama ca Pintea sa nu accepte provocarea... A fost o inscenare judiciara”

Scris de: George TARATA

06.03.2020 11:04
Vizualizari: 5519

Intregul dosar al fostului ministru al Sanatatii Sorina Pintea (foto 1) este o inscenare judiciara. Asta acuza cunoscutul avocat Aurelian Pavelescu (foto 2), care prezinta o serie de elemente ce demonstreaza in opinia sa ca Pintea nu a luat in realitate mita pentru care a fost arestata preventiv de judecatoarea Georgiana Iorguta de la Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorului DNA Marian Dragulescu.


 

Intr-o analiza facuta pe pagina sa de Facebook, joi seara, 5 martie 2020, Aurelian Pavelescu enumera 8 probleme din lucratura DNA impotriva Sorinei Pintea. Pe langa faptul nu exixsta nicio proba ca fostul ministru al Sanatatii ar fi primit punga cu bani de la denuntator si ca ar fi pus mana pe bani, Pavelescu arata ca asa-zisul “flagrant” de care a vorbit DNA in comunicatul de presa in care a anuntat retinerea Sorinei Pintea nu a avut loc. Iar asta intrucat “flagrantul” a fost blocat chiar de catre procurorii DNA, care au intrat in biroul lui Pintea fara sa o lase pe aceasta sa ia banii, de tema ca fostul ministru va realiza ca este victima unei inscenari si ca va chema ea insasi organele de urmarire penala pentru a demnunta o dare de mita. De asemenea, Aurelian Pavelescu subliniaza ca exclamatiile Sorinei Pintea retinute in referatul de arestare intocmit de DNA, precum “super tare”, nu au nicio o valoare probatorie, putand fi spre exemplu exclamatii de complezenta facute de fostul ministru doar pentru a pune capat discutiei cu denuntatorul. De altfel, avocatul atrage atentia ca DNA nu a prezentat nici macar in instanta inregistrarea dintre Sorina Pintea si denuntator.

Pe de alta parte, Aurelian Pavelescu sustine ca in acest caz avem de-a face cu un modus operandi pe care l-au folosit si alti procurori DNA, cum ar fi Lucian Onea, Mircea Negulescu, Ciprian Man sau Cristian Ardelean, cu manipularea procedurilor legale si a probatiunii prin incalcari grave ale legii, in scopul condamnarii unor oameni nevinovati in mod deliberat.

Nu in ultimul rand, avocatul Aurelian Pavelescu acuza ca asemenea practici sunt posibile si din cauza ca ele au fost nu doar acceptate, dar chiar incurajate de la cel mai inalt nivel al statului: de catre presedintele Klaus Iohannis si PNL, partid aflat la guvernare.

 

Iata analiza avocatului Aurelian Pavelescu:


“Klaus Iohannis si PNL - Partidul Catuselor si Terorii de Stat – vinovatii morali pentru tentativa de omor a Sorinei Pintea!

Sorina Pintea a fost arestata preventiv fara probe, in urma unui flagrant esuat si blocat chiar de catre procuror, cu incalcarea grava a legii penale. Am explicat ieri, in postarea de mai jos, de ce Sorina Pintea este nevinovata:

1) punga cu bani nu i-a fost remisa de catre denuntator, fiind aruncata in anti-camera biroului si indicata ca fiind un 'cadou de martisor'; doamna Pintea nu a pus mana pe bani;

2) DNA a descins fara a lasa sa se desfasoare pana la capat flagrantul, in sensul ca nu s-a asteptat ca doamna Pintea sa puna eventual mana pe punga si bani si, totodata, sa se constate comportamentul: aceasta putea sa retina suma sau, din contra, sa cheme organele de urmarire penala si sa denunte darea de mita, dovedindu-si astfel nevinovatia; procurorul DNA a paralizat finalizarea flagrantului dintr-un singur motiv plauzibil, si anume teama ca doamna Pintea sa nu accepte provocarea;

3) Conduita procurorului a fost ilegala, blocand procedura flagrantului, ceea ce indica fara dubiu ca a fost vorba despre o inscenare judiciara, ca procurorul a masluit flagrantul;

4) In acelasi sens, al inscenarii judiciare, apare si conduita denuntatorului care, fiind cablat, trebuia sa astepte ca doamna Pintea sa incheie audienta la care participa in birou, sa intre ulterior la intalnire si sa remita direct suma de bani, in mod explicit, pentru a finaliza procedura flagrantului. Din contra, denuntatorul a pus punga cu bani in anti-camera, a facut un semn evaziv ca ar fi vorba despre un 'cadou de martisor', parasind incinta;

5) Exclamatiile doamnei Pintea de genul 'super'..., nu au relevanta penala, putand fi exclamatii de complezenta, fiind angajata se pare in alte discutii, pentru a pune capat conversatiei cu denuntatorul (se intampla tuturor sa punem capat unei discutii cu formule 'bine, bine'... etc.), denuntatorul fiind evaziv;

6) Transcrierile inregistrarilor contin foarte multe goluri, cu precizarea 'neinteligibil', ceea ce indica sau neprofesionalismul, sau reaua-credinta a procurorului.

7) De ce a blocat procurorul finalizarea flagrantului, de ce nu s-a asteptat ca doamna Pintea sa ia banii si sa fie retinuta dupa aceea? De ce denuntatorul a avut un asemenea comportament? De ce, ulterior, denuntatorul l-a contactat pe fiul Sorinei Pintea si a declarat ca n-a spus tot adevarul procurorului?;

8) Inregistrarile nu au fost prezentate judecatorului de procuror, la judecarea arestului preventiv - de ce oare? Sa nu le vada si avocatii?

Am aratat mai sus un modus operandi pe care DNA l-a folosit din plin prin procurori gen Onea, Negulescu, Ardelean, Man si atatia altii: manipularea procedurilor legale si a probatiunii prin incalcari grave ale legii, in scopul condamnarii unor oameni nevinovati in mod deliberat.

Aceste practici au fost acceptate si incurajate tacit si chiar explicit - prin invocarea unor justificari - de catre Klaus Iohannis si PNL, ca politica de stat! Ne aflam azi intr-o situatie critica, fiind probabil ca doamna Sorina Pintea, cea care a marit salariile medicilor, sa-si piarda viata in urma acestei inscenari criminale. Nu cred ca va raspunde cineva, pentru ca sistemul a fost astfel construit, impenetrabil. Macar sa se stie!


Sursa foto Sorina Pintea: Pro Tv

Comentarii

# Neanae date 6 March 2020 11:23 +17

Sper sa ajungă unde trebuie “vocea” Dlui Pavelescu, urletele noastre nu prididesc! Hotnews și alte “voci” securistoide nu pot fi cumva măcar atenționate asupra prostiilor manipulatoare pe care le difuzează? Afirmațiile in speță sunt de genul: Pintea a fost prinsă in flagrant; Pintea a primit mita de xxxx, Pintea a fost arestata fiindcă a luat mita in forma continuata! Dobitocimea reacționează de consecință. O vor TOȚI pe doamna Pintea pe viața in pușcărie, faptul ca e bolnava este minimizat, ba chiar luat in deriziune, iar dacă s-ar prăpădi, nenorociții fac party oferit de clonii lui Coldea. Iohannis de bucurie mai cere un premiu. Orbán sare prin piețe îmbrățișat cu Ariel coada de purcel, USR-ist de calitate. Dreapta e in delir, in sensul ca delirează, in sensul DEMENȚIAL. ELIBERAȚI-O PE DOAMNA PINTEA, CANALII DIABOLICE

# DOREL date 6 March 2020 11:36 +3

Hai ca iar am plecat după fenta, arestarea Sorinei Pintea este pisica arătată PSD-istilor ca să stea liniștiți la locurili lor si sa voteze tot ce vrea KWI & Co., sa aleagă președinte la Senat pe cine vrea KWI etc. Și b) : mesajul e clar, după Sorina Pintea urmeaza Codrin Ștefănescu și cine nai vrea mușchiu, lu, KWI! Părerea mea...

# Diana date 6 March 2020 12:08 -7

Well, daca politia iti gaseste o punga de cocaina in casa esti vinovata oricum. Indiferent daca ai atins sau nu punga respectiva. Fix asa este si in cazul Sorinei. Nu inteleg de ce se incearca tot felul de artificii pentru a demonta o fapta destul de clara.

# romanul date 6 March 2020 12:44 +3

De acord Pavelescule, dar ai putea sa-i explici asta lui sica-mandolina?

# Neanae date 6 March 2020 13:09 +3

Reiterez: ca sa înțeleagă dobitocii care dau minus pentru ca atrag atenția ca Hotnews și alte publicații securistoide scriu cu binecuvântarea stăpânilor lor deviati numai cretinitati din capul lor. SORINA PINTEA NU A FOST PRINSĂ IN FLAGRANT. AUZIȚI? Nu mai mâncați cu lingura ceea ce dejectati. SORINA PUNTEA NU E ÎNCĂ CONDAMNATA. CONTRA SORINEI PUNTEA NU SUNT PROBE DECÂT DACĂ LE DEJECTEAZA CAPETE ILUMINATE CU LUMÂNAREA. ELIBERAȚI-O pe Doamna SORINA PINTEA, pentru spitalizare, pana când va fi judecată efectiv și pe PROBE INCONFUTABILE. ARESTAȚI MITUITORII ȘI MANDANTII LOR. Știu, sunt intocabili cu sânge rece, slujitori ai ăluia și ai lu’ tac-su’.

# imun/teanu date 6 March 2020 15:51 +2

Desteapto (Diana/well)! Dar daca pe punguta de cocaina se gasesc doar amprentele procurorului ce consluzie ai mai trage? /zdrentele lor portocalii n-au plantat, insisi, probe?, fapt si dovedit "zdrentelor".

# imun/teanu date 6 March 2020 16:19 +2

Dincolo atator amanunte destul concludente sa ramanem doar la "inregistrerea" audio. Redusa de procuror la "exstrasele" sale, exclamatii, mai multe. Sa le zicem ca "predicate". Dar la care "subiect"?!, ca (care) este "dosit" (de acesta). Ceea ce ar insemna si "fals", si si "masluire" (tot fals) de probe. Dar judecatoarea!!! Citez, din Cod, "...au INDATORIREA (obligatie deci!), judecatorii, in aflarea, pe orice cale (legala) a ADEVARULUI...". Il putea afla simplu. impunand procurorului prezentarea intregii inregistrari. De auzit (cu urechile personale) care au fost si "subiectele" la "predicatele" exclamari. Aaaa!, ar fi auzit si avocatii?! /dar la un dosar (si Doamnei Pintea chiar, ca si altor nenumarati!) avocatii nu au dreptul (desi statuat) la a vedea probatoriul tot? Sau, asa?, unora procesele le sunt la "secret"?!, si inainte sa-nceapa? Lipsesc asesorii populari scosi de le strung dirijati de "doamna" Sidorovici, cu pregatirea de artilerie a canaliei Brucan /substituie rezistii.

# Rasp pentru una diana tortionara date 6 March 2020 16:25 +6

Una diana zice ca daca te-au prins cu o punga de cocaina in casa esti vinovat chiar daca nu ai atins-o!!! La Pintea e oricum alta speta. Diano, ai auzit de probe implantate???? Procurorii se pricep la asta. Mai ales la noi in tara!!!! Fereste-ne Doamne de asa oameni slabi cu duhul. Tara de tortionari infecti.

# Neanae date 6 March 2020 18:39 +3

Diana, ai 1 neuron? E suficient ca sa înțelegi ca un MITUITOR a dus in biroul dnei Pintea o punga. A lăsat-o acolo in anticamera UNDE ERAU UNA SAU MAI MULTE PERSOANE. Dna a deschis ușa dânșii și s-a salutat cu nemernicul care dădea sa iasă din anticamera. SE ARSESE TIMPUL CALCULAT ca sa între DNA SA PRINDĂ FRAGRANTUL. Fiindcă, scumpă creatura cam tâmpițica ce ești, DNA CU MITUITORUL SUNT MÂNA IN MÂNA. Altfel mituitorul AR FI FOST ARESTAT! OK? Deci punga cu cocaina, faina sau bani găsită acolo nu a fost atinsa de Dna Puntea. Clar???

# Charlie date 6 March 2020 18:52 +4

Prostaca seku "Diana" reprezinta esantionul tipic al acestor ne norociti. "Cocaina", faptura abjecta, nu a fost introdusa in "propria casa" de Dna Pintea, ci de un ins santajat si cablat care de teama esecului nu a provocat victima inscenarii sa spuna vreo vorba despre bani dupa ce prelua punga. Procurorul infam a intervenit imediat constient de rateul final in cazul ca Dna Pintea refuza banii si se inregistra acest fapt!Indivizii de genul "diana" sunt de o "Tica" losie incomensurabila, din fericire vizibila cu ochiul liber...

# omul chel date 6 March 2020 19:52 0

Diana,cine da mita este exonerat de vina,este un discret mituitor,nimic mai mult,impecabila logica te caracterizeaza. ;-)

# Un om date 6 March 2020 20:57 +1

Eu nu știu cum ii mai rabda Dumezeu pe acești nemernici de p rocurori și judecători vânduți uno r jigodii care nu vor decât putere absoluta. Când apare măscăriciul regelui, acel Orban este de vise urate, atâta aroganta și prostie este greu de imaginat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii