PINTEA, FACUTA CU DENUNT, INREGISTRARE TRUNCHIATA SI O PUNGA CU BANI PLASATA IN BIROU – Avocatii fostul ministru al Santatatii prezinta adevarul: “Sorina Pintea este victima unei inscenari si a unor jocuri politice murdare... Aceasta acuzatie este sustinuta doar prin denuntul lui C.M., redarea trunchiata a unui dialog de aproape 1 minut si de plasarea unei pungi cu bani, al carui continut nu a fost cunoscut de doamna Pintea pana la sosirea organelor de urmarire. Nu a existat flagrant”

Scris de: George TARATA

02.03.2020 13:27
Vizualizari: 10567

Fostul ministrul al Sanatatii Sorina Pintea (foto), arestata preventiv 30 de zile pentru o pretinsa acuzatie de luare de mita, este victima unei inscenari si a unor jocuri politice murdare. Precizarile sunt facute de avocatii Sorinei Pintea, ele fiind cat se poate de binevenite in conditiile in care aparatul de propaganda al DNA s-a dezlantuit impotriva fostului ministru, agentii de influenta ai parchetului anticoruptie aruncand pe piata fel de fel de informatii, cele mai multe dintre ele false.


 

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii duminica, 1 martie 2020, Mocanu & Asociatii, casa de avocatura care o apara pe Sorina Pintea, arata ca fostul ministru nu a fost prins in flagrant in timp ce lua bani, asa cum se pretinde in comunicatul DNA prin care s-a anuntat retinerea pentru 24 de ore. Mai mult, acuzatia DNA de luare de mita ar fi sustinuta doar printr-un denunt, prin redarea trunchiata a unui dialog care a durat nici macar un minut si prin plasarea unei pungi cu bani, despre care Sorina Pintea habar nu a avut pana la aparitia procurorilor DNA.

 

Iata comunicatul casei de avocatura Mocanu & Asociatii:


„Avand in vedere informatiile contradictorii aparute in spatiul public la adresa doamnei Sorina Pintea, facem urmatoarele precizari pentru a clarifica acuzatiile formulate impotriva acesteia:

1. In opinia organului de urmarire penala, acuzatia de luare de mita in forma continuata, fapta prevazuta de disp. art. 289 alin.1) Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicare art. 35 alin.1) Cod penal, consta in doua acte materiale:

a) solicitarea si primirea in mod direct si pentru sine, undeva in luna noiembrie /decembrie 2019 a sumei de 10.000 Euro de la suspectul C.M., suma care ar fi provenit de la un reprezentant al unei societati comerciale din Bucuresti. Cu privire la aceasta fapta exista doar un denunt, initial sustinandu-se ca ar fi fost data lui C.M. pentru el si abia din data de 27.02.2020 s-a pretins ca aceasta ar fi ajuns in realitate la doamna Sorina Pintea.

b) solicitarea si primirea in mod direct, in data de 28.02.2020, a sumei de 120.000 lei de la suspectul C.M., suma care ar fi provenit de la un reprezentant al conducerii unei societati comerciale din Bucuresti. Aceasta acuzatie este sustinuta doar prin denuntul lui C.M., redarea trunchiata a unui dialog de aproape 1 minut din 28.02.2020 si de plasarea unei pungi cu bani, al carui continut nu a fost cunoscut de doamna Sorina Pintea pana la sosirea organelor de urmarire penala. Nu a existat un flagrant, acesta fiind motivul pentru care nu exista un proces verbal incheiat in acest sens. Mentionam in mod expres ca nu este vorba de achizitionarea de aparatura si/sau consumabile medicale avand legatura cu epidemia de Coronavirus, fiind vorba despre un contract incheiat si derulat in 2019. Doamna Sorina Pintea nu se face vinovata de infractiunea de care este acuzata, domnia sa nu a savarsit vreo infractiune si nu a pretins sume de bani, asa cum se sustine. De altfel, doamna Sorina Pintea nu a avut atributii in legatura cu incheierea sau executarea contractului de achizitie publica in raport de care sunt formulate acuzatiile.

Doamna Sorina Pintea este victima unei inscenari si a unor jocuri politice murdare, dovada suplimentara in acest sens fiind si gestul denuntatorului, extrem de atipic procedural, de a-i contacta fiul pentru a-i spune adevarul, si anume ca, in realitate, banii nu erau solicitati pentru mama sa si nici predati ulterior acesteia. Nici fiul doamnei Sorina Pintea si nici aceasta nu au formulat acuzatii la adresa altor persoane, intrucat nu au cunostinta de fapte de natura penala, insa este evident, inca odata, ca informatiile denuntatorului C.M. sunt false si nefondate. Doamna Sorina Pintea se afla intr-o lupta nedreapta, intrucat este obligata sa isi apere intreaga cariera si probitate profesionala dintr-o postura vulnerabila, starea sa de sanatate fiind una precara, agravata pe fondul privarii de libertate”.

Comentarii

# Pintea date 2 March 2020 13:52 0

Dar Sorina Pintea, fiind manager al spitalului este functionar public? Si nu am inteles exact lanțul denunțătorilor: unul era subcontractant si a fost prins in flagrant de catre contractant? Cum este posibil? Subcontractantul este functionar public? Cred ca ignorăm detaliile speței!

# biet roman saracu' date 2 March 2020 14:31 +4

Cred ca vor sa o omoa..pardon , scoata din peisaj.De moment ce, f grav bolnava, e tinuta in arest 30 de zile

# L date 2 March 2020 14:33 +30

Traim in epoca ticalosilor. Au renascut naparcile statului de drept. Asa ne trebuie daca am bagat capul in nisip. Cine sa ne apare drepturile, cei care mesteca tot timpul vorbe despre statul de drept? Economia este ruinata. Doamne fereste! Ce vremuri traim! Toate se ruineaza in jurul nostru si noi vorbim despre ,,statul de drept". Cititi in cotidianul cele doua parti ale interviului dat de fostul director general al IMGB si o sa vedeti cati trebuie legati in tara asta, cati trebuie sa poarte bratarile si sa fie bagati la racoare. Toti cei care ne-au adus in starea de saracie si bejenie, trebuie judecati, arestati si trimis la racoare sa-si aminteasca tot ceea ce au facut. Scoala-te Gheorghe, scoala-te Ioane, scoala-te Paraschivo, Frusino, sculati-va voi, toate mamele, care aveti fiii in bejenie, departe de pamantul lor natal. Auzi, frate roman, spune Bogdan Licu la un interviu in fata CSM ca scoaterea SRI din "campul tactic" i-a lasat pe procurori in "pielea goala". Deci...concluzia..

# unul din lumea cea mare date 2 March 2020 14:39 +6

un nou caz de coruptie CALTABOSUL!!!!!!CE MA RIZ MERMELITORII ASTIA CHIAR NE IAU DE PROSTI~!!!!

# Procurorul date 2 March 2020 14:39 +12

Constat pentru a nu știu câta oară că judecătorii din țara asta nu înțeleg nimic din măsurile preventive, mai cu seamă din arestarea preventivă, și, mai grav, nu dau doi bani găuriți pe jurisprudența în materie a CEDO, care este, totuși, obligatorie pentru instanțele din România. Nu pun în discuție validitatea probatorie a acuzației de luare de mită, care se verifică numai printr-un proces public, contradictoriu și în deplina respectare a dreptului la apărare al acuzatului. Pun în discuție aplicarea irațională și greșită a normelor de procedură penală, vizând arestarea preventivă, de către judecători, cei care au competență decizională, care are ca rezultat băgarea la pușcărie la grămadă a unor oameni care, prin profilul lor psiho-social, nu prezintă niciun pericol pentru ordinea publică. Este de neînțeles această lejeritate a instanțelor și cu nimic justificată dpdv judiciar, care generează adevărate drame umane și care viciază până la urmă actul de justiție. Aici suntem. Din păcate.

# adrian date 2 March 2020 14:53 +1

De ce a fost arestata preventiv?Nu se incadreaza la nimic de la art. 223 din ncpp.Probabil ca judecatorii se razbuna,pentru ca le-au fost taiate sporurile....poate pentru ca e de la PSD.In continuare SRI face jocurile.

# Pintea date 2 March 2020 15:58 +7

Bau! Senatoarea PNL Carmen Hărău în 2 situații de incompatibilitate! La prima, judecătorii ICCJ au dat termen din 2019 in 10.06.2021! Ea este intermediara OUG emisă in dec. 2019 pt acordarea de către guvernul L. Orban a ajutoarelor de stat, ILEGALE, in suma de 830 milioane euro unor multinaționale: ARCELOR, RENAULT, ALRO. Noi, o țară sărăcită, avem un guvern care se împrumută masiv si ne îndatorează ca să ajute niste privați bogați! Banii statului nu se duc sa se pună pe picioare CFR, OLTCHIM, POȘTA si ce-a mai ramas, nu, am vandut niste fabrici si combinate unor miliardari, ca sa scapam de ele, dar ce sa vezi, tot noi le dăm bani muulți, tot pe spinarea noastră trăiesc bogații! Mithal e mai bogat decat Trump, dar nu investeste nimic, cerșește! Si găsește un guvern tâmp care ii dă o groază de bani! Ati mai auzit așa ceva? Nu avea dreptate Dragnia, Vâlcov cand ne povesteau de multinationalele care nu plătesc nimic? Cu dreptatea lor cu tot s-au dus undeva, da ăștia trăiesc bine mersi!

# Pintea date 2 March 2020 16:08 +2

Bau-Bau! Carmen Hărău, parteneră de afaceri cu Arcelor, prin intermediul companiei RECOM SID SA, care are ca obiect de activitate reparații/mentenanță în domeniul siderurgiei/metalurgiei și al construcțiilor metalice. Preocupată de propriile interese de afaceri, senatoarea Hărău s-a făcut purtătorul de cuvânt al Arcelor Mittal pe lângă premierul Orban care a și avut o întâlnire cu conducerea companiei indiene. Asta o fi tot corupția din PSD?

# corina date 2 March 2020 17:08 +3

dar judecatorul de drepturi si libertati a fost ametit, fiind intr-,o zi de sambata????? cum a fost posibil sa decida arest preventiv, cand dovezile sunt cele care sunt???? numai judecata Divina ne mai scapa pe noi muritorii de rand, dar sper sa nu- i sara pe nemernicii de " magistratii lu' peste"

# adrian date 2 March 2020 20:01 +3

Georgiana Iorguta a arestat-o preventiv pe Sorina Pintea.Tot aceasta judecatoare a aprobat si mandatul de supraveghere tehnica.Interesant e ca aceasta judecatoare a intrat in 2006 in magistratura ca procuror,la Parchetul de pe langa Judecatoria Moreni.A avansat pana la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti,dupa care Traian Basescu a facut-o judecator,la Judecatoria Ploiesti.De aici vine rautatea acetesi femei.Ea nu e judecator,e de fapt procuror si face jocul procurorilor.

# Anatol Vieru date 2 March 2020 22:27 +1

Doamne, ce tara, ce oameni! Ce diferenta este intre tortionarii comunisti si procurorii, judecatorii de astazi? Johanis, Orban, Soros Sandra, niste zombi. :-x

# DODI date 2 March 2020 23:37 +2

Doamna Pintea era candidata PSD la funcția de primar la Baia Mare. Și singurul contracandidat cu șanse reale împotriva actualului primar Cherecheș (acoperitul SRI, albit de făcătura slujirii). În ce partid este mama lui Cherecheș. În PNL! Cine este partidul pupincurist al lui ”generalului” ciolanis? PNL! Alte comentarii sunt de prisos.

# Andy date 3 March 2020 03:10 +2

Traim intr-un stat politienesc,autoritar,dictatorial si mai avem doar un pas pina la totalitarism. Mai ies manifestanti in strada pentru apararea limbii romane dar pentru jafuri,crime economice si incalcari ale drepturilor omului,e liniste totala Romanii au fost pusi cu botul pe labe. Somn usor romanilor,Gestapo-ul va vegheaza !

# santinela date 3 March 2020 07:20 0

Unde drac a termiat TUTA asta de judecatoare facultatea ? Trebuie sa fi cel putin lipsit de o gramada de neuroni sa dai mandat de arestare preventiva pe asa "probe" sau mai bine zis pe asa lipsa de probe !

# livia date 3 March 2020 10:01 +1

Klaus Werner Iohannis vrea sa distruga social democratia romaneasca, rperezentata de PSD si pe toti membrii PSD prin inscenari fals infractionale savarsite de gruparae de mare criminalitate socio economica PD/PNL/Orban si d epolitia politica DNA, continuator al GESTAPOO-ului hitleristo/iohannist.

# livia date 3 March 2020 10:07 +1

Pun o intrebare , ce se va intampla cu judecatoarea santajabila, magiota care a disps arestarea, fara dovezi temeinice a Sorinei Pintea, va ramane in libertate, va fi acceptata printre ei de judecatorii onorabili?

# imun/teanu date 3 March 2020 11:12 0

Ce va e, cui?!, de mirare! Strigarile sunt, deja de demult, "Moarte PSD!". Ca "ciuma rosie", ca venit din FSN. Pai!, tot din FSN si PD-ul, intai cu Piotr Walterovici / inseland pe Cunescu (cu PSD-ul lui) sa fie, european, social-democrati. Pe metoda "mancarii-ntre ei" pus pe tusa de Base (rafinat si in Secu). Care la euroParl s-a "crestinat" democrat /de!, PDL-isti. Care, "performanti", substituiti PNL, vechii liberali (si or fi foat?) ramasi figuranti la "jucatul pe sarma". Vedem sorgintea aceeasi, din tot "ciuma rosie", dar cu Secu ma******ta. Doar ca acum CIUMA BRUNA (nici disimulata macar) este BUNA. Asa ca, "la Moarte"! /nu?, "a (mai) trebuit sa moara oameni"?! Ca exemplu ("plastic", si si pilda), cel mai potrivit fiind un om care deja dovedise "ceva" /si, prin pezumtie (ca legalul asa), cinstit. Asa ca, ca TOTI sa priceapa!, mai ales cu dalmatiene pe ei. Se pare ca deja dl. Ciolanu a si inteles bine. "Viitor de aur, tara noastra are"? /in ce buzunare conteaza? /SOBOLANII danseaza!

# Retardanis date 3 March 2020 13:24 +1

Inteleg ca denuntatorul ar fi fost prins in flagrant, i-a fost pusa "tehnica" pe el si a fost trimis glont la dna Pintea. Adica, daca nu facea denuntul, intra la puscarie el. Acum este liber. Si atunci, concluzia, pentru toti infractorii, denuntati-l pe iohannis si veti fi liberi, iar el la puscarie. Daca nu pe el, macar sotia.

# Ion date 3 March 2020 14:54 -1

Ca in perioda Slui Stalin! Stalin si poporul rus ,bunastare ne-a adus ! Asta ne-a adus si Johannis cu PNL-eprele si cu urmasii securistilor comunusti! Slugoi tradatori , blestemul poporului roman sa va ajunga , pentru batjocura la care il supuneti!

# Pintea date 3 March 2020 15:23 +1

Supertare! Cum se numeste fapta de a-ti fi lasat un pachet/sacoșă pe care nu le deschizi, nu le atingi dar te trezesti cu procurorii care stiau exact ce este in pachet? Cumva ÎNSCENARE? Aha! P.S. Cine o fi formatorul de la INM care le spune naivilor ca ăsta este un FLAGRANT delict?

# Edelweiss - Ivory Tower Etimologist date 3 March 2020 20:50 -1

@ pintea: fapta de a lăsa pe domeniul public un pachet (colet) neidentificat se numește terrorism. :eek: Fapta de a lăsa (planta) o șpagă neidentificată într-o instituție publică se numește terrorism judiciar și se pedepsește cu avansarea autorilor în cele mai înalte funcții de conducere din Parchete.

# markus date 3 March 2020 20:55 +1

Un nou Portocala a aparaut pe scena. Chiar ne cred prosti ? La doctorul asazis spagar 10.000 EURO Aici iar 10.000 EURO Puteau sa fie destepti sa faca 10.500 si nu apareau ca prostii de dau in gropi Acest idiot sau idioata are un fix comandat de PNL ciolanis

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii