PLAN DE ARESTARI SI RECHIZITORII – Document bomba dezvaluit de jurnalista Sorina Matei. Sub conducerea Laurei Kovesi, PICCJ a incheiat protocol cu MAI, stabilindu-se evaluari in functie de numarul de arestari sau trimiteri in judecata: “Prin acest protocol au fost stabilite criterii comune de evaluare a activitatii, respectiv, numarul de rechizitorii, valoarea prejudiciilor recuperate ori indisponibilizate si numarul masurilor preventive” (Document)

Scris de: George TARATA

11.05.2018 22:50
Vizualizari: 23994

Jurnalista Sorina Matei, realizatoarea emisiunii “Actualitatea Romaneasca” de la B1 TV, a dezvaluit, vineri seara 10 mai 2018, existenta unui nou protocol sinistru incheiat de o institutie condusa de Laura Kovesi (foto). Este vorba despre un protocol semnat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul Administratiei si Internelor, in februarie 2012, perioada in care Procuror General al Romaniei era actuala sefa DNA Laura Kovesi. Iar continutul respectivului protocol este unul de-a dreptul stupefiant, in conditiile in care acesta stabilea evaluari in functie de cati oameni au fost trimisi in judecata sau arestati.


Protocolul PICCJ-MAI 385/C/28.02.2012 este mentionat in Raportul privind activitatea desfasurata de Laura Kovesi in perioada 2006-2012 pe perioada exercitarii mandatului de Procuror General. La capitolul IV.4 - “Consolidarea legaturilor institutionale nationale” sunt enumerate o serie de protocoale incheiate de PICCJ sub mandatul Laurei Kovesi, cu explicatia ca “pentru eficientizarea activitatii au fost semnate o serie de documente care sa asigure o mai buna cooperare cu institutii si autoritati nationale, atat pentru asigurarea unei bune colaborari functionale”.

Astfel, in raportul de activitate pe care l-a intocmit, Laura Kovesi dezvaluie incheierea unui protocol cu Ministerul Administratiei si Internelor, inregistrat in 28 februarie 2018, data la care MAI era condus de Gabriel Berca, protocol prin care se prevedea desemnarea unor ofiteri de politie judiciara la nivelul structurilor de politie din cadrul MAI, care sa lucreze in dosarele de coruptie si infractiuni conexe: “Protocolul incheiat cu Ministerul Administratiei si Internelor in domeniul consolidarii capacitatii institutionale in domeniul combaterii coruptiei. Documentul prevede desemnarea unor ofiteri de politie judiciara la nivelul structurilor de politie din cadrul MAI care vor avea ca prioritate in desfasurarea activitatii faptele de coruptie si infractiunilor conexe in vederea identificarii faptuitorilor si tragerii lor la raspundere penala”.

Nimic iesit din comun pana acum. Protocolul contine insa o prevedere odioasa. Mai exact, evaluarea ofiterilor de politie judiciara, probabil si a procurorilor, se facea in baza unor criterii comune PICCJ-MAI, in functie de numarul de rechizitorii si masurile preventive dispuse. Deci, in functie de cati oameni trimiteau in judecata si de cate retineri si arestari produceau in dosarele lor: “Prin acest protocol au fost stabilite criterii comune de evaluare a activitatii, respectiv, numarul de rechizitorii, valoarea prejudiciilor recuperate ori indisponibilizate si numarul masurilor preventive dispuse”.

Cu alte cuvinte, cu cat se obtineau mai multe arestari, cu atat evaluarea era mai buna. La fel si in cazul trimiterilor in judecata. Fix ca pe vremea intrecerilor socialiste.

Iata mentiunea din Raportul de activitate al Laurei Kovesi privind protocolul PICCJ-MAI:


MAI tine protocolul la secret

Jurnalista Sorina Matei a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor sa ii puna la dispozitie protocolul incheiat cu PICCJ. Raspunsul a fost primit in 10 mai 2018, insa Ministerul a precizat ca protocolul semnat cu PICCJ nu se incadreaza in categoria documentelor destinate publicitatii:

Referitor la solicitarea dumneavoastra, va comunicam faptul ca documentele la care faceti referire nu se incadreaza, in acest moment, in categoria documentelor destinate publicitatii. Prin urmare, in vederea punerii in aplicare a solicitarii prim-ministrului, Ministerul Afacerilor Interne are in derulare un proces de consultare a semnatarilor acestor documente privind oportunitatea publicarii lor”.


Protocoale cu SRI, MJ, CSM si ICCJ


Pe de alta parte, asa cum mentionam ceva mai devreme, in acelasi raport facut de Laura Kovesi se face trimitere si la alte protocoale incheiate de PICCJ. Protocoale semnate cu MAI privind constituirea unor echipe comune, cu SRI, cu Ministerul Justitiei, cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu CSM sau cu Agentia Nationala de Integritate.

Iata protocoalele enumerate in raportul intocmit de Laura Kovesi privind activitatea desfasurata ca Procuror General al Romaniei:


Comentarii

# Roky date 11 May 2018 23:11 +10

Toate Protocoalele cu DNA DIICOT SRI ICCJ CSM ANP ( aici sunt adevaratii infractori)etc trebuiesc anulate si luate masuri de rejudecare pt toate dosarele din Ro incepand din 2005 pana in 2018. Justitia s-a facut in mod ilegal si anticonstitutional . Toti "desteptii si expertii" doar bolborosesc si se uita ca prostii unii la altii dar nu iau nici o masura de indreptare sperand ca timpul trece mafia tot merge. Cata nesimtire la unii la Tv sa zica ca vro 10-15 procurori sau sristi sunt vinovati de toate aceste ilegalitati! Baaa mincinosilor. Voiati sa ziceti ca nu gasiti mai mult de 10-15 procurori corecti din aia care s-au angajat ieri.MOTTO: unde esti tu Tepes Doamne ca punand mana pe ei sa-i imparti in 2 cete, in smintiti si in misei".

# C.C.C date 12 May 2018 12:26 +1

Dar totusi pt cine se doreste a se face "justitie corecta"? Doar pt cei cu functii sus puse? Din achitarile din ultima perioada cam asa se interpreteaza! Adica dreptate doar pt unii,ca de regula!Ce se intampla cu cei condamnati deja, condamnati ilegal si neconstitutional? Care nu au avut "norocul" unei instante corecte? Pai daca se vrea a se face dreptate nu trebuie o rejudecare pt toate dosarele ultimilor 12 ani? Adica vipurile toate sunt nevinovate si acuzate pe nedrept iar restul romanilor toti sunt niste infractori carne de tun pt falsa justitie.

# Nela date 12 May 2018 13:02 +5

Dar protocoalele cu DIICOT care a aparat toata mafia organizata la nivel statal? La DIICOT sunt cele mai grave abateri privitor la nr de arestari. Toate cazurile DIICOT se doresc sa fie finalizate cu condamnare, nu conteaza daca sunt sau nu probe, intrucat nr de arestari la DIICOT este criteriu de performanta . Ce a facut DIICOT cand toata Ro a fost jefuita si cand DNA+SRI+TOATA JUSTITIA a devenit cel mai mare grup de crima organizata?? Raspuns: DIICOT a aparat mafia din care, bineinteles, face parte. Cine sa faca justitie si sa curete sistemul daca toti cei care fac legea sunt mafioti????

# un mizantrop date 12 May 2018 22:39 0

Cred ca lucrurile sunt abordate gresit, nu dinspre parchete trebuie cautate protocoalele, ci dinspre MAI, de la "aparatorii ordinii publice" trebuie inceput. Sa se caute aici protocoale, la aceasta institutie sluga a tuturor si a serviciilor si a politicului. Daca ii dati de cap organizarii si functionarii MAI (a se citi "decaderii si dezorganizarii"), daca se descifreaza mecanismul prin care orice cetatean oprit in trafic, apelant de buna credinta la 112, sau victima a unei infractiuni poate deveni subiect de dosar penal, musai furnizat de politisti celor doua parchete specializate, de nu mai stie omul ce i se intampla, poate aflati si dimensiunea dezastrului in care am ajuns din cauza "cucilor" ce ne "organizeaza" viata...Raul este imens si ticalosia de a "premia" abuzatorii si tortionarii a fost aplaudata la nivel inalt, odata cu toate bilanturile sinistre ale parchetelor...

# DODI date 12 May 2018 00:17 +4

Și pentru a-l mulțumi pe hăhăilă, slujirea i-a făcut și lui Berca un dosar de tot râsul, dar prin care fraierul din PDL a fost scos pe ușa din dos a istoriei. Ceea ce i s-a întâmplat și fraierului care a nominalizat-o a doua oară pe plagiatoarea legală. Ne referim aici la fost om politic ponta.

# Panturu Nelu date 12 May 2018 00:38 +4

Daca vreti sa vedeti un asemenea dosar intrati pe Curtea de apel Brasov,dosar nr 1524/119/2013,unde 5 politisti am fost executati,toti 5 cate 3 ani cu suspendare.Dosar facut de P.I.C.C.J,sub obladuirea d-nei Kovesi,dosar deschis in 01.02.2012.dosar fara nicio proba ,dar absolut niciuna.Mai mult ne-au trimis in judecata si au facut urmarirea penala impotriva noastra fara sa existe ACT DE SESIZARE impotriva vreunuia dintre noi. Am facut si contestatie in anulare(dosar nr.209/64/2015) conf art.16 lit E Cpp,dar cine sa ne dea dreptate cand in dosar era semnatura d-nei Kovesi,a d-nului Iacob.Ca pe niste muste ne-au calcat in piciore.Conf art.429lit.B dosarul era nul,dar in fata d-nilor procurori si judecatori astea sunt amanunte neesentiale,cine avea curajul sa infrunte "Uraganul"

# Eugi date 12 May 2018 01:44 +1

http://www.justitiarul.ro/un-general-de-contrainformatii-militare-cutremura-sistemul-sri-s-a-implicat-in-politica-si-a-vrut-sa-controleze-armata/

# Gilu date 12 May 2018 08:25 +7

Protocoalele au fost create pentru a fi depasite ! Nimeni nu se preocupa de partea nevazuta a acestora , in care , verbal , se puneau la cale decapari , inhatari , urmariri , interceptari , etc. Protocoalele au fost capete de pod in invadarea justitiei . Ganditi - va la ispravile lui Portocala : ar fi avut curaj sa le comita daca la instructaj , nu i s - ar fi spus ca se poate ?

# 1 date 12 May 2018 09:15 +4

Din punct de vedere fiscal, ai voie sa bagi pe protocol, in limita de 2%. Aici cat au bagat? ;-) :P

# Neanae date 12 May 2018 10:08 +2

Mare mișelie, mare, protocoalele astea, chiar ca sunt un atentat la siguranța naționala. Sunt de supus unei judecați severe toti semnatarii. Ca un revival al Procesului de la Nürnberg! In ceea ce o privește pe LCK bine ca nu a demisionat. S-ar fi terminat acolo cu un fâs si tot o hazna ar fi rămas ... așa va fi o explozie cosmica dupa care vom trage apa si se va putea reconstrui. Acum ceva ce nu are legătura cu articolul. Protestul avizat pentru azi ma roade fiindca nu inteleg contra cărei dictaturi se protestează - sa mai fie oare un protocol semnat intre #-iști si ciuma neagră? Hmm

# Carcotas date 12 May 2018 10:19 +4

Vreau ca toti "experții" de cacao ai anticorupției cu dedicatie sa ne explice aceste achitări ! V-ati facut statui pe soclul anticorupției, nu pentru ca in mod real stiati ce faceti, ci pentru ca va oferea o trambulina la îndemâna spre parale, reputatie si relatii. Astept sa reactioneze tante Laura Stefan, aia din ong-urile macoviste, muma anticorupției de alcov sereist-madame Macovei, realitatea tv, digi tv, carnatareasa pooora, filosoful fara opera liiceanu, geniul balcanic Cărtărescu si toti latraii regimului basescian

# Dan date 12 May 2018 17:16 +1

Romania, tara, FARA PRESEDINTE.

# Bula filosofu' date 12 May 2018 17:49 +3

Incet, incet, ne dam seama ca ajung in inalte functii statale niste indivizi care nu au habar de ce sunt acolo, ori sunt pur si simplu iresponsabili...Printre actele iresponsabile, acest criteriu de evaluare - ca, nu-i asa, se poarta de pe vremea PCR evaluarile sefului - care desfiinteaza principiul fundamental al actului de justitie, acela al aflarii adevarului. Cunosteam ca exista planuri de amenzi la Rutiera, probabil ca exista si la Politiile locale, exista cu siguranta si la ANAF, unde se dau si stimulente...Dar sa ai asa ceva intr-o institutie care se joaca cu viata si munca oamenilor, asa ceva e de noaptea mintii...A unei minti care nu are nici un fel de respect pentru oameni si activitatea lor, care ii considera doar niste vite de munca bune de dus la abator atunci cand macelarul sef are chef...

# Aspartam date 14 May 2018 16:24 0

Ce mai cauta la conducerea unei institutii , oricare intitutie ar fi ?! A compromis imagine DNA total. Cum adica sa faci dosare cu "fapta nu exista" ? Ne-am tampit cu totii ? Iohanis , privesti cu ingrijorare sau dormi pe tine ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii