PLANUL PSD DE IESIRE DIN CRIZA – Partidul majoritar preia initiativa in fata iresponsabilitatii Guvernului Iohannis care, la doua luni de la blocaj, inca se gandeste ce sa faca. Marcel Ciolacu: "PSD are acest program si il da la cheie presedintelui Iohannis si Guvernului sau... 28 de masuri care vor asigura repornirea imediata a activitatii economice pentru sectoare ce reprezinta peste 45 de miliarde de euro. Vorbim de 20% din PIB si 1 million de locuri de munca"

Scris de: E.D.

10.05.2020 13:35
Vizualizari: 5312

Partidul Social Democrat ia initiativa pentru relansarea economiei dupa finalizarea starii de urgenta instituite de presedintele Klaus Iohannis, ca urmare a pandemiei de coronavirus (COVID-19), si face ceea ce trebuia de mult sa faca Partidul National Liberal. Cu economia cazuta in cap dupa blocarea tuturor activitatilor si fara ca Guvernul Orban sa prezinte, nici dupa doua luni de la blocarea activitatilor economice, vreo solutie concreta pentru relansarea economiei si a mediului de afaceri, PSD a decis sa dea o mana de ajutor liberalilor.


 

Marcel Ciolacu: "Le dam acest proiect gata facut"


In acest sens, duminica, 10 mai 2020, presedintele interimar al Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu (foto) a organizat o conferinta de presa in cadrul careia a prezentat programul economic al PSD numit "Repornim Romania". Un program care contine un pachet de 28 de masuri economice si solciale care are patru obiective, respectiv mentinerea puterii de cumparare a populatiei, repornirea economiei, protejarea locurilor de munca si stimuli economici. Potrivit declaratiilor facute de Marcel Ciolacu in cadrul conferintei programul propus de PSD vizeaza repornirea imediata a economiei pentru sectoarele cele mai afectate de criza COVID-19, sectore care reprezinta 45 de miliarde de euro. "Vorbim de 20% din PIB si 1 million de locuri de munca din sanatate. Turism. HORECA. Agricultura. industria auto sau Electrocasnice. Toate ar incepe sa functioneze imediat!", a subliniat Marcel Ciolacu.

Aceste masuri, astfel cum a precizat liderul PSD vor fi finantate 50% din bugetul de stat, iar 50% din fonduri europene. Masura alocarii a 20% din PIB pentru aceste industrii propusa de PSD este similara statelor vestice europene care deja au implementat o serie de masuri pentru ajutorarea industriilor afectate de izolarea fortata a populatiei.

 

In cazul in care Guvernul condus de Ludovic Orban, impreuna cu Iohannis - despre care Ciolacu spune ca nu face decat sa repete in fiecare zi aceeasi placa cu PSD - nu vor implementa cat mai rapid masurile economice, Parlamentul va adopta legile care se impun pentru ajutorarea romanilor.

Din nefericire, foarte aproape de finalul conferintei de presa, liderului PSD Marcel Ciolacu i s-a facut rau, cel mai probabil cauzat de un atac de panica, lucru ce a facut imposibila ramanerea acestuia la declaratii. De altfel, la cateva minute dupa intreruperea transmisiei, Ciolacu a iesit din sediul PSD si s-a urcat in masina sa pentru a fi dus la o unitate medicala.


Publicam in continuare declaratiile facute de Marcel Ciolacu in timpul conferintei de presa in care a anuntat programul economic "Reporim Romania:


"Mai sunt doar cateva zile pana la ridicarea starii de urgenta / dar Iohannis si Guvernul sau nu au prezentat niciun plan de relansare economica.

O relansare serioasa - cu masuri ferme si clare / care sa protejeze veniturile oamenilor si care sa dea incredere antreprenorilor, angajatilor si pensionarilor /ca pot depasi rapid aceasta criza.

RELANSARE NU revigorare / domnule Iohannis!

RELANSARE ECONOMICA / NU AUSTERITATE!

Insultele si minciunile nu tin de foame. Tot ce a aflat mediul economic de la presedintele Iohannis si de la Guvern au fost promisiuni:

Vom face. Vom prezenta. Ne gandim...

Nimic concret! Mai mult / ascund realitatea :

Guvernul nu mai are bani la buget pentru pensii si salarii / pentru ca investitorii si-au pierdut increderea in economia romaneasca.

Iohannis a inceput sa vorbesca deja de austeritate, adica ne asteapta taieri de pensii si salarii.

Cei peste 1 milion de someri. oamenii de afaceri sau investitorii / asteptau masuri care sa le ofere o perspectiva de revenire la normalitate.

Iohannis le-a livrat doar rafuieli politice. A iesit in fiecare zi sa repete aceeasi placa cu PSD.

Noi, in schimb, am intins o mana la dialog. Timp de doua luni am facut nenumarate apeluri sa punem pauza atacurilor politice si sa gasim impreuna toti cei implicati – politic economie finante - cele mai bune solutii pentru Romania.

Dar Iohannis si Guvernul PNL. nu pot sa depaseasca interesele electorale.

Au refuzat constant dialogul. N-au inteles ca acum nu este campanie electorala, ca nu se lupta cu PSD, ci lupta impotriva romanilor si a Romaniei.

De aceea. Partidul Social Democrat vine astazi cu programul ”Repornim Romania”, care cuprinde un prim pachet de masuri de relansare economica. Sunt masuri pe termen scurt si mediu. Sunt masuri soc de sustinere economica pentru protejarea veniturilor romanilor, pentru familiile vulnerabile si mediul de afaceri. Sunt masuri pe care le-am discutat cu sindicatele, patronatele, oamenii de afaceri si celelalte partide politice.

Iohannis si Guvernul PNL nu au fost in stare sa vina cu un asemenea plan clar si concret.

Le dam acest proiect gata facut! Trebuie doar sa-l implementeze. Suntem aici sa-i ajutam si sa-i sprijinim. Noi nu vrem aceasta lupta politica sterila care nu ajuta deloc romanii.

Avem un pachet cu 28 de masuri economice si sociale care are patru obiective fundamentale: mentinerea puterii de cumparare a populatiei. repornirea economiei. protejarea locurilor de munca si stimuli economici. Avem un pachet cu 28 de masuri care va asigura repornirea imediata a activitatii economice pentru sectoarele cele mai afectate de criza COVID. sectoare ce reprezinta peste 45 de miliarde de euro. Vorbim de 20% din PIB si 1 million de locuri de munca din sanatate. Turism. HORECA. Agricultura. industria auto sau Electrocasnice. Toate ar incepe sa functioneze imediat!

Este un pachet de masuri ce poate fi finantat 50 la suta din fonduri interne si 50 la suta din fonduri europene si care va costa mai putin de 8 la suta din PIB. mult mai putin decat ceea ce aloca toate statele din jur. Dar sunt masuri bine directionate, care sunt menite in primul rand sa deblocheze economia. In al doilea rand sa stimuleze economia si nu in ultimul rand sa reduca presiunea fiscala pe o perioada determinata.

Prezentare masuri economice si sociale PSD ”Repornim Romania”

1. PSD sprijina angajatorii care isi reiau activitatea si reincadreaza romanii care si-au pierdut locul de munca in perioada starii de urgenta si pentru cei care au revenit in tara

Propunem 2 masuri concrete:

Acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori si a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoana care revina la munca. tot pe o perioada de 3 luni.

Acordarea acestui stimul de reinsertie va fi conditionata de mentinerea locului de munca timp de cel putin 1 an de la data incetarii subventiei.

2. PSD sustine locurile de munca

Prin suspendarea impozitului pe venit. a contributiilor si taxelor locale pana la sfarsitul anului pentru companiile din sectorul Turismului. Transporturilor. Horeca. Cosmetica. Profesii liberale - daca mentin locurile de munca.

3. PSD protejeaza puterea de cumparare a populatiei

Printr-o schema de ajutor pentru ca oamenii sa poata suporta facturile mai mari la energie si gaze. Acestea vor creste prin liberalizarea preturilor de aceea

guvernul are termen pana la 1 iulie 2020 sa defineasca consumatorul vulnerabil.

4. PSD sustine familiile cu venituri mici asigurand o indemnizatie de sprijin pentru o perioada de 3 luni in valoare de 700 lei pe luna pentru gospodariile cu venituri de pana la 1.500 de lei pe luna si de 300 lei pe luna pentru gospodariile cu venituri de la 1501 la 2000 lei pe luna.

Acesti bani pot fi folositi doar pentru alimente si medicamente si vor fi dati sub forma unor vouchere.

5. PSD deblocheaza economia si diminueaza blocajul financiar si creditul comercial prin:

Esalonarea obligatiilor fiscale pentru firmele afectate pentru o perioada de 6 luni fara penalitati si dobanzi;

Sustinerea activa a mediului de afaceri prin linii de credit finantate prin bancile cu capital de stat CEC si Eximbank la dobanzi de maxim 1,7%;

Termene scurte de plata a facturilor de catre stat si companiile de stat catre

operatorii economici privati;

Decontarea rapida a concediilor medicale.

6. PSD sustine IMM-urile si tinerii antreprenori prin:

Flexibilizarea clauzelor din contractele incheiate in cadrul programului Start Up

Nation astfel incat derularea acestora sa poata fi continuata;

Diminuarea blocajelor financiare prin garantarea cumparii de creante de la IMM-uri de catre institutiile de credit.

7. PSD sustine exporturile prin garantii de stat 100%

Precum si cu credite cu perioada de gratie extinsa fara plata ratelor pe perioada de gratie.

8. PSD sustine agricultura romaneasca prin:

Plata la 5 zile pentru produse proaspete si la 15 zile pentru celelalte produse;

Dar si printr-o schema de ajutor de stat in valoare de 500 de milioane de lei

pentru sustinerea fermierilor care au fost afectati de seceta sau de pandemie.

9. PSD incurajeaza revenirea imediata a sectorului de transport si a sectorului de productie auto si electrocasnice prin:

Suspendarea taxelor specifice in sectorul transporturi;

Dublarea bugetului programului Rabla Clasic si directionarea programului Rabla

Plus catre achizitiile de autoturisme exclusiv romanesti facute de institutiile publice;

Cresterea de 10 ori a plafonului pentru programul Rabla pentru Electrocasnice de la 30 la 300 milioane lei in anul 2020.

10. PSD incurajeaza turismul din Romania

Printr-o schema de ajutor de stat pentru sustinerea turistilor si a operatorilor de turism care prevede acordarea de vouchere de vacanta care pot fi folosite pana la 31 decembrie 2021;

Stimularea investitiilor in cele 31 de statiuni balneare cu un buget alocat de 1 miliard de euro pe urmatorii 10 ani.

Am prezentat doar o parte din cele 28 de masuri economice si sociale care sunt incluse in programul nostru ”REPORNIM ROMANIA”.

PSD are acest program si il da la cheie presedintelui Iohannis si Guvernului sau care nu au fost in stare sa faca nimic pana acum.

Trebuie doar sa implementeze acest program. Noi suntem pregatiti cu oamenii nostri sa ii sprijinim in implementare. Daca acest guvern nu va face nimic. Vom pregati legi in Parlament pentru a proteja veniturile romanilor si a reporni economia".

Comentarii

# coco date 10 May 2020 14:04 +6

"Daca acest guvern nu va face nimic. Vom pregati legi in Parlament.." Nu inteleg de ce asteapta sa vada ce face guvernul ..Nu s-a vazut pana acuma?!?! Guv n-a fost in stare sa faca un site..s-a stricat a 2a zi. Toata lumea spune ca guvernul a intarzia multe masuri..ce dracu mai asteapta parlamentul?!?! Ciolacu a inceput bine discursul dar a terminat f prost

# Pintea date 10 May 2020 14:12 +24

De ce nu s-o astâmpăra PSD? Decat sa faca programe de guvernare si sa moara de grija unei economii distruse sistematic de 30 ani, mai bine ar face opozitie adevarata! Ar trebui ca in fiecare zi, cate un vajnic psd-ist tanar, de la TSD-ul ăla plin de ifose de acum 20 ani, sa apara la tv sa contracareze, pe acelasi ton agresiv, ineptiile lui johannis. Vocea lor trebuie sa se faca auzita, sa fie puternica! Nu au invatat nimic! Vâlcov, cu toate acuzatiile lansate asupra lui, dar ne-a atras atentia asupra multinationalelor care nu platesc impozite de ani de zile, asupra BNR manipulatoarea ROBOR, etc. Il inlocuirăm cu Vasilică Câțu! Care moare de grija corporatiilor, a bancilor, asa incat le dădu dintr-o mână cateva miliarde euro! Trebuie ca PSD sa declare razboi deschis PNL-ului si lui klaus! Adică sa atace! Altfel, ăștia ii inghit!

# mitica date 10 May 2020 14:30 +3

Guwernul orban neconstitutional este format numai din NULITATI! Cum este werner sparanghel, asa este si guwernul lui!

# Baran Gheorghe date 10 May 2020 14:38 +20

Domnule Ciolacu , in afara de faptul ca imi pare rau ca vi s-a facut rau in conferinta de presa, fie si din cauza extenuarii, in rest nu -mi cereti sa-mi para rau! Dumneavoastra domnule Ciolacu si opozitia ati avut en parghii sa-l suspendati pe KWI. Faptul ca ati votat un guvern banOrb sa trecem de aceasta situatie ( nota bene , situatie) Covid 19 am inteles , era firesc sa avem un guvern cu puteri depline. Dar ,sa perpetuati la nesfarsit toleranta pentru incompetenta si tradare , nu-mi pare rau sa va acuz si asta fac acum . Ati ocolit punerea sub acuzare sau demiterea neamtului second hand , iar uneori ati avut motive sau scuze dar prea mult si peste rabdare. Daca imediat dupa 14 Mai nu il demiteti sau nu-l puneti sub acuzare ,atunci sa taceti toata viata! Ca la nunta, cine are ceva de spus , sa spuna acum daca nu sa taca pe veci!Eu personal abia va mai suport lipsa de carisma pe de-o parte si de actiune pe de alta parte . Sper ca ultima sa se revigoreze , carisma vine din nastere .

# Tipa date 10 May 2020 15:39 +5

PSD sa- l inlature pe Ciolacu ...planul PSD TREBUIE SA FIE INLATURAREA LUI CIOLACU preluarea conducerii partidului de catre patrioti si apoi suspendarea lui Iohanis si motiune de cenzura impotriva guvernului.Schimbati sefii serviciilor si facut curatenie de globalisti scelerati tradatori slugi obediente .

# VIKY date 10 May 2020 15:48 +8

Opozitia a cazut in capcana hitleristului, care, profitand de pandemie (de parca intr-o zi murea toata lumea), si-a atins scopul, plantand guwernul lui. Dupa atingerea scopului, si-a luat o vacanta de 2 saptamani in izolare impreuna cu proaspatul guwern. Au avut tot timpul din lume sa puna in aplicare planul diabolic pentru distrugerea Romaniei, de a da cu dedicatie contracte unor firme (second hanns), "paralele" cu echipamentele medicale, au deschis firme noi, tot cu dedicatie. S-au ocupat de ajutorul multinationalelor, a companiilor straine, au inlocuit specialisti din spitale cu chelneri, cei din energie cu rebuturi #rezist, si altele care inca nu s-au descoperit. Cum turismul este tras pe dreapta, alcolistul mandolina a declarat:"Hotelurile se deschid, dar nu pentru turisti, ci pentru cei care vin sa lucreze si nu au unde sta". SA inteleg ca sunt rezervate pentru stapani care vor veni sa cumpere ce a mai ramas din Romania?.

# Tipa date 10 May 2020 16:22 +1

Radu tudor nu stie de unde vine autonomia BOR.DIN CONSTITUTIE SI LEGEA CULTELOR...insa el fiind preocupat cu inselarea poporului la tv nu este interesat de legislatie?

# X date 10 May 2020 18:23 +1

Și după suspendarea ficusului sa iasă toți neispravitii in Piață Victoriei și sa urle ce rău le_a făcut ciuma roșie. Mai bine sa stam cu ciuma galbena care ne omoară pas cu pasîn fiecare zi.

# ciordache date 10 May 2020 20:24 -3

Incepand cu anii 90 urmasii fsn-isti au avut planuri la ...cheie. Uite ce a iesit din planurile lor. O ducem foarte bine. Pe langa cele cateva mii de fabrici si uzine ramase de la ceasca au mai construit alte cateva mii, traim de zece ori mai bine decat in comunism.

# Nemy date 10 May 2020 21:44 0

Pe langa faptul ca padurile sunt distruse, acum ne este distrusa si fauna ,dar romanasii n-au nici o treaba, zero https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2020/05/10/jagerchor-prima-masura-de-relaxare/

# asfa date 10 May 2020 21:55 0

Pt ciordache: tu stii ca este o decizie judecatoreasca prin PD era declarat urmasul FSN-ului? Inca ceva . Cu cat esti platit per cuvant?

# Hades date 11 May 2020 09:56 0

Le propun celor de la PSD, dacă vor să fie credibili și eficienți, un plan de ieșire din criză extrem de simplu, în doar 2 pași: Suspendarea și demiterea Sasului Agresiv și Iresponsabil și Moțiune de cenzură și demiterea guvernului lui Sică Lăutarul Ebriant. Pun pariu că la asta nu s-au gândit.

# veorica date 11 May 2020 16:35 0

sunt veo! ma puneti p mine dupa asta, nu? he, he! penibililor!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii