PNL O DETONEAZA PE CLOTILDE – Consilierii liberali avertizeaza ca rezilierea contractului cu Romprest fortata de primarita Sectorului 1 Clotilde Armand incalca legea: “Nu sunt intrunite conditiile legale pentru reziliere... Rezilierea ilegala inseamna prejudicii de sute de milioane de euro pentru Sectorul 1. Proiectul propus de primar este complet iresponsabil... Prin neplata facturilor legale, cu bun de plata, primarul incalca legea, acumuleaza penalitati si blocheaza ridicarea gunoiului“

Scris de: L.J.

23.07.2021 14:15
Vizualizari: 4637

Primarita Sectorului 1 Clotilde Armand (foto) primeste o mare lovitura din partea consilierilor PNL in scandalul gunoaielor din sector. Liberalii au refuzat sa participe vineri, 23 iulie 2021, la sedinta in care trebuia sa se discute despre rezilierea contractului Romprest, motivand ca nu sunt intrunite conditiile legale pentru a face acest lucru.Armand anuntase joi, 22 iulie 2021, ca a convocat sedinta care avea un singur punct: mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti în vederea promovarii unei actiuni avand ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1.

Liberalii subliniaza intr-o postare pe
facebook ca nu sunt intrunite conditiile legale pentru rezilierea contractului cu operatorul de salubritate, aceasta fiind chiar concluzia departamentului juridic din subordinea primarului Sectorului 1. Potrivit PNL, rezilierea ilegala inseamna prejudicii de sute de milioane de euro pentru sectorul 1.

 

Iata punctul de vedere al PNL Sector 1:

 

SCRISOARE DESCHISA IN ATENTIA CETATENILOR SECTORULUI 1

Stimati cetateni,

De luni de zile, sunteti supusi unui asediu constant al gunoaielor, mizeriei si sobolanilor. Dar cel mai mare pericol este INCOMPETENTA sora cu MINCIUNA din primaria sectorului 1. De dragul circului mediatic, pentru a-si construi platforma pentru alegerile prezidentiale la care viseaza, primarul Clotilde Armand va sacrifica in mod cinic binele, sanatatea si calitatea vietii.

Stim ca v-ati saturat pana peste cap. Circul trebuie oprit, iar PNL nu va cadea in capcana unui populism ieftin, pe spatele dumneavoastra.
Aseara tarziu, dupa orele 21, consilierii locali PNL Sector 1 au fost informati de o convocare pentru astazi, orele 12, la o sedinta extraordinara de indata, cu un singur punct pe ordinea de zi: propunere de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate.
Stimati cetateni, grupul consilierilor PNL Sector 1 este prezent in Primarie, dar NU se prezinta la aceasta mascarada, din urmatoarele trei motive simple:

1. Executarea contractului de salubritate TINE DOAR DE PRIMAR, iar primarul NU are nevoie de imputernicirea Consiliului Local pentru a cere instantei rezilierea contractului. Este libera sa faca pe cont propriu toate demersurile legale - si sa si le asume. Astfel, sedinta de azi este doar o noua mare pacaleala, o diversiune prin care se incearca manipularea dumneavoastra, stimati cetateni, si pasarea raspunderii la Consiliul Local.

2. NU sunt intrunite conditiile LEGALE pentru reziliere. Este chiar concluzia departamentului juridic din subordinea primarului (culmea!), care arata ca proiectul de HCL NU respecta conditiile contractuale (art. 22). E negru pe alb: inainte de reziliere in instanta, trebuie definitivata negocierea directa. Daca la 15 zile dupa negocierea directa nu se ajunge la un compromis, abia atunci se poate merge catre rezilierea in instanta. Dar Consiliul Local a mandatat deja de saptamani bune primarul sectorului 1 sa negocieze reducerea tarifelor. Stiti ce a facut? Ati ghicit: NIMIC.

3. Rezilierea ilegala inseamna prejudicii de sute de milioane de euro pentru sectorul 1. Proiectul propus de primar este complet IRESPONSABIL, dar doamna Armand nu risca nimic. Pentru ca arunca toata raspunderea pe Consiliul Local, iar prejudiciul va fi suportat finalmente tot de catre dumneavoastra, cetatenii fara vina ai sectorului 1.
In fine, chiar in decizia prefecturii de astazi, privitoare la starea de alerta din sectorul 1, se spune foarte clar ca trebuie sa se asigure 'posibilitatea continuarii contractului de salubrizare de catre compania Romprest Service SRL'. Primarul Armand trebuie sa isi asume toate aceste demersuri, inclusiv riscurile incalcarii legii si prejudiciile care vor decurge din aceste decizii.

Stimati cetateni, angajamentul PNL este sa va apere interesele si sa va spuna adevarul. Nu va lasati pacaliti. Cercetati adevarul si veti vedea ca toata aceasta situatie este generata artificial de oameni care vor un singur lucru: sa-si faca imagine pe spatele si pe nervii dumneavoastra. Nu le vom permite acest lucru.

Alaturi de dumneavoastra,
Echipa PNL Sector 1

PS Intre timp, prin neplata facturilor legale, cu bun de plata, primarul incalca legea, acumuleaza penalitati si blocheaza ridicarea gunoiului. Nu spunem noi asta, justitia o spune. Acum cateva zile, justitia a decis prin hotarare EXECUTORIE ca primaria datoreaza peste 8 milioane de lei penalitati pentru neplata unor facturi de peste 70 de milioane de lei. Primarul trebuie sa isi asume PE PERSOANA FIZICA aceste prejudicii”.

Comentarii

# mihaela date 23 July 2021 17:41 +31

luată de guler, băgată în dubă, pus masca pe față ca să nu mai îngrozească pe nimeni cu fățăul strâmb si expediata în Franța la poarta lui Macron. de ce se căciulesc românii în fața ei? de cine le este teamă?

# imun/teanu date 23 July 2021 18:37 +11

Adica cum detonata! I-au pus tiribombe sub fusta? Sau sub cocoasa?

# Ahmed_talpa_pute date 23 July 2021 18:47 +19

Avion spre Francia , mai draga ! Pana nu te refuza si aia , caci n-ai jihab si camila ... :-*

# Je suis Charlie date 26 July 2021 18:22 +17

De ce nu-i la "prison" caci a furat/schimbat voturi ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii