PNL VARSA TOMBERONUL PESTE CLOTILDE – PNL acuza: contractul cu operatorul de salubritate Brai-Cata a fost incheiat inaintea declararii starii de alerta: "A contractat cu tarife mai mari decat Romprest". Clotilde Armand a incercat sa asmuta operatorii de salubritate impotriva Romprest: "Compania multumeste public tuturor operatorilor de salubritate, competitori in piata serviciilor publice de profil, care au refuzat sa fie atrasi in actiunile Primarului Sectorului 1"

Scris de: L.J.

26.07.2021 17:08
Vizualizari: 6029

Criza gunoaielor declansata de primarita Clotilde Armand in Sectorul 1 din cauza refuzului acesteia de a onora contractul dintre Consiliul Local al Sectorului 1 si Compania Romprest Service SA, pe motiv ca preturile percepute de compania de salubritate ar fi prea mari, este departe de a se finaliza. Ba chiar se adanceste dupa ce Clotilde Armand a incheiat un nou contract cu compania Brai-Cata pentru colectarea deseurilor stradale. Contract care, potrivit informatiilor din presa, prevede tarife chiar mai mari decat cele cuprinse in contractul cu Romprest SA.


PNL o detoneaza, din nou, pe Clotilde


Mai exact, in cuprinsul noului contract semnat cu Brai-Cata sunt percepute tarife mai mari decat cele pe care le factura compania Romprest SA. Informatia privind tarifele mai mari cuprinse in contractul cu Brai-Cata a fost confirmata chiar de PNL Sector 1, condusa de Sebastian Burduja (foto) intr-o postare pe Facebook.

Si nu doar atat, dat la fel de grav, primarita Clotilde Armand ar fi incheiat contractul cu Brai-Cata, conform PNL Sector 1, inainte de declararea starii de alerta in Sectorul 1, care dadea dreptul administratiei locale sa incheie un contract cu o alta companie de salubritate, pe langa cel deja existent cu Romprest SA.

Or, daca este real ca noul contract cu Brai-Cata a fost parafat inaintea declaratii starii de alerta, atunci credem noi devine obligatoriu ca DNA sa declanseze o ancheta pentru a se stabili daca avem sau nu de-a face cu un contract cu dedicatie, sau cu posibile fapte de abuz in serviciu.Romprest SA: "Tarifele pentru activitatile de salubrizare stradala si colectare separata si transport separat deseuri ale Romprest au fost aprobate prin Hotarare a Consiliului Local al Sectorului 1"


Pe de alta parte, un comunicat de presa al companiei Romprest SA dezvaluie o incercare de sabotare a firmei de salubritate care ar fi fost savarsita chiar de primarita Clotilde Armand. Concret, Romprest dezvaluie ca inainte de a fi incheiat contractul dintre Primaria Sectorului 1 si Brai-Cata s-ar fi incercat asmutirea operatorilor de salubritate impotriva Romprest SA. Tentative care insa nu au dat roade, asa cum a dezvaluit intr-un comunicat de presa chiar Romprest SA.


De asemenea, in acelasi comunicat de presa Romprest SA ofera informatii esentiale atat despre tarifele percepute in cadrul contractului dar si, atentie, despre pericolul in care se afla cetatenii Sectorului 1 prin neclarificarea de catre municipalitate a manierei in care in perioada urmatoare vor fi decontate activitatile de sortare/tratare/depozitare aferente cantitatilor de deseuri care vor fi colectate si transportate de catre prestatorul angajat pe perioada starii de alerta.


Redam in continuare comunicatul companiei Romprest Service SA:


"Compania Romprest Service SA multumeste public tuturor operatorilor de salubritate, competitori in piata serviciilor publice de profil, care au manifestat o conduita profesionala si morala ireprosabila si au refuzat sa fie atrasi in actiunile Primarului Sectorului 1 prin care se aduc grave prejudicii activitatii si imaginii Romprest si, mai ales, interesului public general.


In ceea ce priveste tarifele practicate de Romprest in executarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubritate in Sectorul 1, pentru o corecta informare a celor interesati si pentru a fi evitata utilizarea in mass-media a unor formulari ambigue de genul "Romprest declara ca tariful este (...)", am pus la dispozitia opiniei publice, intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al companiei, romprest.eu, inca din data de 7 iunie 2021 (Drept la replica cu privire la postarea publicata pe site-ul Primariei Sector 1 in data de 07.06.2021 - click aici), facturile si Centralizatoarele anexa emise pentru activitatile de Salubrizare stradala (facturi care NU au fost achitate pentru servicii prestate si confirmate cu Bun de plata, in perioada 1 iulie 2020-15 octombrie 2020, si a caror executare silita a fost incuviintata in instanta). Aceste centralizatoare contin tarifele pentru activitatile si operatiunile serviciului aflate in vigoare la aceasta data. Mentionam ca tarifele pentru activitatile de salubrizare stradala si colectare separata si transport separat deseuri ale Romprest au fost aprobate prin Hotarare a Consiliului Local al Sectorului 1.


In ceea ce priveste tarifele practicate de catre operatorii agreati de catre autoritate pentru prestarea activitatilor de sortare/tratare si depozitare (n.r. la data prezentei nu exista contract valabil pentru activitatea de eliminare prin depozitare, Iridex nu mai are contract pe Sectorul 1) sunt platite de catre autoritate direct catre sortatori, implicit agreate, desi acestia se afla in contract cu Romprest.


Nu avem cunostinta in baza caror contracte vor fi decontate activitatile de sortare/tratare/depozitare aferente cantitatilor de deseuri care vor fi colectate si transportate de catre prestatorul angajat pe perioada starii de alerta, si nici nu cunoastem care este obiectul contractului incheiat de catre acesta si nici autoritatea contractanta.


Ceea ce putem sa clarificam pentru cei interesati este ca, functie de compozitia deseurilor colectate, respectiv procentul din fiecare tip de deseu pe care il contin (e.g. deseuri din constructii, deseuri vegetale, etc.), care se determina dupa predarea la statiile de sortare, tarifele sortatorilor se aduna in mod diferentiat, in sensul ca unele deseuri se sorteaza, altele se supun tratarii, altele se elimina prin depozitare direct.


Avand in vedere faptul ca acest contract se deruleaza de catre Romprest de 13 ani, in toate lunile anului (si iarna cand se arunca brazii de Craciun si vara cand se arunca cojile de pepeni si deseurile din constructii), datele pe care Romprest le poate furniza, pe baza raportarilor transmise lunar, trimestrial si anual autoritatilor locale si de mediu, sunt cifre statistice.


Pe baza acestor date statistice (in baza raportarilor intocmite vreme de 13 ani), se pot determina cantitati/densitati medii anuale si, in consecinta, tarife compuse medii (colectare + transport + sortare/ tratare/ depozitare) rezultate conform compozitiei deseurilor.


Asa dupa cum am afirmat in repetate randuri si dupa cum am si demonstrat, stam la dispozitia tuturor celor interesati cu documente ale contractului si cu toate informatiile necesare pentru ca toate autoritatile, institutiile si organele abilitate, precum si toti vectorii de opinie din societatea civila sa se poata informa corect si obiectiv.

COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A."


Comentarii

# Dan date 26 July 2021 17:59 +51

Jos Clotilde , in beci , caci a fraudat alegerile , asta in primul raand si apoi ca pregateste genocid in Bucale (gunoi, sobolani, capuse, fara apa calda).

# Neanae date 26 July 2021 21:55 +32

Corectitudine și deontologie in USR? NU EXISTA! Ei știu una: PUTEREA - CIOLANUL! Își apără leprele, haimanalele, bezmeticii, hahalerele, jigodiile, corupții, incompetenții, psihoticii, nespalatii cu mucii la nas! ĂȘTIA SUNT USR-istii. Important e sa nu piardă niciun pion din turma lor de canalii! Cică progresisti. Aș! Tembeli râioși cu coada sus. Vreți exemple? Pai Mucușor, Barna însuși cu umbra DNA pe țăcălie, Voiculescu cu propriul alai, alții in coada mare și coana Clotilda, steagul USR, care cumpara la 6, vinde la 1, declara câștig de 5%! Apar-o Barneo până in pânzele albe. Conduceti voi cu mumele voastre ca cu colegii ati sfeclit-o. Duceți-va toți in iadul din care venirăți și încălziți-va in flăcări. Mahalagii Coane Fănică, mahalagii si moftangii de-ți vine sa fugi. Dar nu o fi mai bine sa se ducă ei toți la ăla cu coarne, furca și coada? Adica la tac-su LGBTXZQN666 al lor? FIECARE IN TOMBERONUL LUI CA NIȘTE GUNOAIE CARE SE RESPECTA. Păcat ca o fac PNL-istii, dar e bine și așa!

# PNL=P-DL lu` Petrov si cativa sclaveti date 26 July 2021 23:20 +19

PNL are sub 10% , pe pariu! Odata ce s-au aliat cu #******t ...aia nu puteau sa-i traga decat in jos , unde le e locul , de fapt.

# banditu coroiu date 27 July 2021 07:23 +22

Si faceti si vr'o sesizare bhai penelistilor sau ce? Ca procurorii sigur nu se autosesiseaza ca-s din aceeasi tabara cu globalisii astia infecti.. Daca a facut achizitia inainte de intrarea in vigoare a aberatiei numita stare de alerta inseamna ca isi aranjase deja contractele si mascariciul ala de prefect userist stia ce trebuie sa se intample. Cu ocazia asta poate-i verifica si daca au primit finantare in campania de furt la vot de la brai-cata. Si ca sa fie treaba completa poate sesizati si institutul Obregia sa-i faca o verificare la mansarda lu madam ciortilde, ca pare mai degraba ca i-ar sta bine intr-un scaun de primar la balamuc.

# ion date 27 July 2021 11:40 +10

adunatura de analfabeti si agresivi acest usr. Le Barnard are loc rezervat la spitalul 9. Oameni fara meserie. Vivat sistemele care au promovat asemenea castraveti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii