Politica de la Cotroceni urmareste largirea abuziva a atributiilor SPP. Are nevoie Basescu de DSS-ul lui Ceausescu?

Scris de:

27.09.2010 11:29
Vizualizari: 14668

Dinspre Cotroceni se aude ca presedintele Traian Basescu vrea sa largeasca atributiile Serviciului de Paza si Protectie dupa ce s-a ofuscat de protestul salariatilor din Interne si a ordonat SPP-ului sa nu mai colaboreze cu institutia condusa de Vasile Blaga. Cert este ca SPP, acest serviciu care are in atributii paza si protectia sefului statului, a demnitarilor si a altor persoane straine de pe teritoriul Romaniei a fost si pana acum cocolosit de Traian Basescu. SPP-ului i s-au dat bani de ditamai sediul nou, cu parcare, super-etajare si alte farafastlacuri care costa milioane peste milioane de euro, iar bugetul nu a fost taiat niciodata, dimpotriva, crescut continuu, dupa exemplul Administratiei Prezidentiale (cu buget triplat pe timp de criza). Nu asta ar fi insa problema. Ci faptul ca actualul scandal a scos la iveala anumite metode de rutina, dar care incalca, pe alocuri, legea. Primul obicei de acest gen il reprezinta folosirea de catre SPP a masinilor inscriptionate ”POLITIA”. Or, aceasta inscriptie este a altei insitutii, pe cand SPP are propriile insemne si propria emblema.

SPP si uzurparea de calitati oficiale

 

Folosind inscriptia Poilitiei, SPP nu face decat sa creeze confuzie generala in randul cetatenilor. Mai mult, unii ofiteri SPP sunt imbracati in uniforma de politist. Informatia a fost confirmata si de catre vicepresediuntele Cartel Alfa, Toader Paraschiv, care l-a acuzat pe premierul Emil Boc ca ar fi incalcat Codul Rutier si a trecut pe rosu, sambata noapte la ora 04.00, cand a plecat de la Aeroportul Otopeni, dupa vizita in Statele Unite. "Premierul isi da astfel cu stangul in dreptul. Comite o ilegalitate, pentru ca masina SPP-ului este masina Politiei, iar ofiterul SPP care o conduce este imbracat in uniforma de Politie. Sambata seara, insa, aceasta masina a avut aprinse lampile albastre, nu cele rosii si nu avea voie sa treaca pe culoarea rosie a semaforului", a declarat Paraschiv pentru Gandul.

In cursul dupa-amiezii, Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual a sustinut o conferinta de presa in care a solicitat SPP-ului sa radieze inscriptionarea „Politia” de pe masini care nu apartin MAI si sa numai foloseasca uniforme ale politiei rutiere!!!

Ei bine, daca asa stau lucrurile, atunci SPP trebuie sa renunte imediat la aceste metode, pentru ca nu este legal sa porti insemnele unei alte institutii, in conditile in care legea proprie iti impune o emblema si inscriptii aparte, care sa individualizeze institutia. Pe de alta parte, aflat sub presiunea ordinului lui Traian Basescu, seful statului, care obliga acum SPP-ul sa nu mai colaboreze cu Politia si Jandarmeria, Ministerul Administratiei si Internelor este fortat sa incalce legea. Si asta, pentru ca in Legea de organizare si functionare a SPP scrie clar ca MI, ca si alte cateva institutii, este OBLIGAT ”sa acorde Serviciului de Protectie si Paza, in limita competentelor legale, sprijinul necesar indeplinirii atribuitiilor pe care le are”. Daca in urma cu ceva vreme exista zvonul ca SPP ar putea sa fie trecut sub controlul Ministerului Administratiei si Internelor, acum e invers. SPP ar putea avea, in curand, atributii mai mari si mai multe decat ale ministerului.

 

Si SPP-ul ne asculta!

 

Si asa, putina lume stie ca SPP actioneaza ca un serviciu secret pentru ca in atributiile pe care le are, aceasta institutie poate sa organizeze ” deschis sau acoperit, activităţi de culegere, verificare şi valorificare a informaţiilor necesare numai pentru îndeplinirea atribuţiilor” (...) si ”orice informaţie cu valoare operativă de altă natură se transmite de îndată autorităţilor abilitate prin lege pentru verificarea şi valorificarea acesteia”.

Mai mult, SPP poate efectua ”cu respectarea Legii nr. 51/1991 privind siguranţa naţională a României, verificări prin solicitarea şi obţinerea de obiecte, înscrisuri sau relaţii oficiale de la instituţii publice, consultarea de specialişti ori experţi, primirea de sesizări sau note de relaţii, fixarea unor momente operative prin mijloace tehnice sau prin constatări personale” si mai poate sa si solicite procurorului ” autorizarea efectuării unor activităţi potrivit Legii nr. 51/1991, în scopul culegerii de informaţii pentru îndeplinirea misiunilor specifice. Operaţiunile tehnice pentru realizarea acestor activităţi se execută de către Serviciul Român de Informaţii”. Ca atare, SPP actioneaza si ca un veritabil serviciu secret. Ii mai lipsesc doar cateva atributii pentru ca SPP sa se transforme in politia personala a presedintelui Romaniei, mai tare chiar si decat sinistra Directie a Securitatii Statului dinainte de decembrie 1989. Daca ar putea si retine, cerceta si baga la beciul IGP persoanele suspectate ca ar atenta la siguranta statului sau la viata presedintelui, SPP ar realiza maximul de competente.

 

Comentarii

# racaceanu catalin date 27 September 2010 13:28 +6

Daca asa vrea presedintele meu don ministru Predoiu face actele necesare si parlamentarii se executa. Ati vazut votul din 15 septembrie. Dupa parerea mea umila are o semnificatie mai profunda decat 11 septembrie la americani.

# Florian date 28 September 2010 02:53 +2

Totul s-a brodatnumai bine. Un dictator nemernic are nevoie de alti nemernici, batausi de aceasta data, pentru a-i acoperi spatucul. Micul print s-a dezechilibrat usurel cand a vazut ca ceva baieti cu pistoale si chipie l-au injurat cu nesat si ce s-a gandit?! Ia sa scot eu leprele de la spp la inaintare!

# racaceanu catalin date 28 September 2010 10:28 +4

Da ce misto arata BMW-ul cu chestia aia deasupra. :D . Fugiti repede la OSIM ca le da-ti idei imperialistilor nemti. :sad:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii