POPULISTA BIRCHALL – Vicepresedinta Tribunalului Botosani Lacramioara Axinte o spulbera pe ministresa Justitiei Ana Birchall: „Atat de repede a uitat ca romanii au votat la referendum interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si organizarii judiciare? In multe state din SUA exista pedeapsa cu moartea, dar asprimea pedepsei nu descurajeaza dezaxatii. Este de un populism ieftin pretentia ca se vor evita tragedii precum cea din Caracal!”

Scris de: V.B.

23.08.2019 16:52
Vizualizari: 5326

Ministresa Justitiei Ana Birchall (pe care intre timp Viorica Dancila a zburat-o de la MJ, premierul propunand-o in locul ei pe judecatoarea Dana Girbovan – click aici pentru a citi) s-a pus pe sine insasi intr-o situatie fara iesire cand a anuntat proiectul de ordonanta de urgenta privind inasprirea pedepselor pentru lipsirea de libertate. Nu de alta, dar, profitand de tragedia din Caracal, Birchall a jucat in picioare vointa exprimata de catre romani la referendumul presedintelui Klaus Iohannis in legatura cu interzicerea ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si organizarii judiciare. Criticile au fost formulate joi, 22 august 2019, de catre judecatoarea Lacramioara Axinte (foto), vicepresedinta Tribunalului Botosani.


Si nu este doar atat. Inasprirea pedepselor – propusa de Birchall prin OUG (despre care Lumea Justitiei a scris pe larg aici) – nu atrage automat descurajarea infractorilor, avertizeaza Axinte, dand ca exemplu pedeapsa cu moartea din Statele Unite ale Americii.

Acuzand-o pe Birchall de „populism ieftin”, Lacramioara Axinte da de inteles ca declaratia de presa sustinuta joi de ministresa Justitiei nu face altceva decat sa scuze incompetenta procurorilor din cazul Caracal, care au pretextat ca ei ar fi actionat imediat (nu ar fi stat cu mainile-n san, amanand cu orele patrunderea in casa lui Gheorghe Dinca) daca legislatia le-ar fi permis acest lucru. Or, o asemenea lamentatie este o minciuna cat casa, in conditiile in care Codul de procedura penala are deja doua articole pe aceasta tema, dupa cum Luju.ro a aratat aici.

Iata postarea de pe Facebook a judecatoarei Lacramioara Axinte:

Atat de repede a uitat doamna ministru Birchall ca romanii, in majoritate covarsitoare, au votat la referendumul din 26 mai 2019, interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si organizarii judiciare?

In multe state din SUA exista pedeapsa cu moartea. Cu toate acestea asprimea pedepsei nu descurajeaza dezaxatii.

Este de un populism ieftin pretentia ca prin majorarea pedepselor sau prin modificarea unor dispozitii din codul de procedura penala se vor evita tragedii precum cea de la Caracal!

PS. Apararea unor persoane implicate in caz, ca nu ar fi avut legislatie, pare sustinuta de declaratia de presa de astazi a ministrului Justitiei!

Sperante legate de Girbovan

Pe de alta parte, in alte doua postari pe Facebook (aici si aici), Lacramioara Axinte s-a referit in termeni laudativi la Dana Girbovan, vicepresedinta Tribunalului Botosani exprimandu-si speranta ca sefa UNJR va face o figura buna la conducerea Ministerului Justitiei:

Felicitari, doamna judecator Garbovan!

Prin nominalizarea dvs primim a doua sansa de a avea ca ministru un judecator, sansa pe care imi doresc sa o valorificati cu mult mai mult succes decat in cazul dnei Pivniceru!”

Sper sa fie acceptata nominalizarea, sunt convinsa ca multi va vor sustine, dar si multi va vor contesta, insa e o mare sansa pentru un judecator sa detina portofoliul Justitiei.

Pentru a fructifica sansa oferita va doresc multa putere, minte luminata si mult, mult succes!”

Comentarii

# imun/teanu date 23 August 2019 18:03 0

La Ana nu-i ieftin nimic. O "scumpa" insasi fiind. Ca doar nu degeaba l-a imbrobodit pe babacul de zeci-milionar. Cum si "colombinele" lui Goldoni cu "burghezul" lui Moliere, ca de... gentilom. Ale drEacu' romancele astea, unele. [ Ma tigane (primise la bloc), dar bide(u) ai? Eee, asa si asa. ] La valoarea ei, Ana are piscina.

# nae din dealul feleacului date 24 August 2019 10:24 -1

Ehei,cumatra vulpe,per individual le zeceti bine!Cum se face ca atunci cind ,tot voi judecatorii,sinteti la un loc o "scrintiti" taman pe dos?

# steluta date 24 August 2019 11:29 +4

respect doamnei Judecător Axinte Lacramioara pentru patriotismul si curajul de a exprima opinii cand colegii stau pititi in boscheti

# la stelute vrem si muzica patriotica date 24 August 2019 17:46 -1

si chiar si munci, de care-or fi, numa' patriotice sa fie

# steluta date 24 August 2019 23:48 +1

patriotismul este demodat pentru hastagistii fanarioti ca caror patrie este internetul sorosist , bine ca sunt apreciati patriotii israelieni sau americani ce-si extind bazele militare prin colonii unde este descurajata iubirea de tara

# gica70 date 25 August 2019 09:56 0

Se pare ca acest Referendum, asa scchiop cum a trecut, incurca multe ite, se intoarce ca un bumerang la prostul de l-a lansat..

# MIOARA date 25 August 2019 12:04 0

Lacrimi de .... mioare sau altceva? Politichia romaneasca are pe teava si in pregatire cateva specimene numai bune de aruncat in fata prostimii. Toate specimenele sunt profesionisti adevarati, deontologi, patrioti, etc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii