Predoiu accelereaza ANI pe doua fronturi: o noua lege sau modificari legislative impuse de CCR

Scris de:

08.08.2010 15:35
Vizualizari: 3900

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu a oferit presei, prin intermediul unui comunicat cateva detalii legate de aspectele tehnice ale procesului legislativ privind adoptarea unui nou cadru normativ al activitatii Agentiei Nationale de Integritate.

Actualmente, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a convocat deja o sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor si a sesizat Comisia Juridica a Camerei Deputatilor pentru realizarea unui raport asupra proiectului de lege privind consolidarea integritatii in exercitarea functiilor publice, pe baza deciziei Curtii Constitutionale.Convocarea Camerei in sesiune de urgenta pentru a dezbate cadrul normativ al ANI reprezinta, dincolo de relevanta tehnica, un semnal politic corect privind vointa Parlamentului de a remedia o vulnerabilitate importanta in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Pe de alta parte, dezbaterile parlamentare vor putea oferi oportunitatea formarii unui consens politic cat mai larg pentru un cadru normativ adecvat al ANI. Solutiile care trebuie sa stea la baza viitoarei reglementari a ANI trebuie sa tina cont atat de deciziile Curtii Constitutionale, cat si de Decizia Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare”, a declarat Catalin Predoiu. In acelasi comunicat se subliniaza faptul ca Ministerul Justitiei va sprijini acest demers prin participarea la redactarea textelor in procesul de dezbatere parlamentara, atat in Comisie, cat si in Plenul Camerei, indiferent daca este vorba de completarea proiectului de lege intors de la CCR sau de o noua initiativa parlamentara.

Comentarii

# pompiliu bota date 11 August 2010 20:33 +1

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a dat bani mafioţilor pentru coduri, fără LICITAŢIE !!!! Vom depune plângere la DNA!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii