PREDOIU DECLANSEAZA REPRESALIILE DE DRAGUL LUI SICA – Exclusiv: Ministrul Justitiei pune umarul la operatiunea premierului Ludovic Orban si "elimineaza" din institutiile statului oamenii numiti de PSD. Dupa ce a castigat la CAB dreptul de a reveni la conducerea Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, Andrei Tinu s-a trezit cu control trimis de ministrul Justitiei Catalin Predoiu. Culmea, Predoiu a dispus controlul, dupa care a facut cerere de interventie in interesul lui Orban la CAB

Scris de: Elena DUMITRACHE

05.02.2020 12:48
Vizualizari: 3657

In urma cu doua saptamani, Curtea de Apel Bucuresti dispunea de indata ca premierul Ludovic Orban sa il repuna in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie (ANC) pe Andrei Tinu, cel pe care il destituise fara motiv pentru a fi inlocuit cu o persoana numita de PNL. Astfel cum precizam si in articolul "Sica fara frica", solutia Curtii de Apel Bucuresti nu era definitiva, fiind insa executorie. Ofticati probabil ca o instanta a demascat abuzul facut de Guvernul Orban, indicandu-l in mod direct pe premierul Ludovic Orban, liberalii s-au coalizat si au reactionat.


 

Catalin Predoiu ii da o mana de ajutor lui Ludovic Orban


Documente intrate in posesia Lumea Justitiei releva ca in data de 21 ianuarie 2020, ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto dreapta) a sarit in apararea lui Ludovic Orban (foto stanga) si a dispus prin Ordinul nr. 3/337/17/2020 efectuarea unui control la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, incepand cu data de 3 februarie 2020. In cadrul respectivului control, care in prezent se desfasoara la ANC, Catalin Predoiu a stabilit ca obiective "efectuarea de verificari cu privire la aspectele cuprinse in sesizarile inregistrate la Ministerul Justitiei cu nr. 377/17/2020, nr. 3917/33/2020 si respectiv, nr. 90237/687/2019/28.10.2019", dar si "verificarea oricaror alte aspecte/disfunctionalitati ce rezulta din activitatea de control efectuata la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie" (fascsimil 1).

Practic, prin controlul trimis de Catalin Predoiu peste Andrei Tinu la ANC se cauta, credem noi, un motiv pentru demitere, dat fiind ca instanta de fond, in speta Curtea de Apel Bucuresti, a aratat ca destituirea sa din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie era nemotivata.

 

Predoiu vine in interesul lui Orban la Curtea de Apel Bucuresti

La cateva zile insa dupa ce Catalin Predoiu a trimis corpul de control la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, cautandu-i nod in papura lui Andrei Tinu, acelasi minister condus de Predoiu a intrat si in dosarul de la Curtea de Apel Bucuresti in favoarea lui Ludovic Orban. Daca este sau nu vorba despre incompatibilitate in acest caz, urmeaza instanta sa stabileasca...

Astfel, la data de 27 ianuarie 2020, adica la 6 zile dupa ce Catalin Predoiu a trimis controlul la ANC, la Curtea de Apel Bucuresti a fost inregistrata o cerere de interventie formulata de Ministerul Justitiei condus de Catalin Predoiu in dosarul nr. 7217/2/2019 – in care CAB i-a dat castig de cauza la fond lui Andrei Tinu in procesul in care l-a chemat in judecata pe Ludovic Orban pentru anularea ordinului de revocare din functie. Cererea de interventie pe care Lumea justitiei o prezinta exclusiv a fost formulata de Ministerul Justitiei in interesul "paratului prim-ministrului Romaniei domnul Ludovic Orban", solicitandu-se prin aceasta actiune respingerea actiunii lui Andrei Tinu (de anulare a ordinului de revocare) ca neintemeiata.


In cuprinsul cererii de interventie semnate pentru Catalin Predoiu de secretarul de stat Olivia Diana Morar, se reclama faptul ca Andrei Tinu a fost numit in functia de presedinte al ANC pe criterii pur politice, printr-un act administrativ ce nu cuprinde niciun fel de motivare".

Redam in continuare cererea de interventie formulata de Ministerul Justitiei in dosarul privindu-i pe Andrei Tinu si Ludovic Orban:


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii