Predoiu “doneaza” la buget 850.000 lunar, prin suprimarea a 90 de posturi din Ministerul Justitiei

Scris de:

04.08.2010 15:33
Vizualizari: 4712

Guvernul Romaniei a aprobat miercuri Hotararea de Guvern privind reorganizarea Ministerului Justitiei, hotarare care prevede diminuarea posturilor din MJ de la 385 de posturi, exclusiv demnitarii, la 295 de posturi, exclusiv demnitarii. Conform notei de fundamentare a Hotararii de Guvern, impactul financiar va fi de 850.000 lei/luna. Hotararea este preconizata a fi aplicata din 1 septembrie 2010, iar de la inceputul lunii septembrie pana la finalul acestui an, economiile sunt de 2.550.000 lei.

 

In acest moment, Ministerul Justitiei are peste 385 de posturi pentru aparatul propriu, exclusiv demnitarii, plus locurile aferente cabinetului ministrului si cele ale Directiei de implementare a proiectelor finantate din imprumuturi externe. Prin Hotararea de Guvern adoptata miercuri, Ministerul a dispus desfiintarea directiilor generale, si coordonarea altor tipuri de directii direct de catre ministru ori de demnitarul sau inaltul functionar desemnat de ministrul justitiei.

Secretarii de stat se reduc la doi

Prezentul act normativ prevede, de asemenea, diminuarea numarului de secretari de stat care il ajuta pe ministrul justitiei in activitatea de conducere si reprezentare a Ministerului Justitiei de la patru la doi, urmand ca si personalul incadrat la cabinetul demnitarului sa fie eliberat din functie in acelasi timp (nn. - unul dintre ei, Rodica Constantinovici si-a dat deja demisia, previzionand taifunul). Cu cine dintre cei doi secretari de stat va ramane sa faca Predoiu echipa pe viitor, cu Lidia Barac sau Alina Bica? Ramane de vazut. Ministerul Justitiei a sustinut ca masurile pe care si le propune „sunt justificate de contextul economic actual, care impune rationalizarea cheltuielilor la nivelul unor institutii finantate integral de la bugetul de stat”.

Comentarii

# Racaceanu Catalin date 9 August 2010 08:36 +3

Nu mai dati emotii la oameni. Citind titlul am crezut ca aduce bani de acasa si ma pregateam sa-i fac statuie si sa-mi cer scuze pt criticile pe care i le=am adus

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii