PREDOIU, JOS MAINILE DE PE JUSTITIE – Judecatoarea TMB Madalina Afrasinie il pune la respect pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu dupa ce acesta a pus presiune pe magistrati pentru desfiintarea SIIJ: „As vrea sa vad aceeasi ingrijorare si cand este vorba despre justitiabil sau cand SRI s-a transformat in organ de cercetare penala sau cand unii, sfidand legile si bunul simt, au incheiat protocoale prin care s-a legiferat sintagma 'drepturile fundamentale sunt un lux teoretic'”

Scris de: Valentin BUSUIOC

27.11.2019 13:35
Vizualizari: 8455

Jos mainile de pe justitie!" – Este principala idee ce se desprinde din luarea de pozitie a judecatoarei Madalina Afrasinie (foto), presedinta Sectiei a VI-a civile de la Tribunalul Bucuresti, dupa ce ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a lansat luni, 25 noiembrie 2019, o asa-zisa consultare a tuturor instantelor si parchetelor din Romania, demnitarul cerandu-le magistratilor sa se pronunte in termen de 5 zile pe mai multe aspecte privind sistemul judiciar, dintre care cea mai nevralgica este situatia sectiei speciale (click aici pentru a citi).


Marti, 26 noiembrie 2019, Afrasinie i-a atras atentia lui Predoiu ca fara SIIJ sistemul judiciar s-ar intoarce la starea de pe vremea traducatoarei Raluca Pruna, care a transformat SRI in organ de cercetare penala speciala peste noapte, prin ordonanta de urgenta, si care a declarat cu subiect si predicat ca discutia despre drepturile omului este „un lux teoretic”. De aceea, in opinia judecatoarei TMB, ministrul Justitiei ar face bine sa-si aminteasca de faptul ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a fost declarata constitutionala, asa ca degeaba face acum Catalin Predoiu presiuni pe judecatori, pentru ca acestia sa se exprime in sensul desfiintarii SIIJ.

Redam mesajul de pe Facebook al judecatoarei Madalina Elena Afrasinie (vezi facsimil):

Jos mainile de pe justitie!

Ministrul justitiei este om politic.

Traducere:

Politicul sa isi vada de politica, nu sa incerce sa isi rezolve promisiunile electorale prin intermediul nostru, al judecatorilor!

Legile au fost adoptate de Parlament, analizate de CCR si promulgate.

Legea este obligatorie pentru toti cetatenii tarii, unde cetateni sunt si politicienii!

Observ ca justitia este tarata, din nou, in lupta politica!

As vrea sa vad aceeasi ingrijorare si cand este vorba despre justitiabil, sau cand SRI s-a transformat in organ de cercetare penala sau cand unii, sfidand legile si bunul simt, au incheiat protocoale prin care, printre multe grozavii, s-a legiferat sintagma 'drepturile fundamentale sunt un lux teoretic'.


Comentarii

# Dreptate date 27 November 2019 14:13 +18

Felicitari doamba judecator...populatia civila, simpla, pulimea cum zic smecherii interlopi de poluticieni...SUSTIN OAMENI CA DVS. SI DREPTATEA IN ROMANIA...CEA MAI NOBILA PROFESIE, CEA DE MAGISTRAT, PRIN OAMENII EI -CORECTI SI DREPTI- TREBUIE SA PUNA STAVILAR OBRAZNICIEI, CORUPTIEI SI TUPEULUI INFRACTORILOR

# Calcan Eugen date 27 November 2019 14:19 +7

Justitia romana a facut pasi uriasi privind independenta sa . Ce doreste puterea politica, sa se revina din nou la parteneriatul DNA-ICCJ, aclamat cu atata entuziasm de catre fosta sefa a ICCJ,Livia Stanciu? Se doreste feactivarea protocoaleler SRI - DNA-ICCJ? Desfiintarea SIIJ ar fi cea mai mare eroare fudiciara care ar aduce prejudicii grave statului de drept.

# georgeta date 27 November 2019 14:22 +2

De ce ati ajuns la concluzia disfiintarii acestei sectii ? vi se pare ca nu este necesara pentru ca ati facut pina acum dreptate ?,eu umblu prin instante de 18 ani pentru un drept de proprietate furat de un escroc aparat de procurori si judecatori .Este necesara aceasta sectie poate mai raspund si cei care incalca cu buna stiinta legea dind dreptate celui care nu o merita .A esit Dragnea la un post de televiziune cind era "mare" si a spus: "nu asi vrea sa raspunda judecatorii ,procurorii , ,dar, noi nu raspunde in fata legii??? Nimeni nu este mai presus de lege / Sunt si judecatori ,procurorii corectii dar, sunt unii care au facut din justitie o TARABA /Raspunderea magistratilor a fost depusa la parlament ,ce au facut parlamentarii alesii de noi ??? atit a avut nevoie de noi ,pina sa-au atins scopul . /Toti oamenii acestei tarii cer raspunderea magistratilor dar, se pare ca nimeni nu ne aude in aceasta tara //

# Rasputin date 27 November 2019 14:28 +3

Jos mâinile de pe justiție

# imun/teanu date 27 November 2019 18:00 -2

Doamna judecator si-a asumat astfel un rol principal in "cronica unei sinucideri anuntate".

# Pintea date 27 November 2019 18:38 +3

Dna judecator ar fi trebuit sa candideze la presedinția Romaniei! Țara nu are nevoie de oameni politici care sa o batjocorească ci are nevoie de oameni integri si patrioți. Dar este culmea: aripa onestă dintre judecatori dorește existența SIIJ iar aripa magistraților (am inclus si procurorii) bicisnici luptă cu toate forțele ca sa o elimine, inclusiv cu forța politică! De ce se tem? Și de ce face front comun cu politicul? Pentru ca ii este teama ca pentru ”ajutorarea” politicului are de pătimit la SIIJ? Pai atunci, sa existe SIIJ! Traiasca SIIJ! Predoiu ce se mai sucește, ce se mai consultă atat: mai bine sa nu uite ca tot un avocat ramane care pe urma vine in fata ”onoratei instante” si poate nu nimereste aleatoriu la aia care nu vrea SIIJ, si pierde procesu' si se supara clientu'.

# nuibai date 28 November 2019 17:13 0

În asemenea conjunctură se spune "Jos labele".

# Miki Popescu date 29 November 2019 19:28 +1

Va felicit si va sustin demersul d-na judecator! Oricare pas in directia manipularii justitiei este un pas spre dictatura! Ar fi tot spre mai bine daca judecatorii si procurorii, cat de cat onesti, ar fi mai atenti cand voteaza ptr. viitorii membri CSM.

# Lute Popescu date 1 December 2019 19:12 0

;-) ;-) ;-) Predoiule marş la maron şi haleşte-l,lasă Justiţia de care ţi-ai bătut deja joc în pace! TU i-ai produs nejunsuri enorme Alinei Bica!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii