PROCURORI LA COMANDA EXTERNA – Presedinta Tribunalului Arges, judecatoarea Mariana Varga, acuza: "Membrii Sectiei pentru procurori isi au comanda in exteriorul sistemului de justitie... Si-au permis 'luxul' ca dupa adoptarea unei hotarari a Plenului CSM, sa adopte o hotarare cu un continut contrar Plenului CSM... Constituie o fapta abominabila ce trebuie sanctionata prin expulzarea acestora din aparatul de stat!"

Scris de: Elena DUMITRACHE

15.06.2020 17:52
Vizualizari: 5621

 

Presedinta Tribunalului Arges, judecatoarea Mariana Varga (foto), ii denunta pe membrii Sectiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii si ii acuza ca au "comanda in exteriorul sistemului de justitie". Acest lucru a fost extrem de vizibil, sustine judecatoarea Mariana Varga, odata cu adoptarea de catre Sectia pentru procurori a Hotararii nr. 424 din 5 mai 2020, a carei motivare a fost publicata pe site-ul Consiliului in 4 iunie 2020, prin care a fost admisa cererea de aparare a reputatiei profesionale a procurorilor formulata de catre Asociatia Initiativa pentru Justitie, ONG condus de procurorul Bogdan Pirlog, avand la baza afirmatiile facute de presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu. Este vorba despre afirmatiile facute de judecatoarea Stoicescu intr-o postare pe Facebook in care lua pozitie fata de atacurile la adresa judecatoarei Dana Girbovan, presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR) si la adresa functionarii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitiei (SIIJ) (click aici pentru a citi).


 

Anterior momentului in care Sectia pentru procurori a decis admiterea cererii de aparare a reputatiei profesionale formulate de Asociatia Initiativa pentru Justitie, in Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la data de 9 aprilie 2020, a fost respinsa cererea privind apararea independentei autoritatii judecatoresti, cerere formulata tot de procurorul Bogdan Pirlog, impreuna cu procurorul Sorin Marian Lia.

Fata de aceasta situatie, presedinta Tribunalul Arges, judecatoarea Mariana Varga, apreciaza ca procurorii din CSM au demonstrat ca "isi au comanda in exteriorul sistemului de justitie", iar crearea unor astfel de disfunctii in aparatul de Stat, in mod deliberat si repetat de catre membrii Sectiei pentru procurori, precizeaza Mariana Varga "constituie o fapta abominabila ce trebuie sanctionata prin expulzarea acestora din aparatul de stat!".


Prezentam in continuare punctul de vedere transmis Lumea Justitiei de judecatoarea Mariana Varga fata de practica recenta a procurorilor din Consiliul Superior al Magistraturii:


"Sabotarea Plenului CSM de catre Sectia pentru procurori, prin Hotararea nr. 424 din 5.05.2020 inseamna incalcarea principiului unicitatii in conducerea sistemului de justitie, ceea ce constituie o dovada concludenta ca membrii Sectiei pentru procurori isi au comanda in exteriorul sistemului de justitie!

In ultima perioada constatam mari disfunctii in organizarea activitatii Consiliului Superior al Magistraturii, disfunctii care au fost identificate si de Curtea Constitutionala prin Decizia nr. 28/2020, in considerentele careia se retine comportamentul neloial al acelorasi membrii ai Sectiei pentru procurori, care in mod premeditat si ca la o comanda din exteriorul sistemului de justitie, au refuzat participarea la Sedintele CSM, sabotand astfel activitatea acestui organism care trebuie sa fie independent, subminand mai exact autoritatea statala, a puterii judecatoresti!

In conditiile actuale, aceiasi membri ai Sectiei pentru procurori si-au permis “luxul” ca dupa adoptarea unei hotarari a Plenului CSM, sa adopte o hotarare cu un continut contrar Plenului CSM, deconspirandu-se inca odata ca isi au comanda in exteriorul sistemului de justitie!

Crearea de astfel de disfunctii in Aparatul de Stat, in mod deliberat si repetat de catre membrii Sectiei pentru procurori, constituie o fapta abominabila ce trebuie sanctionata prin expulzarea acestora din aparatul de stat!

Constituie totodata o ingerinta in exercitarea Autoritatii unei puteri constitutionale si conform legitatii cauza-efect, nu poate fi creata decat de o putere oculta, straina Constitutiei. QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!

Asadar, tradare, tradare.... dar s-o stim si noi!"

*Cititi aici Hotararile CSM 

Comentarii

# Ion date 15 June 2020 19:54 +11

Bravo Doamna ,asa trebuie ,expulzați cei care încalcă legile,constitutia !

# NM. Parte vătămată a lui Mihai Ban date 15 June 2020 20:01 +10

Tot respectul doamna judecător. Tare mult a-și dori ca un magistrat curajos sa posteze pe rețeaua de socializare procurorii membri ai CSM care sunt și în câte dosare penale sunt cercetati și chiar învinuiți, dar și judecători membri CSM care au dosare la SIIJ sa vadă o tara întreaga diferența dintre că-ți penali sunt de partea procurorilor și câți penali sun de partea judecătorilor, atunci vom vedea și noi cine sunt aceste lichele care conduc CSM. Mihai Ban cu 5 dosare penale la SIIJ unu care este cercetat este dosarul cu subsemnatul. Bobita are și el tot pentru corupție, Solomon are și el vreo 5 dosare. Felicitări doamna președinte tot respectu din partea noastră a justitiabili lor.

# Luca date 15 June 2020 20:48 +7

Ce este cu atata vorbarie, cui profita? Procurorii din CSM pot raspunde din punct de vedere juridic. De ce sunt lasati si tolerati sa se comporte contrar Constitutiei Romaniei? Cei 5 procurori din CSM se comporta ca o autoritate independenta. Daca asa vor, atunci sa fie asa cum vor ei, sa se separe carierele. Conform separarii carierelor, procurorii nu pot fi membrii ai CSM. Poate cineva sa actioneze in asa fel incat sa determine incetarea mandatului acestui CSM care s-a dovedit ca nu are nici o autoritate, fiind construit cu nerespectarea principiului separarii carierelor? Tot ceea ce se intampla in CSM si cu CSM nu reprezinta altceva decat inutilitatea acestui organism. Judecatorii adevarati sunt capabili sa-si apere singuri independenta, nu le trebuie un organism bugetofag care sa-i apere.

# mitica date 15 June 2020 21:20 +5

Iar procurorul Bogdan Pirlog? Pai asta trebuie bagat pe viata la PUSCARIE!

# Quartet date 15 June 2020 21:40 +1

Intrebare este care au fost primii profesionisti ai dreptului care au sapat la canal? Clar este ca si batele de topor ale regimului Antonescu tot la canal au ajuns. De altfel mereu batele de topor ajung primele la munca de jos.

# santinela date 16 June 2020 07:18 +4

Spui Sectia de-procurori din CSM si apoi poti trage linistit apa !

# dumitru rizoaica date 16 June 2020 22:15 +2

Pentru toti plangaretii pentru situatia nefericita a romanilor si Romaniei: Nimeni nu trebuie sa planga de mila prostilor! Romanii si Romania ar putea avea o situatie de invidiat de catre tot Mapamondu! Cu o conditie! Ca romanii sa sustina Responsabilzarea intregii Administratii publice, prin obligarea tuturor celor ce detin functii publice, de la Presedinte pana la ultimul functionar, sa depuna un juramant de Responsabilitate! Pana atunci, nimeni nu trebuie sa-si faca iluzii! Ce justitie ar avea Romania daca toti magistratii ar depune un juramant de Responsabilitate, de forma?: “”Jur ca in activitatea mea nu voi admite nicio influenta si nicio impunere, nici pe linie adminstrativa, nici pe linie politica si nici prin santaj! Activitatea mea, indifferent de persoanele vizate, va reflecta DOAR esenta Legii si a constiintei mele fara pata, exprimand convingerea mea cea mai intima in cauza respectiva, situatie cunoscuta DOAR de mine si Dumnezeu! Daca nu voi respecta cu sfintenie

# oier roman date 17 June 2020 06:43 +3

Aceste jigodii sa le trimiteti la mine in munti, sa-i dau la lupi sa-i manance, sa nu mai vina sa-mi ia mioarele! Sa nu se mai auda de asemenea jivine nici pe pasunili alpine. Pana si pe mine ma revolta, cand ai vad atat de nenorociti.

# Grosz Iosif date 17 June 2020 15:03 +2

Doresc din tot sufletul ca astfel de situații să nu rămînă doar dovedite ci vreau să văd sancționarea aspră a acestora pentru a descuraja astfel de fapte!!! Nesancționarea acestora reprezintă o pată uriașă pe fața justiției din România și un accept tacit ca astfel de evenimente să mai poată avea loc în viitor!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii