PROMOVARI ILEGALE IN JANDARMERIE – Chestorul Costica Silion, adjunct al sefului Directiei Generale de Management Operational din Ministerul de Interne a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de alti opt coinculpati, pentru abuz in serviciu

Scris de: L.J.

07.02.2013 16:56
Vizualizari: 17223

 

Procurorii DNA care se ocupa de infractiuni de corptie savarsite de militari au trimis in judecata, in 7.02.2013, noua inculpati, unii dintre acestia inca in Ministerul de Interne, altii fosti angajati ai Jandarmeriei Romane. Cap de pista este chestorul general de politie, Silion Costica (foto) fost inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane (I.G.J.R.). Costica Silion ocupa, actualmente, functia de director general adjunct in cadrul Directiei Generale Management Operational din M.A.I., si odata cu trimiterea rechizitoriului in instanta acesta va fi pus la dispozitia conducerii Ministerului de Interne. Un alt inculpat cu grade inalte este generalul maior (in rezerva) Crangus Ion, fost inspector general adjunct al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane. Cringus si Silion sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual, uz de fals si omisiunea sesizarii organelor judiciare.


Pe lista inculpatilor se mai afla colonel (in rezerva) Neculai Costica, fost sef al Directiei de Management si Resurse Umane (D.M.R.U.) din cadrul Inspectorului General al Jandarmeriei Romane, colonel (in rezerva) Chilibon Doru, fost sef al Serviciului de Recrutare, incadrare si Promovare Personal – D.M.R.U., in sarcina carora s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, instigare la infractiunea de fals intelectual, uz de fals, omisiunea sesizarii organelor judiciare; colonel (in rezerva) Lixandru Iulian, fost sef al Bazei de Administrare si Deservire a Inspectoratului General, (UM 0260 Bucuresti) si maior Mihai Traian, sef Birou Management Resurse Umane si Pregatire din cadrul Bazei de Administrare si Deservire a I.G.J.R, acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual, uz de fals, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual, participatie improprie la infractiunea de uz de fals, participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor daca functionarul public a obtinut pentru sine un avantaj nepatrimonial, subcomisar de politie Rusu Dan-Stefan (fost locotenent IGJR), in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor; plt. adj. Nitoi Mircea, subofiter in cadrul Biroului Management Resurse Umane si Pregatire din UM 0260 Bucuresti, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual si uz de fals, plt. maj. Panisoara Paul subofiter in cadrul UM 0260 Bucuresti, acuzat de fals intelectual, uz de fals, inselaciune, fals in declaratii, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual, participatie improprie la infractiunea de uz de fals, participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

 

 

Falsurile pentru trecerea lui Paul Panisoara in corpul ofiterilor, cu stiinta sefilor

 

Procurorii sustin, in rechizitoriu, ca in cursul lunii octombrie 2006, prin frauda si prin falsificarea unor documente depuse la dosarul de candidat, cu sprijinul inculpatului Rusu Dan-stefan, ofiter in cadrul Biroului de Resurse Umane si Pregatire Personal din UM 0260 Bucuresti, inculpatul Panisoara Paul a sustinut examenul de admitere in corpul subofiterilor si a fost reincadrat in I.G.J.R. - Baza de Administrare si Deservire – UM 0260 Bucuresti. Panisoara Paul nu avea dreptul de a participa la un astfel de concurs deoarece, in cursul anului 1997, fusese trecut in rezerva din politia romana din motive disciplinare.

Dupa reincadrare, subofiterul a fost mentinut in randul cadrelor militare, in mod ilegal, prin incalcarea cu stiinta a atributiilor de serviciu. Conform actului de sesizare a instantei, in luna octombrie 2008, prin frauda si prin falsificarea unor documente depuse la dosarul de candidat, inculpatului Panisoara Paul i s-a intocmit, in fals, un dosar de participare la concursul pentru trecerea in corpul ofiterilor, la care acesta nu avea dreptul de a participa. inscrisurile falsificate si depuse la dosarul de candidat au fost intocmite de inculpatii Lixandru Ion, Mihai Traian si Nitoi Mircea. In urma sustinerii acestui concurs, Panisoara Paul a fost declarat admis in corpul ofiterilor, in mod ilegal, ocupand astfel locul unei candidate ce s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 27.499 lei, reprezentand drepturi salariale cuvenite dar neincasate si daune morale”.

Anchetatorii sustin ca “dupa ce aceasta situatie a fost cunoscuta de conducerea I.G.J.R. si D.M.R.U., respectiv de inculpatii Silion Costica, inspector general la I.G.J.R., Crangus Ion, inspector general adjunct, Neculai Costica, director D.M.R.U. si Chilibon Doru, sef al Serviciului de Recrutare, incadrare si Promovare Personal din D.M.R.U., acestia nu au facut niciun demers pentru sesizarea autoritatilor judiciare competente cu privire la neregulile constatate si nici nu si-au indeplinit atributiile de serviciu pentru restabilirea legalitatii. Mai mult, acestia au determinat un lucrator din compartimentul de specialitate sa intocmeasca, in fals, documentatia pe baza careia ministrul de interne ar fi trebuit sa emita ordinul pentru trecerea inculpatului Panisoara Paul in corpul ofiterilor”.

Procurorii militari au colaborat cu ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie pentru a instrumenta acest caz. Dosarul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 

 

Comentarii

# carmen olteanu date 7 February 2013 22:39 +4

la cei cu nasu' in suflet...chiar sunt curioasa,ce se va alege de dosar! 8)

# DOREL date 8 February 2013 09:20 +2

Bine, bine, da' de ce s-a pus batista pe tambal si nu s-a mers pana la ala care a dat ordinul ? Ca nu erau astia nebuni sa faca toate astea daca nu aveau si ei ceva in suflet macar ! Si, b): pentru "procurorii" DNA: mai dragilor, ati lipsit la cursul de drept roman ? De principiul QUI PRODEST nu ati aflat inca ? Ei bine, exact asta e si scopul procesului penal, de care se vede ca ati cam uitat ! Acu', chiar daca ati chiulit de la dreptul roman, macar atata lucru trebuia sa stiti si voi ! Sau nu ?! Parerea mea ...

# o victima a sistemului date 8 February 2013 15:00 0

Este foarte interesant cum nu se vorbeste nimic de actualul sef al IGJR care...coincidenta este finul de cununie al acestui general Costica Silion si care prin ceea ce a facut ar fi trebuit de mult sa stea dupa gratii. Dar ce sa mai vorbim de GRATII cand acest general ocupa o functie importanta in MAI ,cei ce ar fi trebuit sa scoata adevarul in ceea ce priveste MAFIA din TECUCI si GALATI. Vorbim aici de judecatori, procurori, sefi de politie, ofiteri DGIPI,etc.Iata ca nu se doreste a se curata acest sistem corupt din acest judet ,iar Corpurile de control nu fac altceva decat sa stranga informatii pentru a le putea acscunde bine...

# Băiatu\' lu\' Luluţa date 9 February 2013 10:22 +1

Ştiu unele \"chestii\" despre generalul Costică Silion, dar nu ce ştiu este important (sau, poate, este!). Alteceva, printre altele, este semnificativ: faptul că un general cu patru stele, care a condus Jandarmeria Română, pensionat fiind, se complace în a fi subordonatul unui colonel! De fapt, acesta este nivelul mult prea   înstelatului  Costică Silion - de ajutor de colonel! În rest, la \"Brutărie\"!

# o fraieră date 16 March 2014 18:21 0

copile înseamnă că tu ești băiatul meu? nu-mi aduc aminte să fi născut un fraier.

# om normal date 14 March 2014 10:38 0

Victima a sistemului , care le stii pe toate, cate clase ai tu de judeci asa usor? Te pomenesti ca ai sa scoti si tara din criza. Te bucuri prea usor pentru oricine e ,,calcat in picioare\'\' . Trist ,, Din codru rupi o ramurea......\'\'

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii