PROPAGANDA COVID A DAT CHIX – Medicul Vasile Astarastoae demonstreaza ca in ciuda mesajelor alarmiste ale autoritatilor cum ca sistemul sanitar s-ar putea sa cedeze in urma cazurilor de Covid, numarul persoanelor spitalizate a scazut dramatic comparativ cu 2019: “Nu a existat un risc real ca sistemul spitalicesc sa nu poata face fata numarului mare de pacienti... Consumul de medicamente in primele 6 luni ale anului 2020 a scazut cu 30%”

Scris de: B.G.

28.08.2020 12:08
Vizualizari: 6096

Reputatul medic Vasile Astarastoae (foto), fost presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, desfiinteaza propaganda apocaliptica a autoritatilor care anuntau ca sistemul sanitar s-ar putea sa cedeze in urma cazurilor de Covid inregistrate, si demonstreaza cu cifre ca numarul persoanelor spitalizate a scazut dramatic comparativ cu 2019.Dupa cum se stie, “gestionarii” pandemiei au declarat in nenumarate randuri ca sistemul spitalicesc nu trebuie sa clacheze din cauza numarului mare de persoane bolnave de COVID-19, motiv pentru care au inchis multe spitale pentru bolnaviii non-covid, lasand zeci, poate sute de mii de oameni fara posibilitatea de a se trata. Ei bine, nu numai ca sistemul medical n-a intrat in colaps, din contra.

Potrivit cifrelor prezentate de fostul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, in perioada mai – iunie 2020, a scazut la peste jumatate din cifra inregistrata in 2019
(vezi facsimil). Spre exemplu, in aprilie 2020 s-au internat 96.553 de persoane, iar in aprilie 2019 s-au inregistrat 315.281 de internari. Vasile Astarastoae arata ca in aceasta perioada nu a existat un risc real ca sistemul spitalicesc sa nu poata face fata numarului mare de pacienti.


Iata postarea facuta pe Facebook de Vasile Astarastoae:


“Daca ne raportam doar la ce scrie presa, atunci, in Romania si nu numai, nu exista nicio boala in afara de COVID-19. Este totusi momentul sa vedem ce s-a intamplat in primele 6 luni in sistemul spitalicesc. Dupa cum s-a mai spus, grija celor care gestioneaza pandemia a fost ca sistemul spitalicesc sa nu clacheze din cauza numarului mare de persoane bolnave de COVID-19. Carantina, izolarea, masca nu au avut alt rol decat de a incetini difuzarea virusului in colectivitati. Aceste masuri nu inlatura prezenta virusului. El circula in continuare si va continua sa circule pana cand 80% din populatie se va imuniza.

In ceea ce priveste spitalele romanesti, comparatia primelor 6 luni din 2020 cu ceea ce s-a intamplat in aceleasi luni in 2019 ne arata cateva lucruri interesante. In acel interval de timp, numarul de internari in spitale a fost urmatorul:
Ce ne spun aceste cifre?

In primul rand ca, in pofida pandemiei, numarul persoanelor spitalizate a scazut dramatic comparativ cu 2019. Aceasta in conditiile in care asimptomaticii (adica persoane sanatoase purtatoare ale viruslui SARS-CoV-2) au fost internate obligatoriu desi acuratetea testelor de depistare nu a fost confirmata de un organism independent.


Cu alte cuvinte, in aceasta perioada nu a existat un risc real ca sistemul spitalicesc sa nu poata face fata numarului mare de pacienti. In al doilea rand, trebuie sa ne explicam de ce a scazut dramatic numarul persoanelor internate in spitale.

Exista cel putin cinci explicatii.

1. A scazut morbiditatea populatiei Romaniei. Lucru putin plauzibil, deoarece morbiditatea nu poate sa scada atat de dramatic intr-un an de zile.
|
2. A crescut eficienta medicinei primare si, prin urmare, o populatie mai restransa a fost dirijata catre spitale.

3. Este consecinta ordinului prin care s-au restrictionat internarile in spitale.

4. Din cauza panicii induse de propaganda apocaliptica, gradul de adresabilitate a scazut, persoanele bolnave preferand sa se trateze la domiciliu.

5. Masurile luate de catre autoritati au avut eficienta maxima.

Ramane sa apreciem care dintre explicatii sunt valabile.

P.S.: Consumul de medicamente in primele 6 luni ale anului 2020 a scazut cu 30%. Si se explica prin faptul ca multi bolnavi nu au beneficiat de asistenta medicala, iar numarul de internati a scazut (fiind stiut faptul ca se inregistreaza cel mai mare consum de medicamente in spitale)”. 

Comentarii

# Mehr licht! date 28 August 2020 16:01 -6

Analiza ar trebui completata cu datele: Care este proportia de "asimptomatici" din cei testati pozitiv, si cati de fapt au simptome ? Ce simptome au acestia? Ar trebui sa aiba macar un grup de simptome comune, ca doar de aia e aceeasi "boala", de ce nu le precizeaza nimeni? Din cei cu simptome, cati au nevoie de ingrijire in spital si cati au forme usoare? Si de asemenea, daca tot i-ai "depistat", cati dintre cei "infectati" au purtat masca si s-au "distantat"? Cate paturi sunt de fapt din spitalele covid ocupate cu pacienti "simptomatici"? De ce nu se face un test al testelor, ca in Nigeria, sa testeze si caprele ? Sau macar pe cei din grupul lui arafat si lucovid, pe prompteriste, pe jurnalistii cuminti de la cotroceni ? sa nu cumva sa dea virusu, ca doar ei nu poarta masca la interior, nu?...Si multe alte intrebari...

# Liţă date 28 August 2020 16:51 +11

Îl cred pe medic, nu pe papagalii politruci şi criminali.

# Rocco date 28 August 2020 18:24 -14

ma mir cum nu-l omoara inca pe medicul asta:)))

# Qui sais date 29 August 2020 10:37 -2

Medicul asta foloseste date reale ca sa poata zbiera adevarul lui. Mai trebuie masurate urmatorii factori care influenteaza rezultatele astea, astfel: 1. cate din aceste internari sunt "de-o zi", 2. in vremuri normale, se interneaza multe cazuri care ar putea fi tratate in ambulator pentru a se "face planul", adica pentru a putea raporta directorii de spitale de spitale rezultate remarcabile in "intrecerea medicala", 3. n-au mai ajuns in UPU tembelii care "descopereau" de pe internet afectiuni inexistente, care luau o palma/pumn de la sot/sotie/vecina sau care erau luati din sant de beti ce erau, astfel incat serviciile de UPU erau pline de "galbeni" care infundau scaunele si stateau cu orele, iar ulterior isi etalau prostia si frustratrea pe Facebook, 4. ca orice alt lucru facut in tara asta, analiza este facuta superficial, grosier, interesat si prostesc spre deliciul ineptilor care habar n-au si nu gandesc, doar exulta pe Facebook. Asadar, e o analiza total gresita.

# Nedumeritu' date 29 August 2020 15:49 -1

Au trecut 6 luni si tot de asta medicala se vorbeste in timp ce la umbra acesteia ,,pandemia economica'' face ravagii. Au mascat popoare si le-au impus alte restrictii/ piedici in timp ce tarile puterinice isi pregatesc firmele care recruteaza si instruiesc pe banii statelor ,,soldatii'' pentru a ocupa teritoriile eliberate de ,,afaceristii autohtoni''. Poporu-i plin de ,,comorbitati'' si pe deasupra e si-ntr-un procent alarmant de mare analfabet functional astfel incat a fost foarte usor de ,,implementat'' planul pe aceste meleaguri. Sigur c-au stiut inca de la inceput care-i treaba cu virusul numai ca fiind executanti trebuiau sa aplice ,,la sange'' ,,recomandarile'' impuse. Cine intelege cat de cat de ce insista atat de mult cu mascarea copiilor in scoli chiar si cu carpe fara nici o eficienta isi da seama ca tinta n-a fost batranii sau activii ci ,,prichindeii''. Ordinu-i de ,,instruire'' astfel incat sa fie modelati conform vremurilor viitoare care vor fi impuse.

# santinela date 30 August 2020 08:06 -3

Te minunezi cum poporul roman cica s-a insanatosit brusc dupa cifrele astora. Nu exista numai carcalac pe lumea asta.Oamenii prefera "sa se trateze " acasa. NU se trateaza bai doctore pirit "care esti " ci SUFERA acasa fiindca nu sint primiti in spitale pentru alt tratament decit Covid.

# VIKY date 30 August 2020 18:11 +7

Daca romanii nu si-au dat seama ca este tara experiment, si prefera sa doarma linistiti, atunci isi merita soarta. Pacat ca generatiile viitoare va vor blestema pentru nepasarea si indolenta voastra. Pacat ca nu va treziti. Sunteti tratati mai rau ca animalele duse spre abator. Cand va vor lua copiii cu "izoleta", va fi prea tarziu.

# sic semper tyrannis date 31 August 2020 09:09 +2

Din pacate planul este altul: vaccinarea fortata si pasaportul biometric. Ne vor forta sa ne vaccinam prin restrangerea individuala a drepturilor. Nu vei mai primi pensia de exemplu. Sau nu vei mai calatori, nu vei mai manca, pentru ca nu vei mai fi primit NICAIERI FARA PASAPORT BIOMETRIC SI DOVADA VACCINARILOR. Asta ni se pregateste. Aceste vasccinuri sunt netestate - NICI MACAR PE ANIMALE. LE VOR TESTA PE NOI. COBAII UMANI. CEI CE VOR ACCEPTA VOR PRIMI CHIAR SI BANI. DIN PACATE SI DIN CEEA CE VEDEM ROMANII VOR ACCEPTA. MULTI DINTRE EI ISI VOR VACCINA CHIAR SI COPIII. NOUA ORDINE MONDIALA ESTE IN PLAN. DACA PRESEDINTELE TRUMP PIERDE ALEGERILE VA FI VAI DE CAPUL NOSTRU...

# Liţă date 31 August 2020 21:19 0

VIKY 30 august 2020 18:11*** E mai rău decât atât. Grup criminal global cu implicarea companiilor de telecomunicaţii, big pharma, google, youtube, instagram , mainstream media, politicieni influenţi. Vezi discursul lui Robert F. Kennedy Jr. de la Berlin, 30.08.2020, momentul t=1:30:00:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii