PROSTIA OMENEASCA IN VREMEA COVID – In lunile februarie si martie 2020 au murit mai putini romani decat in aceeasi perioada a anilor 2019 si 2018. Datele statistice de la INS releva ca in Romania economia a fost blocata prosteste, de o conducere statala care s-a speriat de COVID-19 ca in povestea cu drobul de sare (Statisticile)

Scris de: Elena DUMITRACHE

17.05.2020 15:03
Vizualizari: 9770

Incheierea starii de urgenta si imposibilitatea Guvernului de a-i tine pe romani in case sub amenintarea unor sanctiuni, dat fiind ca prezenta stare de alerta instituita pe 15 mai 2020 nu prevede si posibilitatea sanctionarii populatiei (legea nefiind inca in vigoare), a transformat Romania, gratie masurilor adoptate de Guvernul condus de Ludovic Orban, in clasica poveste a drobului de sare – Prostia omeneasca de Ion Creanga. Sustinem aceasta intrucat, in aceasta perioada mesajele publice principale se refera la necesitatea ramanerii in continuare in case cat mai mult, altfel cei care ies risca sa ia coronavirus (COVID-19).


 

De teama COVID-19, cetatenii sunt indrumati sa iasa din casa doar in caz de urgenta si sa nu se relaxeze prea tare. Practic, sa nu mai iasa nimeni din casa ca daca Doamne fereste, iau pojar, variola, rujeola, tuberculoza, hepatita ori tifos, sau ii calca masina sau alte tragedii, de parca in viata nu se moare la tot pasul, pana si de la o intepatura de albina...


In fata unor cifre ale mortii, prezentate zilnic alarmist, decesele anuntate ca avand cauza COVID-19 au paralizat intreaga societate. Duminica, 17 mai 2020, spre exemplu, statisica mortilor de COVID-19 a ajuns la 1097 de decese, iar situatia este prezentata in continuare ca fiind una delicata ce necesita masuri restrictive si distantare sociala.


Masurile luate in ultimele doua luni ar determina pe oricine sa creada ca numarul deceselor in Romania a crescut fulminant, fiind astfel necesara izolarea. Numai ca lucrurile nu stau deloc asa, ultimele statistici realizate de Institutul National de Statistica relevand ca in lunile februarie si martie 2020 s-a inregistrat o scadere a numarului de decese pe teritoriul Romaniei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.


Astfel, intr-un comunicat dat publicitatii de Institutul National de Statistica in 11 mai 2020 privitor la miscarea naturala a populatiei în lunile februarie si martie 2020, sub spectrul crizei sanitare provocate de COVID-19, se arata ca in luna februarie 2020 numarul deceselor înregistrate a fost de 21699, in timp ce in luna februarie 2019 era inregistrate un numar de 22110 decese (411 mai putine decese). Aceeasi situatie este prezentate de INS comparativ si pentru luna martie, statistica Institutul National de Statistica, pe care o prezentam mai jos, aratand ca in martie 2020 au fost inregistrate 22591 decese, iar in luna martie 2019 22889 decese (diferenta de 298 decese) (vezi facsimil 1).

Decese in anul 2020

ianuarie - 23352

februarie - 21699

martie - 22591


Decese in anul 2019

ianuarie - 26836

februarie - 22110

martie – 22889


Situatia deceselor este mai grava chiar si in anul 2018, un grafic al Institutului National de Statistica de la acea data aratand ca numarul mortilor era cu mult mai mare decat decesele inregistrate in 2020, in plina pandemie COVID-19 (vezi fascimil 2).

Trebuie totusi mentionat ca in spatiul public, cei carora realitatea statistica nu le confirma teoriile despre pericolul COVID, au avansat dferite scuze si ipoteze. Cea mai interesanta a fost cea privitoare la faptul ca numarul mai mic al deceselor inregistrate in lunile in care in Romania a fost starea de urgenta se datoreaza faptului ca nu au mai avut loc accidente rutiere, lumea fiind izolate in case. Chiar si asa, este oare suficient pentru a justifica procentajul mic din aceste doua luni? Este oare suficient acest motiv pentru a justifica paralizarea unei tari din cauza unui virus ale carui efecte catastrofale inca sunt asteptate?


Asteptam totusi statisticile INS si pentru luna aprilie, luna pe care, astfel cum ne amintim, autoritatile ne-au prezentat-o ca fiind luna cu cea mai mare crestere a numarului de cazuri COVID-19.

Ca exemplu, in Rusia, s-au inregistrat in luna aprilie 2020 cu 18% mai multe decese decat in aprilie 2019, insa trendul a fost ascendent si in lunile precedente, astfel ca procentul este justificat.

In ce priveste iminenta valului de COVID-19 din Romania in luna aprilie, se cade sa amintim ca insusi ministrul Sanatatii Nelu Tataru ne avertiza inaintea sarbatorilor pascale ca, dupa Paste, va veni o avalansa de cazuri, din cauza inconstitentei romanilor care nu vor tine cont de masurile restrictive: "Ne asteptam al sfarsitul lunii aprilie, dupa sarbatorilor pascale, la un varf, varful urmand sa fie mai abrupt sau mai lin".


Avalansa nu a venit, ceea ce ne determina sa concluzionam ca, cel mai probabil, si statistica pe luna aprilie 2020 va arata similar lunilor februarie si martie 2020.

Totusi, "drobul de sare" pe COVID-19 este asteptat si in luna mai 2020, cand desi a fost constatata o scadere a cazurilor, se avertizeaza alert ca daca oamenii vor iesi din case cazurile vor creste, motiv pentru care Guvernul Orban a decis sa continue impunerea masurilor restrictive printr-un artificiu numit starea de alerta, existent intr-o legea care nu este nici macar in vigoare.


Redam in continuare comunicatul INS:

Comentarii

# Tipa date 17 May 2020 16:51 -86

Obligatia de a purta masca de protectie este ilegala si in contextul legislatiei europene si jurisprudentei CJUE.Mastile pe care guwernerul vrea sa ni le bage pe gat si care sunt existente pe piata sunt catalogate ca fiind dispozitive medicale destinate a fi utilizate de personalul medical cu scopul de a asigura protectia si sanatatea pacientilor indiferent daca produsul isi propune sa protejeze si utilizatorul ( adica personalul medical). Legislatia europeana si jurisprudenta opereaza distinctia intre dispozitive medicale , masti de protectie ce nu se adreseaza cetatenilor in acceptiunea terminologiei impuse de guvern si generalizata pt toata populatia si echipamentele individuale de protectie. Vor sa- si vanda ilegal stocurile prin firta de coercitie in contextul in care aceste masti nu se adreseaza populatiei .Juristii sa verifice inclusiv jurisprudenta Curtii de justitie a UE privind directiva 93/ 42/ CEE , abrogarea ei fiind amanata prin reg .european.

# Tipa date 17 May 2020 16:54 -92

Concluzia: mastile existente pe piata sunt dispozitive medicale ce au alta destinatie si scop.Romanii nu pot sa fie obligati a purta masca.

# Tipa date 17 May 2020 17:10 -86

Cat timp nu este declarata epidemia nici situatiile de risc nu le pot evalua si stabili, nici masuri nu pot lua.Renate Weber sa atace la CCR si legea55 ca are o multitudine de motive.

# Pintea date 17 May 2020 17:12 +52

Pana la urma ce se neaga? Existenta virusului? Gravitatea COVID? Oamenii care au suferit si sufera inca de aceasta boala, mint? E mai important țopăitul pe strazi, mersul la terase decat sa stai mai mult in casa ? Asta e libertate sau debandadă? Isteria cu falimentul economiei nu este tot o propaganda si o manipulare? In detrimentul sanatatii? Nici in 2009 nu a fost atata isterie pentru o criza economica ce a durat 2 ani! Daca oamenii se imbolnavesc, ii mai angajeaza cineva? Daca tot se invoca statistici aiurea, prezentati si numarul firmelor care intra anual in faliment, fara legatura cu COVID. In strainatate se solicita arestarea lui Bill Gates si a dr-ului Fauci! La noi, tacere absoluta despre ăștia 2.

# Neanae date 17 May 2020 18:01 -57

Doamnelor și Dommilor, după Adormirea forțată de Guwerner, iată trezirea la realitate. Bravo Luju ... probabil Gruparea Ălora cu comunicarea cică Strategica va cenzura, va amenința, va face ceva praf. LUMEA (nu numai a Justiției) SE TREZEȘTE! E o Răscoala GLOBALA! De la bun început am afirmat ca suntem (noi, omenirea) ținta unei mârșave manipulări. Am recomandat consultări pe tema cu colegul Bogdan Ficeac. Nu e loc pentru argumentări, dar nu mai e loc nici de atâta prostie. Ok, e ceva viral in circulație, protecție, măsuri etc e normal. Dar pentru acest tămbălău și îngenuncherea popoarelor, cu economiile lor cu tot, cu colaborarea Kondukătorilor fără cap MULȚI VOR FI PUȘI LA PLATA. Lumea are nevoie de un Tribunal internațional ... Cineva sa-i sufle lui Mihai Gâdea ca ar fi prudent sa iasă din linia actuala. Nu ma capacitez ca un om atât de inteligent umilește pe un cretinel precum Catarama fiindcă demonstrează cât e de cacacios carcalacul, și bate apa in piua in ritmul impus de ĂȘTIA

# VIKY date 17 May 2020 19:56 -60

Presul Orban: "Nu-i inteleg pe cei din Piata Victoriei". Daca nu v-a inteles, ar trebui sa iesiti din nou, si sa il chemati si pe dansul, sa ii explicati cam cum sta dictatura pe care a instalat-o. Nu uitati sa il intampinati si cu ceva tarie, sa va inteleaga mai bine. Se pare ca treaz nu intelege nimic.

# Sphinx date 17 May 2020 20:25 +1

PRODUS de baza (AZI) :ROMANII "la export". Ce P.I.B. maret 1 ! Dorm pe strazi in Germania .!! 2 Au speriat localnicii 3 Frumoasa DIASPORA a PNL. TOT INAINTE TOVARASI cu maretul partid.

# VIKY date 17 May 2020 20:27 +5

Sunt doua lucruri care se bat cap in cap: romani din tara sunt amenintati ca daca se relaxeaza, vor creste numarul deceselor, si Dictatorul va decreta din nou starea de urgenta, dar zecile de mii de diasporez intrati in tara, neverificati, sunt curati ca lacrima. In P.Victoriei au iesit cateva sute, si se convoaca sedinte, dupa sedinte de urgenta, dar zecile de mii, claie peste gramada la vami, trebuie protejati, exact ca sparanghelisti. Cine stie de unde au venit, si cati sunt bolnavi?. Din cauza lor nu vor creste numarul deceselor?. Cu "turismul" diasporezilor, dus-intors, Dictatorul va va tine izolati pana la iarna.

# Tipa date 17 May 2020 21:24 -30

Idiotii de securisti mi- au blocat accesul pe net si pe telefon la rtv. Niste idioti disperati ce si- o iau in bot.M.uie

# indignata date 17 May 2020 22:15 -32

Eu nu sunt specialista in domeniul economic dar sunt o femeie de 73 ani care stie ce inseamna criza econonmica, caci am trait-o in direct pe cea din 20007 care, in Tenerife a durat pana in 2012. Vreau sa va spun un lucru : criza de coronavirus a fost indusa de cineva care are interese economice. PUNCT. Daca urmariti pe you tube un interviu al presedintelui TANZANIEI ( lumea a cincea, nuuuuuuuuuuuuuuuuu ?) vom vedea ca presedintele , care crede dar inatai cerceteaza, a facut o comisie de specialisti care a luat probe din animale si plante si le-a trimis spre analizare la un laborator , care nu stia de unde provin probele. S-a demonstrat ca toate probele erau POZITIVE la COVID -! Ce ziceti la asta ,???????? Mai credeti ca trebuie sa stati in case ????? fara sa va revoltati ?????

# ADEVARUL date 18 May 2020 00:57 0

MOTIVUL PENTRU CARE SE CERE SA FIE LASAT SA CIRCULE LIBER CORONAVIRUSUL IN POPULATIE https://www.capital.ro/lovitura-pentru-bill-gates-acuzat-de-crime-impotriva-umanitatii-se-cere-arestarea-lui-video.html

# mitica date 18 May 2020 14:15 +2

Ce mare noroc avem noi romanii cu acest "presedinte" ca ne-a spus sa ne spalam pe maini!

# Neanae date 20 May 2020 14:53 0

Superb! Grupul comunicării strategice a învățat sa apese pe butoane. Sunt atrași de culoarea roșie. Bravo, e un progres, distingeti culorile și daaaa, când se pune degețelul/cursorul/ pe butonul roșu, iese ... roșu cu o ușoară apăsare (nu e greu, nu-i așa?). Prin grupul asta circula un virus care nu e ca o coroana, ci ca un cui. Fix. Ar trebui sa fiti organizați ca lumea și sa va programați in așa fel încât minusurile sa nu va dea de gol ca va jucați! Deci, ca pe vremuri MAI RĂSFIRAȚI BĂIEȚI, MAI RĂSFIRAȚI! Bată-v-ar nărocu’ dă zvăpăiați

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii