PROSTIA UCIDE – Capitala a intrat in vid urbanistic. Dupa ce si-a atins scopul ca CCMB sa suspende PUZ-urile din Sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6, primarul Nicusor Dan nu stie cum se vor mai emite certificate de urbanism, autorizatii de construire sau demolare. Disperat sa se acopere legal, Nicusor a solicitat Curtii de Apel Bucuresti o opinie juridica, desi judecatorilor le e interzis prin lege sa dea consultatii juridice (Document)

Scris de: Razvan SAVALIUC

17.03.2021 18:07
Vizualizari: 7893

Iata pe cine au votat Bucurestenii! Pe unul care habar nu are de reglementarile legale in vigoare (desi pana sa ajunga primar general era toata ziua prin tribunale ca ONG-ist de mediu, pentru a bloca investitiile imobiliare, cerand instantelor sa le anuleze autorizatiile de construire, avizele de mediu sau te miri ce alt act administrativ). Lumea Justitiei a scris pe larg despre ocupatiile oengiste ale lui Nicusor Dan, care a initiat sute de procese pentru a bloca investitiile imobiliare romanesti din Capitala – (CLICK AICI pentru a citi)


 

Dupa ce a lasat Bucurestiul fara apa calda si caldura, zicand ca nu a promis in campanie ca va rezolva problema agentului termic, primarul Capitalei Nicusor Dan a reusit sa-si vada cu ochii un vis al sau de oengist. Acela de a se anula toate PUZ-urile (planurile urbanistice zonale) din Capitala, adoptate in perioada fostei primar Gabriela Firea. Dupa indelungi negocieri cu consilierii PNL (care initial nu au fost de acord), Consiliul General al Municipiului Bucuresti i-a facut pe plac, si la 26.02.2021 a adoptat, prin cinci hotarari, suspendarea pe 12 luni a planurilor urbanistice zonale din Sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6 ale Capitalei.

Prin aceste hotarari lipsite de orice logica juridica, activitatea investitionala din cele cinci sectoare a fost practic blocata, nemaiputandu-se edifica nimic fara baza legala.

Deja e furie printre proprietarii de terenuri si investitorii imobiliari, care au cumparat imobile cu un PUZ valabil, si care acum se vad in imposibilitate de a mai construi ceva. Multi vor cere fara indoiala despagubiri de milioane de euro...

Si asta e cea mai mica dintre problemele iscate, caci avem informatii ca durerea cea mare este la investitii de sector (drumuri, strazi, utilitati etc) unde totul va ingheta. Avem informatii ca deja unii investitori isi fac bagajele si vor pleca din Capitala.

 

Pe surse avizate, juridic nici nu era posibila suspendarea PUZ-urilor, intrucat acestea constituie acte normative. Ca lumea  sa inteleaga, o lege  sau  orice alt  act normativ, nu  se poate suspenda, ci doar abroga. Mai mult, pe perioada suspendarii PUZ-urilor (care echivaleaza practic cu o abrogare) nu se poate reveni la vreun act anterior, in cazul nostru la vechiul PUZ. Sau ce auzim ca visau altii ca se pot folosi in lipsa PUZ-urilor de PUG-uri...

 

Art. 64 din Legea 24/2000 privind normele de elaborare a actelor normative, inclusiv a celor emise de autoritatile publice locale, prevede extrem de limpede: Abrogarea unei dispozitii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior sa se repuna în vigoare actul normativ initial...

 

Cu alte cuvinte, prin suspendarea pe 12 luni a PUZ-urilor din cele cinci sectoare s-a creat un vid urbanistic.

 

Cat de tare se teme Nicusor Dan de vidul urbanistic creat?


Lumea Justitiei publica in continuare nastrusnica adresa a Primariei Capitalei nr. 1843/16.03.2021, semnata de Nicusor Dan si inregistrata in aceeasi la la Curtea de Apel Bucuresti, cu mentiunea: “Doamnei presedinte Luminita Cristiu Ninu si in atentia presedintelui Sectiei a VIII-a contencios administrativ si fiscal domnul Georgian Davidoiu


Daca veti citi cu atentie adresa prin care Nicusor Dan cere opinii legale din partea Curtii de Apel Bucuresti, veti vedea ca in final, aceasta pune intrebarea care il doare cel mai tare: “Poate Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa suspende pe o perioada determinata un PUZ (act administrativ cu carater normativ) pe care l-a emis si sa dispuna ca, pe perioada suspendarii, autorizatiile de construire / desfiintare (acte administrative cu caracter individual) emise sa respecte documentaria de urbanism anterioara, chiar daca beneficiarii au obtinut deja un certificat de urbaanism in baza PUZ suspendat?


Nu poate dom'primar, nu poate, iti spunem noi - vezi art. 64 din Legea 24/2000.


Instantele nu pot acorda consultatii juridice


Jenant, ba chiar rusinos, intregul demers al lui Nicusor Dan face abstractie de faptul ca o opinie legala poate fi acordata doar de avocat si nu de catre vreun judecator.


Aceasta intrucat art. 9, pct. 3 din Legea 303/2004 privind statutul magistratilor prevede ca: Magistratii nu pot sa dea consultatii scrise sau verbale in probleme litigioase, chiar daca procesele respective sunt pe rolul altor instante sau parchete decat acelea in cadrul carora isi exercita functia si nu pot indeplini orice alta activitate care, potrivit legii, se realizeaza de avocat.

Cu alte cuvinte, judecatorul nu se poate pronunta juridic decat in cadrul unui dosar, intr-un proces, prin hotarare judecatoreasca, nicidecum nu poate da consultatii juridice, verbal sau scris, pe persoana fizica sau din pozitia administrativa de sef de sectie sau instanta.

Potrivit acestui text de lege, Curtea de Apel Bucuresti nu-i poate raspunde primarului useristo-penelist decat ca magistratii nu pot acorda consultatii juridice. Dar asa ceva pare greu de inteles de Nicusor Dan, despre care suntem siguri ca nici nu realizeaza ce cutie a Pandorei a deschis prin vidul urbanistic creat la nivelul Capitalei.

 

Comentarii

# mitica date 17 March 2021 18:42 +23

Viitorul lui Nicusor Dan este puscaria.

# Mihaela date 17 March 2021 18:57 +50

Sau spitalul de psihiatrie ?

# nae girimea date 18 March 2021 07:11 +1

Michteaux !

# santinela date 18 March 2021 07:23 +27

Asta-i mai BOU decit prevede legea ! Mucsor sau Plicsor,tot un drac este,toata ziua a fost mintind prin instante si nici atita nu a invatat care este rolul instantelor de judecata.Tu de ce ai o haita de consilieri juridici la Primarie ,bai ciumpalac olimpic ,ca sa intrebi pe altii ?

# Mucusor date 18 March 2021 07:27 +4

PUG ul si a pjerdut valabilitatea asadar suntem on conditiile autorizarii directe si HG Regulament general de urbanism.

# Modest date 18 March 2021 12:36 +19

Cele de mai sus poarta pecetea incredibilului.Nu cred ca s-a pomenit in lumea normala,ca un cert justitiabil,fie el si o institutie sa ceara opinia instantei intr-o problema ce va fi supusa judecatii !Ma asteptam la un uragan de postari,dar vad ca multi au uitat ca tacerea,cum spuneau romanii,echivaleaza cu acceptul.Asa sa fie oare ?

# coman date 18 March 2021 14:10 +38

Neonaziștii nu au nicio obligație să respecte legile publice, au codurile lor secrete, similare Ordinelor NKVD. Știe Nicușor ce știe când cere judecătorilor să-i dea consultații juridice. Legea care le interzice judecătorilor nu e cuprinsă în codurile secrete ale neonaziștilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii