PROTEJATA LUI KOVESI MIROASE FRUMOS – Inalta Curte a mentinut hotararea prin care Sectia pentru procurori a CSM a spalat-o pe procuroarea Florentina Mirica. Trimisa in judecata disciplinara pentru “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”, Mirica a scapat pe procedura (Minuta)

Scris de: George TARATA

20.10.2020 14:20
Vizualizari: 3401

“Brigada Nufarul” a obtinut o noua victorie in instanta. Ne referim desigur la Sectia pentru procurori a CSM, care si-a castigat renumele amintit anterior din cauza solutiilor de albire pe care le pronunta in cazul celor mai abuzivi procurori. Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut Hotararea Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara de spalare a procuroarei Florentina Mirica (foto dreapta), pe care Laura Kovesi (foto stanga) o sustinea personal la CSM, in dosarele disciplinare care o vizau.


 

Un Complet de 5 judecatori ICCJ a decis luni, 19 octombrie 2020, respingerea recursului Inspectiei Judiciare formulat fata de Hotararea Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara din 10 iunie 2020, prin care Florentina Mirica a fost facuta scapata. Practic, Inalta Curte a confirmat decizia ”Brigazii Nufarul” care a respins actiunea Inspectiei Judiciare impotriva lui Mirica, dupa ce a constatat nulitatea absoluta a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare in dosarul in care procuroarea Mirica (in prezent procuroare la Parchetul Tribunalului Bucuresti) a fost trimisa in judecata disciplinara pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”.


Iata minuta ICCJ din 19 octombrie 2020, din dosarul 1842/1/2020:

Minuta deciziei civile nr. 184. Respinge recursul declarat de recurenta Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 3P din 10 iunie 2020, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 19/P/2019, ca nefondat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din 19 octombrie 2020”.


Iata minuta hotararii Sectiei pentru procurori a CSM din 10 iunie 2020 mentinuta de ICCJ:

Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii de exercitare a actiunii disciplinare nr. 19-3357 din data de 25 noiembrie 2019.

Constata nulitatea actiunii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Mirica Florentina, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) din Legea 303/2004 privind statul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.


Incompatibilitatea a salvat-o pe Mirica


Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit si in articolul in care am anuntat spalatura CSM din cazul Mirica (click aici pentru a citi), solutia “Brigazii Nufarul” de spalare si apretare a protejatei lui Kovesi, prin constatarea nulitatii rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare a Inspectiei Judiciare, ar fi avut la baza, conform unor surse avizate, o stare de incompatibilitate a inspectorului sef-adjunct al Inspectiei Judiciare, procuroarea Andreea Cristina Mina. Concret, Andreea Cristina Mina ar fi avizat rezolutia de exercitare a actiunii disciplinare fata de Florentina Mirica dupa ce in trecut se abtinuse in alte cauze ale lui Mirica, pe motiv ca s-ar fi aflat in stare de incompatibilitate din cauza unor legaturi mai vechi cu aceasta. Ciudat, dupa abtinerile anterioare, aceeasi Andreea Cristina Mina a ales sa semneze rezolutia de exercitare a actiunii disciplinare fata de Florentina Mirica in dosarul in care protejata lui Kovesi era acuzata de “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”.

Comentarii

# escu date 20 October 2020 15:54 +4

Pentru spălarea ei au folosit detergent parfumat și balsam din flori de levănțică?

# Tataie euroartlantist date 20 October 2020 17:15 0

Noua ne plac doamnele vesele si imbracate in animal print, grad mic de altfel. Multumesc. Va doresc o zi buna, doamnelor !

# mitica date 20 October 2020 20:16 0

In loc sa-i putrezeasca oasele in puscarie asta scapa si mai ia si un salariu baban. Cum trebuie sa procedam sa nu se mai intample asa ceva in Romania?

# Avocat date 21 October 2020 07:35 +2

ALOOO. mirica fara frica , esti cea mai tare din parcarea de la RATB,, INTELEGI NU ????! Sa iti traduc ca esti p...... rau. ai devenit ce ai fost o EPAVA!

# VIKY date 21 October 2020 10:45 0

Isteria mondiala, falsa pandemie cu teste PSR. https://www.youtube.com/watch?v=D1ML7CNVYkw&t=106s

# nm date 21 October 2020 20:31 0

cum dracu sa nu o spele cand toti membrii CSM au fost la randul lor spalati de aceasta cand functiona in DNA.O MANA SPALA PE ALTA. nu ne mai revenim niciodata atata timp cat si presedintele tari este tot un infractor

# ALINA CENOVIC date 21 October 2020 23:41 +4

mirica este in puscarie de cand s a nascut! e atat de nasoala de o respinge si comisa de eliberare conditionata! face in teremen ca recidivisti !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii