PSD CERE CONDAMNAREA PROTOCOALELOR CU SRI – Raspunsul PSD la pactul cerut de presedintele Iohannis: “E necesar ca un eventual pact sa mai contina cateva aspecte vitale... Condamnarea protocoalelor secrete incheiate intre institutiile din sistemul judiciar si alte institutii. Justitia trebuie sa fie independenta si transparenta.... Garantarea si respectarea a prevederilor Cartei Drepturilor Fundamentale... Condamnarea publica a oricarei forme de abuz”

Scris de: George TARATA

06.06.2019 13:47
Vizualizari: 3393

La cateva zile dupa ce a anuntat ca discutiile pe Justitie s-au incheiat, iata ca din partea PSD avem o pozitie cat se poate de sanatoasa. PSD cere condamnarea protocoalelor screte incheiate de parchete si instante cu alte institutii, implicit si cu SRI, condamnarea publica a abuzurilor si garantarea drepturilor fundamantale ale omului.

Solicitarile PSD se regasesc in raspunsul pe care partidul, condus in prezent de premierul Viorica Dancila (foto centru) si vicepremierul Paul Stanescu (foto dreapta), i l-a dat presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce acesta a cerut semnarea unui “Acord Politic National pentru consolidarea parcursului european al Romaniei”. In acest sens, PSD ii transmite lui Klaus Iohannis ca sustine consensul politic pe teme majore de interes national, insa pactul cerut de presedinte trebuie sa contina si alte aspecte vitale pentru Romania, precum:


-inlaturarea dublului standard in Uniunea Europeana. Nimic din ce este permis in alte state membre sa nu fie interzis in Romania, iar ceea ce este respectat in alte state sa fie respectat si in Romania;

-condamnarea protocoalelor secrete incheiate intre institutiile din sistemul judiciar si alte institutii. Justitia trebuie sa fie independenta si transparenta;

-asigurarea si garantarea independentei judecatorilor fata de influentele politice, cat si fata de orice alta forma de presiune exercitata asupra acestora;

-garantarea si respectarea in totalitate, inclusiv prin procesul de legiferare, a prevederilor Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si condamnarea publica a oricarei forme de abuz.

Iata comunicatul PSD:

“PSD a luat la cunostinta, in urma conferintei de presa a Presedintelui Klaus Iohannis de astazi, si nu in timpul consultarilor, de intentia acestuia de a propune partidelor politice din Romania un acord politic national pentru consolidarea parcursului european al Romaniei.

PSD va analiza in cadrul Comitetului Executiv National propunerea presedintelui Iohannis si va formula un raspuns oficial.

PSD sustine consensul politic pe temele majore de interes national, mai ales atunci cand un astfel de demers este unul real si nu un joc electoral.

PSD a sustinut si va sustine intotdeauna orice intelegere politica benefica interesului Romaniei.

Consideram insa ca in acest moment in care se discuta despre crearea unui consens politic e necesar ca un eventual pact incheiat intre toate partidele politice sa mai contina cateva aspecte vitale pentru interesul Romaniei:

1. Sustinerea unei Uniuni Europene cu o singura viteza, in care toate statele membre sa se bucure de aceleasi drepturi si beneficii.

2. Actiunea tuturor fortelor politice din Romania pentru inlaturarea dublului standard in Uniunea Europeana. Nimic din ce este permis in alte state membre sa nu fie interzis in Romania, iar ceea ce este respectat in alte state sa fie respectat si in Romania.

3. Condamnarea protocoalelor secrete incheiate intre institutiile din sistemul judiciar si alte institutii. Justitia trebuie sa fie independenta si transparenta.

4. Asigurarea si garantarea independentei judecatorilor fata de influentele politice, cat si fata de orice alta forma de presiune exercitata asupra acestora.

5. Garantarea si respectarea in totalitate, inclusiv prin procesul de legiferare, a prevederilor Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si condamnarea publica a oricarei forme de abuz.

6. Armonizarea legislatiei romanesti la valorile si principiile europene pentru inlaturarea oricaror forme de discriminare din societatea romaneasca.

7. Promovarea la nivelul Uniunii Europene a instituirii salariului minim european valabil pentru companiile care activeaza in mai multe state membre, astfel incat sa se elimine discriminarea in privinta salarizarii pe teritoriul Uniunii.

In ce priveste includerea intr-un asemenea protocol politic a prevederilor votate deja la referendum, consideram ca politicienii nu au dreptul si nu pot decide peste vointa romanilor. Cetatenii s-au pronuntat deja asupra celor doua intrebari.

Vointa romanilor nu poate fi negociata intre politicieni. Prevederile referendumului trebuie transpuse imediat in legislatie, indiferent daca partidele incheie sau nu un pact politic”.

Comentarii

# Procurorul date 6 June 2019 14:41 +12

Am o nelămurire, mai degrabă de ordin filosofic. România a fost, este și va fi o țară europeană, indiferent de apartenența ei la UE. Așa numitele ”valori europene”, înțelegând prin asta, un pic reducționist, numai statutul de drept democratic și respectarea drepturilor omului, sunt de fapt valori universale, existente încă dinainte de fondarea UE. Așadar, punerea semnului egalității între ”valorile europene” și ”valorile UE”, cu accent pe cele 2 componente de mai sus, și agitarea morganaticului pericol al îndepărtării României de la ”parcursul ei european” denotă cel puțin infantilism politic și o crasă lipsă de cultură generală. Au vrea cineva să spună că UK nu va mai fi ”țară europeană” ori că Norvegia nu a fost, nu e și nu va fi o ”țară europeană” ?

# BERD si fonduri UE, iti spune ceva? Nota te plata, te rog ! date 6 June 2019 18:56 -6

Dincolo de faptul ca nici dracu' nu o sa mai vrea afaceri in Ro, asa ca nu stiu la ce o sa iti trebuiasca banci, bancomate, comert exterior, asigurari, scoli, facultati, limbi straine, ... intrebarea este : cei care ti-au inoculat asa ceva in creierul dumitale, ti-au si spus care este nota de plata, ce trebuie sa o platesti dintr-o data, catre UE.Uita-te la UK cum si-a exportat toate creieree in cateva luni , toti borokeri, toti agentii, toti, ... si cum negociaza fiecare zi de intarziere a datei cand trebuie sa plateasca TOTUL, DINTR-O DATA Da fuga la Pater - Nastase, ce in 1993 a decis intrarea in UE, si care in 2007 plangea'n pumni ca nu a fost si el invitat, ... el incomensurabilul, el inegalabilul, el ... chiar el .

# statul democratic sau statul de drept? date 7 June 2019 21:24 0

[quote name="Procurorul"]Așa numitele ”valori europene”, înțelegând prin asta, un pic reducționist, numai statutul de drept democratic și respectarea drepturilor omului, sunt de fapt valori universale, existente încă dinainte de fondarea UE. [/quote] Atentie! "Statul de drept" inseamna domnia judecatorilor (cei de la Bruxelles), iar "democratia" inseamna domnia poporului. "Statul de drept democratic" este o struto-camila. Cele 2 sintagme se bat cap in cap. Care popor are vointa suverana in UE? Poporul "european"?! Acela nu exista. Deci decid judecatorii, adica avem statul "de drept", nu democratie.

# ^^ date 6 June 2019 14:46 0

Cuuum, doamna Veo, parca nu mai vorbeam de cele sfinte (aka 'justitzea'..

# livia date 6 June 2019 16:07 +6

Nu numai condamnarea protocoalelor , dar si a celor care le-au semnat.

# Ion date 6 June 2019 16:16 +1

Bravo PSD !

# Gilu date 6 June 2019 18:17 +1

" Cu conditia semnarii unui singur protocol care sa precizeze ca voi fi declarat Presedinte Pe Viata si ca nimeni nu se va atinge de casele Mele , oriunde se vor afla acestea " Iohannis

# Homoroceanu Adrian Camil date 6 June 2019 21:33 +2

Premierul Dancila presedinte interimar al PSDsi a insusit in mod diversionist cererea lui Tariceanu privind condamnarea protocoalelor SRI impuse prin santaj conducatorilor institutiilor publice .In zadar se incearca acum schimbarea la fata de catre triada Dancila- Stanescu -Firea.legat de condamnarea protocoalelor ilegale SRIpromovata de L.Dragnea.din moment ce cei trei PSDisti pt. a nu -l supara pe Iohanniss au opus votarii unei legi in Parlanent sau/si adoptarii in Guvern a unei OGU privind declararea nulitatii protocoalelor SRIpe care s au bazat abuzurile si crimele de sorginte securist -comuniste ignorate cu rea credinta de Presedintele care ar trebui sa fie al tuturor romanilor cnf constitutiei.Daca era reorganizatcu adevarat SRI -ul de catre director E.Hellvig ca initiator al protocoalelor,sedeclara nulitatea efectiva a protocoalelor SRIce sprijina celelalte institutii de forta impotriva persoanele incomode din politica sau nu ,ce- si spun public parerea.ora21.29ziua 6.VI.2019

# Homoroceanu Adrian Camil date 6 June 2019 22:19 0

Planul de actiune al noii securitati a presupus activarea captivilor semnatari ai scrisorii deschise in vederea crearii unei reputatii false tintei L.Dragnea ,urmarind inducerea in opinia publica a faptului ca L Dragnea at fi fost dat la o parte de fapt de ai sai si nu de contracandidatii la Presedentie ( Iohannis ,Ciolos,Kovesi)in spatele carora se afla specialistul in contrainformatii T.Basescu,caci numai acesta putea concepe patologic si derula la virgula ca un eveniment major ( condamnarea lui LD.)provocat sa fie suprapus si absorbit ca informatie prin alt eveniment ( rezultattul la europarlamentare)pus in mod artificial exclusiv pe seama celui lovit aflat la pamant.( L Dragnea)

# Homoroceanu Adrian Camil date 6 June 2019 23:06 +1

Coroborand informatia data de P.Stanescu cnf.careia in urma masuratorilor sociologice ,CongresulPSDva decide candidatul pt.PresedentiaRo.,dar ca sigurPSD va castiga PresedentiaRo.,cu informatia lui F.Pandele ca va candida si castiga Prezidentialele,dar si cu declaratia mincinoasa a G.Firea Psndele ca nu va candida la Prezidentiale declaratie data imediat dupa incatusarea contracandidatului L..Dragnea si ajungerea acestuia la Penitenciarul Rahova ,ajungem la concluzia ca electorii vor fi prostiti ca in XI2014 ,PSD neriscand astfel destramarea promisa de Iohannis Ciolos si Basescu .ora 23.05ziua 6.VI.19.

# Homoroceanu Adrian Camil date 7 June 2019 13:14 0

Demonizarea liderului Dragnea pt.ce nu a facut ,"profetita"de P Stanescu si comunicata viitoarei victime( L.D)dreptcauza a scorului modest ce va fi inregistrat la europarlamentare( in realitate prestabilit de serviciile secrete si comunicat de SPPpersoanei de incredere P.Stanescu,in vederea determinarii acestuia sa se desprinda de L.Dragnea)concomitenta cu represiunea nedreaptadovedita prin condamnarea fara probe,urmata de preluarea interimara a PSD ulu ide VVDancila,urma sa culmineze cu cedarea functiei exrcutive si dobandirea ei de P Stanescu cnf.prescriptiei SPP- istului directorL. Pahontu.Acum deconspirat iarasi de mine,P.Stanescu a facut pasul inapoi.Candidati nepruhaniti ipt Presedentia Romanieidin partea PSD:.L.O.Vasilescu Liviu Plesoianu,sunt candidatii romani adevarati necaptiv.Din omisiunea declaratiei de azi a captivei G. Firea Pandele,dar si din surasul rautacios, a rezultat ca va candida la Presedentia Ro.profitand de dezvaluirile mele stiute de ea.ziua 07.VI.2019

# Condamnarea protocoalelor : adica nimic ! date 7 June 2019 18:39 +3

Iata ce zice un adevarat roman : "Liviu Pleșoianu spune că în PSD e bătălie între servicii: Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu și Șerban Nicolae ar trebuie să conducă PSD! " CORECT ! Sustinem ! Plesoianu presedinte! Serviciile sa se ocupe de Bisdanis , respectiv SRI , iar SIE de Mocirlos & Puie Monta :-*

# Homoroceanu Adrian Camil date 8 June 2019 00:49 0

Replica turnatorului T.Basescu in raport de prezentarea de catre Antena 3 a celor doua note informative scrise si semnate de T.Basescu sub numele conspirat "Petrov"?"Nu ma voi angrena in dezbaterea publica..Nu exista un angajament semnat de mine prin care se putea atesta calitatea de colaborator al Securitatii. "Lui Basescu ii este teama de dezbaterea publica pt ca ,ca si Iohannis,vedea in ea un factor de presiune,de aceea a dat mesaje catre SCAF a CAB sa se dea cat mai repede o hotarare judecatoreasca.pt. ca P.E. sa nu afle despre incalcarile sistematice si desfiintarea drepturilor fundamentale ale omului si libertatilor cetatenesti pe care le- a savarsit inca din timpul studentiei in cadrul institutului de marina 1972-1976prin intocmirea miilor de note informative adresate securitatii impotriva nu doar a 72 de colegi ce au constituit promotia 1976ci si a colegilor caonsiderati ramasi ilegal in strainatate cnf legilor de atunci.ora0043.ziua 8.VI.19.

# Homoroceanu Adrian Camil date 8 June 2019 02:23 0

De ce oare s a transmis pe pagina de socializare a Premierului V.V.Dancila de catre un #Rezist chiar in 07.VI.19,ziua numirii de catre Presedintele Iohannis a ministrului de justitie Ana Birchal("o sa mi fac treaba"expresie -mesaj folosita de L.C.Kovesi )amenintarea cu condamnarea daca nu se desfiinteaza SIIJ.Stii Tu!? Nu cumva ce ma intrigat atat de mukt pe mine provenind de la V.V.Dancila( pretinsa inexistenta a statului paralel) era chiar raspunsuk cifrat la aceasta cerinta de indeplinit impusa de Iohannis ulterior rectificat si prin Tariceanu ?Eu consider ca stim si NOI,nu doar EA sau nu doarVOI.Ce este deplin deconspurat nu mai are aceasi putere ocult- infricosatoare.ora.2.21ziua 7.VI.19

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii