REACTIE DUPA DEZVALUIRILE LUJU - Presedintele ALDE cere explicatii Guvernului Orban pentru monitorizarea in masa a romanilor: “Avem dreptul sa stim in baza caror analize Guvernul Orban a implementat fara niciun fel de consultare, fara niciun fel de discutii, Recomandarea UE 2020/518... Implementarea recomandarii a dat posibilitatea monitorizarii populatiei prin intermediul telefoanelor... Democratia si statul de drept nu pot fi suspendate”

Scris de: B.G.

27.05.2020 13:07
Vizualizari: 3658

Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu acuza Guvernul PNL condus de Ludovic Orban (foto) ca nu se mai impiedica de lucruri marunte precum drepturile si libertatile cetateanului, dupa ce Lumea Justitiei a dezvaluit ca romanii sunt localizati non-stop in numele COVID (click aici pentru a citi).Tariceanu cere intr-o postare pe Facebook ca guvernantii sa explice care a fost motivul pentru care, fara niciun fel de discutii, a fost implementata Recomandarea UE 2020/518 care stabileste "un set comun de instrumente la nivelul Uniunii Europene pentru utilizarea tehnologiei si a datelor cu scopul de a combate criza provocata de pandemia de COVID-19 si de a iesi din aceasta criza, in special in ceea ce priveste aplicatiile mobile si utilizarea datelor anonimizate privind mobilitatea".

Liderul ALDE reclama ca prin implementarea recomandarii s-a a dat posibilitatea monitorizarii populatiei prin intermediul telefanelor, cu toate ca romanii nu pot fi localizati si urmariti de companiile de telefonie fara acceptul abonatilor:
“Totul le este permis daca le asigura ramanerea la putere. Este insa de neinteles obedienta operatorilor de telecomunicatii”.


Iata postarea presedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu:


“DEMOCRATIA SI STATUL DE DREPT NU POT FI SUSPENDATE!

In urma cu aproape 2 saptamani am anuntat intocmirea unui proiect de lege prin care presedintele si Guvernul sa fie obligati sa ofere explicatii pentru instituirea starii de urgenta si pentru masurile adoptate, dar si o detaliere a drepturilor si libertatilor care au fost anulate si persoanele care au fost vizate in acest sens.

Articolul din Lumea Justitiei imi confirma inca o data ca demersul ALDE este unul corect.

Avem dreptul sa stim in baza caror analize Guvernul Orban a implementat fara niciun fel de consultare, fara niciun fel de discutii, Recomandarea UE 2020/518 care stabileste 'un set comun de instrumente la nivelul Uniunii Europene pentru utilizarea tehnologiei si a datelor cu scopul de a combate criza provocata de pandemia de COVID-19 si de a iesi din aceasta criza, in special in ceea ce priveste aplicatiile mobile si utilizarea datelor anonimizate privind mobilitatea'.


Practic, implementarea recomandarii a dat posibilitatea monitorizarii populatiei prin intermediul telefoanelor. Romanii nu pot fi localizati si urmariti de companiile de telefonie fara acceptul abonatilor, al celor care le cumpara serviciile. In momentul in care semnezi un contract cu o companie de telecomunicatii nu semnezi si acordul pentru a fi urmarit la fiecare pas.

Dar Guvernul PNL nu se impiedica de lucruri atat de marunte precum drepturile si libertatile cetateanului. Totul le este permis daca le asigura ramanerea la putere. Este insa de neinteles obedienta operatorilor de telecomunicatii.

Imi amintesc cu placere de directorul general al celei mai mari companii de telecomunicatii din Romania care in anul 2008 intra hotarit in biroul meu de Prim-Ministru sa protesteze fata de intentiile serviciilor de informatii de a-si baga degetele in serverele lor. Din datorie si respect pentru clientii pe care ii avea. S-au schimbat echipele, s-au schimbat si obiceiurile.

Probabil ca si PNL si operatorii de telecomunicatii sunt incurajati in actiunile lor de cei 80% dintre romani care par a nu fi deranjati de incalcarea drepturilor si libertatilor cetatenesti. Noi, cei de la ALDE, ramanem in cei 20% carora le pasa!”.


foto: digi 24

Comentarii

# Alex date 27 May 2020 13:52 +7

Domnule Calin Popescu Tariceanu va rog lasati postarile pe Facebook si luati cuvantul si atitudine in PARLAMENT, forul suprem al acestei tari. Acolo am vrea sa ne reprezentati nu pe internet.

# Pintea date 27 May 2020 14:42 +29

Probabil ca L.Orban a facut-o din servilism fata de UE. Sau fata de altcineva, secret service gen. Recomandările permit instituțiilor UE să-și comunice opinia și să ******reze direcții de acțiune, fără a impune însă vreo obligație legală destinatarilor. Ele nu au caracter obligatoriu. Asa ca, a exagerat rău. Oricum, din cauza tehnologiei, pe care o adorăm, dreptul la viata privata este redus mult.

# Maria date 27 May 2020 15:11 +6

Dl. Tăriceanu, dl. Ponta, dl. Corlateanu, dl. Ciolacu și alți parlamentari din opoziție sau de la putere s-au obișnuit să ia atitudine doar pe rețele de socializare sau prin intermediul mass-mediei. Toți ar trebui să - și ia rolul în serios și să facă intervenții oficiale să readucă Parlamentul la rolul pe care îl are. Să ia măsuri și să sancționeze derapajele guvernului și ale altor instituții ale statului prin mecanismele de care dispune. Pentru asta au fost aleși parlamentarii, pentru asta sunt plătiți. Este surprinzător că un parlament cu o opozitie majoritară se împiedică mereu când vine vorba să apere interesele cetățenilor și apelează la căi neoficiale pentru a-și prezenta punctele de vedere.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii