REGIMUL IOHANNIS ARE PE CONSTIINTA MORTII DE LA NEAMT – Cei 10 pacienti decedati in incendiul de la Spitalul Neamt puteau fi salvati. Spitalul mobil de la Letcani, unde puteau fi dusi bolnavii de Covid pentru a nu se ajunge la supraaglomerarea Spitalului Judetean Neamt, a fost sabotat constant de Guvernul Iohannis-Orban pentru ca fusese achizitionat de o administratie PSD. Fostul sef al CJ Iasi Maricel Popa: “Tragedia de la Neamt scoate la iveala adevarul pe care penelistul Tataru l-a ascuns”

Scris de: George TARATA

15.11.2020 11:38
Vizualizari: 8802

Ura impotriva PSD ucide! Regimul Iohannis are pe constiinta mortii de la Spitalul Judetean Neamt. Asta intrucat cei 10 pacienti decedati in incendiul de la Spitalul Judetean Neamt puteau fi salvati, daca PNL si Guvernul Iohannis-Orban nu aveau obsesia de a bloca orice investitie a administratiilor PSD, evident din motive strict electorale.


 

In ultimele luni, regimul Iohannis, prin intermediul Guvernului Orban, a sabotat functionarea Spitalului mobil de la Letcani (judetul Iasi), doar pe motiv ca acesta a fost achizitionat de Consiliul Judetean Iasi, condus pana de curand de un reprezentant al PSD, mai exact de Maricel Popa, in prezent candidat la Senatul Romaniei, impreuna cu Consiliul Judetean Neamt, condus de liderul PSD Ionel Arsene. Or, Spitalul mobil de la Letcani putea primi pacienti infectati cu Covid astfel incat sa se evite supraaglomerarea Sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean Neamt. Iar supraaglomerarea spitalului duce automat la o suprasolicitare a aparatelor si a retelei electrice, adica fix cauzele tragediei de la Spitalul Judetean Neamt, asa cum arata primele informatii publice.

 

Adevarul a iesit la iveala

 

Faptul ca Guvernul Iohannis-Orban a sabotat politic functionarea Spitalului mobil de la Letcani, unde puteau dusi pacientii de la Spitalul Judetean Neamt, este confirmat chiar de decizia luata de autoritati in urma incendiului in care 10 pacienti si-au pierdut viata. Mai exact, s-a hotarat ca mai multi pacienti aflati la Sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean Neamt sa fie dusi la Spitalul mobil de la Letcani. Ceea ce arata ca aceasta unitate medicala este perfect functionala si ca nu exista niciun motiv pentru ca Guvernul Orban sa blocheze functionarea acestuia.

Situatia a fost semnalata de fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa (foto 2), cel in mandatul caruia a fost achizitionat spitalul mobil de la Letcani. In acest sens, Maricel Popa precizeaza ca tragedia de la Spitalul Judetean Neamt scoate la iveala adevarul pe care ministrul Sanatatii Nelu Tataru l-a ascuns, anume ca Spitalul de la Letcani este operational. “In loc sa trimita echipe de control si sa blocheze sistematic deschiderea si operationalizarea Spitalului de la Letcani, domnul Tataru putea face singurul lucru care depindea efectiv de domnia sa: sa modifice legislatia, astfel incat sa permita concursuri si angajari de personal medical pe termen lung (nu doar pe 2-3 luni)”, a explicat Maricel Popa intr-un comentariu pe pagina sa de Facebook.

 

Iata postarea fostului presedinte al Consiliului Judetean Iasi Maricel Popa:

 

Tragedia de la Neamt scoate la iveala adevarul pe care penelistul Tataru l-a ascuns: Spitalul de la Letcani este operational si pregatit pentru momente ca cel pe care il traversam azi

E regretabil ca a fost nevoie de o tragedie ca reprezentantii Guvernul Orban & dl Tataru sa admita ca Spitalul de la Letcani este operational, dispune de aparatura noua, performanta si suficienta si chiar face ce a fost gandit sa faca: sa asigure paturi si tratament pentru pacienti, atunci cand celelalte unitati nu mai fac fata.

In loc sa trimita echipe de control si sa blocheze sistematic deschiderea si operationalizarea Spitalului de la Letcani, domnul Tataru putea face singurul lucru care depindea efectiv de domnia sa: sa modifice legislatia, astfel incat sa permita concursuri si angajari de personal medical pe termen lung (nu doar pe 2-3 luni).

Asa puteam avea deja functionale toate cele 48 de paturi de terapie intensiva autorizate (daca nu toate cele 103, cate exista in dotarea spitalului).

Este regretabil si dureros ceea ce se intampla la Neamt, ma rog pentru sanatatea celor care se lupta sa traiasca si sper ca in ultimul cea reprezentantii Guvernului sa inteleaga ca viata este cea mai importanta, nu politica si interesul de partid!”

 


 

 


Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Ethical Accountant date 15 November 2020 11:49 +16

Ba nu, bre! Ce mai contează 10 suflete cernute în pulbere de stele? Da' cine mai are Reichsgauleiter Plăvann, decorat cu Premiul European Couldenhove-Kalergi și Premiul Carol cel mare? Eeeeeee? :-?

# Neanae date 15 November 2020 12:00 +31

Aiurițiloooor! Mai insistați cu alegerile pe 6 Decembrie? Dacă da, e clar ca aveți gata softul și sacii cu voturile 100% pro “guwernerul mumelor voastre și ceva mătuși”! Nici dacă se vota acum o săptămâna nu ați fi luat CINSTIT nici 20%!!!!!!!! Pe 6 sau mai târziu o sa fluierați AIDA! V-a trimis fosila catindata in Americi tot know-how-u’ , nu-i așa? Sa știți ca știm cu toții ca dacă pierdeți și iese PSD e vina ... hahaha, a PSD-ului! Requiem Etern victimelor nesimțirii și a punerii bețelor in roate COLEGILOR POLITICI! Voi le ziceți ADVERSARI! Pe bune? Și va războiti pe pielea românilor, cu arme ca URA și ÎNVERȘUNAREA? Ce CANALII PUTEȚI FI! Ați blocat fondurile in București ca sa nu se facă nimic pt apa și caldura fiindcă era Dna Firea PG? Ce CANALII PUTEȚI FI! Un gropar director la spital județean? Ce CANALII PUTEȚI FI!

# Incompetentul de la Cotroceni date 15 November 2020 12:39 +25

E o cucuvea in varful dealului la Cotroceni, care repeta obsesiv - Spalati-va pe maini, spalati-va pe maini....ba, se darama tara in jurul tau si tu mergi cu antemergator la Sibiu si ne zici sa ne spalam pe maini? Nesimtitule!

# xyz date 15 November 2020 12:47 +5

Constiinta? Ce cuvint, ce notiune e asta cind ne raportam la gunoaiele din politica?

# Vlad N L date 15 November 2020 13:45 +7

Asa-zisii "procurori", care sunt deja "pe treaba", nu-i asa?... pentru "a stabili cu exactitate cauzele" (cumplita sintagma; Sunt convins ca la fel simt si rudele victimelor de la Colectiv, din cazul Caracal, accidentul aviatic din Apuseni etc etc...) nu vor face nimic altceva decat sa scurme dupa "dovezi" pe masura unui creier de gaina care sa albeasca de orice vina regimul anti-national si iresponsabil Johannis-Orban, purtator al multor interese evidente cu iz globalist si care nu au nimic in comun cu romanii. O ******stie in baza activitatii mele de-o viata: introduceti si in sistemul medical un concept functional deja de decenii in aviatie (alt domeniu de mare risc pt vieti), anume "managementul riscurilor". Pe ff scurt, orice schimbare/modificare intr-un sistem medical (adica organizatii, personal, hardware, software si proceduri asociate) sa fie permisa numai dupa identificarea cu max responsabilitate a riscurilor, posibilelor efecte si a masurilor adecvate. Sub semnatura...

# Edelweiss - Ivory Tower Pseudo sports Observer date 15 November 2020 16:08 +2

Recentul eveniment înfiorător de la Piatra Neamț a dat startul unei noi competiții dâmbovițene: Campionatul național de cățărare liberă pe cadavrele pacienților arși. Și-au anunțat participarea, cu loturile complete, toate jegurile și toate scursurile de politruci de prin psd, pnl, usrplus, alde, pmp, udmr, proromania, verzi, uscați etcaetera, etcaetera. Premiul competiției constă în câteva jalnice zeci de voturi, smulse prin vicleșug și înșelăciune, de la electorii indignați de oroarea petrecută.

# N-am cuvinte date 15 November 2020 16:50 +12

E mult prea mult... romanii sunt niste tinte ale sistemului blestemat condus de iohanis si slugile lui. Cat il mai suportati??? Eu deja cand il vad la televizor fac alergie si daca nu gasesc telecomanda in secunda2 fug din casa sa nu-i aud vocea imputita.. Asa am ajuns!!!

# Valter Cojman date 15 November 2020 18:11 +14

Deci..., 10 morți și 7 răniți grav în incendiu la ATI de la SJU Piatra Neamț. Führerul a dat ordine ca, cu orice preț, să se majoreze numărul de paturi ATI... Rezultatul se vede acum... Busoi și Rareș Bogdan, pupându-l în cur pe führer, spun că PSD e de vină dar uită anumite lucruri: 1. În 3 aprilie 2020, Tătaru anunța că a trecut toate spitalele de stat în subordinea ministerului sănătății. 2. PNL a schimbat opt manageri în 9 luni. Unul din ei era patron de pompe funebre... Poate că știau ce va urma. 3. Aproape toate spitalele de stat sunt mai vechi de 30-40 de ani, instalația electrică e veche(„coaptă” cum zic electricienii) și mult subdimensionată consumului actual. 4. Înainte de a mări secțiile ATI, trebuiau să redimensioneze instalațiile electrice pentru a face față consumului. Probabil că, ca și la Giulești, vor fi de vină asistentele. Adevărul este că, principalii vinovați sunt guWERNERul IohaniSS+PNL, cei de la ISU și DSP. Prin analogie cu Colectiv: IohaniSS și Orban-DEM

# imun/teanu date 15 November 2020 18:32 +5

Reg(nul?) asta, Iohanis, (citat) "are pe constiiinta...". Gresit, insul (insi indivizii foarte periculosi) nu are, ce-i zisa aia, constiinta. Cun "a fost nevoie sa moara oameni", si nu doar la Colectiv, si-acuma, banal, doar a fost iarasi nevoie. Poporul, adica, trebuie sa se sacrifice, si cu entuziasm!, "mai-marelui" sau si "poHtelor" sale. Cum stiti ca in timpurile primare oamenii aduceau zeilor sacrificii umane. Cel "maret" ramas intotdeauna cu mainile curate. Sangele e vina oricui altcineva decat "ordonatorul", si de "credite", doar ca umane. Ca la razboi, cu lupta, si ura. Ura, nedisimulata, acestui popor. Nemotivata, cand el ti-a dat tot, ce-ai raMnit. Dar lupta mai inca de ce! Cand dincolo de ce si-a luat continua sa-si ia tot ce vrea. Cum si alegerile astea, desi nu inca avute, si le-a anuntat repetat anticipat castigate /ca si la locale si la parlamentare se vor mai "naste" covizi, dar... cum odata "totul pentru front", acum pentru Mine!

# escu date 16 November 2020 08:59 +9

Sabotaj pe față la acțiunile PSD. Nu numai la Neamț, dar ce să mai zicem de București, unde orice inițiativă a Gabrielei Firea a fost sabotată, pornind de la activitatea RADET, investițiile în infrastructură până la sănătate. Blocarea construcției unui spital, testarea populației până la activitatea din învățământ. Dezastru, ciuma galbenă face ravagii mai mari ca virusul chinez. Așa că, dragi români, votați PNL/PDL, așa cum ți votat pe mucușor primar general, care a generalizat lipsa apei calde și a căldurii în București, tocmai lucrurile pentru care o acuzau pe Firea. Acum încep să invoce vechimea rețelei de termoficare, de parcă noi nu am ști acest lucru. Și pe timpul Gabrielei Firea aveau loc avarii dar nu se oprea căldura în toată Capitala. Mă face să-mi aduc aminte de un alt Nicu, de vremurile cu două rânduri de haine, Nicu ce a murit de pneumonie, glonțul fiind rece, doar era de Crăciun când a suferit o „banală”, răceală.

# geria date 16 November 2020 09:31 +2

Minciuna testelor PCR nu o spune aproape nimeni. Amplificarea de peste 35 de ori (45 de ori la noi) permite gasirea de secvente DNA de orice fel. Nimeni nu zice ca covid are genom asemanator cu al altor virusi de gripa si gasirea unor particele de genom poate insemna orice urma de virus. Nimeni nu vb de cantitatea virala pe care o gaseste testul. Testul devine astfel o minciuna. Oamenii sunt bagati cu alte boli in spitale covid total aiurea. Personalul medical tace de frica si de faptul ca iau bani in plus. O minciuna mondiala sustinuta de media!

# VIKY date 16 November 2020 10:22 +4

VOI, milioanele sunteti responsabili de cea ce face nazistul si guWernul meu. VOI trebuie sa opriti genocidul din Romania. Ei nu se vor opri daca VOI inchideti ochii la executia bunicilor si parintilor vostrii. Ce asteptati, sa va alinieze dazbracati pe zapada, si sa va execute, sau sa va bage in lagare sa va gazeze?. Strategia nazistilor de a subjuga si elimina, este foarte suptila, si foarte putini realizeaza, sau sunt constienti (cum sunteti voi care comentati) de planul diabolic al acestor tradatori de tara. Faptul ca sunteti constienti, si comentati, nu ajuta la nimic, nu schimba nimic, si nu va schimba niciodata nimic. Nici votul vostru nu va schimba nimic, din moment ce voi acceptati, fara sa ridicati un deget ca voturile voastre sa fie aruncate la cosul de gunoi. Vati intrebat ce se intampla in alta tara, dupa filmarile din sectorul unu?. Toata tara era afara si se relua votul. VOI ce ati facut?. NIMIC!. Se pare ca voi nu aveti nevoie de drepturi si libertati

# VIKY date 16 November 2020 11:20 +4

Circula peste tot pe internet (niciodata pe televiziunile "libere", interviul medicului care a inventat testul PSR. Interviul este luat inainte cu un an de deces. Singura teama a lui era ca testul va fi folosit pentru detectarea de virusi. Asta s-a si intamplat. Credeti ca nu se stie?. Credeti ca intamplator sunt folosite pe tot globul?. In era tehnologiei, cand se foloseste inteligenta artificiala, nu au inventat un test pentru virusi, sau un tratament pentru un virus gripal?. Cum au fabricat vaccinul, inaintea unui tratament?. Nici o viroza nu dureaza ani de zile. "Specialistii" o dau cu gripa spaniola din 1918, care a durat 2 ani, dar unde a fost medicina in 1918, si unde este azi?. Se pare ca am ramas in 1918, dar nu cu medicina, ci cu manipularea si prostia. La inceput Arafat a izbucnit catre cei care nu credeau in "pandemia" globala, ce raspuns a dat? -"Cum credeti ca s-au inteles toti presedintii de state in acelasi timp?". Da, se pot intelege chiar 8 miliarde intro singura zi

# VIKY date 16 November 2020 12:26 +3

Daca de un an la guWernare, se ocupau numai de problema spitalelor si scolilor, nu de alegeri, furturi, dezbinari, manipulari, minciuni, umplerea buzunarelor (sacosilor), inchiderea firmelor romanesti, saracirea populatiei, cresterea preturilor, inchiderea pietelor,ingroparea generatiilor viitoare in datorii, lansarea economiei pentru nomenclatura Pnl(in firmele lor s-au dus banii generatiilor viitoare), harta Romaniei ar fi aratat cu totul alta. Nu au avut ei timp de populatie si tara, au avut timp doar de ei si de directivele primite de la stapani. Nu stiu cand va veti trezi, cand va veti deschide ochii, cand veti auzi adevarul, si cand veti vorbi. Deocamdata populatia este adormita, surda, oarba si tacuta.

# REMEMBER... date 16 November 2020 13:56 +2

VIKY 8 iulie 2020 la 23:26 Cand s-au inchis spitalele pentru bolnavi cronici, la inceputul pandemiei, am comentat ca acesti sobolani pnl-isti, va vor tine in stare de urgenta si alerta pana la sfarsitul anului. Cand s-a pus problema deschiderii spitalului Colentina, si a celorlalte spitale, a doua zi au crescut nr de infectati, nu intamplator. Ei se folosesc acum de bolnavii cronici care nu au fost tratati luni de zile. Multi dintre ei ajung in stare grava la spitale, unde sunt testati pozitiv. Orice pacient cu afectiuni grave la testul PSR, iese pozitiv. Cu acesti bolnavi cronici va vor tine in sah, pana isi vor rezolva agenda, sau directivele UE. Ati fost deja avertizati ca vor fi si 2000 de infectati pe zi, si 10000 de morti pana in toamna. Au dreptate, asa va fi, tinand cont ca ei au statistica bolnavilor cronici, in ce stadiu sunt, si au facut estimarile cati nu mai au sanse sa traiasca fara tratamentul de care au fost vitregiti.

# VIKY date 16 November 2020 13:58 +3

Poate intr-o zi cei care au acceptat prin protocoale semnate (ma refer la medici, care au fost redusi la tacere), sa participe la aceasta mizerie globala, sa vorbeasca.

# Moraru Ionut date 16 November 2020 19:13 +5

"A trebuit sa moara oameni pentru ca Guvernul Orban sa...ramana in continuare. PE-SE-DE!"- Robocop de Cotroceni

# GAGA date 17 November 2020 06:50 +2

Ciolannis ai are pe constiinta si pe mortii de la "Pionierul"! ( "trebuia sa moara oameni...)

# VIKY date 17 November 2020 09:00 +3

Se pare ca romanii nu fac nimic pe ...gratis. Daca #rezist ar primi fiecare 50-100 de lei sa iasa in strada, cu mic cu mare se umpleau Pietele (nu cele inchise de nazisti) Victoriei..., dar cum nazistii sunt la putere, #rezist hiberneaza pana la noi ordine, care vor veni daca din gresala cineva le va deranja confortul stapanilor lor. Dar ma intreb, ce ar trebui sa se intample in Romania ca sa iesiti sa daramati acest guWern nazist, daca nici crimele, furtul pe fata, interzicerea derpturilor si libertatilor, vanzarea tarii, trecerea invatamantului oneline care va da o generatie de cretini analfabeti dependenti de telefoane si calculatoare, care nu vor sti nici macar sa scrie, buni de vandut ca sclavi strainilor, nu este suficient pentru voi, si nu va trezeste?. Nimeni nu este impotriva progresului, dar nu acela care distruge generatii intregi. Aveti o singura viata, nu o ratati macar pe cea a copiilor vostrii.

# VIKY date 17 November 2020 09:44 +1

Fauci: "Dupa vaccinare nu dispar restrictiile, vor continua si dupa vaccinare, masca si distantarea sociala vor fi obligatorii". Ieri a fost un interviu cu "medicul" care a fabricat vaccinul comandat de Romania. La toate intrebarile puse de moderator,daca are acelasi efect si la batrani, si la copii, si la bolnavii cronici, daca au reactii adverse, daca persoanele vor avea imunitate, cat timp... si raspunsurile au fost halucinante: nu stim, nu se stie, nu se cunoaste, nu putem raspunde...dar la sfarsit, a spus ca vom vedea dupa vaccinare la cateva luni sau un an. Spor la vaccinare romani, ca doar ei au nevoie de cobai.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii