REGRUPAREA DE FORTE – Greii parchetelor Oana Haineala, Tiberiu Nitu, Felix Banila si Adina Florea s-au cerut la Inspectia Judiciara. Candideaza si procurorul PT Brasov Bogdan Codreanu, cel care l-a amendat pe fostul sef SIIJ din cauza ca sectia speciala nu-i comunicase informatii din dosarul in care era vizat acelasi Codreanu. „Afonul la acordeon” Florentin Teisanu de la CA Ploiesti s-a inscris si el in concurs. Iata lista concurentilor de la instante si parchete pentru Inspectia Judiciara

Scris de: Valentin BUSUIOC

19.02.2020 14:03
Vizualizari: 5347

Inspectia Judiciara s-ar putea innoi cu nume grele ale procuraturii romane, in urma concursului declansat la 23 ianuarie 2020 pentru ocuparea a 15 posturi de inspectori judiciari: 6 la Directia de Inspectie pentru judecatori si 9 la Directia de Inspectie pentru procurori. Miercuri, 19 februarie 2020, Inspectia Judiciara a publicat tabelul cu cei 13 procurori si 12 judecatori care au trecut de prima etapa (verificarea conditiilor de participare), ei urmand sa sustina interviul, apoi probele scrise – conform noului regulament, in vigoare de la 6 decembrie 2018 (il gasiti aici).Niciunul dintre candidati nu a fost respins in urma verificarii conditiilor de participare. Cele mai multe nume rasunatoare se afla in randurile procurorilor. Astfel, printre candidati se numara fosta sefa CSM Oana Schmidt-Haineala (foto), fostul Procuror General Tiberiu Nitu, fostul sef DIICOT Felix Banila si fosta adjuncta a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, Adina Florea. Nu in ultimul rand, pe lista procurorilor il vedem pe Bogdan Codreanu de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, cel care anul trecut l-a amendat pe seful de la acea vreme al SIIJ, Gheorghe „Giani” Stan, Codreanu fiind nemultumit ca Giani nu ii comunicase acte dintr-un dosar aflat in lucru la sectia speciala, dosar care il viza chiar pe procurorul brasovean (click aici pentru a citi).

In partea cealalta, cel mai cunoscut dintre judecatori este Florentin Teisanu, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Ploiesti, cel care si-a castigat celebritatea in mai 2014, cand, intr-un interviu de la Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost intrebat de catre presedinta ICCJ de la acea vreme, Livia Stanciu, daca stie sa cante la acordeon. In replica, Teisanu s-a autocaracterizat „afon din acest punct de vedere” (click aici pentru a citi).

Mentionam ca interviul va fi notat cu 0-3 puncte, iar proba scrisa va fi notata cu 0-7 puncte (minimul necesar promovarii fiind 5 puncte).


Iata candidatii-procurori:


1. Oliver Felix Banila (Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau)

2. Silviu Vasile Ciocoiu (PICCJ – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie)

3. Bogdan Codreanu (PT Brasov)

4. Adina Florea (SIIJ)

5. Otilia Iolanda Elena Isac (PJ Oravita, cu grad de parchet de pe langa tribunal)

6. Adrian Stefan Majeri (PT Bucuresti)

7. Mihaela Munteanu (PCA Bacau)

8. Tiberiu Mihail Nitu (PCA Ploiesti)

9. Ligia Carmen Oprea (PT Ilfov)

10. Adriana Claudia Pampu-Romanescu (PCA Bucuresti; este deja inspectoare judiciara)

11. Oana Andrea Schmidt-Haineala (DIICOT Central)

12. Lucian Sorin Stanescu (PT Suceava)

13. Ioana Ursache (PCA Bucuresti).


Redam lista judecatorilor care s-au inscris la concurs:


1. Doina Anghel (Curtea de Apel Bucuresti)

2. Andra Monica Asanica (CAB)

3. Stefan Ciprian Cmeciu (CAB)

4. Nicoleta Ioana Constantin (CAB; este deja inspectoare judiciara)

5. Carmen Cosma (Tribunalul Bucuresti)

6. Veronica Dumitrache (CAB)

7. Ioan Garbulet (CA Targu Mures)

8. Paul Daniel Moglan (Tribunalul Bacau)

9. Mihaela Simona Musat (Tribunalul Ialomita)

10. Claudia Florina Prilogan (Tribunalul Bucuresti)

11. Florentin Teisanu (CA Ploiesti)

12. Neculai Topliceanu (Tribunalul Neamt).

Comentarii

# Haineala la puscarie ! date 19 February 2020 18:47 +7

Ce cauta asta acolo ? :o

# mitica date 19 February 2020 19:21 +3

In loc sa mearga la puscarie astia vor la Inspectia Judiciara.

# Pintea date 19 February 2020 19:57 +2

Hăineala este integră? Erata, noaptea ca hoții.. băsescu pup, pup, pup, mazilire Toni Neacșu, plimbări cu bodyguarzi in străinătate, și câte și mai câte! Nițu e”greu”?...un guguștiuc care tremură ca o frunză în vânt! Bănilă si Florea sperioși, ambii au câștigat un concurs in fața unui maestru ca T. Toader și apoi au dezertat rușinos; nu au știut să se impună ca șefi și se vor impune ca inspectori? Îi mănâncă mafia magistraților cu fulgi cu tot!

# Dancila date 20 February 2020 08:23 +2

:D Dacă și Banila e un greu al parchetelor ...e de bine.

# Neamul lui Bicilis date 20 February 2020 09:06 +1

Daca cei ce sunt acum inspectori, gen Petronela Codreanu si Carmen Constanta Herciu, au avut ca misiune sa "spele" bogata activitate infractionala inteprinsa de procurorul Alexandru Anghel impreuna cu judecatorii inrobiti colaboratori, cu ce misiune vin noii Inspectori? Probalil vom afla ca sesizarile depuse de-a lungul timpului la Inspectia Judiciara impotriva magistratilor infractori au fost nefondate sau, solutinoarea prin clasare abuziva a sesizarilor este necesar a fi reevaluata??? Ramane de observat daca "hocus-pocus" ramane cum s-a stabilit!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii