29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REVOLTA FOSTILOR MAGISTRATI – Asociatia Nationala a Magistratilor Pensionari condamna intentia ministrului de Finante Eugen Teodorovici de a taxa diferentiat pensia de serviciu a judecatorilor si procurorilor: „Se sfideaza regula de a fi invitati la discutii reprezentantii autoritatilor vizate de modificari, in cazul nostru CSM si asociatiile profesionale... Se incalca regula care interzice modificarea unei legi organice printr-o lege ordinara”

Scris de: V.B. | pdf | print

22 September 2019 15:45
Vizualizari: 11685

Senatorii – la initiativa ministrului Finantelor Publice Eugen Teodorovici – au ignorat fara niciun pic de jena asociatiile profesionale ale magistratilor, reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii si asociatiile magistratilor pensionari atunci cand au votat miercuri, 18 septembrie 2019, proiectul de lege care instituie un regim diferentiat pentru impozitarea unor categorii de pensii, inclusiv pensiile de serviciu ale magistratilor.


Mesajul de revolta a fost lansat vineri, 20 septembrie 2019, de catre Asociatia Nationala a Magistratilor Pensionari (ANMP), condusa de fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti Lucian Popescu (foto). ANMP isi exprima indignarea legata de faptul ca niciun membru al CSM sau al asociatiilor profesionale nu a fost invitat la discutii in comisiile parlamentare cu privire la proiectul de lege al lui Teodorovici.

Si nu este numai atat: Senatul a incalcat insasi Constitutia Romaniei, care la art. 73 alin. (3) lit. p) prevede ca „prin lege organica se reglementeaza (…) regimul general privind raporturile de munca, sindicatele, patronatele si protectia sociala”. Or, argumenteaza ANMP, senatorul PSD Eugen Teodorovici ar fi trebuit sa propuna amendarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal prin lege organica, nu ordinara. Lege organica este si Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, al carei articol 80 dicteaza ca pensiile magistratilor sa reprezinte 80% din indemnizatiile lor, arata ONG-ul judecatorului pensionar Lucian Popescu.

Mentionam ca miercuri, 18 septembrie 2019, proiectul de lege al lui Orlando Teodorovici a trecut cu 75 de voturi „pentru”, 16 abtineri si nicio impotrivire. Toate abtinerile au venit din partea senatorilor PNL, in timp ce voturile favorabile au fost exprimate de catre senatorii PSD, UDMR, USR si neafiliati (acestia fiind in principal membri ai ALDE si Pro Romania). Senatorul PSD Eugen Teodorovici nu a fost prezent la vot.

Detalii despre initiativa de act normativ puteti gasi aici (trebuie sa mai dati un click pe „L489/2019”), iar situatia votului electronic este disponibila aici.

Redam comunicatul integral al Asociatiei Nationale a Magistratilor Pensionari:

Ca urmare a rezultatului votului din Plenul Senatului din data de 19 septembrie 2019 privind initiativa legislativa nr. 489/2019 pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si care instituie un regim de taxare diferentiat aplicat categoriilor de pensii, incluzand si pensia de serviciu a judecatorilor si procurorilor, Colegiul Director al asociatiei, analizand continutul initiativei legislative asa cum a fost ea votata, considera necesar a supune atentiei autoritatilor cu atributii in acest domeniu, dar si opiniei publice, in general, urmatoarele aspecte:

1.Este regretabil modul in care se sfideaza elementara regula de a fi invitate la discutiile comisiilor parlamentare, reprezentantii autoritatilor vizate de aceste modificari, in cazul nostru Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv ale asociatiilor profesionale din sistemul de justitie, respectiv al magistratilor pensionari, initiatorul proiectului de lege evitand, a doua oara, o infruntare deschisa (promisa in public, dar incalcandu-si promisiunea prin incercarea de adoptare a Ordonantei de Guvern avand acelasi obiect, fara o discutie prealabila purtata la sediul CSM!);

2.Este regretabil modul in care se incalca cea mai elementara regula de respectat de catre un parlament, cea a ierarhiei actelor normative, care interzic amendarea sau modificarea unei legi organice printr-o lege ordinara. In conditiile in care art. 82 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor-lege organica- instituie o regula precisa in ce priveste cuantumul pensiei de serviciu, stabilind o proportionalitate de 80% din indemnizatia judecatorului si procurorului, orice modificare a acestui raport, prin micsorarea sumei cuvenite cu titlu de pensie, inclusiv prin taxarea ei cu un alt mod de impozitare, modifica acest cuantum fixat prin lege organica, respectiv raportul de 80% din indemnizatie, ceea ce constituie o modificare implicita a acestui text de lege, care nu se poate realiza printr-o lege ordinara, asa cum a fost calificata initiativa legislativa susprecizata, votata de catre Senatul Romaniei.

3.Rugam autoritatile si institutiile vizate sa ne acorde posibilitatea de a ne exprima pozitia privind asa-zisa 'justitie sociala', declamata ca scop al modificarii propuse privind dispozitiile Codului fiscal, pentru a sustine cu argumente si dovezi neindoielnice, ca aceasta 'justitie' este de fapt, o injustitie”.

Comentarii

# aron date 22 September 2019 15:50 +2

nu le incalca niciun drept castigat!!! DOAR UMBLA LA CUANTUMUL EXAGERAT

# Carcotas date 22 September 2019 15:54 +3

E firesc ca pensionarii de lux ai unei Romanii fara scoli, spitale,sosele cat de cat decente sa vrea sa blocheze orice modificare care le-ar diminua castigurile. Este la fel de firesc ca in aceste conditii economice, pentru echitate sociala, sa existe un efort de eliminare a diferentelor exagerate intre pensiile de cca.5 mii euro si pensiile de 2 sute euro, acolo unde pensia nu este rezultatul unei contribuții pecuniare întinsă pe toata perioada in care actualul pensionar era activ in munca lui.

# un mizantrop date 22 September 2019 16:37 +3

Este regretabil...doar ca regretabil este si modul sectar in care au actionat ei, magistratii, in legatura cu celelalte categorii profesionale, ajunse la mana lor, atunci cand au respectat ordinul lui Basescu de a nu mai lasa statul sa piarda in procesele cu cetatenii sai (adica, fix politie politica, dictatura, cand statul e situat deasupra intereselor cetatenilor) si sarabanda continua...in ultimii ani magistratii oropsiti si discriminati au batut in cuie abuzurile guvernului care au modificat prin ordonante si legi ordinare legile organice ale militarilor, ba, chiar CCR, in inalta sa competenta i-a dat guvernului voie sa taie din orice, de la oricine, cu exceptia drepturilor magistrale...atunci unde erau prea onorabilii, cu legea in mana?!

# Richard1 date 22 September 2019 16:54 +4

Ce suparat e nenea asta ca s-a modificat o lege organica printr-o lege ordinara?! Bai, nene, cand s-a modificat o lege organica printr-o OUG, SRI putand face cercetare penala, de ce nu te atacai? Ori cand se spunea ca militarii au 'pensii nesimtite', de ce n-ai venit sa spui ca, de fapt, era vorba depre pensiile voastre? Si pe ei cine i-a intrebat cand a fost modificata legea pensiilor militare prin 3 OUG? Lasa ca nu patesti nimic, tot militarii vor fi sacrificati, ca astia nu aresteaza si nu dau ani de puscarie...

# Justiatia e oarbă, până la buzunar! date 22 September 2019 17:01 +5

Iacă, doar ce aflaram că încă un copil nevinovat al românilor, a fost găsit mort, pare că răpit și supus unor violențe. În ăștia 30 de ani, po******ția Romaniei a scăzut numeric, dar infracționalitatea a crescut dramatic, gulerele albe fură miliarde, clanurile de interlopi prosperă, legislație referitoare la averea ilicită nu mai avem, magistrați și polițiști ( mai ales foști șefi IPJ-uri și cei de la crimă și economic) super bogați, fără sa-i poată întreba cineva, de unde au toate astea? Case, afaceri, masini, etc. Domniile voastre, magistrații, cel puțin din 2004 până în prezent, ați beneficiat numai de favoruri, privilegii, salarii, pensii, etc,etc. Vi s-a părut ca vi se cuvine, că sînteți buricu pământului, deși, starea în care a ajuns societatea și țara asta, vi se datorează din plin, vouă și poliției corupte și aservite. Dacă vă făceați treba cu curaj, verticalitate și consecvență, poate acum nu mai asistam la ceea ce se întâmplă.

# Așa este! date 22 September 2019 17:16 +5

V-ați făcut legi cu privilegii, numai pentru voi! Poate și unul din copiii voștri vor pica în mână la interlopii care au prins putere, că voi ați dormit sau ați băgat capu-n nisip! Ați știut și de abuzuri, și de "binom", de protocoale, de toate, nu ați făcut nimic! Mai ieșiți și la pensie după 25 de ani, rusineeeeee să vă fie!

# Un oarecare date 22 September 2019 17:37 +2

Mi-greata ! Am citit doar titlul. Vaicareala unor nemernici ca li se taie din Ciolanul gros si gras. Acestia, peste 90% dintre ei, sunt cei care au dat cele mai multe condamnari abulice, menite sa mentina sistemul. Stiu, sa vor recunoaste vreodata , acesti nemernici gerontologi, ca darurile acestea numite pensii speciale vin si din taxele si impozitele platite de victimele lor ?. Mai recent guvernul a anuntat ca renunta la supraimpozitarea pensiilor militare. SRI-istii sunt militari. Bravos Guvern, halal sa-ti fie !. Sa stie lumea ! SRI-istii rezervoare au Asociatie. Condusa de Filip Tedorescu. Au 243 de generali in rezerva, vreo 3500 de ofiteri superiori, rezervisti , vreo 13000 de ofiteri inferiori si vreo 35000 de agenti. Se intalnesc, intre ei dar si cu cafrele active ( la o intalnire recenta a participat insusi Eduard Helvig, ) revin

# Ce mă? date 22 September 2019 17:41 +2

Iacă, doar ce aflaram că încă un copil nevinovat al românilor, a fost găsit mort, pare că răpit și supus unor violențe. În ăștia 30 de ani, po******ția Romaniei a scăzut numeric, dar infracționalitatea a crescut dramatic, gulerele albe fură miliarde, clanurile de interlopi prosperă, legislație referitoare la averea ilicită nu mai avem, magistrați și polițiști ( mai ales foști șefi IPJ-uri și cei de la crimă și economic) super bogați, fără sa-i poată întreba cineva, de unde au toate astea? Case, afaceri, masini, etc. Domniile voastre, magistrații, cel puțin din 2004 până în prezent, ați beneficiat numai de favoruri, privilegii, salarii, pensii, etc,etc. Vi s-a părut ca vi se cuvine, că sînteți buricu pământului, deși, starea în care a ajuns societatea și țara asta, vi se datorează din plin, vouă și poliției corupte și aservite. Dacă vă făceați treba cu curaj, verticalitate și consecvență, poate acum nu mai asistam la ceea ce se întâmplă.

# Marș d-aici! date 22 September 2019 18:09 +1

Da ce ați făcut conctet ca să meritati nesimtitele privilegii? Că țara e praf, și din cauza voastră!

# marcel date 22 September 2019 18:22 +2

Orice tip de pensie care nu are la baza principiul contributibitatii, trenuie desfintata. Desigur ma refer doar la pemsiile platite de statul roman.

# Cetateanul date 22 September 2019 19:01 +1

Viaţa este ca o prăjitură cu puţină frişcă în vârf şi un mare polonic de rahat în rest. Voi vreţi să luaţi toată frişca iar poporul să rămână cu rahatul. Iote că nu merge! Nu ţine să nu vrei niciun fel de răspundere, să protestezi pe treptele instanţelor că nu îţi place de legi, să salvezi şi să speli la infinit torţionarii şi paraditorii, să judeci şi să anchetezi numai cum te taie capul şi cu dispreţ superior la adresa justiţiabililor ... iar la sfârşit să vrei salarii babane, pensii uriaşe şi ... multe mu...plăcuţe suedeze la adresa fraierilor de politicieni şi a unui întreg popor. PS Mai protestaţi...că poate vine la putere într-adevăr un partid puternic şi vi le taie de tot. Aşa se întâmplă când scroafa se urcă în copac!

# Pintea date 22 September 2019 21:20 +4

”se incalcă... se incalcă...”! Să se incalce! Ei cate legi au incălcat in viata profesională? Au raspuns pt asta? Tocmai ei vorbesc? Dar de ce trebuie sa primeasca atatia bani? Ce au facut in plus fata de alti functionari publici? Ah, au facut vraiste societatea! S-au obisnuit sa fie considerati si tratati ca o categorie profesionala aparte, deasupra legii, privilegiata! Sant plini de ifose si aroganti. Un judecator din Franta traieste normal intr-un apartament mediu, nu e considerat ceva suprem. Nu trebuie sa li se mai dea o atentie sporita, ci sa fie considerati ca alti functionari publici care muncesc chiar mai mult, dar castiga mai putin de o treime din cat castiga magistratii. Primesc sporuri, rații de hrană, li se platesc chirii, au numai beneficii! Numai pomeni! De ce? Un miner nu ar merita o pensie speciala babană? Sau un chirurg? Sau un preot, care are slujbe aproape zilnic si intra in contact cu mai multi oameni decat un magistrat care intra intr-o sedinta poate o data pe l

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 22 September 2019 21:26 +7

BAAAAA!!!!!! VOI MAI AVETI TUPEUL SA ARATATI NEMULTUMIRE???!!!!!!!!!!!!BAAAAA DA REVOLTA DE CE NU ARATATI PENTRU TRACTORISTUL SI TOATA TAGMA VOASTRA DE NENOROCITI CARE ATI FACUT SPAGI DE MILIOANE CU RETROCEDARILE SI ALTE MERMELELI.RATI AI DRACULUI DE CAPUSE NENOROCITE!!!!!!!

# Gogu date 22 September 2019 23:42 +1

Tupeu de securisti ordinari. La puscarie intai si mai vedem despre pensii.

# obiectiva din IRan date 23 September 2019 07:04 +2

lasa, tataie. ca pe vremea lui CEAUSESCU, toti aveam pensii dupa valoarea muncii noastre...un muncitor supracalificat putea castiga mai bine decat presedintele ICCJ....sa vedem REZULTATELE MUNCII VOASTRE DE MAGISTRATI abia apoi sa caraiti...ati aruncat toata ROMANIA in spitalul de la SAPOCA, o spun eu ca de 18 ani va cunosc ca pe buzunarul meu cel gol....care nu am avut respectate drepturile si libertattile decat pe vremea lui Ceausescu ...BIZAR , NUUU ?????? dar, cand Guvernul schimba prin OUG 103/2017 O LEGE ORGANICA, si o aplica 10 luni inainte de a se da legea de aprobare.....cu incalcarea art. 115 din Constitutie -LEGEA PENSIILOR 263/2010 de ce nu va ratoiti??? uitati, va dam pensia unui MEDIC ca sa va linistiti... :-x :P :-x

# obiectiva din IRan date 23 September 2019 07:12 +2

da`de OUG 80/2013 data de PONTA PE ASCUNS, ramasa si in PREZENT FARA LEGE DE APROBARE, APLICATA si dupa 6 ANI FARA LEGE DE APROBARE -conf ART 1115 din Constitutie ca sa va umfle pe voi si sa plangeti voi acuma ca din cauza pensiilor atat de mari pe care le aveti ,,,,,ca daca le aveati mici NU ERATI SUPRAIMPOZITATI,,,,, ca in toata lumea civilizata...si in SUA, si in UE se supraimpoziteaza pensiile mari si supra dimensionare...daca va asteptati ca poporul napastuit sa va planga de mila, ati gresit adresa.... :lol:

# cazacu date 25 September 2019 07:57 +1

Nu te teme !Nu are nevoie nimeni de plansetul si mila ta sau altora!

# anemona date 23 September 2019 07:56 0

In cauza nu este nici macar vorba de impozitarea pensiilor de serviciu,ci despre o taxare(nu se stie de care), notiune inexistatenta in dreptul fiscal.Proiectul de lege incalca grosolan norme constitutionale si internationale(pe care nu le mai reiau aici),elimina ,pe cale ocolita si in mod discretionar ,pensia de serviciu a magistratilor,cu invocarea unor considerente de echitate,considerente care nu au nimic in comun cu legea si Constitutia!Magistratii romani au avut un raport contractual cu Statul Roman,in baza legilor speciale de reglementare a statutului lor(referitor si la pensia de serviciu,leg de peste 25 de ani,pe care l-au respectat! Vine acum,Statul Roman,prin prepusii sai analfabeti chiar si in propria profesie si spune,ca,de fapt ,eu,Statul nu mai respect contractul social cu aceasta categorie profesionala,caasa mi se pare echitabil!Cum stam cu echitatea cand Statul plateste salarii de peste 10.000,20000. EUR pe luna unor prepusi ai sai si cu Pactul social al V.V.Dancila?

# Pintea date 23 September 2019 10:26 +2

Lăsați ca am vazut cum judecă si ce rechizitorii intocmesc ne-prepușii vostri, plătiti cu salarii ENORME, care la Caracal nu au fost in stare sa salveze o copilă abuzată care a cerut ajutor, pentru că un fund nesimtit nu s-a dezlipit de pe un scaun pentru că proteja mafiotii, dar pe banii statului. Si aceste funduri nesimtite pe care le aveti, nu fac altceva decat să se simtă ultragiate dacă cineva le trage la raspundere si fug repede la pensia nesimtită când nu se mai simt in sigurantă la servici! Statul v-a obisnuit sa fiti aroganti si umflati, asa că tot statul trebuie sa vă și dezumfle, să nu mai fâsâiți prin societate ca si cum ați fi epicentrul pământului.

# Pintea date 23 September 2019 10:32 +1

Lăsați ca am vazut cum judecă si ce rechizitorii intocmesc ne-prepușii vostri, plătiti cu salarii ENORME, care la Caracal nu au fost in stare sa salveze o copilă abuzată care a cerut ajutor, pentru că un fund nesimtit nu s-a dezlipit de pe un scaun pentru că proteja mafiotii, dar pe banii statului. Si aceste funduri nesimtite pe care le aveti, nu fac altceva decat să se simtă ultragiate dacă cineva le trage la raspundere si fug repede la pensia nesimtită când nu se mai simt in sigurantă la servici! Statul v-a obisnuit sa fiti aroganti si umflati, asa că tot statul trebuie sa vă și dezumfle, să nu mai fâsâiți prin societate ca si cum ați fi epicentrul pământului.

# anemona date 23 September 2019 08:18 -1

Proiectul halucinant adoptat de Senat nu respecta nici norme juridice ,nici norme fiscale,contine dispozitii de retroactivitate,de suprataxare(a pensiilor magistratilor care au avut functii juridice asimilate magistratilor,pentru care s-a retinut componenta de contributivitate),norme discriminatorii in raport de celelalte pensii si venituri, instituind taxarea(sau ce-o fi vrut sa fie acest rapt fiscal)nu in functie de venituri(ca principiu unitar de fiscalizare),ci ,in functie de o categorie profesionala care deranjeaza!Proiectul este visceral,neclar,confuz(vezi si opinia Consiliului legislativ)si reprezinta inca o palma pe obrazul justitiei romane pe care multi nu stiu cum sa o mai ingenuncheze!Executivul si legislativul au profitat de obligatia de rezerva a magistratului in pozitiile sale publice si si-au facut pur si simplu de cap cu legile privind justitia si statutul magistratilor!

# Pintea date 23 September 2019 10:13 +4

Aah, acum invocati legea si Constitutia? Dar cand ati judecat dupa protocoale incheiate cu SRI, ati inlaturat si legea si Constitutia, fara nici o problema! Nu ati guițat! Dar cand ati judecat aiurea, numai dupa comenzi, s-au comis abuzuri, nu ati auzit de lege si Constitutie? Santeti cea mai privilegiata categorie sociala, dar fara sa existe vreo justificare legala! Numai asa, pentru ca a fost un sistem băsist la putere care v-a obisnuit sa va considere ceva suprem pentru a va aservi si pt a sprijini sistemul mafiot pe care l-a creat! Ar trebui sa fiti remunerati dupa nr de sedinte de judecata pe care le aveti int-o luna, activitatea voastra nu este una extenuanta, ca nu lucrati in ocnă! Stati pe un fotoliu si rasfoiti un dosar! Un ministru pt volumul de munca, cat ar trebui sa aiba salariu? Sau un avocat, care nu primeste absolut nimic de la stat, si nici nu cerșește? Meritati pensii exact cat au si celelalte categorii sociale, nimic in plus! Trebuie sa vi le taie muuult mai mult!

# anemona date 23 September 2019 08:40 -1

De ce? Pentru ca asa vor muschii lor,ca despre stiinta de carte si principii de functionare a statului(pe care il clameaza toti ca fiind de drept)nu poate fi vorba la o asa anomalie juridica!Se incearca punerea la pamant a justitiei in toate formele posibile, prin haos legislativ,aglomerarea instantelor,instituirea a tot soiul de raspunderi in sarcina magistratului,neplata sau esalonarea,sine die, la plata restantelor salariale,datand de peste 10 ani(tot pe acelasi principiu al muschilor)si acum si taxarea pensiilor!Adevarata tinta a acestui proiect sunt magistratii si statutul lor!Se pare ca politicienii nostri vor sa devina vedete internationale! Cu o asemenea lege vor deveni cu siguranta!Filmul nu s-a terminat si,cu siguranta,distributia va fi mare!Au ocolit CSM, asociatiile profesionale ale magistratilor activi si pensionari tocmai in lumina spiritului de echitate pe care il invoca! Se va vedea daca oricine(in speta parlamentari,executiv)poate face orice vrea in aceasta tara !

# Pintea date 23 September 2019 10:30 +3

Stiinta de carte e cam aceeasi si la voi, numai ca voi cu atata stiinta de carte ati nenorocit oameni. Scaderea pensiilor nu va nenoroceste, ca nu trebuie statul sa va asigure o viata de lux, si pe deasupra mai castigati si din mită!

# un mizantrop date 23 September 2019 17:16 +2

"contract social" , "echitate", "aglomerarea instantelor", bla, bla, blinc...Serios?! Unde era contractul social si echitatea, ba chiar si aglomerarea instantelor cand va dadeati unii pe altii in judecata si obtineati drepturi salariale asazis restante, in fapt aplicati retroactiv niste prevederi legale?! Sa nu vorbim de aglomerarea instantelor si de victimizare atata vreme cat niciun judecator (niciunul!) n-a acceptat sa judece mizeriile alea de condamnari politice, apreciind ca s-a respectat legea de la vremea aia...pai, asa pare sa devina si legea de la vremea asta, prin complicitatea voastra vinovata, prin slugarnicia fata de putere si prin slabiciunile voastre, altfel, omenesti...Unde e Constitutia cand voi, beneficiari de salarii de mii de euro condamnati un amarat cu venit minim de cateva sute de lei pentru ca a furat mancare pentru copilul lui?! v-ati pus in situatia vreunui oropsit din asta inainte sa-i dati ani de puscarie?! Mi-e rusine de rusinea voastra!

# Polichinel date 23 September 2019 09:00 -3

ICCJ poate sesuza CCR cu privire la neconstituţionalitatea propunerii legislative. Ce vor spune membrii CCR atunci când vor fi întrebaţi dacă ei înşişi sunt dispuşi să renunţe la 75% din propriile pensii? :lol: :lol: :lol: Pariez că propunerea legislativă a lui Teodorovici, sau a altora(Rareş Bogdan, Liviu Pop etc) nu are sorţi de izbândă. E doar o cacealma electorală, într-un an electoral :lol: :lol: :lol:

# Pintea date 23 September 2019 10:39 +2

Salariile si pensiile mari sant constitutionale, dar cele mici sant anti-constitutionale? E un principiu constitutional ăsta? Cum se face ca deodata, Constitutia devine pt voi importanta, dar numai cand e ceva care va afecteaza personal, insă cand trebuie sa judecati dupa Constitutie, ea este inexistentă?

# anemona date 24 September 2019 10:17 +1

Pintea,comentariile tale sunt viscerale,iar problema excede situatiilor particulare de care de tot atarni! Sa vedem principiile instituite de lege si Constitutie daca le intelegi! Vrei stat de drept ? Stii macar ce inseamna? Daca esti asa de destept ,implica-te,fasai-te prin societate si fii tu epicentrul pamantului,dupa cum te exprimi! Stiu ca din tribuna se fac multe guverne in exil! Ma intreb daca intelegi ceva din ce se intampla! Cand nu se respecta principii,totul devine posibil in raport cu oricine! Nu te bucura prea tare! Maine vor urma si altii ,indiferent de statutul si profesia lor! Ar trebui sa vezi mai departe de varful bocancilor!

# Pintea date 25 September 2019 14:04 0

Ai multe probleme!Te crezi prea desteapta! Viscerale sant comentariile voastre, pline de ura si otrava pe care le proferati de cate ori o lege nu va convine! Probabil ca voi intelegeti statul de drept ca fiind anarhie si Constitutia ca fiind o brosura pe care s-o aruncati la gunoi si sa o fluturati numai cand o autoritate incearca sa va mai taie din veniturile nejustificat de mari comparativ cu ceea ce faceti. In afara de haos si gargară in societate, nu produceti ni-mic!Justitia e la pamant cu specimene ca voi.

# COMAN LUCICA date 23 September 2019 12:34 +2

Hal de magistrat. Nu stie sa citeasca o lege. Prin legea propusa nu se modifica cuantumul pensiei cuvenite, ci doar se impozitează anumite parti din ea. Cum o fi judecat asta cazele carea i-au fost repartizate ?

# anemona date 24 September 2019 09:50 -1

Lucica Coman,pune mana si invata macar alfabetul! Restul de depaseste! Vezi sa nu lesini de la prea mult citit!

# Guy Fawkes date 23 September 2019 14:05 +1

In tratatul de aderare la ue semant de Romania in 2003 2005 exista sti******ta aceasta prevedere. Mai este sti******t si ca salariul judelui sa fie de 5000 de euro. Acum eu stiu ca doare cand dupa ce mananci cu polonicu mult psd ism maro te oftici. Ais e CCR a zis ca nu e ok acum 5 ani o sa mai zica odata. Hai si scum oftica si gheara in gat

# Nu se mai satura date 24 September 2019 17:49 0

Pensia de magistrat reprezinta 80 % din salariul BRUT din ultima luna de activitate. Astfel, un judecator cu grad de judecatorie, dupa 25 de ani ajunge la o pensie de cca 15.000 lei. Daca se adopta legea, oricum ramane cu cel putin 10.500 lei (30% din ce depaseste 7.000 lei, adica 30% din 3.000 lei= 900 lei + 50% din ce depaseste 10.000 lei, adica 50% din 5.000 lei= 2.500 lei, total impozit : 900 + 2500 = 3400 lei, 15.000 - 3.400= 10.600 lei). Cu aceasta suma de 10.500 lei poate trai in continuarelinistit, asa ca nu e cazul ca tov. pensionar sa se aprinda asa tare. Oricum, calculul de mai sus este pentru unul oensionat de la judecatorie. Or, Lache Chioru asta (mare securist respectiv si mai mare bautor la viata lui, cei care stiu, cunosc) s-a pensionat din functia de vicepresedinte de curte de apel asa ca acum are lejer peste 20.000 lei pensie. Saracu de el, parca iș si vad la coada la sifoane dupa adoptarea legii.

# anemona date 25 September 2019 07:52 0

A se vedea opinia consultantului fiscal ALEX MILCEV cu privire la taxarea pensiilor speciale -ZIARUL FINANCIAR 24.O9.2019.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva