RICHITEANU A TRECUT TESTUL – Judecatorul care l-a rezolvat cu 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare pe dusmanul lui Coldea, colonelul SRI Daniel Dragomir, primeste incununarea muncii. Ovidiu Richiteanu-Nastase va fi uns sef al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti, dupa doi ani in care a fost tinut pe functie prin delegari succesive

Scris de: George TARATA

09.07.2021 12:59
Vizualizari: 4999

Fericire marte pe judecatorul Ovidiu Richiteanu-Nastase de la Curtea de Apel Bucuresti, cel care l-a aranjat pe dusmanul lui Florian Coldea, colonelul SRI Daniel Dragomir (foto), cu 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare (click aici pentru a citi). Richiteanu-Nastase nu va mai trebui sa stea cu emotii si sa astepte prelungirea delegarii in functia de presedinte al Sectiei I Penale a Curtii de Apel Bucuresti. Asta intrucat, in sfarsit, va fi uns in aceasta functie pe un mandat intreg de 3 ani, decizie care confirma evident faptul ca si-a facut treaba bine in anii in care a condus cu delegare Sectia I penala a CAB.


 

Astfel, Sectia pentru judecatori a CSM se pregateste sa il numeasca pe judecatorul Ovidiu Richiteanu-Nastase in functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti. Numirea lui Richiteanu-Nastase figureaza la punctul I de pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM de luni, 12 iulie 2021: “Propunerea de numire a domnului judecator Richiteanu-Nastase Ovidiu in functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti” (vezi facsimil).

 


 

Delegare dupa delegare

 

Numirea judecatorului Richiteanu-Nastase cu un mandat intreg de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti vine dupa ce acesta a fost tinut pe aceasta functie timp de doi ani prin delegari succesive (click aici pentru a citi).

Ovidiu Richiteanu Nastase a fost delegat pentru prima data in functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti in aprilie 2019. Astfel, prin Hotararea nr. 525 din 10 aprilie 2019, Sectia pentru judecatori a CSM a decis: Delegarea in functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti a domnului judecator Ovidiu Richiteanu-Nastase, incepand cu data de 11.04.2019, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.


A urmat apoi prima prelungire a delegarii lui Ovidiu Richiteanu-Nastase in functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti. Aceasta a avut loc in 15 octombrie 2019, cand Sectia pentru judecatori a CSM a emis Hotararea nr. 1371 prin care a decis: “Prelungirea delegarii in functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti a domnului judecator Richiteanu-Nastase Ovidiu, incepand cu data de 11.10.2019, pana la ocuparea functiei, prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.


Ulterior, in primavara 2020, Ovidiu Richiteanu-Nastase a primit o noua delegare la sefia Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti. Concret, in 2 aprilie 2020, Sectia pentru judecatori a CSM a emis Hotararea nr. 486 privind: “Prelungirea delegarii in functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti a domnului judecator Richiteanu-Nastase Ovidiu, incepand cu data de 12.04.2020, pana la ocuparea functiei, prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.


Cea de-a treia prelungire a delegarii lui Ovidiu Richiteanu-Nastase in functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti s-a produs in 24 septembrie 2020, prin Hotarea nr. 1134 a Sectiei pentru judecatori a CSM: “Prelungirea delegarii in functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti a domnului judecator Richiteanu-Nastase Ovidiu, incepand cu data de 13.10.2020, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.


Ultima prelungire a delegarii judecatorului Ovidiu Richiteanu-Nastase la conducerea Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti s-a intamplat in urma cu cateva zile. Mai exact, in 8 aprilie 2021, Sectia pentru judecatori a CSM a decis prin Hotararea nr. 436: Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii domnului judecator OVIDIU RICHITEANU-NASTASE in funcţia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti, incepand cu data de 14.04.2021, pana la ocuparea functiei, prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

Comentarii

# Lorenzo de Medici date 9 July 2021 13:07 +33

Pai, da ! Maurul și-a făcut treaba, Maurul poate fi numit șef. Echitabil sau ce ?

# MN date 9 July 2021 13:36 +28

Nici nu ma mura, trebuia recompensat cumva. Ma intreb daca noi justitiabili de rand mai avem speranta la un oroces corect. Nu iar mai rabda pamantu pe toti cei ce nu judeca corect dupa fapta fiecaruia

# maxtor date 9 July 2021 14:04 +21

sa vezi ce dosare-i pica de la TMB.....https://www.luju.ro/static/smiles/confused.gif

# Paraipan date 9 July 2021 15:39 +46

Observca numai ... ajung/sunt pusi , in functii de conducere , cat mai sus . Nu zic bine , mei Wuhannis ? Chestia este ca trebuie eliminate mai multe Servicii zecrete ... care ne paraziteaza la greu , avand mii de angajati (SRI , STS, 2:15, SPP, etc). Va dati seama cati bani ar fi pentru scoli si spitale ? Si cati muncitori disponibili ? Bugetul acestora ar trbui redus instant , macar la jumate ! :eek: PS.Presedinte cred ca ar merge Mircea Diaconu , parerea mea.

# gogu pintenogu date 9 July 2021 17:41 +15

Iși primește TAIUNUL.... sa aibă bani de .... pentru tot neamul sau, acum si in vecii vecilor amin

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii