ROMANII AU MODELUL PENTRU CONTESTAREA STARII DE ALERTA – Avocatul Gheorghe Piperea pune la dispozitie modelul cererii de suspendare a HG 394/2020 privind declararea starii de alerta: “Acest demers este esential pentru democratia din Romania si pentru libertatea generatiilor viitoare. Libertatile se sugruma treptat, pas cu pas (dupa cum se intituleaza si cartea, tradusa in chineza, a unui anumit domn presedinte), iar statul de drept se aneantizeaza in doze mici, greu de perceput” (Modelul)

Scris de: George TARATA

20.05.2020 14:07
Vizualizari: 7684

Romanii pot ataca in instanta Hotararea Guvernului 394/2020 din 18 mai 2020 privind declararea starii de alerta. Avocatul Gheorghe Piperea (foto) a pus la dispozitie un model de cerere de suspendare a HG 394/2020, actiunea putand fi introdusa la oricare dintre cele 15 curti de apel din tara.


 

Avocatul Gheorghe Piperea a anuntat ca el insusi a depus in nume propriu o asemenea cerere la Curtea de Apel Bucuresti, precizand ca oricine poate formula interventie, insa numai cu conditia sa aduca argumente favorabile si sa nu duca la amanarea dosarului. Intr-un scurt comentariu pe pagina sa de Facebook, de marti, 19 mai 2020, maestrul Piperea explica faptul ca demersul sau este unul esential pentru democratia din Romania si libertatile generatiilor viitoare. Asta intrucat libertatile se sugruma pas cu pas, dupa cum se intituleaza cartea presedintelui Klaus Iohannis, iar statul de drept se aneantizeaza in doze mici. “Puteti ignora cu gratie aceasta actiune si puteti sa aplaudati cand se va instaura din nou starea de urgenta, in timp ce toata lumea in jurul nostru se trezeste la viata. Sau puteti sa va rapiti 10 minute din timp si sa reflectati la aceasta actiune”, le transmite romanilor avocatul Gheorghe Piperea.


Iata comentariul avocatului Gheorghe Piperea:


“In linkul de mai jos aveti modelul cererii de suspendare a HG 394/2020 de declarare a starii de alerta. Modelul poate fi utilizat si pentru cererea propriu-zisa de anulare in contencios administrativ a acestei hotariri.

Puteti formula cererea in mod individual sau in alianta procesuala (consortium litis) la oricare dintre cele 15 curti de apel din tara, in functie de domiciliu.

Maine (n.r. - miercuri, 20 mai 2020) voi depune in nume propriu aceasta cerere, la Curtea de apel Bucuresti. Oricine poate formula interventie, cu conditia sa aduca argumente favorabile suplimentare si sa nu duca la amanare.

Nu vreau sa bravez, dar acest demers este esential pentru democratia din Romania si pentru libertatea generatiilor viitoare. Libertatile se sugruma treptat, pas cu pas (dupa cum se intituleaza si cartea, tradusa in chineza, a unui anumit domn presedinte), iar statul de drept se aneantizeaza in doze mici, greu de perceput. Daca nu prinzi de veste, ca in sindromul broastei fierte, nu mai intelegi ca esti fiert si de ce. De aceea, puteti ignora cu gratie aceasta actiune si puteti sa aplaudati cand se va instaura din nou starea de urgenta, in timp ce toata lumea in jurul nostru se trezeste la viata. Sau puteti sa va rapiti 10 minute din timp si sa reflectati la aceasta actiune”.

 

Prezentam modelul cererii de suspendare a HG 394/2020 de declarare a starii de alerta (poate fi descarcat si de aici):

 

Foto: Romania Tv

Comentarii

# Pintea date 20 May 2020 16:58 -15

Asa si? Daca se contesta starea de alerta, ce punem in loc? Debandada? Haosul pe strazi? Am ramas incremeniti in aceste contestari, de altceva nu ne mai ocupam. Santem un popor anarhic, care nu este obisnuit sa accepte legea. Preferam sa ne imbolnavim, sa facem pe grozavii ca drepturile in sus, drepturile in jos, dar de fapt santem niste ignoranti, fara standarde. Masurile care s-au luat sant pentru protectia noastra si mi se par normale pt o tara civilizata. In Asia, de ani de zile, populatia poarta masca in sezonul gripelor, o poarta benevol fara sa ii impuna cineva, pentru ca le pasa de sanatatatea lor si a celorlalti. Noi ne invinețim, contestam, ne dam importanta. Ce mare lucru sa porti o masca? Sau sa reduci programul de pierdut timpul? A venit un virus care ne pune in pericol viata, dar e mai important sa avem libertatea de a sta la terase vara, de a ne fâțâi prin mall sau de a ne plimba noaptea pe strazi. Ca la atat reducem drepturile dupa care ne isterizam.

# Baran Gheorghe date 20 May 2020 19:10 +3

Domnule profesor Piperea, eforturile dumneavoastra de a explica si de a interveni in romanism si bdrept individual sau colectiv raman fara rasunet deoarece:1. ce mai poate fi furat inca nu a fost furat. 2. Personalitatea politica ,virgula, care poate crea o Romanie unita este starpita din fasa. Acest popor a fost facut de Domnul Zeu sa suporte si sa rabde, la soroc sa se razbune , sa faca ce n a facut tot pamantul. Eu am multe " cuie" in opoinca si unul este Ispravescu.

# Sphinx date 20 May 2020 20:05 +2

Cu cel de al doilea ASALT. din DIASPORA ( salahori si spalatorese la c-r ) asupra Romaniei ...sper sa NU avem si COVIT repriza 2-ua !!.

# Tipa date 20 May 2020 20:48 0

Masurile sunt pt protectia idiotilor...nu pt protectia noastra...pt botanistii guwernerului . Pintea esti in pericol insa nu de covid...ha ha ha

# Bratu date 20 May 2020 21:04 +2

@pintea mai citeste o data ce ai scris dupa ce te informezi bine de tot in legatura cu tot ce a escaladat din plandemia asta si apoi vezi-ti propria ignoranță. Cu libertate oamenii vor intelege fara liberate (comunism sau mai rau) vor alege altii ptr tine. Si ca sa inchei "Cei ce prefera siguranta in detrimentul liberați nu merita nici una, nici alta".

# vaduva date 20 May 2020 21:18 +6

Pinteo, cum ce ramane in loc ??? LIBERTATEA, CONSTITUTIA, DREPTURILE OMULUI ...asta va ramane in locul starii de urgenta si a celei de alerta...VIATA NORMALA....NE VREM VIATA INAPOI ...Raw Ieri la 14:17 · Raw: Romania normala a lui Silaba de la Cotroceni: Atât Nelu Tataru cât și Raed Arafat anunță că restricțiile de libertăți și distanțarea sociala vă dura intre 1-2 ani, cu revaluare la 2 săptămâni sau la 1 luna până la vaccinarea în masa a populației. Se va înființă politia de proximitate sanitara ca să vă supravegheze intrările în magazine, frizerii, stomatologii, biserici, parcuri și ca sa ia temperatura cetățenilor cu termoscanere la intrările în bănci și instituțiile publice. Angajatorii sunt obligați să ia zilnic temperatura angajaților și să facă rapoarte de sănătate lunare, vor evalua daca angajații par mai obosiți decât în mod normal. In SUA, multe companii au refuzat deoarece se expun la litigii enorme pentru performanta unor acte care nu intra in legatlitatea activitatii

# VOX. date 20 May 2020 23:08 0

Ce valoare mai are BOMBA ATOMICA pe langa BOMBA BIOLOGICA gen Covid-19(si cate mai sunt) .!!??

# Angela date 28 July 2020 01:47 0

FELICITĂRI DOMNULE AVOCAT PIPEREA PENTRU TOATE EFORTURILE DUMNEAVOASTRĂ!!!! MĂ ROG LA BUNUL DUMNEZEU TATĂL NOSTRU SĂ VĂ OCROTEASCĂ ȘI SĂ AVEȚI IZBÂNDĂ ÎN TOATE ????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii