RUGATI-VA PENTRU PROFESORUL MENCI – Cercetatorul stiintific Gheorghe Mencinicopschi, care a vegheat 42 ani la sanatatea alimentara a poporului roman, trece prin momente de cumpana, dupa ce sanatatea i-a fost grav afectata in Penitenciarul Rahova. Condamnat politic in dosarul “Telepatia”, fabricat de DNA, profesorul nu poate accepta marea nedreptate care i s-a facut: “Sufletul meu nu accepta sa fiu calcat in picioare in modul acesta josnic!” (Video)

Scris de: L.J.

28.03.2021 13:52
Vizualizari: 40473

Autor a sute de lucrari stiintifice in domeniul biochimiei alimentare si nutritiei umane, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi (foto) fost director al Institutului de Cercetari Alimentare, a devenit o umbra a marelui cercetator stiintific care s-a impus pe plan intern si international.

In varsta de 72 de ani (nascut la 1 mai 1949 in Domnesti – judetul Arges), profesorul Gheorghe Mencinicopschi“Doctor Menci”, cum ii spun apropiatii a devenit de nerecunoscut dupa ce a fost distrus in mod absurd, la ordin, de catre DNA si o mana de judecatori aserviti Sistemului, care l-au condamnat fara probe la 8 ani de inchisoare, doar ca prin sacrificarea lui sa se justifice dosarul politic “Telepatia”, care a avut ca tinta aruncarea dupa gratii a liderului Partidului Conservator, profesorul Dan Voiculescu. Faptul ca dosarul "Telepatia" a fost unul politic, in care solutia era dinainte stiuta, a fost confirmat de insusi fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu. De ce era nevoie sa fie distrus un om de mare valoare, care a facut atatea servicii tarii sale, care a lucrat 42 ani in domeniul sanatatii alimentare?
In prezent, profesorul Gheorghe Mencinicopschi nu poate respira fara oxigen, oboseste imediat, avand organismul foarte slabit. A intrat de cateva zile pe un tratament prescris de dr. Flavia Grosan, fiind suferind de fibroza pulmonara. Suspiciunea familiei este ca a contractat microbul din plamani in anii de detentie, in care a fost tinut in frig, umezeala si mucegai la Penitenciarul Rahova.

Nevinovat - victima colaterala


Profesorului universitar dr. Gheorghe Mencinicopschi i s-a luat casa, a fost distrus ca om dupa o cariera stiintifica de exceptie, sirul umilintelor culminand cu retragerea decoratiei Ordinul National “Serviciul Credincios” in grad de Cavaler de catre presedintele Klaus Iohannis in decembrie 2019, desi intreaga natiune stie ca dosarul “Telepatia” a fost un dosar politic, lipsit de probe si plin de falsuri ale anchetatorilor.

Poate cea mai elocventa aparare pentru intelegerea nevinovatiei profesorului Mencinicopschi a fost cea consemnata prin Incheiere, la ultimul sau cuvant rostit la ultimul termen al dosarului “Telepatia”, la 5 august 2014, in apel, in fata judecatorilor Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, de la Curtea de Apel Bucuresti, prilej cu care profesorul a aratat ca nu a avut nicio pozitie din care sa poata influenta privatizarea ICA din vara anului 2003:

“...Mencinicopschi Gheorghe, avand cuvantul, precizeaza ca este nevinovat, invederand ca sustinerile reprezentantului Ministerului Public nu sunt reale si ca nu a avut nicio atributie in fisa postului de director in privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, astfel ca nu ar fi putut influenta pe cineva sau sa asocieze cu cineva. Mai mult, precizeaza ca in cauza nu exista nicio paguba. Totodata, precizeaza ca nu a avut niciun avantaj moral sau material din aceasta privatizare. Precizeaza ca sunt depuse acte din care rezulta activitatea sa profesionala. Invedereaza ca datorita stresului la care a fost supus, in anul 2009 a suferit o interventie, recidivand in anul 2011. In ceea ce priveste imobilul asupra caruia s-a institutit masura asiguratorie, arata ca este o casa pe care a construit-o impreuna cu sotia sa, din munca sa onesta, fiind o casa modesta in care au locuit trei familii. Arata ca este o persoana in varsta si ca nu doreste ca familia sa sa ajunga in strada”.


Nimic nu a contat in fata completului condus de judecatoarea Camelia Bogdan (ulterior exclusa de doua ori din Magistratura), care l-a aruncat dupa gratii pe reputatul profesor, care a ajuns ca in urma masurii confiscarii dispuse, sa faca partaj pe jumatatea de casa, pentru ca sotia sa sa aiba unde sa locuiasca.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a stat inchis nevinovat peste 2 ani, in perioada 8 august 2014 – 26 septembrie 2016. La iesirea din penitenciar, era aproape de nerecunoscut (vezi foto).


Un interviu care nu a fost publicat niciodata. Dr. Menci: As fi murit pana acum daca m-as fi stiut vinovat! Sufletul meu nu accepta sa fiu calcat in picioare in modul acesta josnic!


Lumea Justitiei va prezinta un video-interviu, care nu a fost dat publicitatii pana in prezent, in care profesorul Mencinicopschi prezinta, la pas, cladirea Institutului de Cercetari Alimentare, evaluata de procurorii DNA, cu nesimtire, la cifra apocaliptica de peste 60 milioane euro. El explica faptul ca pana la privatizarea, care a salvat Institutul de la pieire, erau perioada in care doua pana la sase luni oamenii nu isi luau salariul, dar ca cercetatorii au ramas pe pozitii pentru ca erau pasionati de munca lor.

Din imagini veti putea vedea ca Institutul de Cercetari Alimentare nu a fost un “tun imobiliar”, ci veti vedea o cladire prabusita, care nu mai prezinta nicio siguranta, care sta sa cada. O cladire intr-o stare deplorabila, fara structura de rezistenta, care trebuie practic demolata si refacuta in integralitate. Imaginile sunt mai mult decat graitoare (vezi foto):


Iata declaratiile profesorului Mencinicopschi despre drama pe care a trait-o:


"...Eu am ramas uimit cand am vazut cum a rezultat acea enorma frauda de aproximativ 60 milioane euro sau de dolari, este clar un proces inscenat si politic... inmultindu-se 32.000 de metri patrati cu 1800 euro, la pretul pietei din 2007. Ori lucrul acesta sa stiti ca pentru a mine a fost halucinant. Mi-am facut un fel de scenariu... E ca si cum in 2003 cineva mi-ar fi vandut o masina cu 100 lei si apoi vine in 2007 si imi spune, nu, nu. Imi esti dator cu inca un milion pentru ca masina ta a devenit una de colectie si acum nu mai costa 100 lei, costa un milion si 100 lei...

Si va spun ca in afara de faptul ca sunt cercetator, specialist intr-un domeniu care vizeaza foarte puternic sanatatea acestui popor, sunt si eu om, am si eu familie, am si eu copii, cu siguranta sunt nevinovati, si suntem nevinovati, suntem niste victime ale acestui proces, ale acestei inscenari...

S-a zis ca mobilul... a da, nu are bani, nu a beneficiat de bani, dar a beneficiat ca Voiculescu l-a trimis la tot felul de simpozioane. Pai eu ca om de stiinta nu trebuie sa ma invite domnul Voiculescu... Am fost tot timpul invitat pe banii altora afara. Ba mai mult, am avut burse, si burse foarte serioase. Si burse in care am facut traininguri de luni de zile. Pai nu aveam nevoie sa-mi plateasca mie cineva vreo deplasare!...

As fi murit pana acum daca m-as fi stiut vinovat! Si cine are buna credinta sa se aplece si sa studieze. Si sa vada ca nu exista niciun fel de implicare a noastra, a mea, in acest proces (n.n. - de privatizare). Si culmea, nu este niciun fel de frauda!...

Nu am furat, nu am fraudat nimic, nu am facut nimic cu rea intentie. Tot ce fac, tot ce spun, o spun cu mare onestitate, si o spun daca vreti cu frica de Dumnezeu. Si o spun argumentand stiintific. Sufletul meu nu accepta sa fiu calcat in picioare in modul acesta josnic! Si noi avem suflet, si noi avem dureri, si noi avem din cand in cand niste bucurii. Dar sa distrugi, sa intri atat de brutal si atat de neomenesc in viata oamenilor nevinovati, mi se pare o crima mai mare decat ce vreti dumneavoastra!


Intreg video-reportajul cu profesorul Mencinicopschi il puteti viziona aici:

 


Comentarii

# mitica date 28 March 2021 14:39 +41

DNA este o organizatie terorista.

# Ioan Cristescu date 28 March 2021 14:45 +11

Dumnezeu va face dreptate.

# Narcis date 28 March 2021 15:37 +36

Nici Udrea și nici Băsescu nu au exprimat vreodata vreo opinie, sau vreo părere de rău, vizavi de persoana d-nului Mencinicopschi sau a altora pe care i-au hărțuit, trimis la inchisoare, sau chiar mai rău – i-au terminat definitiv, cum a pățit judecătorul Mustață! Totul, numai pentru ca sistemul politic mizerabil condus de ei, sa dea bine in fața unor ticăloși europeni care aburesc niste popoare lașe si fără discernământ! Iar ei rămân in continuare intangibili, cu averea lor fabuloasă. Udrea, patetică, se jelea de incadrarea juridică privind spălările de bani. Voiculescu cu familia lui nu s-a mai plâns. Si nici Mencinicopschi. Iar Băsescu are intotdeauna șantajul potrivit pentru omul potrivit.

# MN date 28 March 2021 15:47 +3

il compatimesc pe domnul Micinovschi, intreb si eu sa ma afu in treaba. cand Voiculescu este un mogul, un mare bogatas cum este posibil sa lasi un om care din cauza ta s-a dus la puscarie, cum poti sa nu ii cumperi casa care ticalosi iau vandut o. acum vad ca ce spuneau oameni despre Voiculescu ca este o ****** sunt acum comvins.

# Lorenzo de Medici date 28 March 2021 16:22 +5

Tot ce s-a scris și spus despre dosarul zis "Telepatia" este adevărat. Și ce dacă. A fost sau este poporul român oripilat de ceea ce a făcut, prin pasivitate și complicitate cu oribila vânătoare de vrăjitoare, numită "lupta anticorupție" , cu acest imbecil concept, care a acoperit distrugerea valorilor românești, culmea in aplauzele unui popor profund ingrat și duplicitar ? Căci, să ne înțelegem, românul este împotriva corupției numai când nu are el nimic de câștigat din asta. Dacă are un ce profit din corupție, nu numai că nu mai e împotriva ei, dar o și promovează și practică cu dezinvoltura. Vorba cancelarului de fier Bismarck: "românii nu sunt o națiune, sunt o profesie".

# Alexandru date 28 March 2021 18:15 +15

Atata ticaloșie este in Romania....bai frate,ai un medic excepțional și tu il bagi la inchisoare pentru ca așa vrea ,,nevasta,,unui terchea berchea din DNA!Asta este tara la care au visat RATAȚII ROMANIEI!

# Prică ion date 28 March 2021 18:41 +5

Sper ca generația viitoare să inteleagă că "lotul"Dan Voiculescu ,este ,a fost ,judecat in aceași mamieră ca cele din perioada 1945-1955! O pagină.neagră in istoria recenta a "democrației" construită după.tiparecomuniste!

# maxtor date 28 March 2021 23:53 +2

se prea poate ca dosarul telepatia sa fi pornit invers:de la dr. menci prezent la otv....prea le spunea ca din carti,ce si cum e cu E.urile si cu ouale defecte("puiu" cica nu doarme 40 de zile,e tzinut in hale cu lumina aprinsa non-stop sa manance incontinuu,dupa aia e linistit de tot).

# Neanae date 29 March 2021 00:12 +19

Cred ca frazele noastre de susținere și de participare la durerea dlui Profesor Mencinicopschi pot fi de folos. Domnule Profesor, afirm cu tărie ca suntem MULȚI, FOARTE MULȚI, MULT MAI MULȚI NOI CEI CARE ȘTIM CA AȚI FOST VICTIMA UNOR MARIONETE. MAIMUȚOI FĂRĂ SUFLET DECÂT CANALIILE ASTEA. Respirați profund, acceptarea durerii sufletești e benefică mai ales după ce realizați ca sunteți susținut, apreciat și respectat de marea majoritate a celor care știu de d-voastră. Cei care va doresc răul sunt putini și orice s-ar face, ei vor continua sa asculte de ordine mârșave. Acestea, ordinele, sunt elaborate de 2-3 jigodii atât de îndrăcite încât, credeți-ma, nu veți accepta niciodată scuzele lor. Oricum nu vi se vor prezenta, oricum nu le puteți accepta. NU SUNTEȚI SINGURUL CARE SUFERĂ DE INJUSTIȚIE, DE DEFĂIMARE. Așa încât IERTATI, NU UITAȚI, VIAȚA ȘI ONOAREA DVOASTRA SUNT IN LUMINA! Lăsați viermii in întunericul vieților lor mizerabile ... CURAJ!

# ONOFREI DOINA date 29 March 2021 09:00 +7

Multa sanatate,domnule profesor !

# Gilu date 29 March 2021 12:37 +3

Bashina-vodă și Nefertitina ii au pe constiinta pe acești oameni,condamnați pentru ca asa a vrut sufletul imputit al unor neoameni...Pana cand, Doamne ? Cami,tu dormi bine ?

# Gica contra sistemului date 29 March 2021 18:11 +15

Dr. Menci a fost condamnat la comanda străinilor care vindeau și vând junk food in Ro la preț de calitatea I-a. Ticăloșii din regimul Băsescu au fost doar uneltele. Asta a fost "răsplata" pentru binele făcut romanilor. Mai spune cineva ce spunea dr Menci? Mucles! Iar afacerea merge struna în continuare. Întrucat ICA a fost organizata ca societate pe acțiuni prin HG iar de privatizare s-a ocupat ADS-ul, răspunderea dr-lui Menci nu exista! Omul a fost condamnat nevinovat, iar jud. Stan Mustață, un alt erou, a plătit cu viata acest adevăr. D-le dr. Menci sunteți una dintre valorile acestui neam care, din păcate, au plătit și suferit pentru prostia și lașitatea celor mulți. Creatorul sa va dea sănătate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii