RUSINEA ASTA TREBUIE ELIMINATA - Incredibil: ani la rand una dintre cele mai mari personalitati istorice ale romanilor a fost ignorata. Deputata Oana Bulai a depus proiectul pentru declaratea domnitorului Stefan cel Mare erou national si patron istoric al culturii romanesti: “Romanii ii celebreaza prin lege pe Tudor Vladimirescu, Avram Iancu si alti eroi nationali, insa nu si pe Stefan cel Mare! Domnitorul Moldovei trebuie sa aiba o zi a lui recunoscuta prin lege, pentru ca unul este Stefan”

Scris de: L.J.

20.09.2021 12:07
Vizualizari: 3003

Intr-o lume in care statuile sunt daramate de deptii curentului neomarxist, intr-o Romanie in care valorile nationale sunt tot mai contestate si batjocorite, merita sa aducem in atentie si sa aplaudam o initiativa prin care se doreste cinstirea unuia dintre cei mai mari eroi ai romanilor. Ne referim la domnitorul Moldovei Stefan cel Mare.


 

Incredibil de crezut, dar adevarat, in timp ce in Romania se celebreaza fel de fel de personaje - mai nou Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei in 1784, cand a fost inabusita cu violenta Rascoala lui Horea, Closca si Crisan – ani la rand domnitorul Stefan cel Mare a fost ignorat, fara sa existe o zi dedicata acestuia. Anomalia a fost observata de deputata PSD de Neamt Oana Bulai (foto), care a depus un proiect de lege menit sa recunoasca rolul marcant al domnitorului Stefan cel Mare in istoria poporului roman. Anuntul privind aceasta initiativa a fost facut de Oana Bulai pe pagina sa de Facebook: „Romanii ii celebreaza prin lege pe Tudor Vladimirescu, Avram Iancu si alti eroi nationali, insa nu si pe Stefan cel Mare! Domnitorul Moldovei trebuie sa aiba o zi a lui recunoscuta prin lege, pentru ca UNUL este stefan cel Mare pentru noi, romanii”.

Astfel, proiectul Oanei Bulai prevede declararea lui Stefan cel Mare erou national si patron istoric al culturii romanesti (vezi facsimil), urmand ca in fiecare zi de 2 iulie (data mortii lui Stefan cel Mare – 2 iulie 1504) sa fie organizate evenimente de comemorare si cinstire a domnitorului.

Inainte de a va prezenta anuntul deputatei PSD Oana Bulai, sublinem ca desi poate la prima vedere unii poate sunt tentati sa ignore asemenea initiative, tocmai acest gen de demersuri sunt cat se poate de sanatoase, intrucat doar asa se pot pastra vii in constiinta romanilor identitatea si valorile nationale. Or, fix de identitate si valori nationale este nevoie intr-o societate din ce in ce mai agresata de curentul neomarxist-progresist.


Redam anuntul deputatei PSD Oana Bulai:


“Moldova are cu ce se mandri, iar eroii nostri merita sa fie apreciati la adevarata lor valoare!

Romanii ii celebreaza prin lege pe Tudor Vladimirescu, Avram Iancu si alti eroi nationali, insa nu si pe Stefan cel Mare! Domnitorul Moldovei trebuie sa aiba o zi a lui recunoscuta prin lege, pentru ca unul este Stefan cel Mare pentru noi, romanii.

Impreuna cu colegii din PSD Roman am sesizat ca o asemenea lege de recunoastere a rolului marcant al Domnitorului Moldovei in istoria poporului roman nu exista.

De aceea, in aceasta saptamana am depus la Parlament proiectul de lege pentru declararea lui Stefan cel Mare drept erou national si patron istoric al culturii romanesti.

Astfel, in ziua de 2 iulie vor putea fi organizate evenimente de comemorare si cinstire a memoriei lui Stefan cel Mare.

Stefan cel Mare este simbolul Moldovei si cu el ne mandrim peste tot in lume. Iubirea sa fata de neam, spiritul sau aprig impotriva nedreptatilor arata esenta noastra, a moldovenilor!

Este un demers pornit din Roman in numele tuturor moldovenilor!”

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii