S-A OFILIT FLORICICA LUI MATEI – Judecatoarea ICCJ Florentina Dragomir o sterge si ea din Completul Negru, dupa colegul Ionut Matei. Judecatoarea Dragomir si-a depus cererea de pensionare la o zi dupa Matei, lasand Completul Negru ciuruit si aratat cu degetul de toti avocatii din Romania. Cum ramane cu nedepunerea juramantului la numirea in functia de judecator de catre Florentina Dragomir in dosarele pe care le-a rezolvat?

Scris de: Elena DUMITRACHE

14.04.2021 13:51
Vizualizari: 7709

Soc in Completul Negru! Dupa iesirea din scena intempestiva a lui Ionut Matei, un alt judecator suprem isi incheie socotelile cu Justitia. Judecatoarea Florentina Dragomir, membra a Completului Negru care l-a aruncat dupa gratii pe avocatul Robert Rosu si-a depus cererea de pensionare la CSM in 14 aprilie 2021, la doar o zi dupa ce acelasi lucru l-a facut colegul ei de complet, Ionut Matei. Ambele cereri de pensionare intempestive survin pe fondul scandalului urias din lumea justitiei care a culminat cu desfiintarea publica a solutiei de condamnare data in dosarul Ferma Baneasa si cu indemnul public de breasla ca toti avocatii care se vor intalni in procese cu membii Completului Negru sa ii recuze la scena deschisa.


 

Conform informatiilor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat, cererea de pensionare depusa la Consiliul Superior al Magistraturii de judecatoarea Florentina Dragomir are prevazut si un termen, respectiv 15 iunie 2021, data la care membra Completului Negru isi va incheia definitiv cariera de magistrat.


Surse ne-au relatat ca informatia privind pensionarea judecatoarei Florentina Dragomir a fost confirmata inclusiv de presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corina Corbu, in interiorul CSM. Concret, prezenta la interviurile care au loc miercuri, 14 aprilie 2021, la CSM pentru promovarea in functia de judecator la Inalta Curte, presedinta ICCJ Corina Corbu a precizat ca schema de personal a Sectiei penale se va reduce ca urmare a cererii depuse de judecatoarea Florentina Dragomir.


Decizia Florentinei Dragomir de a pleca din magistratura vine pe fondul protestelor si a pozitiilor publice adoptate de UNBR dupa ce Completul Negru a dat publicitatii motivarea solutiei de condamnare in dosarul Ferma Baneasa. Hotararea in care completul format din judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie a incercat sa justifice fara succes pedeapsa de 5 ani de inchisoare aplicata avocatului Robert Rosu pentru exercitarea profesiei de avocat.

 

Totusi, retragerea acesteia din magistratura lasa nerezolvate doua aspecte respectiv:

Cum ramane cu nedepunerea juramantului de catre Florentina Dragomir la numirea in functia de judecator la Inalta Curte, calitate din care a pronuntat sute de solutii care pot fi atacate ca fiind lovite de nulitate?

Ce se intampla in situatia in care, spre exemplu, contestatia in anulare in dosarul Ferma Baneasa va fi admisa, iar partile din dosar vor dori sa se indrepte cu plangeri penale impotriva membrilor Completului Negru? Raspunde Alina Ioana Ilie pentru Ionut Matei si Florentina Dragomir? Scapa turma sau cum?

 

Peste toate acestea, suntem convinsi ca plecarea din magistratura a Florentinei Dragomir ii va face pe multi sa rasufle usurati, stiind ca nu se vor mai afla in situatia de a ajunge pe mana Completului Negru din care Matei si Dragomir au facut parte atata amar de vreme.

 

Comentarii

# pompiliu bota date 14 April 2021 13:59 +81

In justitia din Romania exista o singura regula: Nicio regula !!!

# Eu date 14 April 2021 14:00 +31

Patria le va fii veșnic recunoscătoare și noi le vom plătii fericiți pensii speciale! Punct și de la capat,unul iese altul intra,pleacă ai noștrii.....

# Lorenzo de Medici date 14 April 2021 14:18 +19

Cu cât mai multe ... plecate, cu atât mai bine pentru ICCJ și justitia românească. Păcat că n-au făcut-o mai devreme. Probabil au mai avut un ultim ordin de zi pe unitate de îndeplinit în dosarul Ferma Băneasa.

# avocat ciuruit date 14 April 2021 15:00 +134

NU e singurul "complet negru "...ho..ho... Mai sunt si alte "complete negre ", atat la ICCJ cat si la Curti de Apel. Cu hotarari de "noaptea mintii - si tot privind avocati,executati rapid la ordin, fara probe... . Atunci nimeni Nu a zis nici "pas" pentru bietul avocat sigular ...

# mitica date 14 April 2021 15:07 +26

Daca Florentina Dragomir o sterge din Completul Negru nu mai poate sa raspunda pentru ce a facut si sa faca puscarie?

# se fac notari date 14 April 2021 17:50 +11

ca să ne spuna că legea civilă e buna și de pe partea pe care era rea când erau granzi penaliști. bâta cu două captete...

# santinela date 15 April 2021 07:20 +40

Fug nenorocitii si vor duce un trai de nabab cu un purcoi de bani pensie !Sper ca oamenii nevinovati pe care i-au nenorocit astia "sa-i caute" cit mai curind !

# Exista Justitie Divina date 15 April 2021 14:09 +9

Exista Justitie Divina ! Veti vedea! La mine functioneaza

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii