SASUL CEL STINGHER – Cea mai buna analiza despre prestatia lui Klaus Iohannis in vremea coronavirusului: “Ati remarcat ca nu-si gaseste locul in aceasta criza? Pare stingher si este total nenatural cand incearca sa faca apel la romani sa se spele pe maini sau sa stea in casa. Stinghereala ca nu are de munca incearca sa o compenseze prin iesiri dese in declaratii de presa in care nu zice mare lucru... Presedintele nostru vrea sa fie si cu slanina in pod, si cu buzele unse”

Scris de: George TARATA

03.04.2020 13:59
Vizualizari: 3372

Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis (foto) este dintr-un alt film. Iohannis nu isi gaseste locul in criza provocata de pandemia de coronavirus si cu fiecare iesire publica arata cat este de stingher.


 

Concluziile ii apartin liderului ALDE Calin Popescu Tariceanu. Acesta observa ca presedintele Iohannis, cu un bronz de invidiat am spune noi, incearca sa compenseze implicarea sa concreta in munca de combatere a raspandirii coronavirusului prin declaratii de presa in care nu spune nimic, prin chemarea ministrilor la Palatul Cotroceni sau prin videoconferinte in care doar el vorbeste, dupa care le inchide si pleaca.

Intr-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook, vineri, 3 aprilie 2020, presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu ii ofera si cateva idei lui Iohannis in legatura cu ce ar trebui sa faca in astfel de momente. Cum ar fi sa contacteze liderii altor tari, inclusiv ai Chinei sau Coreei de Sud, pentru a incerca sa obtina ajutor pentru romani, ori sa aiba grija ca serviciile de informatii sa nu foloseasca aceasta criza pentru a reveni la vechile practici.

 

Iata comentariul presedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu:


Ati remarcat si voi ca dl Iohannis nu-si gaseste locul in aceasta criza? Pare stingher si este total nenatural cand incearca sa faca apel la romani sa se spele pe maini sau sa stea in casa. Stinghereala ca nu are de munca incearca sa o compenseze prin iesiri dese in declaratii de presa in care nu zice mare lucru.

Zilele astea incearca sa-si gaseasca de munca ba chemand ministri la Cotroceni (in loc sa-i lase sa munceasca), ba facand videoconferinte cu toata lumea in care doar el vorbeste si dupa inchide si pleaca. Si toate aceste pseudo-actiuni sunt urmate de declaratii pompoase de pe treptele Palatului Cotroceni in care ne spune ca suntem pregatiti, ca guvernul lucreaza, ca autoritatile sunt gata sa se ia la tranta cu coronavirusul.

Cea mai recenta astfel de declaratie a presedintelui a atins limita cinismului: a incercat sa cumpere, cu o oarecare suma de bani, siguranta sau chiar viata medicilor pe care tot ei i-au lasat fara protectie in lupta cu nenorocirea. Asta in timp ce, de la Palatul Victoria, Orban ii ameninta pe aceiasi medici cu noua forma a legarii de glie.

I-as sugera ceva Presedintelui Romaniei: chiar sa faca treaba si nu doar sa mimeze ca face.

Presedintele ar trebui sa prezideze, pe perioada starii de urgenta, toate sedintele de guvern. (Poate, macar asa, spectacolul gretos al multumirilor si felicitarilor reciproce dintre Orban si ministri n-ar mai exista)

Presedintele ar trebui sa-si arate solidaritatea cu romanii nu prin declaratii goale, ci inrosind telefoanele cu toti sefii de state pentru a gasi sprijinul de care medicii si bolnavii au nevoie.

Presedintele ar trebui sa-si sune prietenii din Germania ca, daca va fi cazul, si bolnavii nostri sa fie primiti in Gemania, precum sunt cei ai Frantei si Italiei.

Presedintele ar trebui sa puna mai presus interesul tarii decat mandria sa si sa sune in China sau in Coreea de Sud.

Presedintele ar trebui sa preseze Comisia Europeana sa vina cu solutii pentru tarile Europei daca vor cu totii ca, dupa ce trece aceasta criza, sa mai aiba loc de munca.

Presedintele ar trebui sa faca un grup de experti care sa puna cap la cap un plan despre cum vom gestiona lupta cu virusul in faza a doua, cand vom iesi din case si vom reveni la munca.

Si, nu in ultimul rand, Presedintele trebuie sa se asigure ca serviciile de informatii nu profita de starea de urgenta pentru a reveni la practicile din urma cu putini ani.

Sunt multe lucruri pe care le poate face un Presedinte care vrea sa munceasca si mai ales sa-si asume riscul esecului. Imi pare insa ca dl Iohannis nu vrea sa-si asume riscul unui esec si prefera sa stea deasupra, facand acest dans in care mimeaza munca si incercand sa speculeze cate-o oportunitate de vorbit in gol.

Cum s-ar zice, Presedintele nostru vrea sa fie si cu slanina in pod, si cu buzele unse.

Apai aiasta nu se poate, dle Presedinte!”

Comentarii

# Pintea date 3 April 2020 14:17 +19

Anemic! Viorica Dăncilă era mult mai bărbată si cu initiativa decat el.Dar uitati ce face MOSSAD-ul.”Rapoarte uimitoare parvin din Israel – nu ale medicilor care sînt angajați în achiziționarea de echipamente medicale din această țară, ci ale serviciilor speciale, inclusiv celebrul Mossad. Agențiile de informații din întreaga lume au început să vîneze cele mai bune tehnologii și echipamente medicale. Cum s-a întîmplat asta?Mossad, Serviciul de Informații Externe din Israel, a livrat un lot mare de echipamente medicale pentru combaterea coronavirusului în Israel, într-un zbor special. Potrivit ziarului „Yediot Ahronot”, serviciile de informații au reușit să achiziționeze și să aducă în țară și 27 de dispozitive de ventilație mecanică (IVL). Împreună cu acestea au procurat 10 milioane de măști chirurgicale, 25 de mii de măști de tip N95, 20 de mii de seturi pentru analiză, stick-uri pentru analiză și 700 de salopete speciale pentru ambulanțele care fac teste”. SRI, CE FACE?

# DEMISIA date 3 April 2020 14:48 +7

SA VA DATI DEMISIA DOMNULE PRESEDINTE !!!!! NU VA MAI AGATATI DE PUTERE, CA CEAUSESCU. :roll:

# Antisistem date 3 April 2020 15:01 +8

Asta ar trebui să tacă, s-a dat cu dușmanul când ii era țării mai greu! Are și el o contribuție la starea de bine și la bronzul președintelui! Să fim serioși, mai crede cineva că are vreo zbatere cinicul sas, acum, când e la al doilea mandat?! Singura neliniște a neamțului e că și-a f..tut concediul de anul ăsta și va trebui să apară vrând-nevrând la televizor pierzându-și vremea cu inepții despre molimă...

# livia date 3 April 2020 15:06 +4

Pintea,SRI asteapta unda verde de la mult mai celebru SSTASI,sa-i contracareze pe evreii sorosei.Ramane de vazut

# mitica date 3 April 2020 16:00 +5

sasul asta nu stie pe ce lume traieste!Cand a candidat pentru presedentie a fost trimis sa-l consulte doctorii cum sta cu "biscuitii" ?

# imun/teanu date 3 April 2020 17:12 +2

Are dreptate Tariceanu ca "el" este din alt film. Sigur ii place cel in care Charlot se joaca cu balonul pe care desenat globul terestru. Ca acum pare cam nelinistit pe fotel este din cauza morcovului care-l jeneaza.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii