SCANDALUL CITUGATE SE POATE LASA CU DNA – PSD il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca tace in fata posibilului caz de coruptie cauzat de folosirea de catre premierul Florin Citu a doua angajate de la Guvern in lupta din interiorul PNL: „Lipsa de reactie a lui Iohannis in scandalul 'Citugate' il face complice la culpa premierului... Ii anuleaza discursul prin care condamna public coruptia la nivel inalt... Actiunea se circumscrie infractiunii de coruptie prevazute de art. 13 din Legea 78/2000”

Scris de: V.B.

22.07.2021 13:39
Vizualizari: 5097

Premierul Florin Citu (foto dreapta) trebuie sa fie chemat la DNA pentru felul in care a inteles sa foloseasca doua angajate ale Guvernului – deci platite din bani publici – in lupta interna din Partidul National Liberal. Iar presedintele Klaus Iohannis (foto stanga) este complice prin lipsa oricarei reactii la scandalul „Citugate”, sustine Partidul Social Democrat, intr-un comunicat emis joi, 22 iulie 2021.Tacerea lui Iohannis este cu atat mai revoltatoare, cu cat Werner insusi a girat cabinetul Citu si – mai mult – a defilat ostentativ cu anticoruptia in gura, adauga PSD.

Inainte sa va prezentam comunicatul PSD, amintim ca scandalul din jurul lui Florin Citu a izbucnit dupa ce in presa a aparut un document aparent semnat de catre fosta jurnalista Realitatea Plus Mioara Costin (actualmente consiliera de stat la cancelaria premierului Citu), document ce contine instructiuni privind campania pentru presedintia PNL, unde se lupta Citu si actualul lider al Partidului National Liberal, Ludovic Orban. In document este mentionat numele altei foste jurnaliste Realitatea Plus devenite consiliera a lui Citu: Dana Pacurar (vezi facsimile).

 


 

 

 Iata comunicatul PSD:


Lipsa de reactie a presedintelui Iohannis in scandalul 'Citugate' il face complice la culpa premierului

PSD solicita presedintelui Klaus Iohannis sa isi intrerupa concediul pentru a interveni in scandalul 'CITUGATE' referitor la utilizarea ilegala a resurselor umane si financiare ale Guvernului in campania electorala a premierului Florin Citu pentru sefia PNL.

Avand in vedere ca aceasta actiune se circumscrie infractiunii de coruptie prevazute la art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, lipsa unei reactii din partea presedintelui Iohannis, care a girat personal Guvernul Citu, il face complice la aceasta culpa morala si legala si ii anuleaza discursul sau anterior prin care condamna public coruptia la nivel inalt.

Este evident ca premierul a cunoscut continutul punctajului politic enuntat sub sigla Cancelariei sale si a aprobat transmiterea catre liderii politici ai PNL. Logica elementara spune ca, daca numele premierului si antetul Guvernului ar fi fost folosite fara stirea sa in scop politic, reactia fireasca ar fi fost de a dispune o actiune de control intern pentru identificarea si sanctionarea persoanelor responsabile.

De asemenea, postarile pe retelele sociale si declaratiile publice ale liderilor PNL mentionati in scrisoare au urmat cu acuratete indicatiile din documentul transmis de la Guvern, ceea ce confirma autenticitatea acestuia.

Mai mult, chiar daca documentul nu a fost inregistrat la Registratura Cancelariei Prim-Ministrului, detaliile informatice care se regasesc in structura fisierului confirma faptul ca a fost transmis de la Guvern, de catre un angajat al acestei institutii care este platit din bani publici”.

Comentarii

# Lita date 22 July 2021 16:43 +69

Praf in ochii opiniei publice. Se stie care va fi (non)reactia tatucului guwernului "meu". Cei din PSD sa spuna daca sprijina protestele anti-restrictii, anti-"vaccinare" experimentala in masa si anti-dictatura din 24 iulie si 1 august. Nu vor spune nimic, le e frica si de umbra lor. Si-au vandut liderul, au vandut tara.

# Lola date 22 July 2021 18:22 +39

Wuhannis, ti-a ramas mic ageaca rosie ? De ce nu iesi acum sa guitzi ?

# reduceti SRI la jumate date 22 July 2021 18:26 +53

PSD-ul de acum colcaie de SRI-sti ; asa ca nu mai sunt sperante , eventual daca-si face Dragnea partid si asta cat mai urgent ! Unde-i Plesoainu, Olguta, Pascu, Nicolicea, Nicolae, Codrin, etc ? :o

# X date 22 July 2021 20:21 +47

Foarte bine ! Să aveți grijă sa_i mai votați odată ! Ați urlat ce rău vă este cu ciuma roșie , acum luați cu ciuma galbena, Asta va place după cum va place și de amețiții aia de la usr. Hai la mai mare ! Să vă fie de cap pentru ce ați votat! Adunătură de inconștienți.

# maxtor date 23 July 2021 04:26 +28

"2 angajate"-pentru asta dragnea a luat bulache....

# santinela date 23 July 2021 06:23 +34

De la cine vreti o reactie,de la cotrocenist ? ha,ha,ha ! Cum este turcul asa este si pistolul ,adica corupti pina-n maduva oaselor !

# Aspergel date 23 July 2021 15:20 +21

Grup infractional , caci se observa clar ca Wuhannis il acopera ! Puscarie!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii