SCUZE, NE PARE RAU... ARATA ASA DE BINE – Judecatorul Cristi Vasilica Danilet ramane sanctionat disciplinar. Inalta Curte a respins recursul lui Vasilica impotriva hotararii prin care CSM i-a taiat cu 5% indemnizatia de incadrare lunara bruta pe o perioada de 2 luni, pentru “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Danilet nu va putea promova la o instanta superioara timp de 3 ani

Scris de: George TARATA

19.05.2020 12:49
Vizualizari: 11757

Judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto), de la Tribunalul Cluj, a luat ditamai flitul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a mentinut sanctiunea disciplinara dispusa fata de el de catre Sectia de judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii.


 

Concret, un Complet de 5 judecatori in materie civila a respins luni, 18 mai 2020, recursul formulat de Vasilica Danilet impotriva hotararii din 7 mai 2019, prin care judecatorii din CSM au hotarat sanctionarea sa disciplinara cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 5% pe o perioada de 2 luni (click aici pentru a citi). Sanctiunea fusese dispusa pentru comiterea de catre Danilet a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu” (vezi facsimil).

 

 

Iata minuta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (dosar 3378/1/2019):


Minuta deciziei civile nr. 62. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Danilet Vasilica-Cristi impotriva Hotararii nr.15J din 7 mai 2019, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr.5/J/2019. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 18 mai 2020”.

 

ICCJ blocheaza promovarea lui Vasilica


Amintim ca judecatorul Danilet a fost trimis in judecata disciplinara si apoi sanctionat disciplinar pentru o postare de pe pagina sa de Facebook, de la inceputul anului 2019, privind o posibila iesire a Armatei pe strada impotriva politicului, pe care Vasilica il acuza ca vrea sa impuna controlul asupra mai multor institutii ale statului:

Poate ca cineva remarca totusi succesiunea atacurilor, destructurarilor si decredibilizarilor la adresa urmatoarelor institutii: DGIPI, SRI, SPP, Politia, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par intamplatoare dupa declararea sus si tare a 'abuzurilor institutiilor de forta'. Stim cu totii ce ar insemna lipsirea de eficienta sau, mai rau, preluarea controlului politic asupra acestor institutii: servicii, politie, justitie, armata? Si, apropo de Armata: oare s-a aplecat cineva asupra dispozitiilor art. 118 alin. (1) din Constitutie potrivit carora 'Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea (...) a democratiei constitutionale'? Ce ar fi daca intr-o zi am vedea armata pe strada pazind ... democratia, ca tot am vazut azi ca e in scadere coeficientul?! Nu v-ar surprinde sa realizati ca ar fi ... constitutional!? Eu cred ca nu vedem padurea din cauza copacilor...”.


Sanctiunea disciplinara dispusa de CSM si confirmata de ICCJ are insa si alte efecte asupra lui Danilet, pe langa cele din punct de vedere financiar. Mai exact, conform Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor – Capitolul V Promovarea judecatorilor si procurorilor si numirea in functiile de conducere – in urma sanctionarii sale disciplinare, judecatorul Cristi Vasilica Danilet nu va mai putea promova la o instanta superioara pentru urmatorii 3 ani. Acest lucru este prevazut la articolul 44 alin. (1) din Legea nr. 303/2004: Pot participa la concursul de promovare pe loc, in gradul profesional imediat superior, judecatorii si procurorii care au avut calificativul 'foarte bine' la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani".

Comentarii

# marcel date 19 May 2020 13:42 +7

Acesta nu are ce cauta in corpul magistratilor, ca inca multi altii aidoma lui.

# M date 19 May 2020 14:00 +3

Ce sancțiune mare a primit, ma chia nu va fost rușine sa va pronunțați și sa îl sancționați cu 5%?, asta trebuia exclus din magistratura demult. Afara cu asta care a făcut magistratura de ras.

# Ohhh... date 19 May 2020 14:57 +2

Nici nu mai pot sa scriu, mo luat cu ceata-n uochi si frisoanye.Aratarea asta, sigur se bucura si ii place ca-i din nou in centrul atentiei, ca ziarele se ocupa cu el, se scriu pagini intregi despre el (dimineata,,aparatorul'' dreptatii si a ,,justitiei'',seara la un karauoche(karaochie,scuze-mi-o picat fata) multifunctional-se pricepe la toate nu ca altii care nici sa scrie nu stie, pe declaratie pune jejetu, altfel ar fi doar o basinica-n furtuna.

# Alexandru Radulescu date 19 May 2020 16:52 +2

PUTIN 5%.......FOARTE PUTIN....!!!!

# VOX date 19 May 2020 17:09 +2

Vasilica Danilet "seamana cu MEFISTO " !!. Orasul Vatra Dornei putea sa "dea" in 1975 un OM !...mai sanatos la cap si mai gigea!.

# YES date 19 May 2020 17:40 0

5 % ESTE la MISTO dat de C.S.M !!..

# nae girimea date 20 May 2020 07:34 0

@Marcel "Acesta nu are ce cauta in corpul magistratilor, ca inca multi altii aidoma lui." Ba mi se pare ca_caracterizeaza pe deplin acest corp .Sant doar cativa magistrati care isi merita titlul , majoritatea covarsitoare sint ca el .

# constantin ionescu date 20 May 2020 09:08 0

50% pentru asta,la a doua "iesire".....dat afara...

# Tentin Quarantino date 20 May 2020 10:30 +2

Stati linistiti, nu va ambalati ca strica la tensiune.Atata timp cat e omul sistemului, nu va pati nimic.

# legionarul date 30 May 2020 09:50 0

Am o singura intrebare pentru ONORABILUL reprezentant al STATULUI de DREPT , numit MAGISTRAT al JUSTITIEI ROMANE : Cat valoreaza viata unui contributor roman la Sistemul de SANATATE ??? Dupa aparitia bolii si trimiterea la diverse sectiuni ale SISTEMULUI , dupa internarea intr-un INSTISTUT de LEGENDA al Medicinei Romanesti , sa ajungi sa te bagi SCLAV la BANCILE asa zise ROMANESTI de la care ai luat CREDITE , desi ti-ai platit intodeauna CAS_ul statului ROMAN , in care ai stat 4 zile si te-au trimis la diverse firme particulare sa-ti faci alte analize , ca de, el era SEFU ,ma intreb ca omul de buna credinta care am platit impreuna cu bolnavul peste 70 de ani de ASIGURARI de SANATATE , ce rost mai are aceest ABONAMENT ??? Iar atunci cand mergi la AKH VIENA sa trebuiasca sa platesti 39000 de mii de euro pentru un an de viata , ce rost mai are sa te abonezi la Medicul de Familie ???

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii