SE INCEARCA SCAPAREA RAU-FACATORILOR DIN MAGISTRATURA – Ministresa Ana Birchall si-a dat mana cu judecatorii si procurorii #rezist impotriva SIIJ. Dupa consultari cu asociatiile magistratilor activisti infiintate peste noapte, Birchall anunta ca nu se mai sustine functionarea SIIJ in forma actuala. Contrar politicii PSD, Birchall pune serios umarul la desfiintarea SIIJ, cu consecinta scaparii lui Mircea Negulescu, Lucian Onea si Laurei Kovesi

Scris de: George TARATA

17.09.2019 17:19
Vizualizari: 10229

Ministresa Justitiei Ana Birchall (foto) - cea data afara de premierul Viorica Dancila si PSD, dar ramasa in functie gratie presedintelui Klaus Iohannis, cea chemata la raport de Procurorul General al SUA pentru a i se inmana poruncile pentru Romania – isi da pe zi ce trece, tot mai mult, arama pe fata. Ultimul episod in prim planul careia s-a aflat ministresa a spulberat zvonurile cum ca aceasta a pactizat cu tabara #rezist din Justitie. Si le-a spulberat in sensul ca aceste zvonuri au devenit o certitudine. Cel putin pentru noi.


Astfel, marti, 17 septembrie 2019, Ana Birchall a oferit dovada cea mai clara ca si-a dat mana cu magistratii #rezistenti impotriva Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Concret, inainte de a intra in sedinta Plenului CSM unde urma sa se discute validarea numirii Adinei Florea la sefia SIIJ (validare care in cele din urma a fost amanata), Birchall a anuntat ca sectia speciala nu mai poate functiona in aceasta forma. Iar aceasta concluzie, a explicat aceeasi ministresa, a reiesit din analiza efectuata intr-un oarecare grup de lucru din Ministerul Justitiei, dupa lecturarea recomandarilor Greco, MCV si ale Comisiei de la Venetia, precum si dupa consultarea cu asociatiile profesionale ale magistratilor. In ceea ce priveste acest din urma aspect, trebuie subliniat un lucru foarte important. Si anume ca asociatiile profesionale care nu sustin SIIJ nu sunt nicidecum cele traditionale, mai exact UNJR si AMR care si-au exprimat public pozitia favorabila pentru functionarea sectiei. In schimb, este vorba despre acele asociatii profesionale infiintate peste noapte, in urma cu doar un an, si conduse de magistrati activisti gen procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan sau procurorul Bogdan Pirlog. De asemenea, tot o asociatie profesionala disperata de existenta SIIJ este Forumul Judecatorilor, ai carui membri se suie pe trepetele Curtii de Apel Bucuresti ca sa protesteze importriva legii. Asociatiile de traditie, cele serioase, cum sunt Asociatia Magistratilor din Romania si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, au explicat in nenumarate randuri de ce este nevoie de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, insa vedem ca opiniile acestora sunt trecute cu vederea de ministresa aflata vremelnic la conducerea MJ. Ca sa nu mai spunem ca respectivele concluzii la care a ajuns grupul de lucru al lui Birchall nu contin punctul de vedere al CSM.

Birchall sfideaza promisiunile PSD si ii face fericiti pe Onea, Negulescu si Kovesi

Asadar, dupa cum afirmam ceva mai devreme, este tot mai clar ca Ana Birchall si-a dat mana cu tabara #rezist din magistratura impotriva SIIJ, a carei desfiintare este dorita de procurorii si judecatorii activisti. Ce ar insemna insa desfiintarea SIIJ, operatiune la care Birchall pune umarul din plin? Nimic altceva decat scparea tuturor rau-facatorilor din magistratura si a celor care au comis abuzuri in serie.

Spre exemplu, desfiintarea SIIJ ar face ca dosarele procurorilor Mircea Negulescu si Lucian Onea de la DNA Ploiesti sa fie desfiintate. La fel si dosarele in care vizata este cea in timpul careia Romania a cunoscut cea mai grava teroare a catuselor. Ne referim desigur la fosta sefa DNA Laura Kovesi. Si ca sa revenim in actualitate, prin desfiintarea SIIJ scapat ar fi si procurorul Cristian Popescu din cazul Caracal, cel care i-a oprit pe politisti sa intre in casa unde se presupune ca tocmai fusese ucisa Alexandra.

Tinand cont de tot acest context, atragem atentia liderilor PSD si premierului Viorica Dancila ca, cel putin din punctul nostru de vedere, mentinerea Anei Birchall la conducerea MJ nu face altceva decat sa vulnerabilizeze continuu PSD si Guvernul. Poate fara posibilitatea de salvare. Si asta dintr-un motiv simplu: multi dintre cei care au votat PSD in 2016 au facut-o crezand in promisiunile ca magistratii care au nenorocit oameni nevinovati si au distrus destine vor plati pentru ceea ce au facut. Or, actiunile Anei Birchall, sunt exact la polul opus.

Cat priveste validarea procuroarei Adina Florea la conducerea SIIJ aceasta a fost amanata, din nou, la cererea anumitor membri ai CSM. Decizia a fost luata cu 10 voturi pentru amanare si 9 impotriva amanarii.

Iata declaratiile ministresei Justitiei Ana Birchall, redate de Digi 24:

“Este primul plen (n.r. - CSM) dupa o lunga perioada, cu agenda bogata, interesanta, cu subiecte extrem de importante, nu numai pentru buna functionare a unei institutii sau alta, ci pentru buna functionare a justitiei in general. Cunoasteti parerea mea personala, nu are rost sa insistam asupra ei, dar din punctul de vedere al ministrului Justitiei si al ministerului Justitiei, dupa cum cunoasteti, acum ceva vreme eu am instituit un grup de lucru interministerial la nivelul ministerului Justitiei, coordonat direct de catre ministru, prin care am incercat sa aducem la aceeasi masa, ca si puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atat de la institutiile relevante din sistemul judiciar, toate de altfel, cat si a asociatiilor profesionale si aceasta analiza a cuprins recomandarile GRECO, recomandarile MCV, Comisiei de la Venetia si alte recomandari.

Dupa cum stiti, in aceasta perioada se redacteaza urmatorul raport MCV, va spun in premiera, vineri am avut discutii tehnice la Bruxelles, deci, si va spun in premiera, noi terminam aceasta analiza, acest raport in perioada urmatoare, sper in maximum doua saptamani, am intarziat pentru ca anumite puncte de vedere au venit mai tarziu si va spun, ca si concluzii preliminare, ca sunt doua concluzii destul de interesante care au majoritatea si niciuna nu sustine functionarea in aceasta forma a acestei institutii. Astea sunt concluziile preliminare.

Sunt concluzii care au majoritatea. Doua concluzii. Este un raport preliminar, lasati-ne sa-l terminam. Tocmai de aceea v-am spus ca, in baza acestui raport, eu cred ca cu totii trebuie sa ne asezam la masa si sa venim cu solutiile care sa asigure exclusiv buna functionare a sistemului judiciar. Fara patima, fara orgolii, fara idei preconcepute, ci pur si simplu profesionist si responsabil pentru ca aici vorbim inclusiv despre imagimea Romaniei si in relatiile pe care le are institutional cu anumiti parteneri. Eu nu vad de ce a te aseza la aceeasi masa cu buna cerdinta, cu onestitate, analizand concluziile care se desprind din punctele de vedere venind de la toate institutiile, asociatiile profesionale si de la cei care ne privesc acum. Am primit mii si mii de mesaje in baza carora oamenii si-au exprimat un punct de vedere sau altul. Noi le-am analizat cu deschidere, profesionalism si responsabilitate. La nivel personal, parerea mea o cunoasteti”.

Comentarii

# Procurorul date 17 September 2019 17:41 +46

Trădătoarea, tot trădătoare e ! Orice alt comentariu e de prisos.

# obiectiva din IRan date 17 September 2019 17:53 +17

telepatia, acum am citit si eu si am sarit ...DAR BIRCHALL ESTE DEMISA...am azuti eu cu ceva timp in urma....DACA ESTE DEMISA......NU MAI ESTE MINISTRU AL JUSTITIEI...https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/sectia-speciala-ar-putea-fi-desfiintata-ministerul-justitiei-nu-sustine-functionarea-in-forma-actuala-1188145

# obiectiva din IRan date 17 September 2019 17:56 +28

no, acuma cine ataca JUSTITIA ??? :eek: DEMISA DE PREMIER, REPUSA DE PRESEDINTE SI INCA NU A FOST SESIZAT CCR ul cu acest CONFLICT CONSTITUTIONAL ???? :-x

# Pintea date 17 September 2019 17:59 +24

Dar in ce formă poate funcționa SIIJ, conform nimicei? În forma desființată? Dar secția absenteistă de procurori din CSM, poate funcționa, nu? Stăpânii americani ii dau elanul ăsta? Că altfel, nu are rușine nici de colegii ei avocați, nici de magistrații onești pe care ii calcă pe nervi, nici de colegii din guvern, nici de cetațenii care mai au așteptări de la acest guvern, nici... nici...Ponta cînd a fost prim ministru a preluat ministerul justiției si a numit-o pe coveși! Dăncilă de ce nu face aceeași mișcare? Dacă nimica este revocată din funcție, locul este vacant, ea ce mai caută la minister?? Refuzul căpos al lui johannis produce efecte juridice sau decizia de revocare a primului-ministru? A doua oară prostănacul nu mai poate refuza! Pe timpul lui Dragnea parcă se mișca mai repede. Pletoasa asta crede că dupa ce nu mai este ministru, va mai câștiga, ca avocat, vreun proces in fața judecatorilor pe care ii calcă in picioare?

# nu conteaza date 18 September 2019 03:18 -11

Desi sunt convins ca NU asta a avut in vedere, birchall are totusi dreptate! Actualul SIIJ, are un numar de 15 procurori. Clar ca sub forma asta, nu mai poate functiona!! La cati magistrati-infractori (DOVEDITI!!!) sunt, ar trebui un nou SIIJ, cu cel putin 150 de procurori! Problema, e ca nu stiu daca se pot gasi atatia procurori cinstiti si corecti in tara asta...

# Pintea date 17 September 2019 18:00 +16

Dar in ce formă poate funcționa SIIJ, conform nimicei? În forma desființată? Dar secția absenteistă de procurori din CSM, poate funcționa? Stăpânii americani ii dau elanul ăsta? Că altfel, nu are rușine nici de colegii ei avocați, nici de magistrații onești pe care ii calcă pe nervi, nici de colegii din guvern, nici de cetațenii care mai au așteptări de la acest guvern, nici... nici...Ponta cînd a fost prim ministru a preluat ministerul justiției si a numit-o pe coveși! Dăncilă de ce nu face aceeași mișcare? Dacă nimica este revocată din funcție, locul este vacant, ea ce mai caută la minister?? Refuzul căpos al lui johannis produce efecte juridice sau decizia de revocare a primului-ministru? A doua oară prostănacul nu mai poate refuza! Pe timpul lui Dragnea parcă se mișca mai repede. Pletoasa asta crede că dupa ce nu mai este ministru, va mai câștiga, ca avocat, vreun proces in fața judecatorilor pe care ii calcă in picioare?

# Da' asta nu fusese ejaculata acu' fi săpt si 1/2 date 17 September 2019 18:14 +9

Sau ...

# Prometeu date 17 September 2019 18:16 -22

Cum adică "scăpării Laurei Codruța Kovesi"?

# BeBEE Birchall DICTEAZA: NU anchetam magistratii corupti!? date 17 September 2019 18:45 +15

Nu se stie ce supafata totala de teren s-a retrocedat vreme de 30 de ani dar mai ales dupa 2005 (potrivit legii prin care s-a infiintat si Fondul Proprietatea)!? Nu se stie nici care este valoarea totala a despagubirilor platite in Romania, in fiecare an (in special din epoca Basescu si pana azi...) si nici care este suprafata totala de teren pentru care s-au platit si/sau stabilit despagubiri!? Legislatia prin care s-a infiintat DNA 'a stabilit ca majoritatea procurorilor din Romania nu mai pot ancheta marea coruptie' cu exceptia celor anume desemnati..!? Protocoalele reglementau.. sa nu se prinda unii pe altii..!? De ce nu se prezinta natiunii situatia retrocedarilor sau despagubirilor pe ani/judete/localitati !? Fondul Proprietatea a avut beneficiari ai unor titluri de despagubire aferente unor titluri de proprietate emise fraudulos? Ministerul Public nu verifica retrocedarile totale inscrise in titlurile de proprietate emise de Prefecti? Ministrul Ana Birchall apara Statul Paralel!

# BeBEE Ministrul ANA BIRCHALL nu trebuie anchetata!? date 17 September 2019 19:25 +8

Sa ne spuna Ministrul ANA BIRCHALL daca este un conflict de interese intre cetatenii romani si procurorii care nu au anchetat/nu ancheteaza totalul suprafetelor retrocedate vreme de 30 ani inscrise in toate titlurile de proprietate emise prin ordinul prefectilor? Este corecta presupunerea ca mesajele pentru sustinerea SIIJ sunt nedorite la minister tocmai pentru ca cei care s-au bucurat din plin de retrocedarile in exces au instrainat terenuri care au ajuns la straini... straini care nu vor anchetarea retrocedarilor si nici a magistratilor care nu dau solutii corecte... - exista riscul ca terenurile sa revina la cei pagubiti !? Despagubirile platite si suprafata totala pentru care au fost acordate se cunosc ? Ministrul ANA BIRCHALL ne poate spune care sunt principiile care permit magistratilor evitarea anchetelor privind retrocedarile totale in fiecare an/localitate/judet!? SIIJ este rea, Ministra Ana Birchall este garantul salvarii magistratilor neanchetati care nu-si fac treaba?

# Veorica , trezeste-te ! Zboara-o ! date 17 September 2019 18:48 +21

Sa fie schimbata de urgenta aceasta neavenita , sprijinita de un functionaras Clem . Un clerk fara valoare ! :o Un milog din gasca lu` Obaba , care se revopsi acum dupa ce l-a injurat pe Trump.

# nu conteaza date 18 September 2019 03:27 +2

klemm, NU e un "clerk" fara valoare! Chiar nu conteaza din gasca cui e el in usa! Aici, reprezinta interesele stapanilor romaniei, de aia e atat de luat in seama si de iohannis, si de dancila si de toti si de aia nu l-a inlocuit trump pana acum! Iar birchall, daca n-ai observat, e sustinuta, nu de klemm ci de trump, de procurorul general al usa, de toate marimile de la Washington si de toate marimile din agentiile alea americane, cu cate 3 litere, prin care se distruge Romania cu ajutorul statului roman!

# BeBEE Romania este 'teleghidata' pentru epuizarea resurselor date 17 September 2019 18:57 +9

Nemultumirile sociale viitoare sunt previzibile. Solutiile incorecte date de magistrati azi nu se vor anchetate azi? Epuizarea resurselor naturale estimate din Romania (gaz, petrol) va avea loc in jurul anilor 2030  (inclusiv a noilor zacaminte de gaz din Marea Neagra a caror exploatare este inca marcata de incertitudine.)!? In aceasta situatie, cine ne spune cu ce vor fi inlocuite veniturile aferente acestor resurse in Bugetul Statului!? Probabil ca cei care azi se lupta sa guverneze Romania nu sunt interesati decat de bugetul armatei pana in 2028 si de supravietuire politica si bugetara de de la un an la altul dar, fara caldura, in iernile care vor fi tot mai aspre (fostul vicepresedinte american AL Gore are dreptate) - romanii vor trebui sa importe energie (gaz, petrol) pentru caldura.. Cu ce bani !? Istoria se repeta ciclic... resursele naturale dicteaza in ultimul rand orientarea politica a oricarui stat iar Romania nu poate fi o exceptie. Cei cu case afara vor migra!?

# Charlie date 17 September 2019 19:46 +7

O bolsevica aflata sub control CIA(aripa moscovita conducatoare!). Tudorel a fost debarcat special pentru aducerea acestei scarbe care sfideaza o tara intreaga!!! Cine a adus-o stim, cominternista care l-a debarcat pe Dragnea...Traiasca Securitatea si Cominternul...Suntem pe maini bune! Am revenit la momentul alegerilor din 2000 cand a fost debarcat(tot de Securitate) Emilutz si a trebuit sa alegem intre doi teroristi, Ilici si Vadim, acum orice am face avem doua variante la fel de dizgratioase, tot intre doi bolsevici, Natzimann si Danceala...

# Alfy date 17 September 2019 19:51 +15

Cine s-a tot plans la Tv de ministrul Tudorel Toader? PSD. Cine a numit-o pe aceasta cucoana, cu avere mare ca ministru al justitiei? PSD. De ce se plang acum? Din pacate pentru noi , PSD isi merita soarta. Au majoritatea in parlament si au bagat in sertar legea raspunderii magistratilor.

# imun/teanu date 17 September 2019 19:59 +8

Iar, inca, o sa ma taiati?! Urmarind tot, stiam ca Ana demisa. De la justitie. Si uite ca nu e!, si taie si spanzura, cum vrea muschii nazurilor de la "rezist". Deci, dna Dancila numai "carlig de rufe" rufelor Anei. Ce vedem! Ca voile sunt pe voiasi unei Camelii Bogdan si-ale unui Vasilica (si etc-ii). Si cand "faca-se voia lui" carecasazica ca Vasilica ar fi ca si priul ministru. Atunci Guvernul nu mai e decat un Porbagaj. * Ca de!, n-a fost bun Tudorel, incet incet cate putin. Ca Ana, cu faldurile fustelor sa stearga tot doar prin cateva piruete. Morala?, adica ca cand nu e nu ai de unde. Dar ce face noi!, "sa avem incredere in justitie!".

# culegeti ce-ati semanat date 17 September 2019 20:24 +11

cand ati cedat suveranitatea ati dat decizia la mama dracului, ati tacut, ati facut averi. acum suntei putrezi de bogati, dar slugi.

# Teodor date 17 September 2019 20:35 +21

Obiectivul desființării SIIJ nu este scăparea micimanilor Negulescu, Onea etc. Blocarea accesului către șefii acestora, către cei care au făcut justiție la comanda împreună cu SRI, asta e miza. Și e dictata din afara tarii. Birchall e o unealta scoasa din lada de scule și pusa la treaba.

# zatarra date 17 September 2019 23:04 -22

Si uite asa P.S.D.ul își dă cu tesla direct in OOOOO din interior. E foarte bine. Votez U.S.R. Macar aia s.au dat pe fata.

# Iacat-o si pe Sugacea, again , ca sa priceapa si Klemmuica date 18 September 2019 00:07 +7

Parerea mea ca Serban Nicolae, Codrin Stefanescu, Lia Olguta Vasilescu, Liviu PLesoianu, si-or mai fi si altii , ar trebui sa-si faca partid URGENT ! Castiga categoric ! :-) Veorica si Vifor sunt pe-o felie cu amerilocii , Tradiceanu ca de obicei ...deci nu-i un prezidentiabil pe scena. :-* Jos cu Prostanis ! Reduceti bugetul SIR la jumate macar ! :eek:

# TIPA date 18 September 2019 00:53 +5

Iohanis nu are un drept de optiune in cauzl revocarii .A se vedea pct. 77,78 din Decizia CCR 875/2018 si decizia in ansamblu care tocmai statueaza cu privire la obligativitatea presedinteleui de a revoca.Presedintele este obligat sa revoce ,urmand sa opereze institutia interimatului pana la numirea titularilor.Astfel ca Birchall nu poate sa mai fie in functie si nici sa -si dea aere si pareri mai ales ca e si penala.HA,HA,HA

# steluta date 18 September 2019 02:32 +3

tradatoarea Birchall sluga statului securist represiv care a infiltrat clasa politica uzurpand puterile statului - Parlament si Justitie

# Valter Cojman date 18 September 2019 05:07 +3

Birchall sa se duca ... SIIJ e singura solutie prin care exista o pavaza impotriva abuzurilor din „justițea” de căcat română. Corupții, infractorii și incompetenții din „justițea” de căcat română se tem de SIIJ.

# Baran Gheorghe date 18 September 2019 07:19 +3

Replicile dintre Savonea si Birchall in plenul CSM sunt suficiente ca un cetatean sa inteleaga ca e o tradatoare .Sedintele sunt un mijloc de management , o sectiune dintr-un management complex , se tin verbal si se consemneaza in scris prin protocolare. De aceea in sedinte se transmit opinii se adreseaza intrebari si se asteapta raspunsuri. Cu cata impertinenta scorpia Birchall evita un raspuns la o intrebare simpla legata de "foaia de parcurs". Sistemul judiciar a ajuns o arma letala pe mana hotilor, tradatorilor si a criminalilor.

# santinela date 18 September 2019 08:08 +1

Mergeti in Parlament cu noul Guvern, fiindca nu va pica, si astfel scapati de "idioata" si ii dati peste ochi si lui von Snitel. Curios este insa faptul ca Dancila sau purtatorul de cuvind al partidului PSD nu a iesit insa in public sa o trimita la masa pe cretina ,adica sa afirme ca NU asta este pozitia PSD-ului. Nu au facut-o,de unde se poate trage concuzia ca si Dancila ne-a dat total pe mina americanilor.Nu va mai voteaza nici dracu !

# escu date 18 September 2019 10:07 +4

Birchall trădează PSD și v-a pune temelia decăderii acestui partid. Dar, este drept, pesedeii și-au făcut-o cu mâna lor. Știind obstrucționarea lui Ciolaniss nu trebuiau să ajungă la schimbări așa de mari, inclusiv la justiție. Sunt convins că, la un moment dat T. Toader le cam stătea în gât, dar cel puțin știa carte și le ținea lecții de drept tuturor. Așa că s-au pricopsit cu Birchall care face invers decât Toader și pune umărul la greu pentru scoaterea PSD din politică, mai cu seamă că Viorica, săraca, nici nu știe pe ce lume trăiește. ea are treabă tot timpul cu buna înțelegere, cu dialogul (probabil, al surzilor). Bine că nu a semnat și ea, ca Ponta, un pact de coabitare/supunere cu Johannis.

# nu conteaza date 18 September 2019 11:58 -1

Bagi mana-n foc ca dancila n-a semnat pacturi de supunere a ei si a psd, cu iohannis, servicii, americani, in general cu oricine e anti-Romania? Dupa actiunile ei, cu sau fara pacturi, se vede de pe Marte ca s-a supus total, tuturor celor care i-au cerut asta si ca participa activ la vanzarea la solduri a tarii si a cetatenilor romani...

# Valter Cojman date 18 September 2019 11:20 +4

Birchall sa se duca ... SIIJ e singura solutie prin care exista o pavaza impotriva abuzurilor din „justițea” de căcat română. Corupții, infractorii, incompetenții și trădătorii de țară din „justițea” de ... română se tem de SIIJ. P.S. Dupa ce i-am scris asta pe pagina, a sters comentariul meu si m-a blocat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii