Secretarul de stat Lidia Barac asmute Inspectia CSM pe conducerea Tribunalului Bucuresti! Inspectia si-a facut treaba, raportul e gata, deci STOP joc!

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC

30.06.2011 17:05
Vizualizari: 5651

Ca sa vedeti in ce situatie ridicola s-a ajuns cu sesizarile la Inspectia CSM! In ultima vreme, in loc ca judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, care nu-si mai vad capul dintre muntii de dosare, sa se ocupe de rezolvarea spetelor pe care le au de judecat, sunt bombardati cu inspectii peste inspectii Venite dinspre Consiliul Superior al Magistraturii. De ce credeti ca vine CSM-ul in inspectie? E ceva nou? Nu. Pe aceeasi tema. Deja s-a ajuns la a treia inspectie in timp de cateva luni, pe motiv ca anumite dosare au primit termene nerezonabile. Or, in periplurile anterioare, inspectia a concluzionat care sunt cauzele pentru care multe dintre recentele dosare inregistrate au primit termene peste mai bine de 7-8 luni! Pentru ca deja sunt prea multe, iar volumul de activitate pe cap de judecator deja este mult prea mare si sare din normele europene.


Cine asmute inspectia de la CSM pe caul judecatorilor de la TMB? Lidia Barac, secretar de stat la Ministerul Justitiei. Prezenta la conferinta de la Marriot care a avut loc in 30 iunie 2011 pe tema implementarii noului Cod civil, Lidia Barac s-a spalat frumusel pe maini, sustinand ca ea respecta legea. ”Acuma ce sa fac? Noi primim sesizari de la oameni ca primesc termene prea lungi, si eu ce sa fac? Trebuie sa sesizez mai departe Inspectia. Intrebati-i pe cei de la Inspectia CSM de ce se duc acolo tot timpul pentru ca la nivelul lor se ia aceasta decizie”, ne-a declarat, un pic cam iritata, Lidia Barac.

Am contactat-o pe sefa Inspectiei Judiciare, Mihaela Tropcea, ca sa ne explice unde e adevarul, iar aceasta ne-a spus ca era nevoie de acest control pentru ca a existat si sesizarea MJ prin care trebuia sa se controleze ce se intampla si daca conducerea TMB a luat masuri manageriale dupa ce a intrat in vigoare Legea micii reforme. Raportul a fost finalizat in urma cu trei saptamani si urmeaza a fi dat publicitatii. Este un raport amplu, in care sunt oglindite toate cauzele care fac ca termenele, mai ales pe comercial si litigii de munca, sunt date la interval de cateva luni, chiar si un an de zile. Acest raport va fi dat Sectiei pentru Judecatori, iar ministrul va trebui sa ia act de cele scrise de Inspectia CSM si sa gandeasca, la randul sau, masurile care se impun. Cert este ca un astfel de control nu va mai putea fi realizat curand pentru ca, astfel, ar aduce, clar, a bataie de joc la adresa conducerii TMB!

 

 

Comentarii

# magistratii incompetenti date 30 June 2011 19:04 +1

magistratii incompetenti sunt o realitate nu numai la CEDO prostia e regina; ce TMB? sa vedeti voi prostia in provincie

# magistratii pe wc date 30 June 2011 19:45 -1

esti tampit stimabile sau esti basescu ceea ce ar fi sinonim.la CEDO prostia e regina?citeste cv-urile magistratilor si vezi mataluta pe la ce instante au trecut si pe la ce univ.au predat, daca nu te descurci am sa ti ex.eu.mai sunteti multi idioti in tara asta?

# sens date 1 July 2011 11:20 +1

amice te cam grabesti, poate ca e vorba de activitatea juzilor RO nicidecum calitatea acelora existenti la CEDO - ce descopera ei e lucru mare, poate citesti dosarele - "perlele" definesc finalmente!

# solomon date 1 July 2011 10:24 -1

Judecatorii trebuie sa raspunda pentru hotararile ce le dau. Fiti siguri ca dupa cateva cazuri de raspundere ,toata haita actuala se va domoli si se vor debarasa incet ,incet de naravurile mafiote. Trebuie introdusa se pedeapsa capitala.Sa fie aplicata si acestei tagme. Da,au facut si fac mai mult rau Romaniei decat tiganii plecati afara. Stop,manevrelor macheavelice a acestora.

# th58m date 1 July 2011 16:48 0

dacă te uiti mai atent, se poate vedea cum emană competenta  :-* o fi soră cu ana pauker ?!...si aia parcă arăta mai bine  8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii