Sefa Circului a fost gasita de ANI incompatibila si are de ales: ori director la animale, ori deputat in circul Parlamentului!

Scris de:

24.02.2011 12:54
Vizualizari: 9466

Brandusa Novac (foto) deputat si totodata manager al Circului ”Globus” a picat in plasa Agentiei Nationale de Integritate, fiind declarata in stare de incompatibilitate. ANI s-a autosesizat in 16 noiembrie 2010, cu privire la nerespectarea de catre Brandusa Novac, in calitate de director al "Circ&Variete Globus" Bucuresti, a regimului juridic privind depunerea si completarea declaratiilor de avere si de interese. Brandusa Novac detine aceasta functie din 22 februarie 2008. ANI precizeaza ca potrivit legii, functia de manager al "Circ & Variete Globus" Bucuresti, institutie publica aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, este o functie publica de conducere, remunerata de catre autoritate, in baza unui contract de management incheiat pe durata determinata, iar remuneratia managerului persoana fizica este asimilata, din punct de vedere fiscal, veniturilor salariale. Cuantumul remuneratiei managerului se stabileste la nivelul salariului maxim brut care se plateste in institutia publica, in conditiile legii, majorat cu pana la 55 % din acesta.

ANI precizeaza ca potrivit legii, functia de manager al "Circ & Variete Globus" Bucuresti, institutie publica aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, este o functie publica de conducere, remunerata de catre autoritate, in baza unui contract de management incheiat pe durata determinata, iar remuneratia managerului persoana fizica este asimilata, din punct de vedere fiscal, veniturilor salariale. Cuantumul remuneratiei managerului se stabileste la nivelul salariului maxim brut care se plateste in institutia publica, in conditiile legii, majorat cu pana la 55 % din acesta.

In baza contractelor de management, Brandusa Novac are calitatea de ordonator tertiar de credite, avand obligatia de asumare a responsabilitatilor ce decurg din aceasta calitate, pe langa obligatia de a raspunde de gestionarea si administrarea patrimoniului public incredintat institutiei pe care o conduce, precum si obligatia de a adopta masuri in vederea indeplinirii prevederilor bugetului anual de venituri si cheltuieli al aceleiasi institutii, organizeaza, gestioneaza, coordoneaza si controleaza intreaga activitate a "Circ & Variete Globus" Bucuresti. In acelasi timp, Brandusa Novac este si deputat in Parlamentul Romaniei, din data de 19 decembrie 2008. Potrivit ANI, Novac este in incompatibilitate deoarece exercita simultan, atat functia de deputat, cat si pe cea de conducere a Circului Globus. ANI precizeaza ca a informat-o pe Brandusa Novac in 31 noiembrie 2010 (adresa nr. 88044/G/I.I.) prin intermediul unei scrisori recomandate, despre declansarea activitatii de evaluare, precum si cu privire la drepturile sale, dar ca mandatul postal a revenit la ANI in 20 decembrie 2010 cu mentiunea "destinatar lipsa domiciliu". Procedura de instiintare a fost indeplinita in 10 februarie, prin transmiterea unei adrese, iar in 17 februarie, Brandusa Novac s-a prezentat la sediul Agentiei. ANI a stabilit ca este incompatibila, urmand ca cei din comisia de Disciplina a Cemerei Deuptatilor sa puna in aplicare raportul de constatare. Brandusa Novac avand de ales intre calitatea de deputat si functia de director la Circul ” Globus”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii