SEFA NOUA LA DNA – Deloc cunoscuta opiniei publice, procuroarea Madalina Scarlat a fost delegata de CSM ca adjuncta a parchetului anticoruptie. Procuroarea Scarlat a ajuns mana dreapta a sefului DNA Calin Nistor, dupa ce in 2017 a incercat fara succes sa plece din parchet. In prezent, Scarlat era sefa Sectiei judiciare penale din DNA

Scris de: Bogdan GALCA

01.04.2019 17:15
Vizualizari: 4577

Numire surpriza in functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie facuta de catre CSM luni, 1 aprilie 2019. Sefa Sectiei judiciare penale din cadrul parchetului anticoruptie, procuroarea Madalina Scarlat, va fi incepand din 8 aprilie 2019 mana dreapta a sefului DNA Calin Nistor (foto).


Astfel, Sectia pentru procurori a CSM a hotarat “delegarea doamnei SCARLAT MADALINA, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, nivel central, in functia procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru o perioada de 6 luni, incepand cu data de 08.04.2019". De asemenea, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat "incetarea delegarii doamnei SCARLAT MADALINA in functia de procuror sef al Sectiei judiciare penale din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, incepand cu data delegarii in functia procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, respectiv 08.04.2019” (vezi facsimil 1).

Numirea Madalinei Scarlat este una surprinzatoare nu doar prin prisma faptul ca aceasta nu este o procuroare cunoscuta opiniei publice, ci si daca avem in vedere trecutul recent al acesteia. Mai exact, procuroarea Scarlat a avut in 2017 o tentativa de a parasi parchetul anticoruptie condus la acea vreme de Laura Kovesi, facand o solicitare in acest sens la CSM. Madalina Scarlat a indicat ca optiuni unde sa isi desfasoare activitatea nu mai putin de 9 unitati de parchet, si anume toate parchetele din Capitala, incepand cu PICCJ si terminand cu parchetele de pe langa judecatorii, insa in cele din urma a ramas la DNA. (vezi facsimil 2).

Procurorul lui Toni Grebla, sef al Serviciului de reprezentare la ICCJ

Pe de alta parte, in cadrul aceleasi sedinte, Sectia pentru procurori a CSM a hotarat delegarea in functia de procuror sef al Serviciului de reprezentare la Inalta Curte de Casatie si Justitie I din cadrul Sectiei judiciare penale a Directiei Nationale Anticoruptie a procurorului Marius Vartic pe o perioada de 6 luni, incepand cu data de 02.04.2019. Vartic are un lucru in comun cu noua sa sefa: la fel ca si Madalina Scarlat, a solicitat transferul din DNA, cererea sa fiind discutata in sedinta din 25 septembrie 2018 a Sectiei pentru procurori a CSM. Detasat la acea vreme la Departamentul pentru lupta antifrauda, procurorul Marius Vartic a solicitat transferul la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel Bucuresti. Nu a primit insa acceptul Sectiei pentru procurori a CSM. De numele lui Marius Vartic se leaga o achitare crunta pentru DNA, cea a fostului judecator CCR Toni Grebla, caz in care a semnat rechizitoriul alaturi de procurorul Doru Tulus.
Nu in ultimul rand, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a mai hotarat in sedinta de luni, 1 aprilie 2019, delegarea la DNA-Suceava a procuroarei Anei Maria Aparaschivei de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava, pentru o perioada de 6 luni, incepand cu data de 01.05.2019. Numele procuroarei a aparut in presa pe 2 octombrie 2017, pe o lista de aproape 700 de nume de magistrati care ii solicitau ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si premierului din acel moment, Mihai Tudose, retragerea proiectului de modificare a Legilor Justitiei.

Comentarii

# Raul date 1 April 2019 20:30 +5

Acum vedeti de ce s-a pus in genunchi Vartic, in fata lui Kovesi? Asta putea sa faca Tulus si Moraru, sigur ramaneau sefi la DNA.

# Edelweiss - Postac paradit chiar de Aparaschivei - jude date 1 April 2019 22:28 0

Cuplul ăsta de porumbei judiciari aparaschivei anamaria și aparaschivei adrian-valentin este unul dintre cele mai grețoase cupluri de paraditori din întreaga CA Suceava. El este jude la CA Suceava iar ea este procuror la PCA Suceava. Infecți oameni. El - strâmbul aparaschivei - mi-a servit 5 luni de închisoare cu executare pentru un bizar „Ultraj judiciar” plus 2 luni de închisoare cu executare pentru „Hărțuire” . Sunt primul caz din jurisprudența N.C.p. de condamnare DIRECT la închisoare pentru un „ultraj” fără ca autorul să se adreseze victimei direct sau mijlocit, (prin mijloc de comunicare direct). De asemenea este primul caz de „Hărțuire” funcție de postările proprii pe profilul FB, fără ca la dosar să fie cel mai mic capăt de probă referitor la „efectuarea de apeluri telefonice sau mesaje prin mijloace de comunicare directă” (fiind condamnat pe alin. (2) al art. 208). În memoriul invocat, anamaria semnează la nr. crt. ... 3 iar șoțul la nr. crt 17! Bună reformă în Bukowina!

# Raul date 2 April 2019 03:15 +1

Edelweiss, probabil simti ca ai fost abuzat. Da-ti numele real si trimite Redactiei Luju un memoriu. Ataseaza deciziile instantei si tot ceea ce consideri tu ca te poate ajuta pentru o eventuala cerere de revizuire. Cu privire la comentariile pe care le faci, sa citesti intai, "Termeni legali si Conditii" ale Luju. Nu ma pot pronunta cu privire la inteligenta ta, insa ai un vocabular prea "brut".

# Edelweiss date 2 April 2019 18:41 0

Raule, ți-am răspuns ieri dar... :-x Astfel încât reformulez: nu e pentru căței, ci-i pentru LEI! ;-)

# Edelweiss - Paradit de aceste infecții judiciare date 1 April 2019 22:41 0

rectific pozițiile fruntașe ale acestor 2 militanți destoinici ai gestapovismului inchizitorial. ea- porumbița judiciară este la numărul curent 17 iar el - porumbelul judiciar este la numărul curent 33. Eeeeeeee! :eek: E o treabă să te situezi pe aceste locuri fruntașe! :-? Aproape că-i poți asocia noțiunii de „membri fondatori ai „paradelii protocolare de rit gestapovist”. Și culmea este că acești CĂ_CĂ-NARI odioși sunt cei ce sunt promovați în funcții sau detașați în funcții esențiale! Asta e Rroemenika! Țara bu_langiilor protocolari. link către lista menționată: https://www.juridice.ro/538255/memoriul-magistratilor-romani-pentru-retragerea-proiectului-de-modificare-a-legilor-justitiei.html

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 1 April 2019 22:54 +1

LuJu, sunteți într-o mică eroare: cei 2 porumbei judiciari nu că au semnat doar lista din oct.2017 referitoare la retragerea proiectelor de modificare ale Legilor justiției ci, din arhiva personală de pe blog, cu trimiteri la articolele de presă corespunzătoare, îi văd pe aparaschivei anamaria și aparaschivei adrian-valentin semnatari AI TUTUROR MEMORIILOR ȘI ACȚIUNILOR PARADITORILOR: au semnat și în mai 2018 pentru încălcarea unei decizii a CCR și renunțarea la procedura de demitere a Huidumei de la Mediasch, (așa-zisa „Rezoluție pentru apărarea statului de drepți”), apar ăi în iunie 2018 în Cotidianul într-o așa zisă „Listă a acoperiților din justiție”, au semnat și în oct 2018 pentru menținerea TORȚIONARULUI lazăr în fruntea PÎCCJ și renunțarea la revocare. TOATE ACȚIUNILE #REZIST au fost semnate de acești 2 odioși și infami pseudo-magistrați, veniți cu pluta în Bukowina la închiabureală judiciară.

# Tot Io* date 1 April 2019 23:09 0

Pentru cine nu știe dedesubturile de pe la CA Sv.: acolo sunt 2 culoare de paradeală: fostul C6 – alcătuit din aparaschivei adrian-valentin și ilieș titiana, respectiv fostul C3 alcătuit din hetriuc laurențiu-marius – președinte de secție penală și o momâie bizară – grigorean maria loredana. După intrarea in vigoare a modificărilor la lege (23 iulie 2018), s-au coafat aceste 2 „complete de culoar” astfel: un paraditor de la C6 – aparaschivei - a venit la întărire la C3 și a luat denumirea C2 în alcătuirea aparaschivei, hetriuc, grigorean, iar de la fostul C3 un jude paraditor – grigorean - a venit la „întărire” la fostul C6 și a luat denumirea C5 cu alcătuirea aparaschivei, ilieș, grigorean. „Nimic nu se pierde, totul se transformă!”. Mai ales în cazul completurilor de CULOAR. Hâtrii spun amu că dacă ai nenorocul să prinzi C5 sau C2, n-are rost să mai cheltui paralele cu avocații. Mai bine îți iei direct bilet dus către Costa-Rica.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii