Senatorul Valer Marian ataca dur conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale: ”Generalul Marcel Opris, slugoiul prezidential din fruntea STS... are probleme de integritate!”. STS a avut contracte cu firme ale unor prieteni de familie ai lui Opris!

Scris de: L.J.

25.01.2012 16:55
Vizualizari: 11149

 

Intr-o declaratie de presa transmisa de senatorul Valer Marian, vicepresedinte al Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor din Senat, face profilul sefului STS si arata cum a primit cele patru stele de la seful statului Traian Basescu, care sunt implicatiile sale in politica si ce probleme de integritate are generalul Marcel Opris (foto). Redam integral declaratia facuta de senatorul Valer Marian:


 

SMS-urile otravite!

Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), generalul Marcel Opris, a fost numit în aceasta functie cu rang de secretar de stat, de presedintele Traian Basescu în data de 7 decembrie 2005. Originar din localitatea Chiesd, judetul Salaj, Marcel Opris a absolvit Facultatea de Electronica si Informatica din cadrul Academiei Tehnice Militare din Bucuresti. Dupa numirea în fruntea STS, generalul Marcel Opris a fost fidelizat de presedintele Traian Basescu prin trei avansari în grad: general-maior (cu doua stele), printr-un decret prezidential din 23 decembrie 2006, general-locotenent (cu trei stele), printr-un decret prezidential din 1 decembrie 2008 si general cu patru stele, printr-un decret prezidential din 30 noiembrie 2011. Trei avansari, trei stele de general în doar sase ani! Dupa alegerile prezidentiale din 2009, generalul Opris a fost acuzat ca si-ar fi pus oamenii sa ajute PDL sa numere voturile, precum si ca, în ziua votului, STS ar fi transmis sms-uri prin intermediul retelei de telefonie mobila, prin care Traian Basescu era dat castigator. Printr-un decret din 18 decembrie 2010, presedintele Basescu l-a decorat pe generalul Opris cu Ordinul National „Steaua Romaniei”, în grad de ofiter, pentru „rezultatele remarcabile obtinute în organizarea si coordonarea STS”. Pe de alta parte, prin legea bugetului de stat pe anul 2010, STS a beneficiat de cea mai mare majorare de buget, cu circa 40% fata de anul precedent, alocandu-i-se suma de 466,5 milioane de lei (113,8 milioane euro). STS a avut astfel în 2010 cea mai spectaculoasa crestere a bugetului în randul serviciilor secrete, depasind de doua ori bugetul Ministerului Comunicatiilor. Probabil ca aceasta a fost rasplata pentru faptul ca STS a manipulat rezultatul alegerilor prezidentiale în noaptea de 6/7 decembrie 2009.

În data de 22 martie 2010 i-am adresat directorului STS, Marcel Opris, urmatoarea interpelare pe tema implicarii serviciului pe care-l conduce în alegerile prezidentiale din decembrie 2009:

"În cotidianul Gazeta de Nord – Vest din Satu Mare a fost publicat, în data de 12 decembrie 2009, un articol intitulat «Frauda electorala via STS a avut numele de cod “Taurul” », avand urmatorul continut: „Conform unor angajati ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) Satu Mare reiese ca în data de 6.12.2009, începand cu ora 13.40, moment în care Mircea Geoana îl depasea cu mai mult de 5 procente pe Traian Basescu, a fost pus în aplicare un plan de rezerva (planul B), la ordinul generalului Marcel Opris, seful STS, si sub coordonarea vicepresedintelui PDL Adriean Videanu.

Concret, STS Satu Mare a avut o derivatie secreta din schema STS conectata la un server din sediul central al PDL din Aleea Modrogan, avand numele de cod „Taurul”. Toate judetele au avut derivatie din reteaua principala, mai putin municipiul Bucuresti.

Potrivit surselor din STS, în noaptea de 6 spre 7 decembrie, la ora 3,15, toate derivatiile au fost dezafectate sub directa supraveghere a generalului Marcel Opris, fiecare judet decuplandu-se pe rand dupa ce s-au închis si cheile pe datele finale. Despre acest fapt stiu doar sefii judeteni ai STS si cadrele tehnice, respectiv doi subofiteri care au realizat conexiunile. Toate conexiunile au fost operationale cu data de 6.12.2009, ora 1,30.

Afirmatia ca toate datele au fost transmise prin intermediul telefoanelor mobile si a telefonului guvernamental (T.O.) este falsa, deoarece toate datele au fost transmise electronic simultan cu cele oficiale. STS a avut inclusiv „spioni” de alarma care semnalau acustic si vizual depasirea în procente a unuia sau altuia dintre candidati.”

Avand în vedere ca au trecut peste trei luni de la publicarea acestui articol si nu ati exprimat nicio pozitie oficiala, va solicit sa exprimati un punct de vedere în sensul confirmarii sau infirmarii aspectelor semnalate în articol. Totodata, va solicit sa-mi comunicati numele si prenumele angajatilor Serviciului de Telecomunicatii Speciale din Satu Mare care au fost de serviciu în zilele de 6 si 7 decembrie 2009. Va solicit sa-mi comunicati si numarul total al angajatilor Serviciului de Telecomunicatii Speciale din Satu Mare, cuantumul lunar al salariilor brute ale acestora, precum si daca unii dintre ei sunt si angajati ori colaboratori ai Sectiei Judetene Satu Mare a Serviciului Roman de Informatii, la sediul careia sunt vazuti aproape zilnic".

Desi termenul regulamentar de raspuns la o interpelare este de doua saptamani, putand fi prelungit pana la patru saptamani, generalul Marcel Opris nu mi-a raspuns pana în prezent, trecand un an si zece luni de la înregistrarea interpelarii.

Generalul Marcel Opris are si probleme de integritate pentru care trebuie sa se sesizeze ANI si DNA. În mod dubios, de cand este director la STS, o firma apartinand unor prieteni de familie (sotii Dumitru Octavian si Iuliana Nicolau), denumita Quality Business Solutions SRL, la care sotia generalului Opris, Camelia, este angajata sef administrativ si contabil, a castigat nu mai putin de 51 de contracte publice scoase la licitatie de STS. Valoarea totala a celor 51 de contracte este de 28.748.709 lei, fara TVA (peste 7 milioane euro). În mod dubios a crescut si averea generalului Opris dupa numirea sa în fruntea STS. Astfel, daca la numirea în functia de director al STS, singura proprietate a familiei Opris era un apartament în Bucuresti, dupa un an (în 2007), generalul Opris a cumparat un teren de 3,4 hectare în Podu Dambovitei judetul Arges, într-o zona de mare interes imobiliar datorat dezvoltarii turismului rural, iar dupa înca un an (în 2008), a mai cumparat 25 de hectare la Podu Dambovitei, precum si 450 de metri patrati intravilan în Bragadiru, langa Bucuresti. În 2009, generalul Opris si-a cumparat un apartament de vacanta la mare, la Eforie. Pe langa aceste achizitii imobiliare, în perioada 2006-2009, generalul Opris a pus deoparte 135.000 de euro (în trei conturi), de pe urma carora castiga anual peste 10.000 de euro din dobanzi. Este de retinut ca, în calitate de bugetar, generalul Opris castiga 133.337 de lei (31.000 de euro) pe an din salariu, la care se adauga indemnizatia de membru în Consiliul de administratie al Institutului de Cercetari pentru Energie Electrica, de 20.000 lei pe an. Sotia sa realizeaza 20.000 de lei pe an din salariu, rezultand ca sotii Opris au obtinut un venit total de 173.337 lei (circa 41.000 de euro) pe an.

Solicit Agentiei Nationale de Integritate si Directiei Nationale Anticoruptie sa efectueze cercetari asupra contractelor încheiate între STS si firma SC Quality Business Solutions SRL, apartinand unor prieteni de familie ai directorului STS, precum si asupra averii dobandite de familia generalului Marcel Opris dupa numirea sa în functia de director al STS. Solicit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa declanseze urmarirea penala împotriva directorului STS, generalul Marcel Opris, pentru activitati de politie politica.

P.S. La Satu Mare salasluieste un frate mai mic al generalului Opris. Acesta a fost ofiter de armata, dar a fost dat afara pentru ca, dupa un exercitiu de tragere în poligon, beat fiind, si-a pierdut pistolul din dotare. Cu ajutorul fratelui de la STS, a fost angajat ulterior în serviciul secret al Ministerului Administratiei si Internelor, la SIPI Satu Mare, dar a fost dat afara pe motive de betie si palavrageala. si-a încheiat cariera ca si ofiter de politie judiciara la Biroul DNA Satu Mare, de unde a fost pensionat pentru ca habar n-avea sa instrumenteze un dosar. Acum îsi consuma cu tarie pensia de 4 000 de lei pe luna povestind cu mandrie despre faptele de arme si de alcov ale fratanelui din fruntea STS”.


Comentarii

# DOREL date 25 January 2012 20:58 +4

Pai, cum e turcu' si pistolu', cum e stapanu' asa si sluga, nu ?! Cum a fost cu EBA si Luxten ??

# ole! date 25 January 2012 21:21 +5

SI ASTIA NE ASCULTA! URRAAA! PENTRU EI N-AU INTERCEPTARI DNA-UL SI ALTII! NU-I ASA? CA ASA E IN TENIS!

# eka date 27 January 2012 11:23 +1

Imi doresc ca poporul sa se trezeasca pana nu este prea tarziu si toti acesti slugoi, lipitori, ipocriti fara constiinta, cu nepotismele lor, egoisti sa-si umple matul pe principiul , lor sa le fie bine de restul .... in frunte cu basescu sa raspunda in cel mai dramatic mod. Parese ca alta solutie nu exista.Neavand constiinta si bun simt ca sa-si dea demisia, dupa cum a si precizat, probabil ca doar varianta dura gen gadafi ar mai determina o temperare a actiunilor de furt, hotie, fraude.

# Gheorghe date 7 April 2012 07:42 0

esti cu rau de tot, Baaai autorule! du-te si te cauta! urgent!orcum rezultatul este previzibil! esti Varza!

# Duica Camelia date 12 December 2016 17:09 0

SECURISTUL OPRIS SI NEVASTA LUI SI-AU TRAS SI CASA LA VIENA DE PESTE 500 DE MII DE EURO IAR FRATI-SU ESTE PE LISTELE PMP DIN SATU MARE................SI LA ALEGERILE ASTEA A CIUPIT DI VOTURILE ELECTRONICE CAT SA-SI AJUTE TATUCU SI FRATIORUL SA INTRE IN PARLAMENT.............PLANUL NU SE OPRESTE AICI..............CU 20%DE LA PNL-PDL PLUS BALAMALELE UDMR SI USR GANDITI-VA CAT VOR AVEA IN PARLAMENT........

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii