SERVETELE PENTRU ACTIVISTA – Tentativa de patare a imaginii judecatoarei Gabriela Baltag din CSM a esuat. Judecatoarea Alina Mihaela Nita de la Tribunalul Neamt a fost trimisa la plimbare. Doar doi judecatori din CSM i-au facut pe plac lui Nita, votand pentru apararea reputatiei profesionale. Ghinion!

Scris de: George TARATA

05.06.2020 10:09
Vizualizari: 4938

Pe langa criza de nervi a judecatoarei Andrea Chis (click aici pentru a citi), in sedinta Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, de joi, 4 iunie 2020, s-a mai intamplat ceva bun. Tentativa de patare a imaginii judecatoarei Gabriela Baltag a esuat lamentabil. Asta spre nefericirea judecatoarei Alina Mihalea Nita de la Tribunalul Neamt, un magistrat activist care nu cu mult timp in urma se suia pe scari si afisa hartiute cu fel de fel de mesaje de mureau de drag propagandistii Sistemului si suflarea #rezist (foto).


 

Judecatoarea Alina Mihaela Nita, fosta Palancanu - celebra dupa ce a trimis un drept la replica cu antetul Tribunalului Neamt pentru niste vorbe de fumoar publicate de Lumea Justitiei - de parca ar reprezenta magistratii din Romania, a formulat cerere de aparare a reputatiei profesionale a intregului corp de magistrati ca urmare a unor declaratii facute de judecatoarea Gabriela Baltag din CSM. De fapt, ca urmare a unor adevaruri spuse de Baltag.

In ultimii doi ani am asistat la o avalansa de lucruri neadevărate. Este aproape stupefiant ca un corp care trebuie sa aduca adevarul la suprafata minte. De foarte multe ori, nu generalizam, dar avem foarte multe personaje printre noi – nu stim cum se poate, cum e posibil, cum s-a ajuns aici – care mint, care nu spun adevarul societatii. Eu nu condamn societatea, nici macar lumea politica. Oamenii politici sunt intr-o lupta electorala permanenta. Eu ii condamn pe cei care trebuie sa stie legea, s-o cunoasca, au obligatia sa vorbeasca numai dupa lege si totusi nu fac acest lucru. Si ne intrebam de ce se intampla si cui serveste toata aceasta chestiune. Pentru ca ce se intampla zilele acestea, de aproape doi ani, toate lucrurile neplacute sunt generate in primul rand din interiorul sistemului judiciar”, a afirmat Gabriela Baltag, la inceputul anului, cu ocazia prezentarii bilantului Tribunalului Caras-Severin.

 

Mihaela a luat flit


Vi se pare cumva un neadevar? Noua nu. Totusi, declaratia a suparat-o atat de tare pe judecatoarea Alina Mihaela Nita incat aceasta, parca citind gandurile “intregului corp de magistrati” a dat fuguta sa apere CSM reputatia “intregului corp de magistrati”. Nita, fosta Palancanu, s-a plans ca, vezi Doamne, afirmatiile Gabrielei Baltag ar fi creat “prejudicii semnificative si greu de recuperat corpului de magistrati si fac societatea sa perceapa magistratii ca fiind mincinosi”.
De parca era nevoie de Gabriela Baltag astfel incat romanii sa afle ca magistratii sunt mincinosi, in conditiile in care e de ajuns sa ne uitam doar pe dosarele in care oameni nevinovati au fost trimisi in judecata de DNA pentru fapte care nu existau sau fara probe. Aceeasi fosta Palancanu s-a aratat lezata si pe motiv ca prin afirmatiile Gabrielei Baltag ar fi fost pusa sub semnul indoielii competenta profesionala a magistratilor. Din nou: e de ajuns sa ne uitam la abuzurile in serie comise de DNA sau la condamnarile incasate de Romania la CEDO din cauza unor importanti judecatori (a se vedea spre exemplu cazul Liviei Stanciu) ca sa ne dam seama de cat de competenti sunt anumiti magistrati.

Nu mai insistam pe alegatiile judecatoarei Alina Mihaela Nita, intrucat aceasta a fost trimisa elegant la plimbare. Cu un vot deloc strans. Concret, sase dintre membrii Sectiei pentru judecatori a CSM au votat pentru respingerea cererii Alinei Mihaela Nita, judecatoarea Baltag evident abtinandu-se. De cealalta parte, Nita a reusit sa stranga doar doua voturi. Din modul in care s-au desfasurat discutiile in cadrul sedintei, intuim ca cele doua voturi au venit din partea judecatoarei Andrea Chis si a judecatorului Bogdan Mateescu.

 

Bravo, Mihai Balan!


Altfel, trebuie sa remarcam un alt lucru de bun augur. Mai precis, trebuie sa il felicitam pe judecatorul Mihai Balan care in ultima perioada da semne ca iese de sub anumite influente de prin CSM, unele nocive in opinia noastra. Astfel, judecatorul Mihai Balan a votat cat se poate de sanatos, respingand cererea de aparare a reputatiei profesionale formulate de Alina Mihaela Nita. Iar in ultima perioada judecatorul Mihai Balan a mai avut pozitii corecte. Bravo lui! Pacat ca au trebuit trei ani sa isi dea seama de anumite lucruri!


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea, ca inadmisibila, a cererii de aparare a reputatiei profesionale a intregului corp de magistrati, formulata de doamna ALINA MIHAELA NITA, judecator la Tribunalul Neamt. (6 respingere ca inadmisibila, 2 admitere, 1 abtinere doamna judecator Gabriela Baltag)”.

Comentarii

# Luju are dreptate! date 5 June 2020 10:54 +18

Judecătorul Balan din CSM da semne reale de îndreptare: - in toate mediile juridice, vorbește despre abuzurile DNA; - in special Protocoakele cu SRI le considera un abuz contra cetățenilor și militează pentru intrarea in normalitate a procurorilor: - nu scapă niciun moment sa sancționeze judecatorii certați cu legea Excelent

# imun/teanu date 5 June 2020 11:34 0

[ Interpela demult Pastorel Teodoreanu, "stimata doamna si distinsa /cand v-ati simtit profund atinsa /erati...(cum?)". La care doamna i-a si raspuns cum "era". ] Doamna Nita, de la triBULan. Tribunalul Neamt!, ca si judecatoria Piaqtra Neamt! Cine stie cunoaste si cine cunoaste stie! Tot ce misca-n judet (cu si "justitie"!) e-n mana "protipendadei" locale. Cand Pinalti "era", era nu doar primar ci si stapan absolut pe judet, cu tot ce-i "misca" /taind si spanzurand aghiotantul, peren secretarul Vasile Visan (nume schimbat in junete, din Casapu, ca tat-su, POPA, ii macula viitorul de "comunist de nadejde" * a se afla cate terenuri de vile-viloaie a dat asta, mascat la mana a doua, "protipendadei noaste", cum el ii zicea, directori, judecatori, procurori, politisti). Intrand in sala judecatoriei avocata primariei (Pinalti-Visan) judecatoarea se fastacea "tremolata" /in aceeasi cauza la tribunal judecatoare "luand plasa" ramanea pe buze cu ranjetul cu care sfidase realitatea din probe.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 5 June 2020 12:27 0

palancanu - încă un exemplar din lunga serie a grefierelor profesioniste în tremolo-ul luetei, care au știu LA MOMENTUL POTRIVIT să se pituleze

# NM date 5 June 2020 12:31 +26

Prostii. La CSM-uisti, in aceasta grupare sunt doar cativa magistrati adevarati unu este chiar doamna Gabriela Baltac, magistrati cu caracter si cu frica de dumnezeu. Intreb pana unde va merge tupeul acestor magistrati care eu ii numesc golani ordinari inbracati in roba, bai nenorocitilor nu aveti ma si voi familie, nu aveti ma si voi copii, ma intreb cand veniti seara acasa ce povestiti ma copiilor vostri. Iar aceasta panarama de magistrat ordinar are tupeul sa se planga la CSM chiar inpotriva unei adevarate doamne din justitia romana. Paremise ca si doamna Baltag este tot din Piatra Neamt, trebuie cautat nu cumva aceasta judecator, Nita are vreun interes?

# mitica date 5 June 2020 14:31 +3

Judecatoarea Alina Mihaela Nita, fosta Palancanu, speram pentru insanatosirea justitiei romane sa fie anchetata si data afara din magistratura definitiv!

# Mia date 5 June 2020 17:51 +1

Aceasta duduie a fost grefiera la Botosani, dar nu a prea servit la serviciu fiind soție de securist.Asa ca ce vreți mai mult de la ea.

# imun/teanu date 5 June 2020 18:07 -4

Ciiineee credeti ca-i dau "rosiile", atatea, lui NM de aici? (i-am mai sers). Nu si judecatoare din Piatra Neamt?!, care pe DOAMNA Gabriela Baltag efectiv o urasc, penru probitatea si onoarea sa mereu dovedite. Asa e in cuibul de viespi. Cum la "aceasta" Mihaela Nita se vede, in pofida abundetei de rosu la ea otrava cam vestejeste. Pe-acolo mai sunt tot asa, ca si muma padurii deja, radiind si de la distanta venin.

# Adancimi fenomenale date 5 June 2020 20:34 +6

Stimata doamna si distinsa,Cand v-ati simtit profund atinsa,Erati calare sau intinsa?d'ale lui Pastorel,sunt azi in stare sa-ti raspund :lol:

# o părere date 7 June 2020 18:08 0

Politrucul ”mitică”= Satana! IO zic că o ”pasență”, poate să-l ajute la ”apropierea” de cel căruia i se închină! Prietenii știu de ce!

# palancaNU date 26 July 2020 23:40 0

judecatoarea nita, aceeasi care in procesul referitor la uciderea inginerului Gheorghe Ursu (omorat in bataie in arest de un coleg de celula) a considerat ca securistii care au orchestrat omorul mertia achitati.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii