SI-AU PUS ROBELE IN CUI – Baroul Satu Mare a suspendat activitatea de asistenta din oficiu dupa ce Parchetul Judecatoriei Satu Mare a dispus clasarea unei plangeri pentru infractiunea de exercitare fara drept a profesiei de avocat: “Confera fara nici o justificare, o aparenta de legalitate activitatilor ilegale de asistenta”. Baroul Ilfov sustine, „cu tarie”, protestul colegilor din Baroul Satu-Mare (Hotararea)

Scris de: Elena DUMITRACHE

01.10.2014 13:18
Vizualizari: 6328

Razboiul robelor in Justitie continua! Baroul Satu-Mare condus de avocatul Mircea Ioan Lupsa a anuntat ca din data de 1 octombrie 2014 a fost declansata o actiune de protest pe durata careia avocatii desemnati pentru acordarea asistentei juridice din oficiu nu vor mai intra salile de judecata din instantele arondate Curtii de Apel Oradea. Decanul Mircea Ioan Lupsa (foto 2) a anuntat ca in cadrul protestului nu vor fi comunicate instantelor listele cu avocati pentru luna octombrie 2014. Actiunea de protest declansata de Baroul Satu Mare are la baza o ordonanta a unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Satu Mare, care a dispus in data de 6 iunie 2014 clasarea unui dosar care privea infractiunea de exercitare fara drept a profesiei de avocat, pe motiv ca fapta nu a fost savarsita cu vinovatie.


Consiliul Baroului Satu-Mare a stabilit prin Hotararea nr. 1/A/2014 ca prin solutia de clasare data de procurorul de la PJ Satu-Mare s-a creat “un precedent judiciar periculos cu efecte directe asupra exercitarii profesiei de avocat”. In opinia Consiliului Baroului Satu-Mare, retinuta in Hotararea semnata de decanul Lupsa, o astfel de solutie “confera fara nicio justificare, o aparenta de legalitate activitatilor ilegale de asistenta, reprezentare judiciara desfasurate de persoane care exercita fara drept activitati specifice profesiei de avocat”. Baroul Satu-Mare considera ca procurorul care a dispus clasarea in dosarul privind infractiunea de exercitare fara drept a profesiei de avocat nu a tinut cont de solutiile anterioare ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale CEDO “prin care astfel de activitati au fost scoase in fara legii si persoanele vinovate au fost trase la raspundere penala prin hotarari definitive si irevocabile”.

Baroul Ilfov sustine “cu tarie” protestul avocatilor din Baroul Satu-Mare

Actiunea de protest a Baroului Satu-Mare, pe durata careia se suspenda activitatea de asistenta juridica din oficiu si nu se comunica lista avocatilor din oficiu pentru luna actombrie, este sustinuta de un alt baroul din Romania. Este vorba despre Baroul Ilfov, condus de avocatul Serban Lovin, care a anuntat recent ca sustine “cu tarie” protestul avocatilor satmareni: “Protest:Consiliul Baroului Ilfov sustine, cu tarie, protestul colegilor din Baroul Satu-Mare; Hot. nr. 1-A-2014-Baroul Satu Mare”.

Prezentam in continuare Hotararea nr. 1/A/2014 a Baroului Satu-Mare:

Adunarea Generala Extraordinara a Avocatilor din Baroul Satu Mare, intrunita la 29.09.2014, constata ca:

Prin Ordonanta procurorului emisa la 07.04.2014 in dosar nr.2063/P/2011 al Parchetului de pe langa Judecatoria Satu Mare, confirmata de Prim Procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Satu Mare in data de 06.06.2014 in dosar nr.549/II/2/2014 al Parchetului de pe langa Judecatoria Satu Mare s-a dispus clasarea cu privire la infractiunea de exercitare fara drept a profesiei de avocat, intrucat fapta nu a fost savarsita cu vinovatie.

Solutia de clasare a fost confirmata prin respingerea contestatiilor formulate de Baroul Satu Mare si Asociatia Tinerilor Avocati din Baroul Satu Mare, prin incheierea nr.1132/01.08.2014 dosar nr.6672/296/2014 Judecatoria Satu Mare si incheierea nr.1158/04.08.2014 dosar nr.6842/296/2014 Judecatoria Satu Mare.

Se constata ca solutia de clasare, adoptata fata de infractiunea savarsita, respectiv cea de exercitare fara drept a profesiei de avocat, prevazuta si pedepsita de art.26 din legea nr.51/1995 cu modificari raportat la art.281 Cod penal vechi, confirmata de instante reprezinta un precedent judiciar periculos cu efecte directe asupra exercitarii profesiei de avocat. Aceste solutii confera fara nici o justificare, o aparenta de legalitate activitatilor ilegale de asistenta, reprezentare judiciara desfasurate de persoane care exercita fara drept activitati specifice profesiei de avocat.

Se constata ca prin adoptarea acestei ordonante si a incheierilor judecatoresti mentionate s-au ignorat solutii anterioare ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale CEDO prin care astfel de activitati au fost scoase in afara legii si persoanele vinovate au fost trase la raspundere penala prin hotarari definitive si irevocabile.

Avand in vedere ca fenomenul exercitarii fara drept a profesiei de avocat, reprezinta o incalcare a respectarii dreptului constitutional la aparare, ca aceste incalcari s-au repetat in ultimii ani fara ca organele de Politie, Parchete, instante judecatoresti sa ia masuri de eradicare a acestui fenomen,

Adunarea Generala Extraordinara a Avocatilor din Baroul Satu Mare, cu majoritate de voturi adopta prezenta

HOTARARE

1.Declansarea unei actiuni de protest a Corpului Avocatilor din Baroul Satu Mare incepand cu data de 01.10.2014.

2.Pe durata protestului se suspenda activitatea de asistenta judiciara din oficiu si nu se vor desemna avocati pentru acordarea asistentei juridice din oficiu si nu se vor comunica listele cu avocati din Baroul Satu Mare, pentru luna octombrie 2014.

Activitatea de asistenta judiciara din oficiu efectuata in baza delegatiilor emise anterior declansarii protestului, se va desfasura de catre avocatii astfel desemnati, in continuare pe durata protestului pana la finalizarea cauzei in dosarele pentru care au fost emise.

3.Decanul, Prodecanul ori inlocuitorul de drept al acestora va desemna avocati din oficiu la cerere, in mod exceptional, in situatii ce impun luarea masurii arestului preventiv, in cazul infractiunilor grave cu violenta.

4.Se organizeaza conferinta de presa pentru 01.10.2014, orele 14,00 la sediul Baroului Satu Mare.

5.Prezenta hotarare se va comunica:

Consiliul Superior al Magistraturii.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania

Curtea de Apel Oradea

Parchetele si instantele judecatoresti de pe raza judetului Satu Mare.

Toate barourile”.

*Cititi aici integral Hotararea Baroului Satu-Mare

Comentarii

# outsider date 1 October 2014 13:28 +4

Or avea or ba dreptate? Interesant că se mișcă ceva în tagmă...

# mihnit date 8 October 2014 15:21 0

avocata din satu mare si-a tepuit cumnata lasand-o fara casa din odoreu si pamantul parintilor si bunicilor din Unimat. O realitate.O mafie= avocata,primar,prefect,judecatori. Dreptate avocati satu mare ? dar nu pentru catei . E bine cand se face totul cum vor unii,cand nu mai merge ....hopa...protestam. Dar omul de rand ce sa faca ?

# UNBR Bota date 1 October 2014 13:47 +9

daca ati fi viteji ati arata actele de infiintare, dar Legea 3/48 v-a desafiintat ! Urlati la Luna si va faceti de ras !!!

# Dan date 2 October 2014 13:28 0

Inainte de mult invocata Lege nr. 3/1948, avocatii functionau in baza Legii 509/1940. Nu am reusit sa citesc aceasta lege dar, nu cred ca facea trimitere la Legea nr. 21/1924. Daca are cineva Legea nr. 509/1940 sa faca trimitere la link sau la vreo pagina de net unde sa o putem vedea/citi.

# vasile date 1 October 2014 14:06 +5

Mai exact santaj la adresa judecatorilor si o incalcare a OUG privind combaterea tuturor formelor de discriminare, asta este, foarte simplu.

# yyy date 1 October 2014 14:24 +2

În replică şi avocaţii din baroul Bota pot declanşa o mişcare de protest, refuzând pe timp nelimitat să preia oficiile şi încetând orice activitate prevăzută de Legea nr. 51/1995.

# DOREL PENTRU YYY date 1 October 2014 15:53 -6

MAI YYY NU EXISTA BAROUL BOTA!!!!!!!!!!!! EXISTA UNBR LEGAL INFIINTATA CONDUSA DE PRESEDINTELE NIMERINCU!!!!!!!!!!!! DE AIAI VA DAU AFARA DIN INSTANTE ...PENTRU CA POMENITI NUMELE PUSCARIASULUI!!!!!!!!! TREZITI-VA ODATA!!!!!!!!

# avi cocosatu fara dinti date 1 October 2014 16:06 +1

avi, tu asa cocosat, analfabet si stirb esti mai urat ca 40 de magari !

# DU-TE ! date 1 October 2014 16:30 -1

Du-te, cand a infiintat betivu analfabet Nimernicu uniuni ? saracu avi cocosatu fara dinti e mai urat ca 40 de magari !

# ASA E date 1 October 2014 17:13 -1

Asa e: Nimernicu se crede presedinte da nu are niciun act de UNBR ! http://bota.ro/wp-content/uploads/2014/03/JS3-NEAGU-SUSPENDARE.pdf

# SERIOS???? date 1 October 2014 18:30 -2

:lol: :lol: :lol: NU SERIOS MAI PIPILICA BOTA!!!! NU UITA CA TOATE ACTELE SI ARHIVA SUNT LA SUCEAVA!!!! NU MAI PACALI LUMEA POSTIND SUB DIVERSE NUME!!!!!!  MAI BINE IA O DISCA DE PIPI SI AI GRIJA DE SLAPI CA DACA VIN OAMENII PESTE TINE VEI AVEA NEVOIE SA FUGI TARE!!!!!!! :-x :-x :-x !!! SI INCA CEVA, NIMERINCU NU SE CREDE PRESEDINTE.....NIMERINCU ESTE LEGAL PRESEDINTE IAR TU UN CONDAMNAT CARE TI-AI BATUT JOC DE OAMENI!!!!!!!!!!ESCROCULE!!!!!! PLEACA DE PE LUJU SI DIN ACADEMIEI SI LASA OAMENII IN PACE!!!!!!

# avi e om? date 1 October 2014 19:19 0

De cand esti tu om CW Victor Constantin cocosatu fara dinti ? Ti-au mai spus astia ca esti mai urat ca 40 de magari !!!

# gelu date 1 October 2014 14:25 +2

Asta este cu adevarat presiune pe Justitie si magistrati,incercare clara de influentare a acestora.Este sau nu infractiune?

# Care barou Ilfov ? date 1 October 2014 14:29 +3

Care barou Ilfov ? Ala infiintat prin efectul legii din 1968 ?

# gelu date 1 October 2014 14:29 +4

Asta este cu adevarat presiune pe Justitie si magistrati,incercare clara de influentare a acestora.Este sau nu infractiune?In plus,de unde pana unde au tras ei concluzia ca se exercita fara drept profesia?Ca nu au invocat niciun temei juridic al protestului lor.

# Anti monopol date 1 October 2014 14:31 +6

Ce aparenta de legalitate ? Lipsa voastra de legalitatea si legalitatea noastra !!!  Ia cititi: http://www.unbr.eu/sites/unbr.eu/files/documente_articole/2%20SENTINTE%20SM_0.pdf

# Toto date 1 October 2014 14:43 +2

Alo, doamna Elena Dumitrache, vrem sa publicati si pozitia avocatilor din singura structura legal infiintata, UNBR-Bota ! Ne-am saturat de manipularea ordinara a mafiotilor entitatii-Florea !

# manifest date 1 October 2014 14:38 +4

Baroul Gorj desfiinţat prin Legea 3/1948 anunţă mare protest împotriva magistraţilor ce nu se conformează poftelor lor. Asemeni unor ţânci de la grădiniţă care ori de câte ori fraţii mai mari şi mai inteligenţi nu le fac pe plac, avocaţii din Baroul Gorj desfiinţat nu se mai plâng la mămica şi la tăticu’ sperând să le rezolve favorabil doleanţele. De această dată avocaţii din Baroul Gorj desfiinţat prin Legea 3/1948 nu mai merg la mămica sau la tăticu’ pentru ca aceştia să nu primească în sala de judecată avocaţii din baroul înfiinţat, ei s-au hotărât să rezolve singuri problema, asta cum dacă nu ca nişte pici ce se tăvălesc pe jos şi urlă cât îi ţine gura că doar mămica sau tăticu’ le va da ce doresc şi aşa obţin „bombonica“.

# manifest date 1 October 2014 14:41 +5

Deşi, s-a scris în mai multe ziare despre lipsa actului de înfiinţare a Baroului Gorj Tradiţional şi este cunoscut parchetelor şi instanţelor din ţară acest aspect, avocaţii din baroul fără acte de înfiinţare protestează, dacă se poate numi protest organizat cu surle şi trâmbiţe, împotriva magistraţilor care au respectat hotărârea judecătorească ce a stat la baza înfiinţării Baroului Gorj condus de Bălăcescu C. şi au ţinut cont de normele de procedură, că poate în final şi aceşti magistraţi vor ceda presiunii şi vor încălca hotărârile judecătoreşti date. În ce stat de drept protestează avocatul că nu face magistratul ce vrea avocatul?

# manifest date 1 October 2014 14:43 +6

Dacă avocaţii din baroul desfiinţat s-au săturat să fie călcaţi în picioare de avocaţii din baroul înfiinţat, ce se întâmplă cu avocaţii din baroul înfiinţat că după cum se întâmplă în realitate nu avocaţii din baroul înfiinţat şi-au făcut împuterniciri fără număr de înregistrare şi fără temei legal cu care să urle prin sălile de judecată că asta nu e avocat, ala nu e avocat, numai el e avocat în baroul neînfiinţat şi că tot el s-a săturat, nu aceşti avocaţi intervin fără calitate procesuală în mai toate cauzele de la instanţă, nu ei întrerup şi tulbură şedinţele de judecată, nu ei urmăresc colegii avocaţi prin sălile de judecată, nu ei spun judecătorilor pe cine să primească în sală. Un lucru este cert, după ce puţinii magistraţii care mai respectă legea nu s-au conformat ordinului sinistru pentru suprimarea profesiei de avocat, s-a găsit o altă modalitate pentru a fi determinaţi să recunoască ilegalitate.

# manifest date 1 October 2014 14:45 +4

Mare protest mare, nimeni nu are aprobare! Actul de înfiinţare pentru noii protestatari nu contează, ei nu pot obţine o autorizaţie pentru grevă că nu se poate nota în documentele Primăriei că neînfiinţatul protestează, probabil mulţi cetăţeni se vor întreba dacă nimeni poate protesta? Vor obţine aprobare pentru grevă atunci când la cârma judeţului va veni tot un nimeni. La noi în România toate lucrurile sunt invers, legalul este nelegal, realul este nereal, înfiinţatul e neînfiinţat şi cu toate astea vrem normalitate, vrem legalitate şi culmea vrem şi respect. În primele zilele de protest anunţat, avocaţii din baroul desfiinţat s-au plâns posturilor de televiziune de faptul că în instanţe sunt primiţi avocaţii din Baroul Constituţional, unele posturi de televiziune în ştirile prezentate fac vorbire de Baroul neconstituţional

# manifest date 1 October 2014 14:46 +5

Din cercetările noastre am aflat că Baroul Constituţional nu mai este folosit de la înfiinţarea în baza Încheierii din 30.07.2003 a Judecătoriei Târgu-Jiu a Baroului Gorj singurul cu acte de înfiinţare. Protestatarii nu anunţă care este actul lor de înfiinţare şi nici nu prezintă public acest act, aşa că până se hotărăsc să prezinte actul de înfiinţare noi spunem: DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE, C-AI ADORMIT DESTUL!

# Gorj date 1 October 2014 14:51 +4

In aceasta perioada de pauza, poate ANAF sa verifice actele contabile la cab. avocatilor? Se pot verifica tipul de contracte folosite, nr. serie si daca conf. acestor documente decl.fiscale depuse (200), corespund cu cele din dosarul arhivat la  instante si cele inregistrate la cab. av.???. EVAZIUNE SCRIE ACOLO VERIFICATI......ANTIFRAUDA....Lasati voi CAAV si toate cele impozitul ...cu impozitul pe venit sunteti legali?????

# oarecare date 1 October 2014 15:01 -3

Sa vezi blocarea justitiei atunci cand vor face avocatii Bota protest, cand toti profesorii de acolo vor refuza sa intre la cursurile universitare unde predau, cand autorii lor de specialitate vor refuza sa mai scrie doctrina de importanta capitala si cand Bota va incepe sa-si achite singur mesele incaltat in pantofi !

# Gorj date 1 October 2014 15:02 +7

Curtea Constitutionala, insa, a statuat ca acest text este conform cu Legea fundamentala, aratand ca: „Legiuitorul constituant a recunoscut dreptul la greva, in mod expres, numai salariatilor. Regula este, deci, ca dreptul la greva apartine salariatilor.

# Gorj date 1 October 2014 15:08 +4

:-* :lol: :D.Scoateti actele si CONTACTELE DE MUNCA!!!!!!Asa cum sustine si Avocatul Poporului in punctul de vedere transmis Curtii Constitutionale, o „asemenea reglementare este justificata de faptul ca  PERSOANELE cu activitati de interes public cu statut special, care isi desfasoara activitatea profesionala in interesul si in sprijinul persoanelor, al comunitatii si al institutiilor statului, exclusiv pe baza si in executarea legii, astfel ca incetarea activitatii acestora afecteaza un serviciu esential pentru societate, respectiv asigurarea ordinii publice”.

# oarecare date 1 October 2014 15:21 -4

Sa vezi blocarea justitiei atunci cand vor face avocatii Bota protest, cand toti profesorii de acolo vor refuza sa intre la cursurile universitare unde predau, cand autorii lor de specialitate vor refuza sa mai scrie doctrina de importanta capitala si cand Bota va incepe sa-si achite singur mesele incaltat in pantofi !

# avocat legal date 1 October 2014 15:27 +5

Pacaliciul asta de decan comunist de la satu mare s-a crezut mare avocat. A reprezentat baroul la plingerea mincinoasa impotriva colegului nostru. Si cind a luat-o tovarasul decan peste ochi de la domn procuror i s-au umflat venele si hai sa faca greva ca doar argumentele de genul asta sunt specifice sfertodoctilor.

# avi cocostirbu date 1 October 2014 15:32 +2

avi, time for medication ! Nu mai intrerupe tratamentul, nu mai incerca sa inveti alfabetul si nu te mai gandi la Bota ca iti agravezi situatia ! Si cand te ia criza stii ce faci: te travestesti in avocat si te ia politia !!! http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=16945&Itemid=90

# ddd date 1 October 2014 15:34 +7

De fapt individul asta isi face reclama pe luju. Cat de prost poate fi un avocat care face plingere impotriva altui avocat stiind ca nici o instanta din tara nu are cum sa-i admita o asemenea timpenie? Cind nu ai acte si esti infractor mai faci plingere impotriva unei persoane care indeplineste conditiile legii? Cred ca nu e danatos omul, ori executa niste ordine ale unui limbric securist.

# Ultimul Charlot date 1 October 2014 15:38 +6

Nici acum nu vor autoritatile competente sa intervina definitiv si sa solutioneze situatia? Domnule Cazanciuc...Domnule aBordea...Doamna Kovesi...starpiti mafia din avocatura oricare ar fi implicatiile

# Ultimul Charlot date 1 October 2014 15:43 +1

Nici acum nu vor autoritatile competente sa intervina definitiv si sa solutioneze situatia? Domnule Cazanciuc...Domnule aBordea...Doamna Kovesi...starpiti mafia din avocatura oricare ar fi implicatiile

# @oarecare date 1 October 2014 15:51 +2

 lasa coane ca preda domna DR> http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/exclusiv-bomba-la-barou-falsuri-pentru-terenuri-in-copou-dna-a-intrat-pe-fir--75546.html   DOINA STUPARIU  

# @oarecare date 1 October 2014 15:55 +1

Avocaţii Sorin Calaigii şi Mihaela Bodîrlău, arestaţi l

# Tot asa date 1 October 2014 15:56 +1

Motivarea Curtii de Apel Bucuresti la arestarea avocatului Cristian Stoicescu: Avocatul a avut o “atitudine de incalcare grosolana a legilor ...

# Si! date 1 October 2014 16:01 +2

Avocaţii lui Eugen Brădean şi Ioan Mihăilă au arătat marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, că în dosarul de mită privind vânzarea de energie sunt complici arestaţi, dar până acum procurorii DNA nu au lămurit cine este mituitorul principal în dosar, fapt ce impune eliberarea celor doi clienţi ai lor.

# reactia date 1 October 2014 17:58 +6

Noi, avocatii din legala UNBR-Bota, ce facem ? De ce nu reactionam la uriasa manipulare savarsita de mafiotii entitatii-Florea ? Unde este vocea uniunii noastre ? Mass-media romaneasca, in complicitate cu entitatea amintita, ne serveste mereu propaganda stalinisto-flocista, "desfiintandu-ne" din punct de vedere mediatic ! Grav este ca nimeni din conducerea noastra nu reactioneaza sau, cel putin, nu se vede ! Nimeni, din mass-media romana, de tip stalinist, nu prezinta si pozitia noastra ! Parca traim in Africa sau Coreea de Nord !!! 

# oficii date 1 October 2014 19:34 +3

voi stati in greva pina va chemam noi. avocatii din unbr legala pot prelua oficiile oricind si cu mai mult simt de raspundere.

# No coment date 2 October 2014 06:51 +1

...am mai zis..e momentul cel mai bun pentru o adevarata ofensiva mediatica si unor pozitii ferme care sa suplnere mitul ilegalitaii unbr-bota. Faceti ceva ce tot asteptati!!

# avocat Bucuresti date 2 October 2014 07:01 -1

no coment,esti agramat precum gurul vostru.Ce vrei mai sa spui cu ultima propozitie?Tu ai auzit de virgula,de semnul intrebarii?.Cat despre pozitii ,poate ceva cu Claudia.Ce e aia suplnere?Si voi faceti analfabeti pe unii dintre no !?!i.Mars la scoala primara!

# DOREL date 1 October 2014 18:11 -3

OAMENI BUNI, ORI SUNTEI DEZINFORMATI, ORI.......DE CITE ORI SA VA REPET, NU EXISTA UNBR BOTA, CONDAMNATUL BOTA A PIERDUT IN FATA LUI NIMERINCU!!!!! BOTA NU MAI E AVOCAT DIN 2007 IAR PRESEDINTE NICI VORBA SA POATA FI!!! E CONDAMNAT IN TERMEN DE INCERCARE! 

# avi Victor Ctin cocosatu fara dinti date 1 October 2014 19:16 +1

Avi, ascunde-te vreo 2 luni ca te cauta tiganii escrocati de la Slatina ! Ei stiu de unde iti racolezi victimele: JS3, CAP, Gara de Nord ! Du-te la Tulcea vreo 2 luni ! Acolo ai grija de politie !

# goe date 1 October 2014 18:16 +1

Este inadmisibil sa se puna la modul asta presiunepe magistrati.Ce ar insemna ca toti cei care au formulat plangeri penale in tara asta si carora nu le-a convenit solutia data sa se manifeste astfel.Mare tupeu au asa-ZISII avocati satmareni.

# Jurist date 1 October 2014 20:09 +2

Presiunea pe magistrati se pune cand legea nu e lege,legislatia nu se aplica. oare nu magistrati sunt vinovati de acest aspect. Nu ei iau cocolosit?

# Jurist date 1 October 2014 20:06 0

in viitorul apropiat si la Cluj traditonali le vor pune robele in cui!

# De ce nu? date 1 October 2014 20:26 +2

Dlor.traditionalo-cutumiari, dar de ce asa? unde este UNITATATEA UNBR-LUI? Toti deodata NU? DE CE pe rand? Toti si blocati TOT.......si ce credeti ca se darama lumea HAI S-O VEDEM SI PE ASTA !!!!!!! eU VA DORESC  12 LUNI DE grevaaaaaaaa.... LA ANUL SI LA MULTI ANI! :D :lol: :lol: :lol:

# JR date 1 October 2014 20:47 +1

faptele lor miros a presiune asupra actului de justitiei din partea traditionalilor. Este vorba si de intimidare a unor institutii, santaj si n-au cum s-o tina tot asa. Domnul Bota trebuie sa actioneze prin a asigura libertatea noastra profesionala sesizand Consiliul de Aparare a tarii, astfel sa faca cunoscut ceea ce se intampla in aceasta romanie nedemocrata de 24 de ani. Nastase, vorbeste de mai multe romanii si a publicat o carete in acest sens. Ar fi cazu sa vedem cine detine una dintre romanii, si cine detine alta detine acestea dintre cele doua despre care povesteste el cu atatat inteligenta de dupa gratii. A se vedea art. 1 alin. 2 C.pr. pen., coroborat cu art. 100 alin.1 C.pr.pen., si art. 101 alin. 1 C.pr.pen.

# Jurist date 2 October 2014 08:50 +2

Au un tupeu tradiţionalişti fără acte ieşită din comun! Nesimţire crasă! Şi se pare că lemerge! Mai mult citind invitaţia postata de UIA cu privire la congresul de la Florenţa am vazut ca ofera si puncte: Oare o persoana nenascuta,nefiinţată poate sa acorde asa ceva? Consider ca in cauza se impune formulat o plangere penala la nivelul UE!

# Horjeev date 1 October 2014 21:02 +3

Este frumos din patrea institutiilor de stat, instantelor, Parchetelor si Ministerul de Justitie, sa ceara oficial desemnarea de catre U.N.B.R. Bota, a unor avocati pentru a asigura apararea in oficiile in care se cer masuri de aparare specializata, lucrul urgenta a specialistilor avocati din barori competente ale lui Bota. Sunteti voi pregatiti sa faceti fata cu personal acolo unde se va cere ?

# Rogozeanu date 1 October 2014 21:03 +2

Avocati traditionali care forteaza mâna instantelor...de ce nu fac ei greva foamei,de ce nu isi scot ochii in semn de protest?auzi la ei dihorii...sa refuze dreptul saracilor la aparare...baroul bota ar trebui sa se autosesizeze si sa isi ofere serviciile,singurele legale.

# Wallace date 1 October 2014 21:36 +2

Cat tupeu pot avea acesti GANGSTERI flocisti ! Pai, mizerii umane ce sunteti, voi care profesati avocatura in afara cadrului legal si ati cancerizat efectiv aceasta profesie, urlati impotriva avocatilor reformatoarei UNBR-Bota. Nu suportati gandul ca legala UNBR-Bota da posibilitatea licentiatilor in drept sa castige o paine in mod cinstit, fara a-i obliga sa dea spaga pe care voi le-o cereti de zeci de ani. In tara asta de r.a.h.a.t. sunt denigrati oamenii corecti si buni, in vreme ce lichelele ordinare flociste sunt protejate de autoritati si mass-media. Imi provocati greata !

# EDGAR date 1 October 2014 23:00 0

Mergi bai tembelule si mananca r.a.h.a.t.in alta parte.UNNR bota nu mai exista.El nu mai exista si nici voi,astia care va dati mari avocati.Sunteti niste nimeni care fac circ pe luju.Car despre vocabularul vostru de golani ii lasam pe altii sa va judece.

# David date 1 October 2014 23:28 +1

Bai EDGARE (avi avi ), tu esti o cantitate neglijabila. Se apropie sfarsitul monopolului castei mafiote-Florea si esti disperat. Nici macar nu suntem multumiti doar cu atat. Adevarata dreptate s-ar realiza abia atunci cand multi dintre voi veti ajunge dupa gratii pentru imensele spagi pe care le-ati luat de la licentiatii in drept.

# BEN GURION date 1 October 2014 23:34 0

,,desteptule,, !

# AVOCATII BOTA SUNT LA DATORIE!!! LUAM OFICII!!!! GRATIS date 1 October 2014 22:24 +1

Propun ca fiecare avocat din Baroul Bota sa ia lunar 1-2 cauze , pro bono - oficii. ASTFEL, VOM DA PESTE BOT HANDICAPATILOR NEINFIINTATI , dar vom salva si bugetul Ministerului de Jutitie pentru sporurile acordate domnilor magistrati.

# osanu date 1 October 2014 23:03 -2

poate lui bota ii veti da peste bot.Voi trageti mata de coasa si vreti sa faceti oficii gratis.Desteapta(cu ghilimele) propunerea voastra.Sau numai a ta, mai bota?

# iooo date 1 October 2014 23:29 +2

Edgar postezi la ora 22 .00 si osanu la ora 22.03. Mai avi zis oarecare, mai prostanacule pe cine vrei sa pacalesti? Esti un individ bolnav care are si el ocupatie datorita luju...postac permanent.

# ioooo erata date 1 October 2014 23:31 0

Ora 23.00 si ora 23.03. Avi tapinarus.

# "osanu" binladen ne vorbeste de pe lumea cealalta date 2 October 2014 08:39 +1

MORTII NE VORBESC!!! ASTA E CEA MAI TARE PE ZIUA DE AZI!!! LA FEL CA SI TINE E SI AVOCATURA VOASTRA DE RAHAT, TURCESCU :)))

# Botist date 2 October 2014 11:20 +1

In primul rand UNBR ,,Bota'' nu exista, exista doar UNBR 2004. In al II -lea rand avocatii ,,botisti'' cum va place sa-i numiti, nu au nevoie de oficii, cel putin cativa dintre ei.Nu suntem nevoiti sa cersim oficii, avem clientii nostri si incercam sa-i pastram.Voi puneti robele-n cui, faceti greve, protestati, cotizati si stati la coada dupa oficii, timp aveti, delucru mai putin. Vai de capu vostru. Mai e putin pana la sf anului, apoi de la anu sa vedeti ca Bota nu doarme si nici cu bota nu loveste, doar cu bumerangul.

# DOREL date 2 October 2014 16:20 0

MAI OAMENI BUNI,OARE AVETI CREIER CIND POSTATI SINTAGMA ,,AVOCATI BOTISTI???,,, BOTA E MORT!!!!! E UN PUSCARIAS ESCROC SI  NUMAI RETARDATII MAI CRED IN EL!! DAR...DE FAPT CE MA   MIR....BOTA E SINGURUL CARESECREDEPRESEDINTE  CIND TOTI DE DEZIC DE EL!!!!!!!!!!!! BOTA MARS LA DAMIGENA CU PIPI!!!!!!!!!!!!!CLAUDIA TE ASTEAPTA!!!!!!!!!!!!!!!!ANALFABETULE!!!!!!!!LAUTAR DE DOI BANI!!!!!!!!!!!MARD LA TINE LA DEVA LA CULES BALEGA!!!!!!!!!!!

# HOMER date 1 October 2014 22:41 -1

pe langa faptul ca nu sunteti avocati,voi botistii,nici carte nu stiti.Daca fiecare dintre voi ar lua 1/2 oficii,nu ati acoperi nici macar activitatea judecatoriei Patarlagele.

# S-HOMER date 1 October 2014 23:00 +3

Bai maimuta, era o figura de stil. Despre carte ar fi bine sa nu vorbesti bai avi ca esti o başină intrata pe spaga. Ne-am lamurit ce carte stiti.  Niste escroci care au facut facultatea cu traista si apoi au mituit niste jigodii de avocati ca sa intte intr-un sistem mafiot , ilicit, neinfiintat.

# HOMER date 1 October 2014 23:28 -3

imi place ca ma recunosti in avi.Ala-i om hotarat si stie carte.Bai macacule,eu am facut facultatea cu geanta diplomat nu cu traista ca tine in care iti baga saracul de tac-tu slana si ceapa.Recunosc,nu este vina ta,dar macar nu face pe cinicul cu noi.Esti un golan in slapi.

# avi avi date 2 October 2014 00:27 0

uite ce spune Tribunalul Satu Mare cu privire la botanistii ce se cred avocati: În privinţa aspectelor care fac obiectul nemulţumirilor semnalate, vă încunoştiinţăm că problematica vizată a făcut obiectul unor discuţii atât la nivelul colectivului de judecători, cât şi al Colegiului de Conducere din cadrul Tribunalului Satu Mare, ocazie cu care s-a constatat că astfel de persoane nu au fost acceptate să asigure asistenţa juridică şi reprezentarea în faţa completelor de judecată de la această instanţă. deci cam asta este posibilitatea unui botanist de a face avocatura. ZERO ABSOLUTA. iar asta se intimpla in multe judete din  tara. nu va mai faceti iluzii ca veti avocati vreodata in tara asta. incercati in Congo. " 

# CW Victoras Ctin cocosatu fara dinti date 2 October 2014 10:31 +1

Da, avi, incercam la Gara de Nord sa te prindem cand racolezi ,,clientii,, sa-i inseli ! Iti indreptam cocoasa si iti reglam dantura !

# Congo date 2 October 2014 12:10 +1

Pai, suntem in Congo, bolsevicule(avi avi) ! Daca aceasta e pozitia Tribunalului Satu Mare, e inca o dovada a cardasiei care exisista intre judecatorii mafioti si gangsterii entitatii-Florea. Romanii sunt o natie de corupti, de lachei, de indivizi pentru care cuvantul dreptate apartine doar celor foarte putini.

# avi, ce avem ... date 2 October 2014 12:32 0

Ce avem noi aici? Trafic de influenta combinat cu abuz in serviciu. O cirdasie intre avocati si unii judecatori mai putin pregatiti sau rau intentionati. Practic o complicitate de eliminare a concurentei.

# tipatescu date 2 October 2014 08:51 +4

Trebuie sa recunoastem ca traditionalii au fost mereu cu un pas in fata, speculand lipsa de reactie ferma a conducatorilor UNBR Bota. Incep sa cred ca cei care conduc fatis sau din umbra UNBR Bota sunt interesati de alte obiective decat de a obtine o recunoastere. Trebuie sa avem in vedere ca in ultimii 5 ani oricate achitari au fost pronuntate multi magistrati - in special cei de la judecatorii ignora practica si resping aparatorii din UNBR Bota. Sau am vazut ca pentru a se acoperi fac demersuri la barourile traditionale pentru a se comunica daca respectivul avocat face parte din respectivul barou. Iar cand li se solicita verificari si la celalat barou resping cererea. Asa ca acesta este situatia reala din teritoriu, indiferent cat de mult este ea ascunsa de conducerea UNBR Bota. In teritoriu se da o lupta crancena iar castigatori sunt traditionalii. De ce? Pentru ca cei care conduc UNBR Bota nu sustin colegii din teritoriu sau daca o fac o fac foarte rar. 

# tipatescu = avi cocostirbu date 2 October 2014 10:33 0

avi, nu tine, stim cu totii ca esti CW V Ctin, cocosatu fara dinti, mai urat decat 40 de magari!

# tipatescu date 2 October 2014 11:57 +2

Stimate domn: te asigur pe acesta cale ca nu sunt persoana pe care o nominalizezi domnia ta. In alta ordine de idei vad ca adevarul deranjeaza. Stiam ca asa va fi si stiam ca voi fi acuzat. Dar nu este o problema. O problema este ca eu personal de un numar de ani ma lupt in instante pentru acesta calitate de avocat iar cei care au putere infinit mai mare ca mine stau pasibili. Ii respect pe colegii care lupta, care stiu adevarul si lupta pentru el; ii respect pe cei care intra in instanta ca avocat inscrisi la UNBR Bota. Stim cu totii care este adevarul referitor la traditionali dar deocamdata ei sunt forta, chiar fara acte. Este un adevar dureros dar este. Butoanele sunt in mainile lor, MJ lor le dau bani nu altora. 

# tipatescului date 2 October 2014 12:01 -2

tipatescule. daca ai ceva de spus, prezinta-te si spune, daca nu, lasa-ne!

# tipatescu date 2 October 2014 14:17 0

Stimate domn: am multe de spus, cunosc multe pentru ca lupt de multi ani in instante pentru a fi recunoscut. De prezentat o voi face cand cei care conduc uniunea vor ataca si ei la baioneta. Pana atunci am dreptul la anonimat. Iar ca sa imi ceri sa ma prezint ar trebui sa te prezinti domnia ta. De fapt intuiesc cine esti. Iar daca ceea ce scriu deranjeaza inseamna ca spun adevaruri. Daca ceea ce scriu este o minciuna astept argumente contrare.

# orick date 2 October 2014 12:35 +2

Din pacate tipatescu are dreptate. Il injurati degeaba.

# tipatescu date 2 October 2014 14:21 0

Injuraturile le emit cei care nu au cultura. Un jurist cu pregatire si care se respecta , indiferent din ce tabara face parte comenteaza folosind argumente. Stiu ca deranjez cu aceste comentarii dar consider ca toti cei care fac parte din acesta uniune creata de dl Bota si care cred in ideea de avocatura trebuie sa cunoasca adevarul si sa lupte pentru organizatia din care fac parte. Dar armata trebuie sa aiba un general. 

# Albastru date 2 October 2014 11:19 0

Atentat la independenta justitiei....Pai acum, de fiecare data cand sunt contestate hotararile definitive, traditionalii sa se astepte numai la lucruri "bune". Iar judecatorul, probabil, (va constata CSM), ca face parte dintr-un mic grupulet organizat.

# Dr.Av.Vasile Botomei www.unbr.info date 2 October 2014 11:37 -1

Teza de doctorat Botomei Vasile,aprobata de MInisterul Educatiei Nationale din Romania prin Atestat nr.66035/17-04-2014,ridicata pe www.unbr.info,a declansat un nou concept in materia avocaturii din Romania: Conceptul de pluralism de UNBR-uri cu barouri componente  in judete. Cititi,pg.56-66,anexele 28-45 din teza si va edificati ca ceea ce a utorizat MEN,este lege in Romania.Asa cu fiecare diploma de licenta are valoarea ei tot asa si izvorul de drept dinr-o teza de doctorat are opozabilitatea lui.

# conceptul lobotomeius date 2 October 2014 12:04 0

conceptul lobotomei agramaticus teza lui e izvor d edrept !!! Trimis în judecată in 5 dosare penale: Dottorele Botomiei va fi condamnat pentru inselaciune, fals, ultraj, avocatura ilegala, deturnare de fonduri si evaziunea fiscala !

# alex date 2 October 2014 11:39 -1

solutia este o singura avocatura in care sa poata intra fara pile oricine stie carte.

# ada date 2 October 2014 11:49 0

Unbr 2004 adica ! 

# ada date 2 October 2014 11:50 +1

Unbr 2004 adica ! 

# ada date 2 October 2014 11:51 +1

Papagali traditionali spagari ordinari sa ramana cu oficiile lor de 100 ron si exceptiile lor importriva noastra !  

# marius m date 2 October 2014 12:36 +1

Conflictul dintre cele 2 barouri este intretinut chiar de catre presedintii celor doua uniuni..una legala una aparent legala, se castiga din ambele flancuri.. traditionalii in instanta , unbr 2004 consultanta, firme drept societar etc.. voi sunteti ori prosti ori orbi..niciodata nu va avea loc o recunoastere a unbr 2004 , oficiala si niciodata nu vor fi indepartati traditionali.. problema putea fi transata de catre instanta,csm,minister etc dar nu se vrea pt ca cei doi bota respectiv florea sunt in cardasie :)) nu inteleg ura dintre voi cei care va injurati. Respect celor ce castiga un ban pt familiile lor indiferent din ce tabara fac parte !!  La noi avocatura este la pamant ca multe alte sisteme.. mai trec minim minim 30 de ani pana scapam de monstri pensionari si corupti pana n  sange si tinerii vor face ceva !spor la bani avocatilor 

# mafiotilor Tribunalului S.M. date 2 October 2014 12:39 +1

Aflandu-se in cardasie cu gangsterii desfiintatului barou Satu Mare, judecatorii mafioti ai Tribunalului Satu Mare, prin Biroul de Informare, respecta "dreptul la protest" al spagarilor ! Cu alte cuvinte, tocmai judecatorii Trib. S.M. fac pipi pe hotarari judecatoresti definitive si instiga, indirect, la nerespectarea acestora !!! Alooo, conducerea UNBR-Bota, ce parere aveti in legatura cu acest aspect ?! Incercati, fratilor, sa iesiti in public, cel putin pe "LUJU" si aratati lumii cum niste judecatori mafioti instiga, prin comuinicate oficiale, la nerespectarea unor hotarari judecatoresti definitive !!! E mai rau decat in Africa !!!

# reactia date 2 October 2014 13:04 +1

Nu inteleg ce-i cu reticenta conducerii UNBR-Bota de a iesi in public si de a informa publicul cu privire la abuzul pe care l-a savarsit Tribunalul Satu Mare prin comunicatul de presa. Este condamnabil nu doar faptul ca Tribunalul S.M. instiga la nerespectarea unor hotarari judecatoresti definitive, ci acelasi Tribunal preotejeaza, pe fata, entitatea fara PERSONALITATE JURIDICA, asa-zisul Barou Satu Mare !! Ar fi o multime de lucruri de comunicat in legatura cu legalitatea UNBR-Bota si ilegalitatea unbr-Florea. De ce nu se vrea ????

# prostovane date 2 October 2014 13:40 0

Tu pe cine intrebi de ,,reactie,, ? Intreaba la UNBR, prostovane !

# pol date 2 October 2014 12:42 +1

Atata paguba sa fie! Asa se va face economie la bugetul Ministerului Justitiei....Oricum luati banii justitiabililor degeaba! UNBR legala a apropus de multe ori, inca de pe vremea lui Predoiu, ca serviciile de asistenta juridica din oficiu sa fie exercitata gratuit, includerea sa in legea de organizare a profesiei fiind o necesitate si o cerinta europeana, un act de modernitate in exercitarea profesiei...probabil ca nu se agreaza obligarea avocatilor de a sluji interesului public pro bono" un caz din 10 sau unul pe an/lun, etc....

# avi avi date 2 October 2014 22:02 0

Ei,ce zici prostovane,tot eu sunt polo?Sau te-ai semnat cu numele lui?Esti jalnic.Am mai vaut pe articol ca singurul dusman al vostru sunt eu,confundat cu Dorel si V.Constantin).Cum ai ajuns la ideea asta?Tu stii ce este un dusman?Eu nu va sunt dusman,eu va sunt un sfatuitor,plin de altrism,un bun samaritean, care va vrea binele.Adica sa intrati in legalitate.

# avi coco stirbu date 2 October 2014 22:13 0

Du-te cocosatule in Gara de Nord, da vezi ca vin tiganii de la Slatina sa te jupoaie ! Cum zici ? ,,Am mai vaut,, ,,plin de altrism,, ? Valeu da prost mai esti !

# avi avi date 2 October 2014 22:24 0

Ti-am mai spus ca pentru tine nu merita sa corectez greselile.Esti prost rau daca nu ai tinere de minte.Si tu ai grija ce faci,sa nu ajungi la Jilava.Sunt acolo niste gerdieni care abia asteapta sa te aiba in paza.Ai mai fost pe la hairstilist?Atentionare :vopsitul parului dauneaza grav gandirii! :lol: :lol:

# avi coco stirbu date 2 October 2014 22:35 0

Cocostirbule, cocoasa hai ca intelegem, creste si nu ai ce-i face, da de ce nu iti pui dintii ! Te-a lasat si tiganca prostituata daca esti mai urat ca 40 de magari !!!

# CUM ?! date 2 October 2014 14:56 +1

DACA UNBR 2004  este in afara legii ? Ce fac magarii care stau prin ministere si palate de jiustitie , intretin cumva HAOSUL? ASUMATI-VA RASPUNDEREA SI SPUNETI O DATA PENTRU TOTDEAUNA PANA AICI SI GATA. 

# P.C.R. date 2 October 2014 15:11 +1

Poate ne spune o somitate din av. cutumiara cat se plateau oficiile pana in 1989!

# DOREL date 2 October 2014 16:24 0

AUZI MAI BOTA, NU MAI POSTA AIUREA PELUJU!!!!!!!!!! ESTI ANALFABET LAUTAR USOR DE RECUNOSCUT PRIN IDIOTENIILE PECARE LE POSTEZI!!!!!!!!!!! DIFERENTA INTRE TINE SI NIMERINCU ECA DE LA CER LA PAMINT!!!!!!!!! MACAR ALA ARE UN MASTER DA TU NICI MACAR SCOLA PRIMARE NU AI TERMINT-O!!!!!!! ANALFABETULE!!!!!! 

# Huooo Doreleee date 2 October 2014 20:39 0

Mai incet cu jignirile, ca-ti tradezi tupeul de prostanac. daca esti avocat, deschide-ti gura puturoasa acolo in instanta cu cartile pe fata si actele bineinteles, daca nu esti avocat, mars la mamica la muntye la muls vaca

# CW V Ctin cocosatu fara dinti date 2 October 2014 16:34 0

dorele, avi, de fapt singurul nostru dusman, cocosatu fara dinti mai urat ca 40 de magari, tu vb de analfabeti? ,,PELUJU,, ,,PECARE,,  ,,ECA,, ,,LA PAMINT,, ,,SCOLA,, ,,PRIMARE,, ,,AI TERMINT-O,, !! HUA HUA HUA !!!

# jos mafia ! date 2 October 2014 17:15 0

Solicitam excluderea din magistratura a judecatorilor Tribunalului Satu Mare, care s-au solidarizat cu organizatia, de tip mafiot, fara personalitate juridica (asa-zisul Barou Satu Mare), instigand la nerespectarea hotararilor judecatoresti definitive !!!

# adevarul necenzurat date 2 October 2014 17:38 0

Cea mai mare vina pentru situatia mizerabila in care a ajuns Romania, o au magistratii. Acestia distrug vieti de oameni nevinovati, fara sa fie trasi la raspundere. Tot magistratii, in cardasie cu casta spagaro-mafiota-Florea, au consolidat monopolul acesteia, cancerizand la maximum profesia de avocat. Cu actualii magistrati in functie, Romania nu va fi niciodata un stat de drept. Desi, cei mai multi dintre ei stiu ca entitatea-Florea nu a dobandit, dupa revolutie, personalitatea juridica si se afla in afara cadrului legal, ignora cu desavarsire acest aspect. Se cred dumnezei si nu dau socoteala nimanui. Au devenit mai nocivi decat fosta securitate ceausista.

# P.C.R. date 2 October 2014 19:46 0

Justitia este puterea suprema, statul nu exista pentru nimeni, decat pentru cei din sistemul si inspectiile lor judecatoresti. Nu se autosesizeaza Parlamentul Roaniei ninciodata, dar se sesizeaza Inspectia CSM sau a Ministerului de justitie. Nu va spune nimic dictatura din sistem ?

# Vitur date 2 October 2014 19:51 0

Legea 509/1940 caut-o la Biblioteca publica din locul de domiciliu, insa vezi mai bine ce spune art. 14 din Decretul 90/1990. Legile nu mai conteaza, ci dictatura ne intereseaza draga Stolo.

# lup paznic la oi date 2 October 2014 21:02 0

:eek: ,,Bai, eu sunt inamovibil, fac ce vreau, nu dau nimanui socoteala"!!!!! BAI  incat timp zise Putin ca ajunge la Bucale??????  ptr.cei care cunosc FOC CU FOC ,ajugi sa castigi.Pleci la razzbel sapa 2 gropi.... 8) :lol:  

# UNBR date 3 October 2014 17:49 0

UNBR  ORGANIZEAZĂ EXAMEN DE PRIMIRE ÎN PROFESIE   VINERI 31 OCTOMBRIE 2014, ORA 10 (unbr.eu)

# UNBR date 3 October 2014 17:50 0

UNBR  ORGANIZEAZĂ EXAMEN DE PRIMIRE ÎN PROFESIE   VINERI 31 OCTOMBRIE 2014, ORA 10 (unbr.eu)

# avi avi date 4 October 2014 21:59 -1

Ai,bota,mai ai curajul sa fraieresti inca vreo 10/20 de amarati??Cati crezi ca te mai cred si cati mai sunt dispusi sa iti doneze bani sa-ti cumperi slapi?

# aviuta date 4 October 2014 20:59 +1

http://www.youtube.com/watch?v=PT1r2up7cf8 :cry: :P :zzz :eek:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii