Si totusi Hellvig nu a cedat

Scris de: Sorin ROSCA-STANESCU

04.06.2021 13:29
Vizualizari: 2984

Ar fi fost de mirare. Si, cum scriam ieri, cu adevarat fara precedent. Ca lui Lucian Duta, fostul presedinte al Casei de Sanatate, sa-i fie aprobata, pe ultima suta de metri a procesului penal, solicitarea de recuzare a completului de judecata. Si asta chiar inainte de a primi o sentinta definitiva dupa ce, in prima instanta, a fost condamnat la sase ani de inchisoare cu executare. Intr-adevar, la proces, cu chiu cu vai, s-a decis ca se poate judeca cererea sa. Iar Duta a confundat aceasta aprobare cu recuzarea in sine. Recuzarea insa nu a mai avut loc. Ceea ce inseamna ca Eduard Hellvig, in masura in care are un „culoar in Justitie”, ce putin in privinta acestui cartof fierbinte, nu a cedat. Lucian Duta este abandonat de fostul presedinte si de fosta conducere SRI, iar astazi este expus gloantelor noului staff al celui mai important serviciu secret al tarii.Marul discordiei il constituie cel mai fabulos proiect pus vreodata la cale si realizat de catre Serviciul Roman de Informatii. Crearea Big Brother, deci a mecanismului de supraveghere in masa a populatiei si a reprezentantilor tuturor institutiilor de stat, inclusiv a serviciilor secrete, de catre SRI. Care concentreaza astfel in mod nedemocratic si neconstitutional cea mai mare putere in stat. Fara precedent in istorie. O arma letala, creata prin canibalizarea Casei de Sanatate si cu acordul lui Lucian Duta si a fostului presedinte Traian Basescu, dar si in baza unei decizii CSAT, care a pus toate celelalte servicii secrete in genunchi in fata SRI.

Am explicat ce intelegeri internationale cu Bruxelles-ul si cu Marea Britanie au fost incalcate, pentru a fi edificat acest proiect fara egal in randul statelor europene si ce pericole exista in ceea ce priveste drepturile si libertatile omului si mentinerea unui echilibru constitutional intr-un stat care se pretinde a fi de drept. De asemenea, am precizat in demersurile anterioare ca nu este deloc excus ca aceasta arma letala Big Brother sa fi devenit accesibila si unor servicii de informatii din alte state. Ceea ce in ultima instanta inseamna un control cvasi-total, inclusiv politic, asupra cetatenilor Romaniei si tuturor reprezentantilor institutiilor statului. Astazi, asteptand noile dezvaluiri pe care duminica le va face, inainte de a fi prea tarziu, Lucian Duta, ma voi concentra asupra unui alt aspect, care vizeaza direct sistemul mafiot, care paraziteaza domeniul sanatatii din România.

Parazitand Casa de Sanatate, prin preluarea practic a tuturor informatiilor din baza de date, din cardurile de sanatate, Serviciul Român de Informatii, in mod direct sau prin cele doua firme mari de IT agreate, care pot opera cu toate datele, are acces la o serie intreaga de informatii, care se pot constitui intr-o veritabila mina de aur pentru companiile farma.

In mod normal, aceste informatii trebuie sa ramana secrete. De altfel, acesta a si fost pretextul utilizat de tandemul Coldea-Maior pentru a convinge CSAT si, in final, pentru a-l convinge pe Lucian Duta, sa coopereze si sa puna la dispozitia SRI intreaga baza de date. Accesul la cardul de sanatate permite ca, in timp real, sa fie cunoscuta in detaliu starea de sanatate a diverselor segmente ale populatiei, afectiunile cele mai frecvente, modul in care acestea sunt tratate la recomandarile medicilor, medicamentele care urmeaza sa fie administrate si, evident, poate fi facuta o prognoza cât se poate de corecta pe termen scurt, mediu si lung asura evolutiei consumului de medicamente in România. Atentie, este vorba de o piata de miliarde de euro. Daca marile companii farma au acces la aceste informatii, direct sau indirect, prin intermediul statelor de care apartin si care, prin mijloace specifice, penetreaza Big Brother-ul românesc si, respectiv, Casa de Sanatate, atunci profiturile care pot fi realizate in afara unui climat concurential pe seama sanatatii populatiei României se ridica la cifre astronomice. Acesta este, dincolo de toate implicatiile privind echilibrul puterilor in statul român si incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetateanului, cel mai mare pericol asupra detinerii de catre un serviciu militarizat a bazelor de date ale Casei de Sanatate. In final, daca nu exista concurenta libera in piata farma din România, daca consumul poate fi prognozat de firmele care furnizeaza medicamente si daca astfel pot fi eliminate firmele concurente, prejudiciul adus Romaniei este imens. Pentru ca o buna parte din banii pe care noi ii platim lunar pentru sanatate se duce nu pe apa sambetei, ci in trezoreriile unor multinationale. Sanatatea devine mai scumpa si mai greu accesibila pentru fiecare roman.

Ca Lucian Duta va fi sau ca nu va fi condamnat in ultima instanta la sase ani de inchisoare sau la mai mult sau la mai putin sau ca, printr-o minune, va fi declarat nevinovat, asta este foarte important din punctul lui de vedere si al familiei lui, dar cu totul si cu totul insignifiant sub aspectul intereselor vitale ale statului roman. Pentru statul roman, important este ca miliardele alocate sanatatii sa fie utilizate in folosul cetatenilor si sa nu plece pe apa sambetei imbogatind si mai mult multinationalele care, in paranteza fie spus, platesc impozite in alte state. Este pana la urma o problema care vizeaza viata fiecarui om, de la nou nascut, pâna la batrânul aflat in agonie si, prin urmare, este o problema legata de suveranitatea acestui stat.

Din aceasta perspectiva este uimitor ca, dupa atat de multe zile de cand a fost declansata, e drept, doar de catre unii jurnalisti si de catre unele institutii de presa, aceasta dezbatere privind sistemul Big Brother, perfect functional in Romania incepand din 2017, conducerea Serviciului Roman de Informatii nu a facut nici cel mai mic gest pentru a incerca sa lamureasca lucrurile sau pentru a ne oferi garantii ca va renunta la controlul cardurilor de sanatate, incredintând aceasta operatiune unei societati civile. Daca Eduard Hellvig, in calitatea sa de director, nu poate da un raspuns, poate vom primi totusi lamuririle necesare de la adjunctul sau, care, din cate se aude, detine adevarata putere in SRI.


Preluare de pe Corectnews.com

Comentarii

# Gilu date 5 June 2021 20:22 +8

Cu cat mai rau,cu atât mai bine ! N-o spun eu;a spus-o tovarășul Lenin...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii