SICA VITEJIE MICA – Liderul PNL Ludovic Orban denunta suspectele razgandiri din randurile propriilor sustinatori, dar n-are curaj sa pronunte DNA sau SRI: „Sunt foarte multe suciri, razgandiri, dezertari. Nu le-as spune 'tradari'. N-au nicio explicatie. Vine si-ti spune: 'Nu pot sa te sustin. Nu pot sa fiu impotriva statului de drept'. Sau altul: 'Vezi ca de acolo am primit semnale ca nu e bine sa te sustin pe tine'... Sunt Stan Patitul. Am fost scos din cursa pentru Primaria Capitalei in 2016”

Scris de: Valentin BUSUIOC

10.08.2021 16:53
Vizualizari: 2858

Exista o serie de razgandiri suspecte in randurile liberalilor care il sustin pe actualul presedinte al PNL, Ludovic Orban (foto), pentru un nou mandat in fruntea partidului dupa congresul din septembrie. A spus-o Orban insusi luni, 9 august 2021, subliniind ca aceste „suciri, razgandiri, dezertari” nu au nicio explicatie politica sau umana.Totusi, politicianul nu a avut curajul de a face acuzatii pana la capat sau de a pronunta numele Directiei Nationale Anticoruptie, despre care am vazut deja cum le-a fabricat dosare unora dintre cei mai proeminenti sustinatori orbanisti.

Chiar daca a amintit ca el insusi a fost scos din cursa pentru Primaria Bucurestilor din 2016, Ludovic Orban a evitat si in acest punct sa acuze DNA pentru mizeria de dosar soldata cu achitari si la fond, si la apel.

Confruntat cu declaratia senatorului PNL Virgil Guran, care nu a exclus ca inclusiv serviciile secrete sa faca presiuni pe suporterii lui Ludovic Orban, actualul presedinte al Partidului National Liberal a refuzat sa comenteze in vreun fel aceasta afirmatie. Sigur ca nu a contrazis-o, dar nici nu a avut curajul sa o confirme explicit.


Iata afirmatiile facute de Ludovic Orban la Digi24 (click aici pentru video):


Cosmin Prelipceanu: Inca o declaratie pe care ati facut-o: 'Le atrag atentia celor din exteriorul PNL care isi baga coada de doua luni in democratia interna, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc maini la spate, care arata pisica, care umbla la scheletele din dulap ale unora si ale altora, ca nu cedez'. Aici la cine va refereati?

Ludovic Orban: Declaratia e facuta la Vrancea, cu referire la Marasesti, Marasti si Oituz, si este o declaratie in care am transmis un mesaj... Acum nu as vrea sa dezvolt acest subiect... Pe de alta parte, toti cei care sunt implicati si fac parte din aceasta campanie stiu foarte bine la ce ma refer. Sunt foarte multe suciri, razgandiri, dezertari (nu le-as spune 'tradari'), care n-au nicio explicatie politica. Nu au nicio explicatie umana. Cand vine un om si-ti spune: 'Nu pot sa te sustin, pentru ca eu nu pot sa fiu impotriva statului de drept' (dau asa un exemplu). Sau cand vine altul si spune: 'Vezi ca de acolo am primit semnale ca nu e bine sa te sustin pe tine'...

Cosmin Prelipceanu: De afara de unde si cine a primit semnale?

Ludovic Orban: As prefera sa nu... Nu vreau sa detaliez. Am transmis un mesaj ca eu sunt un om care imi duc campania in mod democratic, numai cu argumente pozitive, un om care niciodata nu am apelat la niciun fel de instrument de a convinge oamenii sa actioneze impotriva vointei si ca asta este democratia si pe baza acestei democratii fiecare om trebuie lasat sa-si formeze optiunea dupa propriul discernamant, sa voteze conform propriei vointe.

Cosmin Prelipceanu: Virgil Guran e mai precis. Intr-un interviu la RFI, a fost intrebat: 'Va referiti la serviciile de informatii?'. 'Este posibil, la un moment dat, si acest lucru', a spus domnul Virgil Guran. Sunteti de acord cu el?

Ludovic Orban: Este opinia colegului meu.

Cosmin Prelipceanu: E unul dintre sustinatorii dumneavoastra ferventi.

Ludovic Orban: Dar eu va spun ca sunt Stan Patitul. Va aduc aminte ca eu am fost scos din cursa pentru Primaria Capitalei in 2016.

Cosmin Prelipceanu: Cine v-a scos? Mi-aduc aminte c-atunci v-ati retras.

Ludovic Orban: In 2016, m-am retras pentru ca sunt un om de onoare si am facut ceea ce foarte putini oameni politici au facut: ca atunci cand planeaza suspiciuni asupra lor sa stea o perioada in umbra pana instanta se pronunta asupra acuzatiilor. Eu atunci mi-am dat demisia din toate functiile. Practic, am ramas simplu deputat si nici n-am mai candidat la Parlament. Iar ulterior, am fost achitat.

Cosmin Prelipceanu: Cine si ce v-a facut atunci?

Ludovic Orban: Pai, ati vazut si dumneavoastra ce s-a intamplat: s-a nascut un dosar in pre-campanie electorala, cu putine zile inainte de depunerea campaniei (n.r. candidaturii), care n-a stat in picioare si in care eu am fost achitat de instanta.

Cosmin Prelipceanu: Pai, aveti discursul lui Liviu Dragnea.

Ludovic Orban: N-am. N-am. N-am. E o mare diferenta.

Cosmin Prelipceanu: Care e diferenta?

Ludovic Orban: Discursul meu, daca era altcineva in pozitia mea, din zona respectiva, care niciodata nu a acceptat justitia, nu s-ar fi retras niciodata dintr-o competitie electorala.

Cosmin Prelipceanu: Ne spuneti ca exista o entitate obscura care intervine in lupta pentru putere din PNL si ne dati exemplu ce vi s-a intamplat dumneavoastra cand ati candidat pentru Primaria Capitalei. Pai, nu e discursul lui Liviu Dragnea?

Ludovic Orban: Nu. N-are nicio legatura cu ceea ce spune Liviu Dragnea.

Cosmin Prelipceanu: Liviu Dragnea si spunea ca e vorba despre statul paralel. La dumneavoastra nu e statul paralel?

Ludovic Orban: Ati auzit la mine cuvantul 'statul paralel'? Mai sunt unii mai entuziasti care incearca sa intervina in competitia interna.

Cosmin Prelipceanu: Cine?

Ludovic Orban: Asupra acestui subiect prefer sa nu discut. Eu am transmis un mesaj: ca eu duc competitia pana la capat, ca sunt un om care voi da batalia pana in 25 septembrie si ca nu voi folosi altceva in aceasta competitie electorala decat armele democratice – asa cum a fost toata cariera mea.

Cosmin Prelipceanu: Presedintele Iohannis spune asa (a fost intrebat apropo de declaratiile dumneavoastra si ale domnului Guran): 'Eu nu am astfel de semnale si pot sa va spun ca pun astfel de declaratii pe seama ascutirii luptei de tip campanie electorala. Daca aveam semnale ca exista asa ceva, as fi intervenit demult. Lupta este o lupta interna pentru voturi in PNL si o competitie politica intotdeauna face pe cei implicati sa caute explicatii senzationale'. Aici in mod clar la dumneavoastra se referea: cautati explicatii senzationale.

Ludovic Orban: Eu nu caut explicatii senzationale. Am transmis un mesaj. Cred ca mesajul, pentru orice om implicat care are cat de cat informatii, are noima si este un mesaj care este inteles de colegii mei de partid.

Cosmin Prelipceanu: 'Mai mult nu e', conchide presedintele.

Ludovic Orban: M-as bucura sa fie asa. Si asa e normal sa fie.

Cosmin Prelipceanu: De ce dati acest semnal?

Ludovic Orban: Am dat acest semnal. Am avut motivele mele ca sa dau acest semnal.

Cosmin Prelipceanu: Mai ales ca el nu este sustinut de dovezi, nu e concret. Spuneti-ne: poate in discutiile dumneavoastra fata in fata cu cei pe care incercati sa-i convingeti spuneti mai mult de atat?

Ludovic Orban: V-am spus: asupra acestui subiect prefer sa nu discut. Daca o sa am ceva de spus in plus fata de ceea ce am spus, fiti convins ca o sa spun!

Cosmin Prelipceanu: Retin ca sunteti pe aceeasi placa – adica la aceeasi varianta. Nu s-a schimbat nimic, nu retrageti? Sustineti in continuare ca e cineva din exterior? E cineva? Sunt mai multi?

Ludovic Orban: V-am spus ca pe tema asta prefer sa nu mai discut. Daca mai am ceva de spus pe tema asta, voi spune public.

Cosmin Prelipceanu: Stiti ca sunt oameni chiar in PNL care au spus ca aveti discurs a la Liviu Dragnea si atunci can vorbiti despre statul paralel.

Ludovic Orban: Orice comparatie intre mine si Liviu Dragnea este o jignire fundamentala. Suntem antinomici in toate activitatile noastre de-a lungul carierei.

Cosmin Prelipceanu: Stiti la cine ma refer? Stiti ca exista acest curent de opinie?

Ludovic Orban: Un curent de opinie care este lansat pe piata publica de Alina Gorghiu si de Emil Boc.

Cosmin Prelipceanu: Am vazut un articol scris de domnul Raetchi.

Ludovic Orban: Domnul Raetchi are toate motivele sa scrie ce articole vrea, ca acum este o persoana care nu mai exercita functii de demnitate publica.

Cosmin Prelipceanu: Discurs nationalist, conservator, cu valori religioase si despre statul paralel.

Ludovic Orban: Nu i-as spune: 'discurs nationalist'. Este un discurs de sustinere a valorilor traditionale, a traditiilor, a obiceiurilor, a ceea ce ne da personalitate ca si natiune. Adica eu nu cred ca e un discurs nationalist. Daca iti iubesti tara, nu esti de condamnat. Daca incerci sa mentii identitatea, daca incerci sa afirmi identitatea romaneasca pe plan international este un lucru bun, nu este un lucru rau.

Cosmin Prelipceanu: Atunci esti patriot. Atunci cand vorbesti despre altii care nu impartasesc valorile tale, atunci esti nationalist – iar discursul dumneavoastra a fost nationalist.

Ludovic Orban: Asa il calificati dumneavoastra...

Cosmin Prelipceanu: Ati vorbit despre persoane care traiesc cu noi in aceeasi tara si care nu impartasesc valorile dumneavoastra. Acesta este un discurs de excludere.

Ludovic Orban: N-a fost un discurs de excludere.

Cosmin Prelipceanu: Sunteti multumit de Nicusor Dan?

Ludovic Orban: In ceea ce ma priveste, toleranta – ca si liberal – este fundamentala si cred ca de-a lungul intregii mele cariere am aratat aceasta toleranta. Niciodata n-am condamnat pe cineva pentru faptul ca are opinii diferite, ca are credinte diferite...

Cosmin Prelipceanu: Doar ca nu-si fac cruce, ca nu jura pe Biblie...

Ludovic Orban: Dar nu le-am spus ca fac un lucru rau.

Cosmin Prelipceanu: O, ba da! Era diferit.

Ludovic Orban: Nu i-am condamnat.

Cosmin Prelipceanu: Atrageati atentia asupra unor lucruri diferite.

Ludovic Orban: Asupra diferentelor.

Cosmin Prelipceanu: O societate incluziva nu este aceea care atrage atentia asupra diferentelor.

Ludovic Orban: A atrage atentia asupra diferentelor, asta nu inseamna lipsa de toleranta. Inseamna daca te apuci sa condamni pe cineva care gandeste diferit fata de tine sau este diferit fata de tine. Daca incepi sa te gandesti la sanctiuni impotriva unora care gandesc diferit sau au alte optiuni. Nu pot; eu, ca liberal, niciodata n-am gandit asa ceva. Toleranta este fundamentala. Chiar capacitatea de a intelege aceste diferente este fundamentala. Si, la urma urmei, aceste diferente se manifesta tocmai pentru ca exista democratie si exista drepturi si libertati fundamentale. Niciodata n-am contrazis aceste drepturi si libertati fundamentale

Cosmin Prelipceanu: 'Avem niste parteneri de guvernare care de multe ori par ca nu s-au nascut aici'.

Ludovic Orban: Da.

Cosmin Prelipceanu: Deci sunt diferiti.

Ludovic Orban: Da”.

Comentarii

# Maior date 10 August 2021 17:29 +85

Sica-mandolina nici n-are curaj sa deschida botul in fata celora pe care ii plateste , indirect de la buget , banii tuturor si ai nimanui. :eek: Fraiere nici n-ai curajul sa izci ceva de sistemul paralel /securist ; si pe Tradiceanu l-au scos din politica, practic, santajandu-l chiar inainte de a "catinda" pt. presedinite (el a zis ca n-are rost ca bla-bla , fiind cel mai bine cotat). PS.In `89 am scapat de Ceausescu dar securistii au ramas , ba s-au mai si puiat alti paraziti pe buget, plus neveste si curwe care tot acolo isi fac veacul. Coldea , nu zic bine ? Altadata ardeti totul pana la temelii si nu faceti pe desteptii : "lasa sa nu distrugem ca poate refolosim" , iata au ramas in picioare si K1 si T14 si ... le refolosesc securistii !!!

# nae din dealul feleacului date 10 August 2021 20:28 +32

Ce zici Loios "Declaratia a fost facuta la Vrancea,cu referire la Marasesti,Marasti ,Oituz...bla,bla".."sa transmit un mesaj..bla,bla".Sa nu transmiti nici un mesaj inainte de a spune ca la Marasesti,Marasti,Oituz ascendentii /inaintasii tai erau in tabara ailalta si au pierdut bataliile;asadar n-ai nici o treaba si nu mai batjocori natiunea romana ca n-ai nici in clin si nici in mineca ceva comun cu noi romanii.Da,esti parte din minoritatea conlocuitoare numita unguri si atit!

# Pintea date 11 August 2021 10:00 +36

A fost Stan Pățitul, dar nu a invățat nimic din asta. Dupa achitare, a pupat Statul de drepți, in fund, mai vârtos. Acum noi ce sa ii facem? Sa ii tot ascultam si analizam lamentarile? El nu intelege nici acum politika, cat de tradatori pot fi colegii de partid - doar a cumparat si el politicieni de la PSD, UDMR, etc. cand au dat jos guvernul Dancila si s-a instalat el prim-ministru. Ce faci, ti se face, la un moment dat. Actualul lui contracandidat, de unde a aparut brusc, incat deveni prim-ministru? De el va fi nevoie in continuare, pentru ca se pricepe sa sustraga bani si sa indatoreze Țara, pana o va pune pe butuci.

# Pintea date 11 August 2021 10:04 +35

Interesant e ce a vrut sa spuna cu ”răsuciri de mâini la spate”. Asta miroase a violenta fizica. Au fost vreunii politicieni dintre colegii lui, care au au fost agresati, li s-au rasucit mainile la spate cu amenintari? De catre cine? Sa spuna!

# jos ghearele de pe justitie date 11 August 2021 11:36 +32

Securistii(+dna) vin si-aduc cu ei funii de matase/Funii rasucite-n trei si-mpletite-n sase!

# "Lacrimile" cozilor de topor date 12 August 2021 11:13 0

Orbane, stii care este sorta cozilor de topor? Mereu sunt schimbate după întrebuințare... Stă în puterea omului să aleagă calea: vertebrat şi liber, ori nevertebrat, slugarnic şi coadă de topor... Nicio greutate nu e prea mare, nicio durere nu este fără sfârşit atunci când alegi să fii OM al țării tale şi nu coadă de topor... Brâncoveanu - fie-i numele pomenit în vecii vecilor- şi-a văzut pruncii tăiați, dar a ales sa fie OM al țării sale... Lacrimile cozilor de topor nu sunt primite de țărâna trupurilor străbunilor noştri...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii