SMECHERIA LUI IOHANNIS NU TRECE DE CCR – Avocatul Adrian Toni Neacsu ii da vesti proaste lui Klaus Iohannis: “Desemnarea drept premier a aceluiasi premier ridica grave probleme de constitutionalitate... Presedintele nu poate face arbitrar o propunere de premier, caci asa ar desemna-o pe liftiera de la Ministerul Muncii... Ar putea ca prin desemnari in bataie de joc sa aiba practic in maini dizolvarea Parlamentului. Va asigur ca nu asta permite Constitutia”

Scris de: G.T.

05.02.2020 19:59
Vizualizari: 9558

Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis va avea mari probleme in a-si duce la bun sfarsit planul de fortare a alegerilor anticipate, daca il va propune pentru functia de prim-ministru tot pe Ludovic Orban, proaspat demis de Parlament prin motiune de cenzura. Caci o asemenea miscare ar avea grave probleme de constitutionalitate. Nu o spunem noi, ci renumitul avocat Adrian Toni Neacsu (foto), fost judecator si membru CSM.


 

Intr-un scurt comentariu facut pe pagina sa de Facebook, miercuri seara, 5 februarie 2020, dupa caderea “Guvernului meu”, Adrian Toni Neacsu anunta ca o eventuala decizie prin care Iohannis il va nominaliza tot pe liderul PNL Ludovic Orban ca prim-ministru va ajunge cu siguranta la CCR, sub forma unui conflict juridic de natura constitutionala. Neacsu explica faptul ca presedintele nu poate face o desemnare arbitrara sau in bataie de joc, caci in acest fel ar putea sa ii nominalizeze pe liftiera de la Ministerul Muncii, pe antrenorul sau de tenis, pe gradinarul de la Cotroceni sau pe baiatul de bilete de la Cinema Cotroceni, doar ca sa aiba in maini, oricand doreste, dizolvarea Parlamentului. Or, nu asta permite Constitutia, afirma Adrian Toni Neacsu, presedintele fiind obligat sa respecte principiul loialitatii constitutionale si sa faca o propunere care sa intruneasca o majoritate in Parlament.

 

Iata analiza avocatului Adrian Toni Neacsu:


Desemnarea drept premier a aceluiasi premier caruia prin motiune de cenzura Parlamentul i-a retras sprijinul politic ridica grave probleme de constitutionalitate, iar o astfel de decizie a Presedintelui cu siguranta va ajunge pe masa CCR sub forma unui conflict juridic de natura constitutionala.

Premierul Orban nu a fost demis (=concediat) de catre o majoritate parlamentara ci, constititional vorbind, de catre Parlament.

Presedintele nu poate face arbitrar o propunere de premier, caci asa ar desemna-o pe liftiera de la Ministerul Muncii ci, daca respecta principiul loialitatii constitutionale, acea propunere care intruneste o virtuala majoritate in Parlament.

In caz contrar, Presedintele ar putea ca prin desemnari in bataie de joc - de exemplu antrenorul lui de tenis, gradinarul de la Cotroceni si in sfarsit baiatul de la bilete de la Cinema Cotroceni - sa aiba practic in maini, oricand doreste, dizolvarea Parlamentului. Va asigur ca nu asta permite Constitutia”.

Comentarii

# Cotroceniul insista cu PNL? SUSPENDAREA! date 5 February 2020 20:53 +19

Logica unui guvern minoritar PNL (care detine doar 20% din voturi in Parlamentul Romaniei) votat initial de "o armada de osteni de stransura"- E FALIMENTARA. Guvernul Orban a esuat in tentativa de a impune Parlamentului si cetatenilor romani o malefica "Dictatura a Executivului" cu radacini secrete in dealul Cotroceniului. Cele 3 luni de guvernare reprezinta esecul unor politicieni care au imbrobodit mass-media si mintile slabe cu "rezultatele unor sondaje" care "demonstrau vointa electoratului". Vointa Electoratului A Fost Deja Exprimata la Alegerile Pentru Parlamentul Romaniei din 2016. Ca unii dintre parlamentari au "dezertat si tradat" increderea acordata prin vot de cetateni si au trecut in partea opusa sustinand un guvern minoritar este regretabil. S-a vazut un "Stil de Guvernare" generat de o vaicareala de "guvern minoritar" care impune unilateral, cu o vointa de fier, cele mai ostile decizii, ignorand Parlamentul si votul cetatenilor. VOR SA ASCUNDA CE A FACUT CATU CU BANII!??

# Valter Cojman date 6 February 2020 05:04 +14

Cat timp nu vor exista pedepse penale pentru incalcarea Constitutiei si a deciziilor CCR, mereu vor exista indivizi, ca Basescu, IohaniSS si membrii PD-L (acum in piele de PNL si PMP) si USR, care sa incalce Constitutia si deciziile CCR.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii